בית פורומים שידוכי חרדים

הפרש גילאים וכו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/10/2015 11:27 לינק ישיר 
הפרש גילאים וכו

*הפוסט נכתב בלשון נקבה ומתייחס לשתי המינים*

באנה נניח, בצורה היפותטית כמובן, שאשה נחמדה בת 20, פוגשת - בדרך מקרית וצנועה לחלוטין - גבר בן 30.
הן נמצאות באותו מקום שבועיים, והן מדברות (כן, גברים, זה בטח קשה לכם לקרוא כך, אבל זה שווה, אני מבטיחה ) ומדברות, ומדברות....
ויש להן שפה משותפת, ותחומי עניין משותפים, ושתיהן פמיניסטיות ( כן!!! גבר פמיניסט!!!)
וכיף להן יחד, והן עוסקות באותו דבר, ופתוחות - אבל אכפת להן מהקב''ה ומהדרך שהן נמצאות בה, ושתיהן חכמות, ממש. וכן הלאה...
והאשה עומדת לעזוב את האיזור, ולחזור למקום מגוריה, והיא ממש ממש לא רוצה להיפרד ממנו. וכבר חושבת על חיים יחד. ואפילו חתונה, ורוצה מאוד להגיד משהו -לבדוק אם הוא בכלל בעניין -אבל לא מסוגלת...
ואז הוא - בג'נטלמניות אמיתית- שואל אותה אם היא רוצה להיפגש, והיא, בשיא האושר, אומרת כן. וחוזרת לארצה.
ועכשיו 'שדכנית' כבר התקשרה להוריה והם מבררים עליו...
והיא - פתאום מתלבטת, הבנאדם בן 30. ועוד לא התחתן, מה זה אומר? מה דעתכן?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/10/2015 11:03 לינק ישיר 

חניחניחני כתבה:

שטויעס כתב:
חני, את רק בת 20? את נראית בוגרת מגילך....
אני לא אמרתי שאני לא חושבת שהמלחמה הפמינסטית לא חשובה, רק יצאו מפרופורציות, ויש לי הרבה מה להראות לך איך החוק היום נגד גברים.

תעדכני מה קרה איתכם, זה נשמע שאת מאוהבת :)

גם כשהחוק כביכול נגד גברים זה מסיבות שובניסטיות ופטריארכיות....
וכן, אני מאוהבת , אני לא יודעת אם נסגור בימים הקרובים או עוד שבוע, אבל................

חני,
אל תשכחי לברר עליו היטב,

תמיד
אנחנו רואים חלק מהתמונה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2015 10:06 לינק ישיר 

שטויעס כתב:
אני לא אמרתי שאני לא חושבת שהמלחמה הפמינסטית לא חשובה, רק יצאו מפרופורציות, ויש לי הרבה מה להראות לך איך החוק היום נגד גברים.

גם כשהחוק כביכול נגד גברים זה מסיבות שובניסטיות ופטריארכיות....
וכן, אני מאוהבת , אני לא יודעת אם נסגור בימים הקרובים או עוד שבוע, אבל................

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/10/2015 09:11 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2015 13:59 לינק ישיר 

חניחניחני כתבה:

רציף כתב:
נ. ב,
שוב התבוננתי בעניין,
שאת בעצם מתקנת כעת
מה שכתבת בהתחלה :

כתבת בהתחלה, משהו כמו ;
"הרבה ממה שנוהגים החרדים
זה ממש לא התורה, איסור הפלה באופן
גורף לקוח מהנוצרים, וכו'

מסתבר כעת
שזה לא בדיוק מה שאת חושבת.

אני מציע לך לדייק יותר בדברייך. תודה

נשלח מהאנדרואיד שלי

זה בדיוק מה שאני כן חושבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2015 13:57 לינק ישיר 

גינגונת כתבה:

חניחניחני כתב:
יווווו איזה נשא נפיץ....
האמת יצא לי להכיר מישהו שהיה גדול ממני בעשר שנים וקצת..
וכן, אני לא חושבת שזה כזה גרוע אם הרמה השכלית יכולה להתאים ומבחינה חיצונית מרגישים משיכה.
הקלישה של "לא העיקר הגיל אלא התרגיל" יכולה בהחלט להתאים לעניין.
ואל תשאלו למה במקרה הזה זה לא הלך. פשוט ההורים..
אישית הייתי רצה על זה. כנראה שזה לא היה שלי.

אין על ג'ינג'ים! סופסוף תגובה נורמלית שמתייחסת לנושא!
את ממש רצית וההורים לא?
אנחנו דיברנו עם מישהי שהיא כביכול ה'שדכנית' ומסדרת את זה עם ההורים שלי.... הם כבר אמרו כן, והוא מגיע לארץ :-)

אצלי זה גם עבר דרך "שדכן" ;)
אבא שלי התלהב ממנו רצח אבל אמא שלי עשתה ווטו.
וממש רציתי ועד היום אני חושבת שזה יכול להתאים אבל אמא שלי לא הסכימה בשום פנים.
אני מקווה בשבילך שאם הוא שלך זה ילך.

תגידי לאמא שתשאלו רב,
כולה עניין של גיל

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2015 14:50 לינק ישיר 

שטויעס כתב:
חני, כמה הערות, לא אהבתי שדיברת בלשון נקבה, אפילו שאם מסתכלים ע"ז אפשרי לעשות זאת, אבל זו השפה שלנו..תארי לך תבואי ותשני את שמות הצבעים כי בא לך?? וכו וכו.. 
ואם באת בעצם לבוא במסר פמינסטי שלמה כשיש משני המינים שווה בשווה קוראים בלשון זכר. אני הייתי באה במלחמה לקרות בלשון כללי לא זכר ולא נקבה..כמו באנגילת :) אבל נו באמת..מה את נכנסת לקטנות שכאלו..
הפמנסיטיות של פעם באו במלחמה אמיתית וכואבת..למה לנשים אין עבודות..למה שלא תצאנה..למה אין זכות בחירה , למה מכים נשים..ועוד ועוד..וזו היתה בשורה לכל הנשים כשהגיע סוף סוף תיקון בחוק המדינה..אבל היום הפמינסיטיות המתיימרות להיות "פמינסיטיות" באות במלחמות על שטויות..כשיש לנו במדינה המון על מה להלחם חוץ מהשטויות שלהם. זה פשוט בזבוז כוחות במקום להלחם על תרבות צדק , כמו מחירי דירות , המצב המדיני , ועוד ועוד...
אגב, בציבור החרדי יש עוד מה לתקן.. כי הרוח שם עדין מעט שובנסיטית. וזה מקומם.. (בתקופת השידוכים התוודאיתי לזה יותר)
תראי, אני די פמינסטית בדעותי ואני חושבת שרוב המדינה היום כך, גם אם לא אומרים.. אבל שוב, לא ברמה של מי שמתקרא היום פמינסטי..שרב על ציצית. שפה ובלה בלה..יאללה..בקשנו , קבלנו..יש תיקון היום לחוק אפילו יותר מהגברים..דווקא כי הנשים מתקרות חלשות. (למשל כשאישה מתלוננת על אונס מייד מתבצע חקירה על התוקף  כשעוד לא הוכח כלום .. ועוד ועוד)

לגבי הבחור..יש לי כמה דברים לאמר לך: האחד הוא שבאופן כללי שבחור לפני החתונה הוא לא כמו בחור אחרי החתונה..(כנ"ל בחורה) כשמתוודאים לחיים, שטויות כמו פמינזם/שובניזם , תפקידים ועוד לא משחקים יותר..(כמובן זה תלוי במידות) החיים חזקים מהכל. ולכן בחור יכול לדבר המון לפני החתונה כמה אישה צריכה לעשות וגבר ..אבל אח"כ זה משתנה. הוא יעשה מה שהוא לא חשב לעשות , ואת תעשי מה שהוא חשב שתפקידו לעשות..ככה זה. וזה דינמי כמובן לפי החיים ומזוג לזוג
שנית, לא כדאי ובמיוחד לך..להתחתן עם בחור שמצהיר הצהרות שובנסיטיות כי א"א להסתמך שהוא ישתנה אחרי החתונה, לכן זה טוב שאת מחפשת את הכיוון הזה בלבד והבחור נראה מתאים לך מאד 
שלישית, ציינו את זה ואני מציינת..שבחור שמדבר בלשון נקבה כמו ההודעה הפותחת לא בהכרח הוא פמינסטי..ייתכן שיש לו נטיות הפוכות..את צריכה לבדוק את זה..
רביעית, אני נגד הפרש גילאים גבוה..עשר שנים זה עוד נסבל..ואם באמת אתם מתאימים אפשר לבדוק את זה.
אבל יותר מזה זה לדעתי טעות גדולה..אישה שעושה זאת גוזרת על עצמה סבל, גם מבחינה שכלית  וגם מבחינת גילאים..שההסתברות לחיות לצד בעל זקן כשאת צעירה עדיין וגם למות אלמנה המון שנים היא גבוהה..(במיוחד שנשים יש להם תוחלת שנים ארוכה יותר)
חמישית, זה שהוא רווק בגיל כזה..זה עדין נורמלי.אם היית אומרת שהוא יותר מזה כדאי לבדוק..אני מכירה הרבה בחורים בני שלושים וגם בחורות, כי המזל שלהם לא האיר להם פנים ועדין לא מצאו את הבשערט שלהם..

תראי - אני לא יודעת למה כולם חושבים שהוא מדבר בלשון נקבה - הוא לא, אני דיברתי על שנינו...
וברור שהייתי מעדיפה בלשון כללית - כמו בצרפתית, אבל אין, אז אני עושה אפליה מתקנת   ;-)
אני ממש לא חושבת שהמלחמה הפמיניסטית בימינו אינה חשובה. לדוגמא - משכורות במשרות שוות ושעות עבודה שוות - נשים מרוויחות שני שליש מגברים בארץ! ויש עוד. הרבה. למשל מה שאת אורמת על חקירת אונס - זה ממש לא מה שהולך פה, החקירה המזעזעת שעורכים לנפגעות, כלכך משפילה, והיא בעצם כמו אונס שני, אם היו עורכים כאלה חקירות לפשעים אחרים היו פה הפגנות ענק.
וכן, יש כמה בעיות בציבור החרדי :-/

בקשר לגבר המקסים הזה - ב"ה הוא ממש מתאים, כאילו זה מצחיק עד כמה... והוא צעיר גם במראה וגם בפנימיות, לא כמו גברים בני שלושים שלפעמים נראים 'גסים' כאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/10/2015 14:36 לינק ישיר 

חניחניחני כתב:
יווווו איזה נשא נפיץ....האמת יצא לי להכיר מישהו שהיה גדול ממני בעשר שנים וקצת..וכן, אני לא חושבת שזה כזה גרוע אם הרמה השכלית יכולה להתאים ומבחינה חיצונית מרגישים משיכה.הקלישה של "לא העיקר הגיל אלא התרגיל" יכולה בהחלט להתאים לעניין.ואל תשאלו למה במקרה הזה זה לא הלך. פשוט ההורים.. אישית הייתי רצה על זה. כנראה שזה לא היה שלי.
אין על ג'ינג'ים! סופסוף תגובה נורמלית שמתייחסת לנושא!את ממש רצית וההורים לא?אנחנו דיברנו עם מישהי שהיא כביכול ה'שדכנית' ומסדרת את זה עם ההורים שלי.... הם כבר אמרו כן, והוא מגיע לארץ :-)שיהיה בהצלחה חני...ה' יעזור ואם הוא הבעשערט שלך, שהכל ילך בקלות ובמהירות  ותזכי להודיע לנו שאת סוגרת ווארט
תודה, הלוואי!

חני,
שימי לב טוב לפרטים.. שלא מרוב התלהבות יברחו לך פרטים שחשובים לך...
ב ה צ ל ח ההה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2015 14:32 לינק ישיר 

פרומערית כתב:
יווווו איזה נשא נפיץ....האמת יצא לי להכיר מישהו שהיה גדול ממני בעשר שנים וקצת..וכן, אני לא חושבת שזה כזה גרוע אם הרמה השכלית יכולה להתאים ומבחינה חיצונית מרגישים משיכה.הקלישה של "לא העיקר הגיל אלא התרגיל" יכולה בהחלט להתאים לעניין.ואל תשאלו למה במקרה הזה זה לא הלך. פשוט ההורים.. אישית הייתי רצה על זה. כנראה שזה לא היה שלי.
אין על ג'ינג'ים! סופסוף תגובה נורמלית שמתייחסת לנושא!את ממש רצית וההורים לא?אנחנו דיברנו עם מישהי שהיא כביכול ה'שדכנית' ומסדרת את זה עם ההורים שלי.... הם כבר אמרו כן, והוא מגיע לארץ :-)שיהיה בהצלחה חני...ה' יעזור ואם הוא הבעשערט שלך, שהכל ילך בקלות ובמהירות  ותזכי להודיע לנו שאת סוגרת ווארט

תודה, הלוואי!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/10/2015 14:31 לינק ישיר 

גינגונת כתב:
יווווו איזה נשא נפיץ....
וכן, אני לא חושבת שזה כזה גרוע אם הרמה השכלית יכולה להתאים ומבחינה חיצונית מרגישים משיכה.

את ממש רצית וההורים לא?
אנחנו דיברנו עם מישהי שהיא כביכול ה'שדכנית' ומסדרת את זה עם ההורים שלי.... הם כבר אמרו כן, והוא מגיע לארץ :-)

איזה באסה:-(
תודה !

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/10/2015 12:28 לינק ישיר 

חני, כמה הערות, לא אהבתי שדיברת בלשון נקבה, אפילו שאם מסתכלים ע"ז אפשרי לעשות זאת, אבל זו השפה שלנו..תארי לך תבואי ותשני את שמות הצבעים כי בא לך?? וכו וכו.. 
ואם באת בעצם לבוא במסר פמינסטי שלמה כשיש משני המינים שווה בשווה קוראים בלשון זכר. אני הייתי באה במלחמה לקרות בלשון כללי לא זכר ולא נקבה..כמו באנגילת :) אבל נו באמת..מה את נכנסת לקטנות שכאלו..
הפמנסיטיות של פעם באו במלחמה אמיתית וכואבת..למה לנשים אין עבודות..למה שלא תצאנה..למה אין זכות בחירה , למה מכים נשים..ועוד ועוד..וזו היתה בשורה לכל הנשים כשהגיע סוף סוף תיקון בחוק המדינה..אבל היום הפמינסיטיות המתיימרות להיות "פמינסיטיות" באות במלחמות על שטויות..כשיש לנו במדינה המון על מה להלחם חוץ מהשטויות שלהם. זה פשוט בזבוז כוחות במקום להלחם על תרבות צדק , כמו מחירי דירות , המצב המדיני , ועוד ועוד...
אגב, בציבור החרדי יש עוד מה לתקן.. כי הרוח שם עדין מעט שובנסיטית. וזה מקומם.. (בתקופת השידוכים התוודאיתי לזה יותר)
תראי, אני די פמינסטית בדעותי ואני חושבת שרוב המדינה היום כך, גם אם לא אומרים.. אבל שוב, לא ברמה של מי שמתקרא היום פמינסטי..שרב על ציצית. שפה ובלה בלה..יאללה..בקשנו , קבלנו..יש תיקון היום לחוק אפילו יותר מהגברים..דווקא כי הנשים מתקרות חלשות. (למשל כשאישה מתלוננת על אונס מייד מתבצע חקירה על התוקף  כשעוד לא הוכח כלום .. ועוד ועוד)

לגבי הבחור..יש לי כמה דברים לאמר לך: האחד הוא שבאופן כללי שבחור לפני החתונה הוא לא כמו בחור אחרי החתונה..(כנ"ל בחורה) כשמתוודאים לחיים, שטויות כמו פמינזם/שובניזם , תפקידים ועוד לא משחקים יותר..(כמובן זה תלוי במידות) החיים חזקים מהכל. ולכן בחור יכול לדבר המון לפני החתונה כמה אישה צריכה לעשות וגבר ..אבל אח"כ זה משתנה. הוא יעשה מה שהוא לא חשב לעשות , ואת תעשי מה שהוא חשב שתפקידו לעשות..ככה זה. וזה דינמי כמובן לפי החיים ומזוג לזוג
שנית, לא כדאי ובמיוחד לך..להתחתן עם בחור שמצהיר הצהרות שובנסיטיות כי א"א להסתמך שהוא ישתנה אחרי החתונה, לכן זה טוב שאת מחפשת את הכיוון הזה בלבד והבחור נראה מתאים לך מאד 
שלישית, ציינו את זה ואני מציינת..שבחור שמדבר בלשון נקבה כמו ההודעה הפותחת לא בהכרח הוא פמינסטי..ייתכן שיש לו נטיות הפוכות..את צריכה לבדוק את זה..
רביעית, אני נגד הפרש גילאים גבוה..עשר שנים זה עוד נסבל..ואם באמת אתם מתאימים אפשר לבדוק את זה.
אבל יותר מזה זה לדעתי טעות גדולה..אישה שעושה זאת גוזרת על עצמה סבל, גם מבחינה שכלית  וגם מבחינת גילאים..שההסתברות לחיות לצד בעל זקן כשאת צעירה עדיין וגם למות אלמנה המון שנים היא גבוהה..(במיוחד שנשים יש להם תוחלת שנים ארוכה יותר)
חמישית, זה שהוא רווק בגיל כזה..זה עדין נורמלי.אם היית אומרת שהוא יותר מזה כדאי לבדוק..אני מכירה הרבה בחורים בני שלושים וגם בחורות, כי המזל שלהם לא האיר להם פנים ועדין לא מצאו את הבשערט שלהם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2015 12:25 לינק ישיר 

חניחניחני כתב:
אין על ג'ינג'ים! סופסוף תגובה נורמלית שמתייחסת לנושא!את ממש רצית וההורים לא?אנחנו דיברנו עם מישהי שהיא כביכול ה'שדכנית' ומסדרת את זה עם ההורים שלי.... הם כבר אמרו כן, והוא מגיע לארץ :-)

שיהיה בהצלחה חני...
ה' יעזור ואם הוא הבעשערט שלך, שהכל ילך בקלות ובמהירות  ותזכי להודיע לנו שאת סוגרת ווארט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2015 12:15 לינק ישיר 

חניחניחני כתב:
יווווו איזה נשא נפיץ....

את ממש רצית וההורים לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2015 11:04 לינק ישיר 

גינגונת כתב:
יווווו איזה נשא נפיץ....

את ממש רצית וההורים לא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/10/2015 11:02 לינק ישיר 

רציף כתב:
נ. ב,
שוב התבוננתי בעניין,
שאת בעצם מתקנת כעת
מה שכתבת בהתחלה :

כתבת בהתחלה, משהו כמו ;
"הרבה ממה שנוהגים החרדים
זה ממש לא התורה, איסור הפלה באופן
גורף לקוח מהנוצרים, וכו'