בס"דלפני כשבוע פגשתי חברה נושנה באירוע.
תוך כדי חילופי קריאות שלום נרגשות ו"איך שיפה לך כיסוי הראש", ישבנו לדבר לנו בניחותא על הא ועל דא ועל איך שהזמנים עברו.
ופתאום במהלך השיחה עלה לו נושא שלא ממש חשבתי עליו. סתם כך נפלט לי פתאום שכבר יצא לי "להציל" כמה פעמים את 30 וכמה בנות כיתתי מג'וק אומלל וחסר אונים.

-"את לא מפחדת מג'וקים?" היא שאלה בפליאה
-"לא", עניתי. וכי למה שאפחד מיצור כה קטן שרועד רק מלראות את גופי ענק הממדים, לעומתו, רוכן לעברו ורק מחכה לכפכף שיגמור את חייו?!

ואז חברתי הנשואה אומרת לי בידענות:
"את יודעת שאת תהי חייבת להתחיל לפחד, כן?"
"למה"? שאלתי לתומי
והגברת ענתה, בלי להתבלבל:
"גברים צריכים להרגיש גברים. כשתתחתני את תהי חייבת לתת לו "להציל" אותך מאיזה מקק. זה יעשה לו את החודש!
תראי" היא אומרת "גם אני לא מפחדת מג'וקים, אבל היום למשל כשראיתי גו'ק, התקשרתי לבעלי כשאני צועקת ב"היסטריה" מדומה, רק כדי לתת לו את ההרגשה הכל כך חשובה הזו"
שתקתי.

לא, לא שלא היה לי מה להגיב.
פשוט לא ראיתי צורך לבזבז את תגובתי על ידענית שכמוה..
אבל מהרגע שנפרדנו לשלום באותו ערב חגיגי, המחשבות מנקרות בי.
בתחילה חשבתי שיש משהו בדבריה, ואולי באמת כדאי לתת לו לגבר את ההרגשה הגברית הזו "להציל" את אישתו הענוגה שרועדת מאימה לעומת ייצור כה קטן.
אבל למה בעצם צריך לשחק אותה ולהציג הצגה שלימה שכל כולה תרמית, רק כדי לגרום לו להרגיש גבר?!
מה, חסרים תחומים אחרים שבהם הוא יוכל לעזור לי ולהרגיש הדמות הגברית ביותר עלי אדמות?!?!
אז מה אם אני בחורה שלא קופצת על כיסא וצווחת ככרוכיא כל אימת שיצור חי על 2/3/4 או יותר רגליים ניצב בפניה? אז מה אם אני לא אקפוץ על בעלי בהיסטריה כל פעם שאראה עכבר קטנטן או יונה שנכנסה בטועות אל ביתי?
מילא, כל אותן הבנות שכן רועדות מאימת כל יצור חי, יתנו לבעליהן את התחושה הנעלית שבהצלת נפש אישה מישראל...

אבל לא הבנתי,
איך יכול להיות שאישה נשואה עושה הצגות לבעלה רק כדי שתהיה גם לו את ההרגשה העילאית הלזו.
האם אין בזה משום שקרים בחיי הנישואים?
איך הוא ירגיש כשייוודע לו - במוקדם או במאוחר - שאשתו היקרה "עבדה" עליו כשהיא חושבת אותו לייצור חמוד שמשווע להרגשה גברית ולכן החליטה ברוב חסדה לתת לו אותה?
האם הוא לא ירגיש מטופש ומושפל עוד יותר?
ועוד שהיא טרחה להתקשר אליו על מנת להציג לו את ההצגה המטופשת הזו - למרות שאילו לא הייתה עושה כך הוא אפילו לא היה יודע שהיום היה בביתם יצור קטן ודוחה בצבע חום.
ויותר מזה, אולי עצם השיחה דווקא העמידה אותו במצב של חוסר אונים - הרי דרך הטלפון הוא לא יכול להושיע את אשתו ה"אומללה"!!
מה דעתכם, ניקים נכבדים:
גברים: 1. איך אתם מרגישים בקשר לנושא - האם כדאי לבחורה לשחק משחקים והצגות לפני בעלה כשהדבר לא נכון לגביה - כדי לגרום לו להרגיש גבר?
2. אם היית מגלה שאשתך עבדה עליך בצורה כזו - איך הייתם מרגישים?
נשים: 1. הייתן מוכנות לשחק את המשחק ולעבוד על הגברבר שלכם - ע"י שקר - כדי שירגיש מעט יותר "גבר"?
2. האם הייתן רוצות שגם הגבר שלכם ישחק אותה בשבילכם יותר גבר ממה שהוא?
אני אישית, לא הייתי עושה דבר כזה. מבחינתי שידע מהפגישה הראשונה שאני בת "מוזרה" לעומת אחיותיו ואני יכולה להרוג ג'וקים במו כפכפי או בעזרת מטאטא/ K300... זאת אני! והוא התחתן איתי ולא עם מישהי אחרת!

למרות שכמובן אין לי בעיה לתת לו את העבודה השחורה...

ולא, לא הייתי רוצה גם שבעלי ישחק אותה מה שהוא לא.
תוקן על ידי פרומערית ב- 16/10/2015 13:10:14