על פניו זה נראה מוזר שהמלך מבקש מנתיניו שימליכו אותו על ידי צעקות בשביל שידעו שהוא המלך והם הנתינים
למה זה חסר למלך שהנתינים ידגישו שהוא המלך
האם במלכות כלשהיא בעולם יש טקס כל שנה בהכתרת המלך ?
הרי עצם קיום המלכות והידיעה שהוא השולט אמורה להכניס פחד ומורך בלבבות לבל ינסו לבגוד בו
והאם אין בזה חשש לצביעות שזועקים המלך רק כי זה הטקסט המחייב ?
נשלח ב-2/10/2015 15:18
בהושענא רבא יש עוד נדבך בהמלכה
שעת מסירת הפתקאות
נשלח ב-29/9/2015 17:33
האריה הוא מלך החיות לא מפני שנותנים בו אמון
אלא מפני שמתייראים מפניו
נשלח ב-27/9/2015 00:53
לאמר ומעמיק, את תפקידיו לשפוט ולשלוט, המלך (במקרה דנן, הקב"ה) עושה גם בלי שאכיר בו. מה החלק שלי בסיפור? להסכים למלכותו, להכתיר אותו - שבזה הנושא הוא כאמור האמון ולא השליטה.
נשלח ב-25/9/2015 05:58
לאמר כתב:
חזק נכון שתנאי הכרחי הוא שהמלך שאתה מכתיר יהיה נאמן בעיניך אבל עיקר תפקידו לשפוט ולשלוט (עיין שמואל א ח ה) כמו שברור שאתה מצפה מאיש המקצוע שאתה מזמין אליך הבייתה שיהיה נאמן אבל מה שאתה מצפה ממנו בעיקר זה מקצועיות.
נשלח ב-25/9/2015 00:10
לפי חוקת התורה המלך צריך להיבחר ע"י העם (שום תשים עליך מלך) והנביא (אשר יבחר ה' אלוקיך בו) וכך אכן היה אצל המלכים הקדומים: שאול (שמואל והעם), דוד (שמואל, זקני יהודה וזקני ישראל), וירבעם (אחיה וזקני ישראל). בשלב מאוחר יותר עבר השלטון באפרים בהפיכות צבאיות, אבל החשמונאים גם הם הוכרזו כמלכים ע"י כינוס של עם הארץ.
נשלח ב-24/9/2015 22:50
חזק נכון שתנאי הכרחי הוא שהמלך שאתה מכתיר יהיה נאמן בעיניך אבל עיקר תפקידו לשפוט ולשלוט (עיין שמואל א ח ה) כמו שברור שאתה מצפה מאיש המקצוע שאתה מזמין אליך הבייתה שיהיה נאמן אבל מה שאתה מצפה ממנו בעיקר זה מקצועיות.
(שלא לדבר על כך שרוב המלכים לא בדיוק "נבחרו" על ידי העם אלא פשוט שלטו)
נשלח ב-24/9/2015 22:40
הקשר בין מלוכה לאמונה, הוא שאם אני לא מאמין במישהו לא אכתיר אותו למלך ששולט עלי ומנהל את המדינה שלי. זה כמו האמון שאתה נותן לפוליטיקאי בקלפי ביום הבחירות (אלא שזה הרבה יותר, כי מדובר במלך ששולט עליך).
נשלח ב-24/9/2015 16:31
מה הקשר בין מלוכה לאמונה
ואם לא תאמין במלך לא תצטרך לחשוש ממנו ?
המורד במלכות וכו'
נשלח ב-24/9/2015 13:11
לא נראה לי שזה עיקר עניין המלוכה. אולי קשה לי לתפוס מה זה מלך, אבל אם אני - ע"פ האישיות שלי והתפיסה הפוליטית שלי - הייתי מכתיר מלך, לא זה היה העיקר אלא האמון שאני בוטח בו.
נשלח ב-24/9/2015 00:18
שום תשים עליך מלך דורשים בגמרא שתהא אימתו עליך
אז מסתבר שזה עיקר ענין המלוכה להכניס מורא ופחד על העם
נשלח ב-20/9/2015 19:45
האם המושג "מלך" מבטא בעיניך רק פחד, אימה ומורך בלבבות לבל ינסו לבגוד בו? בעיני הוא מבטא כמה דברים נוספים. לדוגמא, את העובדה שהנתינים סומכים עליו ומביעים בו אמון שהוא ינהל אותם בדרך הטובה ביותר עבורם. ואגב, לא כתוב לצעוק את זה...
נשלח ב-20/9/2015 07:36
הזעקה אל המלך היא אולי להכניס פחד ואימה ביום הדין לפחות בשביל שנוכל לבקש בהכנעה