| נשלח ב-13/8/2015 00:46 |
|
| |
בדרך לחתונה עוצרים ב...אומן!
כן כן.... יש גם כזה סרט...
בשנים האחרונות החל טרנד חדש שמהווה סגולה לפנויים ופנויות.
עלייה לאומן במשך השנה ובעיקר ב'ימים המסוגלים' שהם ימי חנוכה, שבועות, ובעיקר ט"ו באב, וכמובן ראש השנה, שזה בעיקר או כמעט 'רק' לגברים.
על ברסלב בכלל יש דעות שונות, את השליליות שביניהם אני דוחה, כי אין זה מעניינינו שולי המחנה שם.
אני מדבר בעיקר על ה"סגולה", ישראל 'עם סגולה', וכל סגולה חדשה היוצאת חדשים לבקרים, נתפסת מיד על ידי ארגוני חסד כאלו ואחרים, בין ברפואה וישועה או למטרות התרמה, לארגון או לבכיריו.
האם סגולה זו נבדקה? האם יש כאלו שיכולים להעיד שנושעו על ידי זה?
נ.ב. לא באתי לשאול על כי אני מסתפק לעצמי, אלא סתם מעניין לשמוע חוו"ד של אנשים אחרים... גם אם חלקם משועממים...:P
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 13:52 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 18:02 |
|
| |
| גינגונת כתבה: |  |
נראה שחלקכם הגזימו כבר. רציף, אשריך על המלחמה!!!  אני לא ברסלבית, ממש לא. אני ליטאית. אבל בהחלט שחלק ממשפחתי היו באומן, ולא באמצע השנה, אלא בראש השנה. (לא כל שנה, אבל כן, היו...) ואמונת צדיקים זה לא עבודה זרה בשיתוף. לא צריך להגזים ולהשתגע במילים והגדרות. נעזוב הכל, רק הרוחניות וההתעלות שיש כאלו שמרגישים שם בגלל הכמות הגדולה של המתפללים ביחד שווה את העניין. מי שלא רוצה שלא ילך. אבל אפשר להבין את אלו שהולכים. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2015 12:23 |
|
| |
נראה שחלקכם הגזימו כבר. רציף, אשריך על המלחמה!!!  אני לא ברסלבית, ממש לא. אני ליטאית. אבל בהחלט שחלק ממשפחתי היו באומן, ולא באמצע השנה, אלא בראש השנה. (לא כל שנה, אבל כן, היו...) ואמונת צדיקים זה לא עבודה זרה בשיתוף. לא צריך להגזים ולהשתגע במילים והגדרות. נעזוב הכל, רק הרוחניות וההתעלות שיש כאלו שמרגישים שם בגלל הכמות הגדולה של המתפללים ביחד שווה את העניין. מי שלא רוצה שלא ילך. אבל אפשר להבין את אלו שהולכים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2015 12:48 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2015 11:13 |
|
| |
ניוטרל, הנך מתבקש לא לקרוא כאן לאף 1 אפיקורוס. גם אם היא טועה. אולי גם תזרוק עליה מגבות ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2015 11:10 |
|
| |
| mademoisel כתבה: |  |
| רציף כתבה: |  |
שיעשו את המדיציה הזאת בבית... עם חלון סגור... כי גם אם לי טוב לעשות יוגה למשל, אני לא אתקע בשביל זה חצי שכונה ואעשה את זה את זה בכלנית פינת רבנו גרשון....
|
|
יתכן שהם מיטרד או אטרקציה ודבר חיובי.
אלא שזה לא קשור לברסלב או לאומן.
עלינו לכבד כל יהודי וכל אדם.
כל הקבוצות ביהדות הם מקובלות ואהובות, אני מציע לך לחנך כך את ילדייך, ואת עצמך
תוקן על ידי רציף ב- 03/09/2015 14:36:48 |
|
נכון. לא קשור לברסלב, קשור לחלק מברסלב... גם ילדי יידעו לעובדה שאמא שלהם מאמינה באלוקים. בלי שיתוף. וקבוצות שהגבול הזה הטשטש אצלם, הם פחות חיוביים בעיניי... סורי אם זה נוגד את עקרונות החינוך שלך. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
איזה שיתוף ? כל החרדים מגיעים לבקר בקברי צדיקים, מי פחות ומי יותר. זה התחיל בכלב בן יפונה שפנה לבקר בקברי אבות בחברון, ועוד לפני כן, עם יוסף הצדיק שפנה להתפלל בקבר רחל בדרכו למצריים בתור עבד . זה מופיע גם בדברי יעקב ליוסף בנו, בהסביר לו : למה הוא קבר את אמא שלו רחל באם הדרך לבוא אפרתה : כדי שבזמן חורבן הבית, היהודים יעברו בקבר רחל ויבקשו גאולה, או אז תקום רחל מקברה ותזעק לה' על גאולת ישראל וכו' אגב, יש הרבה מקורות על הזעקה לה', מתי לאחרונה זעקנו לה' ? אנחנו אפילו לא יודעים מה זה זעקה בדיוק נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2015 10:23 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2015 20:36 |
|
| |
וכמו שכתוב ומדוע לא יראתם לדבר בעבדי במשה... עבדי אפילו לא משה. משה אפילו לא עבדי. וראו כיצד החמיר בורא עולם על מי שזלזל במשה רבינו כמו שזלזלו בו עצמו כביכול! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2015 20:34 |
|
| |
צריך לעשות ברור אצל הח"ח אם כופרים זה כולל אנשים שסוברים אחרת מדרכו של חסידי רבי נחמן... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אצל החפץ חיים מי שטוען שאפילו באות 1 מהתורה אינו מאמין הוא אפיקורוס! קל וחומר מי שלא מאמין במילים ויאמינו בה' ובמשה עבדו שזה הולך יחדיו!!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2015 20:28 |
|
| |
שיעשו את המדיציה הזאת בבית... עם חלון סגור... כי גם אם לי טוב לעשות יוגה למשל, אני לא אתקע בשביל זה חצי שכונה ואעשה את זה את זה בכלנית פינת רבנו גרשון....
|
|
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
נכון. לא קשור לברסלב, קשור לחלק מברסלב... גם ילדי יידעו לעובדה שאמא שלהם מאמינה באלוקים. בלי שיתוף. וקבוצות שהגבול הזה הטשטש אצלם, הם פחות חיוביים בעיניי... סורי אם זה נוגד את עקרונות החינוך שלך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2015 20:23 |
|
| |
צריך לעשות ברור אצל הח"ח אם כופרים זה כולל אנשים שסוברים אחרת מדרכו של חסידי רבי נחמן... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2015 16:24 |
|
| |
שיעשו את המדיציה הזאת בבית... עם חלון סגור... כי גם אם לי טוב לעשות יוגה למשל, אני לא אתקע בשביל זה חצי שכונה ואעשה את זה את זה בכלנית פינת רבנו גרשון.... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2015 14:34 |
|
| |
שיעשו את המדיציה הזאת בבית... עם חלון סגור... כי גם אם לי טוב לעשות יוגה למשל, אני לא אתקע בשביל זה חצי שכונה ואעשה את זה את זה בכלנית פינת רבנו גרשון.... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 03/09/2015 14:36:48
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2015 20:03 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2015 19:42 |
|
| |
שיעשו את המדיציה הזאת בבית... עם חלון סגור... כי גם אם לי טוב לעשות יוגה למשל, אני לא אתקע בשביל זה חצי שכונה ואעשה את זה את זה בכלנית פינת רבנו גרשון.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|