בית פורומים עצור כאן חושבים

נבואות שהתגשמו בוודאות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/9/2015 02:40 לינק ישיר 
נבואות שהתגשמו בוודאות

חבר שאל אותי על נבואות שהתגשמו בוודאות, יכולים לעזור לי בעניין ?
והאם יש מגבולות הדתות אחרות וכד'.
תודה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2015 17:41 לינק ישיר 

ואגב, גם הנבואה בניצבים "ואמרו כל הגויים על מה עשה ה' ככה לארץ הזאת מה חרי האף הגדול הזה ואמרו על אשר עזבו את ברית ה' אלוקי אבותם אשר כרת עימם בהוציאו אותם מארץ מצרים"

זוהי נבואה שנתקיימה בוודאות.
ונבואה זו נתקיימה זמן רב אחרי חתימת התנ"ך - ע"י הנצרות והאיסלאם - כך שלא ניתן לדחות זאת באמצעות הטענה כאילו הפסוקים האלו מהווים הוספה מאוחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2015 17:35 לינק ישיר 

אם נתבונן בחילוניות של החילונים שבנו את המדינה, נמצא שהיא מבוססת ברובה על עצכחיות. נכון, שהיא הובילה מעבר לעצכחיות דתית, אבל עדיין - עצכחיות. הרי המדינה מממנת את צרכי הדת באופן די ברור. החוק מחיב שמירת שבת - לפחות במובן ה"מסורתי" - היינו אחרי כמה תיקונים עצכחיים, שגם הם רק למי שרוצה. האם עצכחניק שהחליט ליישם את מחשבותיו, והחליט על דרך שאינה לפי ההלכה המקובלת - האם הוא "פורק עול"? האם מי שמצהיר על כפירה, בגלל שהוא לא מבין מהו אלוקים - האם הוא "פורק עול"? 

(והאם בכלל בגלות נשמרו כל המצוות? על מצבת הגר"א נכתב - שהרבה מצוות נשתכחו והוא חזר וייסדן. משמע, שבגלות לא "כל המצוות נשמרו" ללא סייג.)

קיצורו של דבר, עצם הציונות הינה רעיון כשר ביסודו, ואם נזנחו מצוות - כדי להקל על יישוב את ארץ ישראל, האם זה אומר שהמדינה היא "חילונית", ואינה ראויה להיות שליח ה' בתקומת ישראל?  

אין בדברים אלו משום קריאת תיגר על עצכחיות השומרת על הדת. גם אני אישית שומר על הדת. אבל צריך לדעת להסתכל גם ממשפקיים אחרים, של אלו שבחרו בדרך שונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2015 23:15 לינק ישיר 

קרדיולוג כתב:
בזמנינו אין זה מוזר שחילוניים שפינוזיסטים/אתאיסטים הם "שבו" את שבות ה' ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי קרדיולוג ב- 22/09/2015 11:29:10

מעניין שיחזקאל דיבר על כך בנבואתו.
ראה יחזקאל פרק לו, שם מדובר על כך שהשיבה אל הארץ תהיה כאשר העם לא יהיה ראוי לכך, ו"לא למענכם אני עשה בית ישראל", ורק אחרי שישובו אל הארץ "וזרקתי עליכם מים טהורים וטהרתם מכל טמאותיכם".
ראה שם את הפרק כולו.
אולי כדאי לציין שהפרק הבא הוא חזון העצמות היבשות, שגם הוא ניתן לפירוש על תחיית האומה ועל העצמות היבשות שעלו מן האפר של אושוויץ ושבו לתחיה בהקמת המדינה. (האופציה הפרשנית הזו מובאת כמדומני כבר בספר העיקרים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2015 20:38 לינק ישיר 

ואיך אפשר לעבור על אשכול כזה בלי להזכיר את "נביא הזעם" אצ"ג.

קשה לא למצוא דוגמאות על נבואותיו שהתגשמו, אבל ראוי לציון שירו "באי במחתרת", משנת תרצ"א, שמתאר את שני היהודים האחרונים שמסתובבים מתחת לאדמת אירופה המלאה בגוויות.

גם בשירו "יהודה היום, יהודה מחר" הוא מתנבא על מלכות בריטניה:

אני רואך היורדת בים חיפה וביפו
אלי אניות אנגליות להפליג
ובגב חילייך קר וחם, כבגבי
בעת כתבי זה השיר
....
אני רואה בתי כלא עבים, תליות
בירושלים, ביפו בעכו - ופני
סיקריקין יהודים נידונים למיתה
אני רואה איך הללו הולכים לתליה
ושחרית-ירושלים בשעוות פניהם

(השיר נכתב עוד לפני תקופת המחתרות היהודיות ולפני הרוג המלכות הראשון שלמה בן יוסף)

ועוד ועוד... אם היה נביא בדורנו, הרי היה זה אורי צבי גרינברג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2015 20:21 לינק ישיר 

זכריה ח,ד:
עֹד יֵשְׁבוּ זְקֵנִים וּזְקֵנוֹת בִּרְחֹבוֹת יְרוּשָׁלָ‍ִם וְאִישׁ מִשְׁעַנְתּוֹ בְּיָדוֹ מֵרֹב יָמִים. וּרְחֹבוֹת הָעִיר יִמָּלְאוּ יְלָדִים וִילָדוֹת מְשַׂחֲקִים בִּרְחֹבֹתֶיהָ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2015 15:47 לינק ישיר 

זוהר כרך א (בראשית) פרשת וירא דף קיז עמוד א :

"ובשית מאה שנין לשתיתנאה יתפתחון תרעי דחכמתא לעילא ומבועי דחכמתא לתתא ויתתקן עלמא ... וסימניך (בראשית ז') בשנת שש מאות שנה לחיי נח וגו' נבקעו כל מעיינות תהום רבה".

תרגום (עד כמה שאני מבין, מתוך מה שלמדתי):

ובשש מאות שנה לאלף השישי [שנת ה' ת"ר = 1839-1840] יפתחו שערי החכמה למעלה ומבועי החכמה למטה...

במציאות - אכן בתקופה זו התגלו התגליות הטכנולוגיות הגדולות ששינו, וממשיכים לשנות, את פני העולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2015 18:08 לינק ישיר 

קרדיול
הרעיון שהתורה אבדה (כמפורש בנביא) ושוחזרה כמיטב היכולת בתקופת עזרא יכול להסביר המון מקשיי ביקורת המקרא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2015 00:23 לינק ישיר 

ר' יצחק מתאר את מצב גרמניה בתקופתו, (המאה ה3, כמדומני) ואכן נבואתו התגשמה. השבטים הגרמניים כבשו בסופו של דבר את רומא וסיימו את העידן הקלאסי.
הפירוש המחב"תי המוזר שמזהה את זה עם המאה ה19 לא מבהיר למה החליטה הגמ' לתאר דוקא את התקופה הזו ולא את המאה ה8 (גרמניה היתה חלק מהקיסרות האחת של קרל הגדול) או ה20, או ה21, ועוד לכתוב זאת בלשון כאלו מדובר בזמן הווה.
כמו כן, במאה ה19 הם לא נלחמו באיטליה, לעומת זאת במאה ה3-4 בהחלט כן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2015 00:01 לינק ישיר 

תלמוד בבלי מסכת מגילה דף ו עמוד א

ואמר רבי יצחק: מאי דכתיב +תהלים ק"מ+ אל תתן ה' מאויי רשע זממו אל תפק
ירומו סלה. אמר יעקב לפני הקדוש ברוך הוא: רבונו של עולם, אל תתן לעשו הרשע תאות לבו. זממו אל תפק - זו גרממיא של אדום, שאלמלי הן יוצאין מחריבין כל העולם כולו. ואמר רבי חמא בר חנינא: תלת מאה קטירי תגא איכא בגרממיא של אדום, ותלת מאה ושיתין וחמשה מרזבני איכא ברומי. ובכל יומא נפקי הני לאפי הני ומקטיל חד מינייהו, ומיטרדי לאוקמי מלכא.

עיין ביעבץ שכותב על זה שמדובר על גרמניה.

ועיין בויקפדיה שכתוב שם:בתקופת הקיסרות הרומית הקדושה (962 - 1806), היו באזור הקיסרות מעל ל-300 מדינות/נסיכויות קטנות. ברוב השטח דיברו התושבים בשפה הגרמנית והתושבים במקום היו מבחינת השתייכותם בני העם הגרמני. עם זאת, בכל מדינה היה שלטון עצמאי. במהלך המאה ה-19 גברו קולותיהן של תנועות לאומיות גרמאניות, ששאפו לאיחוד הארץ ולשחרורה מכובש זר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2015 23:34 לינק ישיר 

יש3 כתב:

אריאל73 כתב:
ספר דברים נכתב גם לדעת החוקרים לפני הגלות, בין ימי חזקיהו ליאשיהו.

שירת האזינו אמורה להיות עוד יותר קדומה, עוד מלפני המצאת המיתוס של יצ"מ, וגם בה מוזכרת הגאולה.
אבל כמובן שאפשר לשים הכול ל העורך.

הגאולה בהאזינו אינה קשורה בכלל לשיבת ציון, כפי שציין הרמב"ן. לעומת זאת אפשר לזהות את השירה עם כל תהליך של מלחמה - כניעה - דיכוי - מרד - ניצחון שעבר על עמנו.

תוקן על ידי אריאל73 ב- 26/09/2015 23:34:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2015 21:40 לינק ישיר 

נבואה שהתגשמה מפר השבוע האזינו

דברים פרק לב    (כא) הֵם קִנְאוּנִי בְלֹא אֵל כִּעֲסוּנִי בְּהַבְלֵיהֶם וַאֲנִי אַקְנִיאֵם בְּלֹא עָם בְּגוֹי נָבָל אַכְעִיסֵם:

האם הכוונה לא לפלסטינאים שהם מבחינה היסטורית לא עם? כי רק אסופת מהגרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 18:06 לינק ישיר 

אשר לאגדה השומרונית, היא באה כמובן להסביר את השוני שבין נוסח התורה שבידם לזה שבידינו, ויש עוד אגדה דומה שמספרת על שומרוני אחד שגילה שהתורה השומרונית מזויפת ועבד קשה עד שגילה את הנוסח ה'אמיתי'. עכ"פ ברור במחקר שהנוסח השומרוני הוא שיפוץ של זה שלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 18:01 לינק ישיר 

כשאתה בא לדון בנושא כל כך רציני, עדיף שלא תקבע אותו על פי כתבות שמצאת בהארץ. אם אתה רוצה ללמוד את הנושא ראה כאן <a target="blank" href='http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3060403&amp;whichpage=1'>קישור</a> וכאן קישור וזה רק טיפה מן הים.

תוקן על ידי אריאל73 ב- 25/09/2015 18:02:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 17:21 לינק ישיר 

בא וראה
אני לא משוחד לשום צד, לא איכפת לי שהתורה אמת ולא איכפת לי ההיפך.

כפי שכתבתי עד לאחרונה אצלי היה ברור הדבר שהתורה אמת, לא מפאת מעמד הר סיני שלא ראיתיו, ולדעתי אפשר לשרבב סיפורים כאלה עם הזמן בתוך טקסט (בוודאי בתקופה בה יחידי סגולה ידעו קרוא וכתוב). ממיתולוגיה להיסטוריה ומענין שולי לאירוע מכונן ם והדברים ידועים לכל חכם.

אבל עניין "אם יהיה נדחך בקצה השמים" וגו' כל סיפור הגלות והגאולה היה נראה בעיני נבואה חקוקה באש ביד ברזל. וכפי שכתבתי אם התורה אמת היא אמת, אני מחויב לאמת יותר מאשר לכל דבר אחר.

ובכן, שנחשפתי לדעות שהתורה נחתמה בזמן עזרא הסופר הרי שכבר היה גלות וגאולה.

המעניין שרצו להביא ראיות מהשומרונים שהתורה לא נחתמה בזמן עזרא. מצאתי בהארץ כתבה בה מופיע ציטוט זה.

"ועזרא הכהן אחרי מובאו על עיר יבוס, אשר נקרא שמה ירושלם, דרש ספר תורה ולא מצא בין אנשי עדתו... ויעש עזרא מרמה עד הביא תורה ישנה מקורעה מאת איש מאחד עדת בני ישראל השומרים על האמת... וימר מדברי ספר התורה הקדושה דברים רבים שנאה בעדת בני ישראל השומרים על האמת... ויוסף עוד ויגרע... והשם יתברך לא ציווהו מאומה, רק מעצמו עשה את כל אלה" (ספר דברי הימים לשומרונים, מהדורת אדלר-זליגסון, פאריס, 1903, עמ' 33-34).

מי כתב את דברי הימים לשומרונים ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי קרדיולוג ב- 25/09/2015 17:23:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 16:34 לינק ישיר 

למה לא? בספרי התקופה (עזו"נ) נכנסה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נבואות שהתגשמו בוודאות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext