בית פורומים עצור כאן חושבים

לוח חברותות עצכח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/7/2015 07:00 לינק ישיר 
לוח חברותות עצכח

חברנו כמדומני העלה הצעה מעניינת, אולי מפתיעה.

לפתוח "לוח חברותות" בקונספט של הלוח של הפורום השכן.

הלוח יעזור למעוניינים בחברותא ללימודיהם (בפרט אם הם מעוניינים בחברותא בטעם של עצכ"ח).

המעוניין למצוא חברותא יכול לכתוב הודעה בכמה אופנים, 1. לפרסם הודעה בעצמו. 2. לשלוח לתיבה הפרטית של הלוח שיפרסם את ההודעה מטעמו. 3. לפרסם ע"י עמית בפורום.

בהודעה יכתבו הפרטים הנדרשים הרלוונטיים: חומר הלימוד, אזור, שעות, סגנון הלימוד וההשקפה הבסיסית הדרושה לו. (למשל: דרוש חברותא לחבר בפורום כבן 30 ללימוד נ"ך בגישה מסורתית בשעות הערב באזור ירושלים).

יצירת קשר עם מפרסם ההודעה על ידי שליחת פרטי קשר.

אני מוסיף על דבריו:

מה אפשר לומר? איכשר דרא = הדור התעלה.הרעיון נראה לי מצוין. ומפתיע. בעבר חברי הפורום חששו מאד מפני חשיפה, אם כי היו מפגשים נעלמים. אבל מי שמוכן ויכול, מדוע לא. אדרבה, ניתן וראוי להפוך קשר וירטואלי לקשר גם בעולם ה"אמיתי".

בתקוה שאכן יהיו חברותות כאלו, וירבו אהבת חברים ותורת אמת בישראל.

אין בפירסום כאן משום קבלת אחריות של הפורום לאמינותם של המציעים. בעבר היה חשש של חברים בפורום מפני פגיעה עקב חשיפתם (אאוטינג). הבוחר להתפרסם ולמסור פרטיו עושה זאת על אחריותו האישית!

אם יהיה ביקוש, ניתן יהיה ליצור ניק-ניהול שיהיה אחראי לנושא. בינתים, ניתן לפרסם באשכול זה, שייהפך לאשכול עוגן אם יהיה לו ביקוש.

אפשר גם לפנות לתיבה האישית או למייל של מיימוני ([email protected]) כדי לשלוח לפירסום. טווח התגובה: מספר ימים עד שבוע (בתקוה לפחות).

בדומה לרעיון של חברותות, אפשר ליזום שיעורים של חברים מבוקשים בעצכח. המוכנים והמעוניינים יפנו לאותן כתובות.

בהצלחה רבה!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2015 15:20 לינק ישיר 

חניכי עצכ"ח הוקם כדי להיות 'עצכ"ח בלי כפירה', הוא גווע מחוסר עניין.
מה שמעניין אותי הוא לאן נעלמו כמעט כל ותיקי הפורום. ראיתי פורום סגור בשם מישקיי בו נמצאים כמה מהניקים הללו. מחקר נוסף גילה שאי אז בעבר הוקם פורום מתחרה לבחדרי הגדול תחת השם מישקיי.

כשהייתי בגילך, התאמנתי בזה חצי שעה כל יום. לפעמים הצלחתי להאמין בשישה דברים בלתי אפשריים עד ארוחת הבוקר. (המלכה הלבנה, מתוך הספר ׳מבעד למראה ומה אליס מצאה שם׳ כתבי לואיס קרול)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2015 02:57 לינק ישיר 

בשיטוטיי בפורום מצאתי אשכול עתיק:

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=1&topic_id=1554766&forum_id=1364
שמו:
פורום קהילתי חדש של עצור חושבים?
אך מסקנה אין בו...

ראיתי ברשימת הפורומים של 'בחדרי חרדים' פורום הנקרא 'חניכי עצכ"ח'.
האם יש קשר? האם הוא פעיל?

(נ.ב. יש עוד סיבה שלינקקתי; רציתי לשתף אתכם בחוויה של קריאת הודעות של אמשלום שאין בהם [] :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2015 15:27 לינק ישיר 

מואדיב

זה קצת מוקדם... אחרת הייתי מנסה להגיע.

זה באמת כמו שידוך. בישיבות נוהגים לומר שמציאת חברותא חשובה ולפעמים קשה בדיוק כמו מציאת שידוך.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2015 09:23 לינק ישיר 

.

ולעצם העניין - מי שרוצה מוזמן.

אנחנו לומדים בכל יום דף יומי, בשעה 05:30. כן, אני מלמד, אז מי שרוצה להצטרף - מוזמן, פרטים אצל מיימוני בתיבה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2015 09:16 לינק ישיר 

.

הדבר נראה יותר ויותר כמו לוח מודעות שידוכין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2015 18:47 לינק ישיר 

וזריזים מקדימין:

האדם הדרוש: מוכשר ומבין עניין.

הנושא: לימוד בקיאותי בשטחי התורה. דף היומי, תורה, נ"ך ומשניות (ליחד זמן לכל אחד מהשטחים בכל יום).

הסגנון: בסיס מסורתי, עם פתיחות לכל אפשרות או ביקורת.

המקום: בני ברק.

הזמן: כל בוקר, 10:30-13:00.

נא להעביר פניות למיימוני.

תודה רבה מיוחדת!

אני מוסיף: צריך להיות מזהה (קיבלתי במייל), אז נקרא לו "בני ברקי מסורתי פתוח".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2015 18:45 לינק ישיר 

אריאל

הצבעת על נקודה חשובה. וצריך לחשוב איך לפתור אותה. אכן, בדיוק כמו בישיבה, לא עם כל אחד רוצים ללמוד בחברותא. ולא כל החברים כאן שוים ולו רק בגישתם.

אך שים לב שיש הבדל בין האופן שבו אנשים משתקפים בכתיבתם ובלימודם. יתכן שאדם שלא הרשים אותך בפורום ירשים אותך במפגש פנים מול פנים - או להפך.

לכן הבקשה לחברותא כוללת גם סגנון/גישה.

במחשבה שניה, אולי אפשר שהמתואמים יחליפו ביניהם טקסט קצר שמשקף את גישתם.

במחשבה שלישית

אולי היה כדאי לנסח שאלון שבו כל אחד יוכל לאפיין את גישתו שלו? זה באמת רעיון. אם כי היה אשכול ממש מראשית הפורום שבו אחד מחברינו הותיקים ביותר הגדיר את גישתו של וטו מייסד הפורום, שלי ושל אחרים. (סיינפלדנו, מנהלנו שליט"א, היה בעל שיטת "הכל סוציולוגיה" למשל).

מה הן השאלות שיגדירו לכם עם איזה חברותא הייתם רוצים ללמוד, ועם איזה לא הייתם רוצים ללמוד?

במחשבה רביעית

הגדרת היחס להלכה ולמחשבה היהודית היא חשובה לקביעת חברותא, אך גם הכשרונות וצורת החשיבה, יכולת הניסוח, האופי (וכחן או מקשיב, ועוד). את זה לא ניתן כמדומה לאפיין, אם גם הסינון לעיל הוא חשוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2015 13:17 לינק ישיר 

הבעיה שיש בלוח החברותות הזה היא האנונימיות שלו, כי כשמציעים לי ללמוד חברותא, ישנה לי מאד אם המציע הוא הרב מיכי או בסדר הבנו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2015 12:45 לינק ישיר 

הודעה:

מחפש חברותא
הנושא: פרשת שבוע
הסגנון: חופשי, כפלטפורמה לדיון בכל נושא משמעותי, אקטואלי, פילוסופי וכו'.
המקום: ירושלים
הזמן: יום חמישי בערב

נא להעביר פניות למיימוני.

אני חוזר על המייל שלי:

[email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2015 00:28 לינק ישיר 

(סליחה ומחילה על הכינוי, זה היה מרוב אהבה והערכה, ולא חלילה לגלוג. זכיתי ללמוד המון מהודעותיך ואני מעריך ומכבד אותך ואת תורתך מאוד מאוד, בכנות. גם בעדינות הסגנון אני מנסה לפעמים ללמוד ממך, אם כי לא תמיד מצליח.
יתכן שהודעה זו הייתה ראויה להישלח באישי, אבל כיון שהכינוי היה כאן - גם ההתנצלות וההבהרה נכתבים כאן, במוסגר.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2015 23:36 לינק ישיר 

כמדומני

אכן, רציתי להוסיף זאת. נקבע אם כן את מבנה הבקשה:

יש לשלוח אלי את הבקשה. אפשר באופן אנונימי, במיוחד אם פונים ממייל למייל שלי המופיע לעיל. אפשר לפתוח בקלות יחסית מייל חדש, וזה אפילו יותר קל מאשר לפתוח ניק בפורום.

ההודעה יכולה להיות כזו:

כותב שורות אלו מחפש חברותא בנושא ___ בזמנים ___. סוג הלימוד: מסורתי/מחקרי/שילוב.

תנאים נוספים והערות:

או:

כותב שורות אלו מעוניין בשיעור בסגנון עצכחי במקום _____

או:

כותב שורות אלו מעוניין לתת שיעור בסגנון עצכחי במקום ______ בזמנים ____

אפשר גם לפנות לתיבה האישית, אבל כאמור המייל מומלץ ונוח יותר.

(בקשה: הכינוי "הרב מחלק האיקונים" לא מצא חן בעיני. אם אתה רוצה דווקא אז "המציין שבחים במקום הראוי" יהיה מדוייק יותר).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2015 20:28 לינק ישיר 

הרב מחלק האייקונים-

גם לזה יש פתרון פשוט מאוד.
החבר הנכבד המעוניין בחברותא, יתנתק מניקו לכמה דקות, וישלח למנהל האשכול הודעה אנונימית. (זה יחסוך גם לפרנואידים, את הידיעה של מנהל האשכול בעצמו [או אם כבודו ירצה ללמוד בעצמו עם אחד משולחי ההודעות...]).

כמובן שזה מכריח הסבר בהיר בהודעה על בקשת החברותא, על איזה סוג לימוד מדובר: מסורתי, ביקורתי וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2015 15:17 לינק ישיר 

כמדומני

רעיון מצוין!

איקון ירוק מאד!

אני מוכן לנהל זאת כפוף למחוייבות של תגובה בת שבוע בל"נ.

אם מוכנים לסמוך עלי...

(רק יש לקוות שלא יפרצו לחשבון המייל ויגלו את הניקים שמאחורי השמות. מדוע זה מזכיר את הסיפור שהיה על אתר מפגשי איסורי אשת איש שנפרץ ואלפים (מאות אלפים?) נחרדו? מדוע שהכתיבה והחברות בעצכח תהיה עילה לבושה? תשובה: בגלל החשש החברתי, כלומר בגלל המחיר של לחשוב ולכתוב שלא בהתאם לכללי השיח הפנים מגזרי. הדמיון הוא רק בחריגה מול הקבוע, אבל שם זה איסור עריות וכאן, נקוה, זו מצוה מן התורה...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2015 11:11 לינק ישיר 

אני חושב שניתן לעשות זאת ללא כל חשיפה של הקשר בין האדם לניק;

הניק כותב הודעה למנהל האשכול בצירוף מייל אנונימי (אפשר לפתוח במיוחד למטרה זו).

מנהל האשכול מפרסם הודעה ללא שם הניק.

כך ילמדו בחברותא שניים ולא ידע האחד על חברו, האם הוא מם80, או מקס. עודד, או ישיביש. אריאל, או למינגית :) :)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לוח חברותות עצכח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext