| נשלח ב-2/10/2015 00:41 |
|
| |
הרב איתם הנקין זצ"ל
כך כתב עליו מישהו הערב הרב איתם הנקין הי"ד היה, למרות גילו הצעיר, מגדולי החוקרים התורניים היום, שדעתו נשמעה בכל מקום שהשמיעה בכבוד רב גם ע"י זקנים וחשובים, וגם ע"י חרדים נוקשים, בכתבי עת תורניים לגווניהם, ובפורומים תורניים כאוצר החכמה (שם היה כינויו 'תוך כדי דיבור') ואחרים. הוא פרסם כבר כמה ספרים, יש לו אתר עם מאמריו ותגובות עליהם ברמה הגבוהה ביותר, מוערך בחוכמתו ובעדינותו ובאצילותו בכל פינה שבה פנה. ידען עצום, דייקן עצום, חרוץ ביותר, ללא ספק היה מגיע לפסגות, ולא זכינו. וכל בית ישראל יבכו את השריפה אשר שרף ה'. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2015 15:03 |
|
| |
איך, איך נפלו גיבורים. הקדוש הרב איתם הנקין , תלמיד חכם מיוחד במינו, חוקר מזן נדיר ומיוחד, מוערך בכל החוגים, ראו באוצר החכמה איזכור שמו עשרות עשרות פעמים בכל קבצי המחקר חוצה כל מגזר, החל מהמעיין ועד ישורון בית אהרון . כה חבל, כה נוראה השמועה .
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2015 23:49 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2015 20:34 |
|
| |
"קיצוני וקראי מעט" - כוונתך?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2015 12:20 |
|
| |
אח,
בעקרון הנני מסכים אתך, וכבר אמר הנצי"ב מוולוז'ין שעיסוק הנכון בגדולי הישראל איננו בביוגרפיה שלהם אלא בלימוד תורתם, אלא שלדאבוננו יש כיום בורות והרבה אנשים לא שמעו על רבים מגדולי ישראל של הדורות הקודמים, ואלה שהתפרסמו אינם אלא קומץ מהם, ומאחר שגדולי ישראל התמעטו באיכות ובכמות, יש טעם בלימוד תולדותיהם והנהגותיהם של גדולי ישראל מדורות קודמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2015 08:47 |
|
| |
אכן. לא התכוונתי שמה שהבאת לא בסדר וכדו', אלא שלפעמים אנחנו מכבדים אדם בגלל שאיזה רב גדול הואיל להתייחס אליו, ובמקרה דנן אי"צ למצוא סיבות כאלו (ככלל אני לא אוהב את הסגנון ראיות הזה, אבל אכמ"ל). לגבי איות שם המשפחה, זה פשוט נדבק לי מהרב שורקין שליט"א. אם זה מפריע, כולי סליחות...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2015 03:46 |
|
| |
מה שציטטתי היו דוגמאות לאלה שאינם מכירים את הגרי"א הנקין שתורתו היתה מוכרת ומוערכת אצל הפוסקים של א"י. מכל מקום, כותבים את שמו הרב הענקין או הרב הנקין, ובראשי תיבות הגריא"ה. על גדלותו וגאונותו בתורה אפשר לספר רבות, כפי שאפשר לספר על גדלותם וגאונותם של פוסקים גדולים אחרים, אולם מה שהרשים אותי ולענ"ד ייחד אותו, זה שהגריא"ה ניהל את ארגון החסד "עזרת התורה" במשך 48 שנה בעבור משכורת צנועה, בפנקס היה רושם את הזמן שביטל מעבודתו בהשיבו על שאלות הלכתיות, והשלים את החסר בהוסיפו על שעות העבודה.
תוקן על ידי מם80 ב- 12/10/2015 04:31:03
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 22:17 |
|
| |
אגב, יש הרבה שמועות מהגריא"ע, בספרי הרב שורקין "מגד גבעות עולם"
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 22:16 |
|
| |
נראה לי שסגנון ה'ראיות שאכן היה הגיא"ע צדיק', רק מבזות אותו. הגאון הנ"ל היה בקי בכל חדרי התורה והיה בעל גישה עצמאית לכל נושא. קראתי (אאל"ט במאמר בבני בנים ח"א), שבהיותו סגי נהור, ציטט לאדם עמוד גמרא שלם, בדרך אגב לשיחה ביניהם. ובכל מקרה אם בגדלות בתורה מדובר, גם בעל בני בנים הינו ת"ח גדול, למרות השאלות וההשגות שלך ושלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 14:42 |
|
| |
לא לכבודו של הגרי"א הנקין כי כבודם של צדיקים מעשיהם, אלא לכבוד תורתו: "בשנת תרע"א נשאל הגאון רבי חיים ברלין זצ"ל - רבה של ירושלים, שאלה דומה ע"י הגאון רבי יוסף אליהו הענקין זצ"ל, שכיהן אז כרב בקהילות שונות בגרוזיה מטעם הגאון רבי חיים מבריסק זצ"ל. הגר"ח ברלין פנה אף הוא אל מרן זצ"ל ובקשו לברר שנית נושא זה, וכן ביקש את קונטרסו משנת תרס"ז והתייחסותו לנושאים החדשים שהועלו ע"י הרב הענקין." (הרב צבי פסח פרנק, שו"ת הרב צבי, אבן העזר חלק א סימן ק)
"בעזהית"ש ל"ט למב"י שנת תש"ז פעה"ק ירושלם תובב"א. שלום וברכה עד העולם למע"כ הגאון המפורסם לשם ותהלה מוהרי"א הענקין. שלומו הטוב ישגא סלה. " (הרב שלמה זלמן אוירבך, שו"ת מנחה שלמה תנינא, סימן כו)
"ואבקשכם מאוד לברר הדבר אצל הה"ג הישיש מהרי"א הענקין שליט"א ושאר הרבנים מסדרי גיטין להחרדים לדבר ה'." (הרב יקותיאל יהודה הלברשטם, קרית צאנז תש"ל, שו"ת דברי יציב, חלק אבן העזר סימן קד)
תוקן על ידי מם80 ב- 11/10/2015 15:23:14
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 13:30 |
|
| |
גם הרב יוסף אליהו ענקין לא מאוד מפורסם כאן בארץ, עם כל גדולתו באמריקה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2015 00:36 |
|
| |
אכן. ראיתי חלקים נכבדים ממנו, גם אני מזדהה עם בעייתיות מסויימת בה אני חש לגביו.היה מוזר לי שהשואל לא הכיר גם את ר' יוסף אליהו ענקין, שהיה אחד מגדו"י (תיאורטית, אפשר להחיות את האשכול על בני בנים שציין הדיבוק. שם נדון לגופם של דברים). אבל מה זה חשוב
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2015 22:54 |
|
| |
| אחרחוק כתב: |  | | שאלה מביכה מעט לפורום ספרים וסופרים... אביו ר' יהודה הרצל הנקין, רב בעמק בית שאן ור"מ בכרם ביבנה, כותב מוכשר ובעל היקף מחקרי מסקרן, מח"ס שו"ת 'בני בנים (דומני ו' חלקים, פחות או יותר; בכל שו"ת, חצי תשובות וחצי מאמרים) - מומלץ ומרתק (גם אם קיצוני וקראי מעט). סבו של אביו, ר' יוסף אליהו הנקין, היה נשיא אגודת הרבנים של ארה"ב - נחשב לגדול הדור בארה"ב לפני שהגיע לשם הגרמ"פ [אאל"ט כשהגיע הגרמ"פ, היה הריא"ה קשיש וסומא, עד שלא יכל להנהיג את הציבור כמעט] |
|
למה שאלה מביכה? אם תראה את הפסקים של הבני בנים, תבין למה הספר הזה מודר מהמדפים שלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2015 15:39 |
|
| |
עצוב מאוד. משתתף בצער המשפחה והעם.
היה כאן פעם אשכול בנושא שו"ת בני בנים, שהסתעף מעט למשפחה וכו', בהשתתפות המנוח (המנוח הציע אז לפתוח אשכול על הגרי"א ענקין, חבל שלא זכינו...)
{לא מצליח להכניס קישור. אפשר לחפש 'בני בנים' בחיפוש אשכולות בפורום זה}
|
|
|
|
|