| נשלח ב-12/11/2015 08:15 |
|
| |
אכילת חלה לאחר הפרשה
שלום, לאחר שהייתי בערב הפרשת חלה קיבלת חתיכה קטנה של חלה מופרשת. הגעתי הביתה ואפיתי אותה. לא הייתי מודעת לכל המנהג ואכלתי מהחלה המופרשת. לאחר מכן קראתי קצת באינטרנט והבנתי שאסור לאכול את החלה המופרשת ויש לשרוף אותה או להשליך לפח. מישהי יודעת מהן ההשלכות של אכילת חלה מופרשת? תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2015 10:53 |
|
| |
| יעלי888 כתבה: |  | פרטים נוספים
שלום ותודה על התגובות, רק רציתי להוסיף, שהבצק עליו נעשתה הפרשת חלה הושלך לפח ואני לקחתי חתיכה מיתרת הבצק שנאשר בקערה ואותו אפיתי ואכלתי. אשמח לדעת שאין שום דבר פסול בכך.
תודה רבה רבה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2015 23:23 |
|
| |
תודה רבה על התגובה :)
תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2015 22:22 |
|
| |
יעלי,
נראה לי שאת מחליפה בין החלה לבצק. את החלק שמפרישים מהבצק זה מה שנקרא "חלה" ואותו שורפים, החלק הנשאר בקערה זה הבצק שממנו אופים מה שאנו מכנים "חלות" או לחם או לחמניות. כנראה, לא עברת שום איסור, ומה שנתנו לך היה מ"יתרת הבצק שנשאר בקערה", אותה אופים ואוכלים בכיף. מה שכנראה גרם לבלבול אצלך זה ששמעת שאת ה"חלה" שורפים, ולא ראית ששרפו משהו, וע"ז ענה תמניא_אפי, שישנם כאלו שלא שורפים אלא זורקים אותה בניילון כפול (שלא בדרך ביזיון).
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2015 21:00 |
|
| |
פרטים נוספים
שלום ותודה על התגובות, רק רציתי להוסיף, שהבצק עליו נעשתה הפרשת חלה הושלך לפח ואני לקחתי חתיכה מיתרת הבצק שנאשר בקערה ואותו אפיתי ואכלתי. אשמח לדעת שאין שום דבר פסול בכך.
תודה רבה רבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2015 11:25 |
|
| |
תשאלי את הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א, יש לו אתר בנט, הוא בקי בכל התורה והמנהגים, וככה ירווח לך. יתכן גם שדרך גוגל תוכלי למצוא תשובה לשאלה שלך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2015 08:29 |
|
| |
אמנם אסור לאכול חלה אבל את שוגגת זאת אומרת לא ידעת שאסור. תמוה בעיני מי שנותן חלה לכל אחד כי חלה מצותו לשורפו. הרבה נוהגות לשים בתוך שני שקיות (בגלל בזיון) ולזורקו לפח. אולי תקבלי על עצמך הנהגה טובה בעניין מצוות חלה וזה יהיה לך לתוספת זכות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|