בית פורומים עצור כאן חושבים

אהבת עולם אהבתיך (השיר שעושה לי את זה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/9/2015 15:34 לינק ישיר 

מֵרָחוֹק יְקֹוָק נִרְאָה לִי וְאַהֲבַת עוֹלָם אֲהַבְתִּיךְ עַל־כֵּן מְשַׁכְתִּיךְ חָֽסֶד: (ירמיהו לא  ב)

קודם סיפור ואחריו נושא האשכול ודיון

ובכן בימים האחרונים מישהו הכניס לי לאוזן שיר דיי חדש שפשוט עשה לי את זה, ולכן שמעתי אותה שוב ושוב כמה ימים. אז בבקשה להזין קודם לשיר ונתקדם. (תשימו לב שהוא הופך את משמעות הפשוט של הפסוק ממש בהפוכה, אבל למה לנו להיות דוגמטיים ? זה מקורי ומרגש מאוד וזה העיקר)

הנה השיר מיוטיוב https://www.youtube.com/watch?v=zNUicFcSGsQ

הנה מילות השיר עם תרגום לעברית מאידיש.

מרחוק מרחוק השם נראה לי נראה לי

ואהבת עולם ה'אהבת עולם אהבתי

ואהבת עולם ואהבת עולם אהבתי

על כן על כן על כן משכתיך חסד

טאטע אפילו איך פיל זיך ווייט פון דיר, אוי אוי ואי,,,,, (אבא אפי' אני מרגיש רחוק ממך אוי אוי אוי,,,)

וייס איך אז דו ביסט נאנט צו מיר אאוי אוי אוי,, (אני יודע שאתה קרוב אלי אאוי אוי אוי,,,)

מיט ליבשאפט ווי א איינציג קינד, (עם אהבה כמו של בן יחיד לאביו)

ווייסטו מיין ביינקשאפט א צינד (אתה יודע עתה את הגעגועים שלי)

טאטע אפילו איך פיל זיך ווייט פון דיר, אוי אוי ואי,,,(אבא, אפי' שאני מרגיש רחוק ממך אוי אוי אוי,,,)

וייס איך אז דו ביסט נאנט צו מיר אאוי אוי אוי,,,(אני יודע שאתה קרוב אלי אאוי אוי אוי,,,)

מיט ליבשאפט ווי א איינגן קינד, (עם אהבה כמו של בן יחיד לאביו)

פון ביינקשאפט א טרעראלע רינט (מהגעגועים, דמעה קטנה זולגת לה)

ואהבת עולם אהבת עולם אהבתי

אוי טאטע אפילע איך פיל זיך ווייט פון דיר, אוי אוי ואי,,(אבא אפי' אני מרגיש רחוק ממך אוי אוי אוי,,,)

וייס איך אז דו ביסט נאנט צו מיר אאוי אוי אוי,, (אני יודע שאתה קרוב אלי אאוי אוי אוי,,,)

מיט ליבשאפט ווי א איינציג קינד, (עם אהבה כמו של בן יחיד לאביו)

זהעסטע מיין ביינקשאפט א צינד (אתה רואה עתה את הגעגועים שלי)

טאטע אפילו איך פיל זיך ווייט פון דיר, אוי אוי ואי,,,,, (אבא אפי' אני מרגיש רחוק ממך אוי אוי אוי,,,)

מיט ליבשאפט ווי א איינגן קינד, (עם אהבה כמו של בן יחיד לאביו)

פון ביינקשאפט א טרעראלע רינט (מהגעגועים, דמעה קטנה זולגת לה)

================

ובכן השיר ריגש אותי ומרגש אותי עד עכשיו, נכנסתי לאקסטזה מהשיר הזה, אי אפשר לספור כמה פעמים פרצתי בבכי מהגעגועים, נזכרתי בפירוש המלב"ים על שיר השירים ששם הוא מחלק את שיר השירים לשלוש תקופות של שלמה המלך, שלושה משברים ששלמה המלך עבר במשך חיו עם האלוהים, כלומר כביכול שלמה שמייצג במטפורה את כל אדם, המלב"ים מסביר את שלושה המשברים שכל אדם עובר במשך חיו עם האלוהים.

אני לא יודע באיזה מספר (מהשלושה הנ"ל) משבר של געגועים אני הייתי עכשיו, אבל האלוהים – כמו אצל שלמה, הופיע לי מתוך האקסטזה.

אני באקסטזה המטורף של געגועים עם דמעות ופתאום אני רואה את האלוהים עושה לי פרצוף כאילו אומר לי: מה אתה כל כך מתרגש מקסי ?! ואני שם לב שלידו (ליד האלוהים) יושבים להם בכיף ההורים שלי.

האלוהים מסתכל עלי ואומר לי בלי מילים: הנה ההורים שלך, האם אתה מתגעגע אליהם ?? אתה מוריד דמעה קטנטנה עליהם  ??? מזה אתה מתגעגע אלי שאני רק המסובב וכו' וכו' ? ההא ? הם הם ההורים שלך, הם הם יצרו אותך, גדלו אותך, דאגו לך ודואגים לך גם עכשיו ומתגעגעים, מאז יום שנולדת, לא שכחו אותך לרגע, הם הם האלוהים האמיתי שלך, במקום להתגעגע עליהם, אתה מתגעגע אלי ?! ונכנס לי לאקסטזות מטורפות עם דמעות ובכי וקורה לי אבי אבי ?? עוד מעט כולכם אתה וכל חבריך תשבו בראש השנה ועד כיפור ויזעקו אבינו מלכינו ?! ממשיך האלוהים לומר לי בלי מילים רק עם פרצוף תמהה: אבינו מלכינו תזעקו\תתחננו\תתגעגעו בזמן שהנה ההורים לידכם ?! והם הם האלוהים האמיתי שלכם,

מזה ? – נזעקת דבר האלוהים מתוך הדממה, מזה אתה מאמץ לך אב אחר מאביך האמיתי שזה אביך שיושב כאן מולך ??

אני מסתכל על הורי ואני לא מרגיש שהם מקנאים בך – אני שואל את האלוהים בלי להתבלבל, אז למה אתה מקנא בעובדי האלילים ?

האלוהים: אתה רק יודע לענות בשאלה ?! אני שאלתי קודם אז תענה קודם לשאלתי למה אתה מאמץ אותי כאביך בזמן שאביך האמיתי כאן ?

אני: אי אפשר להעריץ דבר שהוא לא נצחי והורי לא נצחיים רק מתים = כל העומד למות כמת דמי.

האלוהים: וואלה, תשובה יפה מצאתה לך, אה ? לא רק שהם נצחים כל זמן שאתה חי, הם בתוך תוככה ממש אפי' המחלות הגנטיות שלהם בתוככה.

אני: אוקיי אין לי תשובה רצינית להשיב לך אולי אתה צודק לגמרי, אבל תודה שיש בזה משהו פסיכולוגי שלא נותנת לנו להעריץ את ההורים כמו להעריץ אותך.

האלוהים: לא פסיכולוגי רק בולשיט, זה פשוט רצון לברוח מהאמת ומהמחויבויות, כמו שאתם רצים לקברים ולבאבות, במקום לרוץ אחרי רבנים חיים, שמה הם (הרבנים החיים) ידרשו מכם לשנות את מעשיכם.

אני: טוב אלי הטוב, ככה זה, אנו אוהבים להעריץ אותך ולרוץ לקברים ובאבות, זה המצב.

האלוהים: אתה זוכר מהי הנבואה האחרונה שלי אליכם ?!

אני: יש לי מבחן עכשיו ?

האלוהים: מקסי, מה אתה כזה קטנוני, נוו, אני שואל אותך מהי הפסוק האחרון שאמרתי לכם על ידי הנביא האחרון מלאכי ?

אני: רגע רגע אני מחפש בבר אילן, הא הא הנה  "וְהֵשִׁיב לֵב־אָבוֹת עַל־בָּנִים וְלֵב בָּנִים עַל־אֲבוֹתָם פֶּן־אָבוֹא וְהִכֵּיתִי אֶת־הָאָרֶץ חֵֽרֶם:"

והאחות הנחמדה העירה אותי מהאקסטזה המטורפת, ובזה נגמר האקסטזה המטורפת הנ"ל.

=============

ובכן כל מילת הסבר מיותרת, צריך להשיב לב אבות על בנים בדיוק כמו שצריך להשיב לב בנים על אבות כי לצערינו גם ההורים לא מודעים לגודל גדלותם ולגודל ההון הנצחי שיש להם שזה עמלם = הבנים.

שנה טובה וחיים טובים

ומי ייתן שבאמת נזכה ל "וְהֵשִׁיב לֵב־אָבוֹת עַל־בָּנִים וְלֵב בָּנִים עַל־אֲבוֹתָם" כי אחרת  אומר האלוהים: "פֶּן־אָבוֹא וְהִכֵּיתִי אֶת־הָאָרֶץ חֵֽרֶם:"

בברכה

Max maxmen

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2015 23:10 לינק ישיר 

בערולאאדע כתב:
 "ווייסטו מיין ביינקשאפט א צינד (אתה יודע עתה את הגעגועים שלי)" זה התרגום ?

צדיק, אם תמצא תרגום יותר מקצועי אז אנא תביא לכאן. אני תרגמתי את זה ככה בשליפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2015 17:10 לינק ישיר 

"ווייסטו מיין ביינקשאפט א צינד (אתה יודע עתה את הגעגועים שלי)" זה התרגום ?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אהבת עולם אהבתיך (השיר שעושה לי את זה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext