ב"ה סיקור שלי על הדיסק "בני והתורה קידס". כמדומני,או שבעצם בטוחני,שרק אני מחברי הפורום קניתי את הדיסק..על כן,שמתי לי לחובה לכתוב את הגיגיי בעניין. ראשית כל, אני, שלא נראה לי שנכנסת תחת קטגוריה של ' ילדה', ממש התלהבתי מהדיסק ואני מאזינה לו שוב ושוב. יש בו משהו מרגיע בין כל הלחץ בחיים... בכל רגע שאני מאזינה לו אני מרגישה שלווה ושקטה .אלו שירים שיועדו לילדים ,אך הם הרבה יותר מזה. אז לדיסק עצמו: 1. raise your torah flag "הרם דגל תורתך". את השיר הזה כבר שמענו כולם.אני חושבת שיש בו משהו מאוד קליט על ילדים,(אחיי הקטנים כבר מזמזמים אותו בהנאה) והוא סוחף את הילדים לתוך האווירה השמחה של שמח"ת. במיוחד אהבתי את הקטע של up-stand up on your feets… באופן כללי,בשיר הזה לראשונה וכן במהלך כל האלבום,ישנה הדגשה מיוחדת על כך שהשירים מיועדים למאזינים צעירים. הסולנים שרים חלקים מהשיר בטון מתנגן כזה ובפאתוס כמו מין הצגה כזאת.זה ממש חמוד לשמוע את זה. כמו מחזמר 2. hashem is one – ה' אחד לשיר הזה אני מאזינה רבות. הוא אומנם במנגינה מוכרת( ואף בתחילת החוברת שצורפה לדיסק נכנס כך "songs 2,7,8,9 are traditional"- שירים 2,7,8,9 הם מסורתיים ) אך יש בו טוויסט של מנגינה רגועה ולא קצבית ופרועה מדי (לדעתי) כמו בשיר המקורי.(ה' מלך) עוד דבר מעניין זה ששמתי לב שירחמיאל ממש אוהב להראות את בקיאותו בשפה העברית.גם בשיר הזה וגם בשיר של חנוכה יש 'איות' של אותיות בעברית. כאן הפזמון הוא : א' ח' ד' say it with me it spells echod… (תאמר את זה איתי,זה מאויית "אחד") ובשיר של חנוכה זה בדיוק אותו ענין. מענייןJ בקיצור,הוא אחד הפייבוריטים שלי באלבום הזה. 3.mister nister – אדון נסתר שיר ממש חמוד ומתוק.מדבר על "מיסטר נסתר" אדון נסתר,שמחלק לכולם צדקה. בתחילת השיר,כמו בכל שיר באלבום, ישנו מין ' דו שיח' כזה של הילדים בינם לבין עצמם .. כאן הם מספרים על כך שהם רוצים לתת צדקה אך אין להם כסף או שבזבזו אותו על שטויות..והם מצפים למיסטר נסתר שיבוא להושיעם וייתן להם צדקה לתת . מיסטר נסתר (יושי כמובן. אלא מי?)אכן מופיע והילדים מקבלים אותו בתרועות שמחה.במהלך השיר הוא מאלפם בינה שאין לתת צדקה בגלוי אלא מתן בסתר. שיר ממש קליט וחביב. 4.tomorrow- מחר זהו שיר שגם נחשפנו אליו כבר.שיר בסגנון מיאמיסטי למדי. ממש רואים שזה ירחמיאל הלחין אותו...שיר רגוע ומרגיע,הכולל בתוכו המון תוכן ויידישקייט. אהבתי את המשפט the mitzvos you do to be a good jew,my child I believe in you"" –המצוות שאתה עושה להיות יהודי טוב, ילדי, אני מאמין בך." משפט חזק ביותר. 5. wake up – "התעורר" שיר התעוררות מתוק המתחיל בחוסר רצון של הילדים לקום מהמיטה.. עד שאביגדור מעודד אותם שצריך לקום ויש הרבה מה לעשות היום. לצבי שמחון יש סולו ממש חמוד כאן,מתנגן . ואז באמצע המנגינה יש קטע שהוא נהיה בלחץ כזה- "מישהו ראה את העניבה שלי?? אני צריך לתפוס את האוטובוס..."- בוקר שגרתי בכל בית יהודי.. כמובן שמשולבים במילות השיר אלמנטים תורניים כמו " be strong like a lion" ,"be light as an eagle- היה חזק כאריה,היה קל כנשר.. 6.the Shabbos day –יום שבת זה עוד אחד מהשירים שנמצאים ב'פלייליסט' המועדף שלי. שיר מתוק עם המון לחץ.. חייבים להתכונן לשבת! הילדים כמובן מתארים בשיר כמה הם לא רוצים לעצור לשחק במשחקים,אבל אין ברירה,חייבים להתארגן עכשיו לשבת.. התוכן שכתבת מזכיר לי את הוידאו על השיר של דוד פרלמן 'אם אתם משמרים' הקטע הכי יפה זה הסולו השקט יותר של אביגדור במילים: "mommy lights- the Shabbos candles glow, we'll put on our Shabbos clothes we know"… -אמא מדליקה-נרות השבת זוהרים, אנחנו נלבש את בגדי השבת שלנו אנו יודעים".. עד שכמובן בסוף הילדים שרים בהתלהבות ש"אנחנו מוכנים ,עכשיו מוכנים, כן באמת מוכנים ליום שבת"... 7.the Shabbos song –שיר השבת זהו שיר במנגינת "שלום עליכם". הסולו של שלמה גרוס ממש יפה. באמצע יושי נכנס ובקולו העמוק אומר "איך כ"כ יפה השולחן.החלות והיין.." בסוף הם עולים טון במנגינה.שיר יפה מאוד. 8.the torah songs- שירי התורה בתחילת השיר שלמה גרוס קורא בפאתוס שאלו 3 שירי תורה מוכרים ו"אם אתה מכיר את זה,תראה את זה,ותמחא ".. השיר הראשון הבנתי שהוא במקור של אנקל מוישי-שיר ממש חמוד. השיר השני הוא במנגינת "ושמחת" המוכר. כמובן ששינו קצת את המילים. אהבתי את הקטע שהם אומרים : "אמא צריכה את העזרה שלך-(ואז כולם במקהלה כולל יושי)- אוקיי! תנו להכנס לכל האורחים- כנסו! שים את המשחקים שלך הלאה-אוקיי!" קטע חמוד.. השיר השלישי הוא ה' הוא פה ה' הוא שם ה' נמצא בכל העולם..שיר מוכר מהילדות.. אהבתי את המנגינות בטונים של הילדים.במיוחד את ה "all around" של שלמה גרוס. 9. חנוכה שיר שגם בו כמו שכתבתי לעיל,יש איות. בתחילת השיר יש דו שיח בין הילדים איך מאייתים את המילה "חנוכה" וכל אחד מאיית שגוי.עד שבא יושי ומציל את המצב.. השיר במנגינת "לדוד משה היתה פרה"... שיר ממש נחמד.שלמה גרוס מככב שם. 10. "מה רבו" שיר המדבר על נפלאות הבורא. אביגדור ממש מתוק בכל הסולואים שלו!! רק אביגדור וצבי שרים בו.(בהופעה עצמה כל הילדים הצטרפו אליהם) 11.פסח שיר על פסח.(אלא מה?:-) אביגדור אומר לשלמה בתחילת השיר "שלמה,אני חושב שהמטאטא הרבה יותר גדול ממך".. שלמה עונה לו: "לא אכפת לי מזה,מה שחשוב לי זה איך אני הולך לנקות את כל הבית לכבוד פסח??!" שיר ממש מתוק. אהבתי איך שהם שרים את - yes it's here it's really really here… (כן זה כאן זה באמת באמת כאן..) ויש קטע קישור כזה חמוד של "קדש, ורחץ,כרפס יחץ"... שבסוף ב"הלל נרצה" הם עולים כזה בטון בצורה ממש יפה. בסוף החוברת שצורפה לדיסק,שאגב עוצבה ממש בסדר לעניות דעתי, מופיעות תמונות של "בני והתורה קידס" תוך צירוף כמה מילים מאפיינות על כל אחד מהם. בע"ה אעלה בהקדם תמונות של החוברת. |