בית פורומים ספרים וסופרים

סיוע ממי שיש לו העתק שולחן ערוך עם הרמ"א קראקא של

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/11/2015 12:32 לינק ישיר 
סיוע ממי שיש לו העתק שולחן ערוך עם הרמ"א קראקא של

אוקיר תודה למי שיש לו העתק שולחן ערוך עם הרמ"א קראקא של. מה כתוב בהגהת הרמ"א לסימן נ"ג סעיף כ"ה: מרנן ב_____??

ותודה מראש.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2015 21:46 לינק ישיר 

לפי הבנת המג"א ושו"ע הרב מדובר במנגינות ששרים עע"ז כשהם עובדים ע"ז.

היתר מותר איפוא. על כן הנוסח שירי נכרים כיום - שהוא איסור כללי וגורף, הוא היפך דעת הרמ"א לכאורה.

מה שמדאיג ומצער כאחד, זה השינויים שהרשו לעצמם לשנות בהגהות הרמ"א. במהדורות המתיימרות להיות מדוייקות היו צריכים להיכבד ולהעתיק את הגהות הרמ"א המקוריות ואין להבין מדוע לא עשו זאת. אולי אין הרבה דוגמאות של נוסחים קוטביים אבל מותר לתת כבוד לרמ"א במהדורה שיצאה בחייו.

באופן אמיתי אין כנראה מוסיקה יהודית תנכי"ת/חזלי"ת שנשתמרה וכל הניגונים מקורם בגויים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2015 17:55 לינק ישיר 

היום הייתי בספריה הלאומית. מההרשמה ועד קבלת הספר הנדיר (צילום זירוקס של הספר) לקח כעשרים דקות דקות והופתעתי כמה מהר זה פעל. הספר אינו סרוק ויש עותק זירוקס או מיקרופיש.

אכן הנוסח במהדורה הראשונה קראקא שנת של, בחיי הרמ"א, הוא: שמרנן בשירי הגויים עע"ז - כמו מהדורת שלח-מ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2015 20:18 לינק ישיר 

תודה רבה שוב. פניתי לספריה וכנראה אין עדיין עותק סרוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2015 17:38 לינק ישיר 

אתם צודקים. שכחתי לרגע, שעוד בימי חיי הרמ"א, שנפטר בשנת של"ג, הודפסו הגהותיו לשולחן ערוך.

מה שגרם לי להתבלבל, היינו הכיתוב המוטעה בשער הספר הנ"ל הנמצא בהיברובוקס:
"המהדורא הראשונה עם הגהות הרמ"א".

אני משער שבספריה הלאומית יש עותק סרוק שאפשר לראותו דרך המחשב. כרגע לא הצלחתי למצוא אותו באתר שלהם. אולי אחד מן הקוראים יציין קישור לשם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2015 16:06 לינק ישיר 

ממש תודה על המענה המהיר.

אני מבין שהמהדורה הראשונה היא קראקא של-שלא בחיי הרמ"א. ואינני יודע היכן אוכל לראותו. בספריה הלאומית יש עותק פוטו ולאחר ששאלתי אמרו לי לבוא.

בינתיים מהמהדורות שראיתי יש ש"נ: מה שהבאת, מרנן בשירי נכרים, מרנן בשירי העכו"ם, מרנן בשירי עגבים, מרנו בשירי אלילים. יש לזה נ"מ לדינא בויכוח הקוטבי שבין הרב עובדיה יוסף לציץ אליעזר על שימוש במנגינות זרות בתפילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2015 15:31 לינק ישיר 

ב"היברובוקס" נמצא המהדורא הראשונה של הגהות הרמ"א (קראקא שלח-שמ):

הנה הגירסא שביקשתם:
   וש"צ המנבל פיו או שמרנן בשירי הגויים עע"ז ממחין בידו שא לעשות

אגב, בראש ההגהה שם, יש עוד גירסא ששונה במשך השנים בגלל הצנזורה:
   כגון שיצא עליו שם שנתפס עם הנכרית...

תוקן על ידי webberebbe ב- 02/11/2015 15:38:18

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > סיוע ממי שיש לו העתק שולחן ערוך עם הרמ"א קראקא של
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext