חברים יקרים, כפי שכבר דווחתי כאן לפני כשבוע, ההכנות כמו החזרות לקונצרטים הקרובים בשיאן, הולכים וגדלים ומתקרבים לסיומן. עוד הוספתי וציינתי כי מתוכננת איזו הפתעונת למופעים השנה.
ובכן, דומני שכבר הגיע עת דודים, והוכשרה השעה לפרוס בפני יושבי תבל את פרטי הקונצרטים העומדים; בכך יעלזו בכבוד חסידים, ומנגד לא אמצא עצמי ננזף על שאת הפרסום אני מקדים.
בראשית דבריי ארצה להתייחס בקצרה לשתי הערות בתגובתו של netson:
את דבריך פתחת בעין חדה תוך שהינך מזהה ראשון, בשימת לב מיוחדת לדקדוקי לשון, כשאתה תמה "האם משימושך במילה 'קונצרטים' – בלשון רבים משתמע שתהיה יותר מהופעה אחת". אודה כי דבריי אכן היו מדוקדקים, ואתה רשאי לטפוח לעצמך על השכם על שמצאת בהם עומקים. בסייעתא דשמיא יתקיימו בחול המועד סוכות שלשה קונצרטים, וכדלהלן.
בהמשך דבריך הערת "בנוגע להפתעה – אמתין ואראה מי יגלה ראשון, אתה או ירחמיאל בשבוע הבא בראיון לנחום סגל". גם בזאת אודה ולא אבוש, כי אמנם הייתי שמח מאד לחשוף צפונות ולגלות את אשר באמתחתי, כך שלא אתחייב משום 'כובש נבואתי', אולם מובן שזכות הבכורה שמורה בזאת לירחמיאל הישיבתי, ואין מן הראוי שאקדימו בפרסום תגובתי. אף כי מפעם בפעם מתגנב לו איזו הרהור למחשבתי, וכי איזו רעה תצמח מכך שכמה חברי פורום בודדים ייחשפו להודעתי, אולם האמת תורה דרכה כי אין להמעיט בערך הצופים הפסיביים בסביבתי, וכבר אמרו חכמינו כי "חברך – חברא אית ליה" [תלמוד בבלי, מסכת כתובות דף קט עמוד ב, ובכמה דוכתין] ו"עוף השמים יוליך את" קול מחשבתי.
ובכן, אחר ההקדמה, אתייחס בקצרה לענין לשמו התכנסנו, ואפרוס בפניכם את פרטי הקונצרטים אשר עמנו:
המופע הבעל"ט ייערך תחת הכותרת "Cirque Miami", כשאם אבא לתרגמו [מצרפתית, יש לומר] אמצא לנכון לבחור את המינוח "קרקס מיאמי" [התרגום האנגלי שלו יהיה "Miami Circus"].
וכאן בדיוק משתלבת לה ההפתעה אותה הזכרתי בעבר: מלבד כמובן - איך בכלל ניתן להעלות על הדעת אחרת - אירוח של 'Benny and the torah kids' למופע מלא, הקונצרטים השנה יתקיימו בקונספט מעט שונה מקונספט הקונצרטים המוכרים. בשונה מהקונצרטים בשנים האחרונות, שהיוו - כשמם - מופעים מוזיקליים בהם ילדי הלהקה מלווים בהרכב התזמורת מבצעים את מיטב השירים, כשבדרך כלל הם מארחים אמנים נוספים, למקטנם ועד גדולם [אחרי הכל, מופע מלא של ילדי המקהלה נותנים את קולם ואת כולם, כשהם מזמרים בכוריאוגרפיה מופלאה את מיטב יצירותיהם, לאורך שלש שעות, אינו בכלל 'אפשרי המציאות'...], הרי שהשנה יעמוד הקונצרט בסימן 'קרקסי' משהו, כשבמקום לארח אמנים מוסיקליים נוספים, הם יארחו אמני קרקס כ - the jabali acrobats; the bmx bike show, ועוד.
לשם ההגינות ההיסטורית, הקונספט הזה כבר נוסה בעבר באופן כזה או אחר ובמידה פחותה יותר במופעים המשפחתיים שערך ירחמיאל בחול המועד, אלא שבכל הלילות שבשאר השנים היו אלו מופעי צהריים הפונים בעיקר לקהל המשפחתי ולציבור הצעיר יותר, כשבערב התקיימ/ו הקונצרטים המוסיקליים על טהרת המוסיקה, ואילו הלילה הזה השתלטו להם אמני האקרובטיקה על המופע המרכזי, והקונצרטים כולם ילוו באווירת מופעי הקסם והאקרובטיקה.
אם תשאלו לדעתי האישית, הייתי מעדיף בהחלט אירוח של אמן מוסיקלי נוסף על פני אירוח של אמן אקרובטיקה כזה או אחר [היי, לא התחייבתי שההפתעה תהיה מתוקה לכולם...], אולם משהחליט ירחמיאל על הליכה על הנישה המשפחתית ופנייה לבילוי משפחתי לכלל הגילאים, לא היתה הדרך ארוכה עד שהרים טלפון והזמין את אנשי הקסמים ופעלולני האקרובטיקה.
» שלושת הקונצרטים ייערכו, בעזרת צור ישראל וגואלו, באודיטוריום של "millennium theater" בימים רביעי וחמישי, י"ז וי"ח בתשרי, כשביום רביעי [י"ז בתשרי] ייערכו שני קונצרטים – בצהריים ובערב, וביום חמישי [י"ח בתשרי] ייערך קונצרט אחד – בצהריים.
מחר בבוקר יפתח צוות ההפקה במסע הפרסום המסורתי, הכולל כמובן את פתיחת הקופות לרכישת הכרטיסים.
האמת שישנה הפתעונת נוספת באמתחתי, כלומר: באמתחתו של ירחמיאל, אולם מכיוון שככל הידוע לי היא עוד לא הוכרזה כסופית, איאלץ לצנזרה ולדחות את פרסומה תוך שאני משאיר אתכם בתצפית.
המשיכו להאזין למוסיקה תורתית באהבה, הפותחת מעיינות חכמה ומעוררת לתשובה. כתיבה וחתימה טובה.
תוקן על ידי משוררששיער ב- 09/09/2015 23:31:13