הכי טוב לברר אצל השדכן מה העניין שהיא רוצה שיחת טלפון. אני הייתי בחו"ל תקופה והציעו לי מישהי מהארץ, אמרתי לעצמי שזה לא לעניין לחזור ולהיפגש חצי שעה ולראות שסתם חזרתי. אמרתי לשדכן שישאל אותם אם זה לעניין לעשות שיחת טלפון קצרה. הכנתי ממש כמה שאלות קצרות כדי לדעת אם זה הכיוון וזהו (בסופו של דבר לא הייתה שיחה, השדכן אמר שזה לא לעניין, אני חולק עליו אבל לא נורא). לא כמו שנפגשים פנים מול פנים ואז בודקים שלל עניינים. אז לפעמים יש סיבה למה בן אדם מבקש שיחה קודם, או כמו מי שכתב כאן שככה יותר קל לו להיפגש כשזה אחרי שיחת טלפון.
לא קצת מיותר לדבר עם בחורה בטלפון כש70% מהבחורים מורידים אחרי פגישה ראשונה בגלל המראה החיצוני? ;)
דעתי שהרושם הראשוני צריך להיות פנים מול פנים ולא בשיחת טלפון.
נשלח ב-6/8/2015 17:55
מסכימה איתך בכל מילה!
נשלח ב-6/8/2015 17:49
אישית, שידוך שמגיע דרך שדכנית והבחורה מבקשת לשוחח בפון זה כבר סיבה להוריד. לא מבין כל כך את הדילמה שלך.
(הבהרתי מעט יותר לאלו שטענו שלא הייתה מובנת תגובתי בראש עמוד זה)
נשלח ב-6/8/2015 14:50
אסביר את הנושא יותר :
מנסיון, חרדית שמבקשת שיחת טלפון, לרוב, היא לא רצינית, והיא לא חשבה על ההצעה ממש ברצינות, השיחת טלפון נועדה לסנן.
אם אדחה את הבקשה שלה לשיחת טלפון, או אז יש סיכוי סביר שהיא תחזור ותירצה פגישה, והפגישה עשויה להוביל לקשר טוב.
בשיחת טלפון, הסיכוי להפסד הוא גדול מהסיכוי לרווח.
אין הצדקה בבקשה לשיחת טלפון, היות והיא יכולה לקבל את כל המידע מהשדכנית, ומהשדכנית היא תקבל מידע רב יותר. והנסיון מראה את מה שכתבתי.
שיחת הטלפון, זה מצב לא רגוע ולא טבעי והזוי, זה כאילו איפשהו הזמנה לחקירה מצד מישהיא משכמה ומעלה
שיחת טלפון? זה כלכך 2010... על סקייפ שמענו?
ועכשיו לנושא. כמה שאני מנסה לחשוב על זה כדרך חיובית... אני לא מוצאת!!! להתחיל בשיחת טלפון? כשאת יושבת בפגישה מול גבר... אוטומטית ההתנהגות אצילית יותר מכובדת כל מילה מוקפדת... בפון אפשר להיפתח יותר ולהגיד דברים שבא נגיד יקח להגיד רק בפגישה שלישית רביעית... אתה לא יכול לשפוט שפת גוף.. משהו שאני נורא מסתכלת עליו... ובכלל... אם הקול שלי יקסום לו... הוא יכול כביכול להתרצות לדבריי ולבוא איך שהוא מוכן לפגישה אם תיהיה ...וחוץ מזה די כבר אנשים... אני אמנם בחורה הכי פתוחה שיש אבל יש דברים שכדי לשמור אותם איך שהם בלי לגעת ברבולויישן... אני מקווה שתמיד ישאר לי השכל לא להסכים לשיחות טלפון כל עוד לא ראיתי את הילד
ושוב... זו דעה שלי אף אחד או אחת לא חייב או חייבת להסכים..!!!
תוקן על ידי שאנל22 ב- 06/08/2015 13:41:41
נשלח ב-6/8/2015 12:34
חשבתי ש"די לחכימא ברמיזא", אם לא הבנת את תגובתי אל תאמר שהיא מעורפלת.
במקרה דנן כתבתי את המסקנה בתוספת נימוקים...
תנסה לקרוא שוב ולהבין את המסקנה מבין השורות. המסקנה קיימת.
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 06/08/2015 12:35:21
נשלח ב-5/8/2015 23:10
תגובה יותר מעורפלת ו'הולכת סביב' מזו, אי אפשר להגיב פה חחח
אבל אולי בתור חרדים, רק כי זה לא מקובל אז זה הופך ללא ראוי. וזה אכן כך.
מי שמחפש לחרוג מהנורמה, לפחות בנקודה הזו, זה מצביע על משהו.
מי שנמצא שם, אז מעולה, אבל מי שלא שייך זה, זה מצביע משהו על מי שכן מבקש את זה.
נשלח ב-5/8/2015 11:07
IAF990 כתב:
רציף, שיחת טלפון היא העברה של נטו מידע יבש. שזה לא הבסיס להכרת בת זוג. בשיחת טלפון אי אפשר לצפות כימיה! (יש מצב שבטלפון זורם מדהים ובמציאות צולע וכן להיפך)
בפגישה אפ תשים לב, ההרגשה אחרי הפגישה לא נובעת מזה שהיא ענתה בהתלהבות ש"כןן!! בדיוק לחיידר הזה חשבתי לשלוח את הילדים" אלא ממשהו בלתי מוסבר, כי זה לא מאוד מודע, זה פשוט איך שהרגשת כשהיית איתה, שפת גוף, היחס שלה לדברים שלך וכו וכו המון המון דברים שאנחנו קולטים בצורה בלתי מודעת. דברים שלא קיימים בשיחת טלפון.
אז לכן אני לא מוכן לקיים שיחה כזו. לא רוצה להוריד מישהי על כזה דבר כשיש מצב שזו טעות (ואם לא הולך להוריד- אז בכל אופן השיחה מיותרת)
ועוד נקודה שקצת שולית, ואולי הרבה פה יתנפלו עלי שאני חשוך ופרימיטיב, אבל לדעתי שיחת טלפון היא משהו קצת יותר אישי...אפשר אולי לקרוא לזה second base. כמו שלא תפרסמ/י את המספר שלך לכל מאן דבעי, כי הו/יא זר- ככה גם הבחורה המוצעת הינה זרה, וזה זול וחילוני לגמרי לקיים שיחה כזו לפני דייט, כאילו שאתם חברים כבר שנים או שלחלופין הכרתם באיזה בר ועכשיו הגיע הזמן לנצל את המספר שקיבלת.
אבל זה רק אני לפי מה שאני רואה בתגובות... אולי לא כסאי לי להשתמש בכפתור ה'שלח'
רציף, שיחת טלפון היא העברה של נטו מידע יבש. שזה לא הבסיס להכרת בת זוג. בשיחת טלפון אי אפשר לצפות כימיה! (יש מצב שבטלפון זורם מדהים ובמציאות צולע וכן להיפך) בפגישה אפ תשים לב, ההרגשה אחרי הפגישה לא נובעת מזה שהיא ענתה בהתלהבות ש"כןן!! בדיוק לחיידר הזה חשבתי לשלוח את הילדים" אלא ממשהו בלתי מוסבר, כי זה לא מאוד מודע, זה פשוט איך שהרגשת כשהיית איתה, שפת גוף, היחס שלה לדברים שלך וכו וכו המון המון דברים שאנחנו קולטים בצורה בלתי מודעת. דברים שלא קיימים בשיחת טלפון.
אז לכן אני לא מוכן לקיים שיחה כזו. לא רוצה להוריד מישהי על כזה דבר כשיש מצב שזו טעות (ואם לא הולך להוריד- אז בכל אופן השיחה מיותרת)
ועוד נקודה שקצת שולית, ואולי הרבה פה יתנפלו עלי שאני חשוך ופרימיטיב, אבל לדעתי שיחת טלפון היא משהו קצת יותר אישי...אפשר אולי לקרוא לזה second base. כמו שלא תפרסמ/י את המספר שלך לכל מאן דבעי, כי הו/יא זר- ככה גם הבחורה המוצעת הינה זרה, וזה זול וחילוני לגמרי לקיים שיחה כזו לפני דייט, כאילו שאתם חברים כבר שנים או שלחלופין הכרתם באיזה בר ועכשיו הגיע הזמן לנצל את המספר שקיבלת. אבל זה רק אני לפי מה שאני רואה בתגובות... אולי לא כסאי לי להשתמש בכפתור ה'שלח'
שיחת הטלפון לפני לא תסגיר כלום וגם דרכה א"א להסיק דברים.
ולימדונו חכמים: "אינה דומה ראייה לשמיעה".
תוקן על ידי uניק ב- 04/08/2015 22:56:52
נשלח ב-4/8/2015 22:38
אני אישית לא רואה סיבה שלא לדבר בטלפון (ואני חרדי) ההפך לפעמים אתה רואה תמונה והכל נראה סבבה וכשנפגשים צריך למרוח שיחה משעממת עם בן אדם שהשיחה לא זורמת
בשיחת טלפון אתה לא מתארגן מתלבש מתנייד .אתה יושב בכפכפים ובגד ים על החוף נח ומדבר בשיא הנוחות ומה גם שיותר קל לסיים את השיחה .
לא מצליח להבין מה השאלה בכלל. גם אם נראה שהיא בכיוון של לסנן זמן אוויר כבר לא עולה כסף תמצא זמן פנוי ותתקשר לך תדע אולי תשנה את דעתה