| נשלח ב-14/11/2015 23:47 |
|
| |
המתודה היהודית
המתודה היהודית החשיבה היהודית הבסיסית. מבוא ברצוני להגיש לכם את המתודה היהודית. המתודה היהודית – בניגוד לבלבול הרווחת בציבור, היא מאוד פשוטה ומובנת לכל. רק עוד לא קם האדם שייקח על עצמו את האומץ לכתוב אותה להמונים. הסיבות הם משונות ומוזרות, חלק צודקות וחלק סתם בורות לשמה וחלק ליצנות לשמה. אני אומר לשמה כי יש הרוצים שההמונים יהיו בורים, חלק חושבים שזה טובתם וחלק פשוט לייצניים. כתלמיד חרדי שלמד בחיידר ובישיבה קטנה וישיבה גדולה ואחרי הנישואין למדתי בכולל רוב חיי, וכמובן עמל תמידי בכל מקצועות התורה והיהדות, אני נפעם כל פעם מחדש מהבורות הרווחת בציבור, ומה שכואב הכי הרבה היא כמובן הבורות של אנשי האקדמיה. אם בחרדיות יש להם סיבות משלהם למה לא מלמדים את המתודה כפשוטו, בכל זאת לכל אחד יש את הארון הספרים וכל אחד מחוייב ללמוד תורה כל חייו ככה שאפשר להאשים את האיש שלא הגיע להבין את המתודה כפשוטו. כלומר אפי' שלא מלמדים לו את זה בכל זאת הוא אמור להגיע לזה בכוחות עצמו, ואם לא יגיע לפחות יתנהג על פי מה שמציעים לו חכמי הדור. לא כן בציבור הכללי, אם לא מלמדים את המתודה היהודית כפשוטו, הוא לעולם לא יגיע לזה. מילא את הציבור אי אפשר להאשים, אבל איפה אנשי האקדמיה ? למה הם בורים במתודה היהודית ? להם אי אפשר לסלוח ולמחול, הם מתפרנסים מכספי ציבור ותפקידם היא ללמוד וללמד. ואם הם לא עושים זאת, אז הם מועלים בתפקידם הציבורית. ובכן אני לוקח על עצמי דבר שגדול עלי ברמות, אבל אין לי ממש ברירה כי הדברים בוערים בי בעצמותיי זה עשור, מאז שנפתחתי לחומר האקדמי וראיתי את החסר שם. חסר שם את הבסיס שבבסיס, לא שחסר שם פרטים למיניהם, חסר שם ממש את הבסיס וזה מה שהכי כואב. במאמר הזה אני אתן את המתודה היהודית בקצרה. לפני שנתחיל ברצוני להדגיש דבר חשוב מאוד, שהמתודה היהודית היא יהודית כמובן אבל היא לא שייכת ליהודי, היא שייכת לכל אדם כפרט בכל מקום ובכל זמן. ותשתכנעו בכך לאורך כל המאמר. במאמר הזה אני לא מוכיח ולא מתפלסף עם שום דעה, רק מביא את המתודה כפשוטו ובקצרה כמה שאפשר (בספרי כמובן אני מאריך יותר עם הוכחות ומתפלסף עם הדעות הרווחת בציבור ובאקדמיה אבל במאמר הקצר הזה אני פשוט רוצה שהפרט יקבל את המתודה כפשוטו, ברור וחד כסכין ככה שלא תישאר אדם בכל היקום שלא ידע את הבסיס הפשוטה של המתודה היהודית) בהצלחה לנו Max maxmen ============================================= פרק ראשון הפרט שמע ישראל השם אלוהינו השם אחד. בניגוד לדעה הרווחת שמדובר על האל הטרנסצנדנטי, מדובר על הפרט. כלומר אם בימי קדם כל ישות חברתית וכל כוח נקרא אל, האל שלנו הוא הפרט. כלומר האל שלנו הוא אחד = הפרט. בניגוד לכל הישויות החברתיות כל פרט טפל לכלל, היהודי אומר שהישות החברתית היא אמצעי לפרט ולא ההפך שהפרט טפל לכלל. למעשה כל ישות חברתית שרואה את עצמה כישות ויש לה דגל שהפרט מקריב למענה את חייו ?! זה עבודה זרה של תורה כלומר היהודי לעולם לא מקריב את חייו למען ישות דמיונית כי זה עבודה זרה כפשוטו. ולכן הוא מצהיר "שמע ישראל השם אלוהינו השם אחד" הפרט הזה חייב לומר: "כל העולם נברא\קיים בשבילי" כלומר לפני שמבלבלים אותו עם המוסר והערכים האנושיים, הוא חייב קודם כל לומר שכל העולם נברא בשבילי, אני לא מכיר בשום צוו אנושי, לא בלא תגנוב ולא בלא תרצח ולא בגילוי העריות וכו' וכו' עכשיו תרגיל מחשבתית. הפרט הזה, חייב להתפשט תרתי משמע, גם מהמלבושים וגם מכל דעה ודוגמטיות שקיבל מהוריו ומסביבתו, שזה אומר תתפשט מהחיתול, מהשפה, ומהלוח שנה וכמובן מכל המוסר והערכים הדוגמטיים ותחזור לגן עדן שזה אומר, אתה עוד לפני שקבעת להגדיר את היום והלילה (אתה יכול לחיות בקטבים או במחילות בחושך) אתה לא כופה על התינוק את החיתול ובוודאי לא כופה עליו את השפה. אתה ערום לגמרי בלי בגדים בלי שפה בלי אוכל מבושל בלי כלום ממה שאתה מכיר. והנה כל העולם שלך ממש גן עדן כבן חורין שמותר לו הכל בכל מכל כל. זה לא רק תרגיל מחשבתית זאת פשוט המציאות של הפרט וככה מתחיל המקרא לתת לנו את המתודה היהודית. המקרא לא מתחילה עם אדם הראשון ההוא של לפני שש אלפי שנה, היא מתחילה איתך בהווה. כל אדם הפרט הוא אדם הראשון לצאצאיו הוא. ולכן המקרא מתחילה עם התרגיל האמיתי הזה. ושוב זה לא תרגיל, זאת פשוט המציאות שכל אדם בהווה הוא האדם הראשון לצאצאיו הוא. אם לא תפנימו את הדבר הזה עד סופו\עומקו, חבל לכם להמשיך. ובכן במקרא שהוא מדבר על האל, הוא מתכוון על התבונה שלך, התבונה שלך הוא האל התנכי. כל מי שיאמר לך אחרת הוא פשוט שקרן או בור ועםארץ. וכנ"ל אני לא הולך להוכיח זאת במאמר הקצר הזה. אם לא תפנימו את הדבר הזה עד סופו\עומקו, חבל לכם להמשיך. ובכן אתה ערום ומשתכנע שכדאי לך להגדיר את היום והלילה, אתה לא ישן יומיים וער יומיים אתה ישן בלילה וער ביום. כלומר יכולת לגור בקטבים או במחילות בחושך או דווקא באור כל שעות היום עם חשמל\אש. לפני זה אתה משתכנע שכדאי שפה כלומר כדאי ללמוד שפה ולדבר, המקרא משכנע אותנו בכך עם מעשה האל כביכול, כלומר אפי' האל עשה את הסדר עם שפה ומכאן עשרת המאמרות של הבריאה = ויאמר יהי,,, ויהי,,,, וכו' וכו' כלומר אם נדע את שפת הטבע נדע לנצל אותו לטובינו בדיוק כמו שהטבע מסודר כמו שהיא באקראיות ככה אנו נדע לא להיות אקראיים וננצל כל הטבע לטובתינו. המקרא גומרת את הבריאה בשש ימים לשכנע אותך לשמור שבת, למה שבת ? שלא תהיה עבד לטבע, יום אחד בשבוע אתה בן חורין מכל ונהנה מעמלך שזה המשפחה האישית שלך. השבת הוא סמל שיבוא יום עם התפתחות התבונה האנושית נצליח להפוך את כל הימים לשבת שלא נהיה תלויים בטבע ובוודאי לא עבדים לה. בכל אופן בלי לשים לב המקרא מגדירה לך את היום והלילה ואת השבוע ואת החודש ואת עונות השנה. וכמובן נותנת לך את השפה. אבל אתה עוד ערום מכל וחיי בגן עדן. זה לא גן עדן מוחלט, אתה עוד חייב לישון בלילה במקום לישון מתי שבא לך. כלומר יש לך כבר את הלוח שנה כלומר אתה כבר חקלאי שאוכל אוכל מבושל וצריך את לוח השנה בשביל החקלאות, ולכן המקרא נותנת לך יום אחד בשבוע להיות בגן עדן האמיתי בלי עמל החקלאי ובלי הבישולים הכל מוכן לך ביום השישי. וכאן נשאלת השאלה למה ? למה אני צריך את היום והלילה ואת החקלאות ? למה לא להיות לקט בגן עדן ולהיות בן חורין וחופשי בלי שפה (הרי השפה גם הורג בנו על דרך החיים והמוות ביד הלשון) ערום מכל ? להשיב על זה נצטרך לעבור לפרק הבא, אבל בנתיים נסכם את הפרק הזה. הפרט חייב לומר כל העולם נברא בשבילי שזה אומר הכל מסביב הם פונקציה בשבילי ולא שאני פונקציה להם. בניגוד אצל כל הישויות הדמיוניות מישהו דמיוני נותן לך כביכול חירות וחופש בלי הטבע כמובן, מצדם תמות מתחת הגשר מרעב, הרי אסור לך לאגור אפי' מים ומי גשם על פי החוק המפגר של הישות הדמיונית. והגדיל לומר מילטון פרידמן שאפי' את המושג ירושה צריכה הישות לבטל ככה שכל נולד ייוולד בלי הטבע,והגדיל השופט ברק לומר שגם לנשום אין לך זכות בלי רשותו של השופט, המתודה היהודית טוענת שאתה חייב לומר שכל העולם נברא בשבילך. שזה אומר שאתה לא מכיר בשום קניין ומותר לך לגנוב (אין לא תגנוב בלי קנינים) ואפי' לרצוח את מי שמונע ממך את הטבע שהיא שלך. זה לא שהמתודה היהודית טוענת או נותנת לך זכות לומר זאת, זאת פשוט המציאות של הפרט. אם תשלול ממנו את הטבע, הוא יחד עם עוד פרטים פשוט ייצוא לצייד כמנהג הטוב של הג'ונגל. למה היהודי לא עושה את זה ? נראה בפרקים הבאים למה. אבל אסור לנו לחשוב לרגע שוהיות שהיהודי לא עושה את זה, זה אומר שזאת המציאות שהפרט נכנע כמו היהודי, ולא היא, הפרט לא נכנע והוא יוצא לצייד, אפי' יהודי בהווה שחונך והוא תבוני ולא עושה זאת אז צאצאיו בהמשך עושים זאת. כלומר חינוך יהודי בהווה לא מבטיח לך את ההמשך כלומר מתוך הסבל המשפחתי, צאצאיך לא יקבלו את החינוך והעיצוב הנכון והם ייצוא לצייד. אין לנו דוגמא יותר טובה מהלאומניות המודרנית אצל היהודים. אם אלפי שנים מאז מרד בר כוכבא היהודי נשבע שהוא לא אוחז בחרב יותר (= אבלות בספירת העומר, היא הזיכרון לכך), הנה במאה האחרונה הרבה צאצאי יהודים הם לאומניים ואוחזים בחרב ומקריבים את רווקיהם ורווקותיהם למולך. אני מדגיש את הרווקות דווקא להראות מהי ישות דמיונית. ישות דמיונית מביאה את הפרט להיות כזה טיפש שהוא מוכן להקריב את צאצאיו הרווקים (שעוד לא הולידו את ההמשכיותו האישית והנצחית שלו) למולך, במקום שהוא ישמור על עמליו הוא, הוא שולח אותם לשמור עליו ועל הישות הדמיונית וככה הוא נכרת אישית יחד עם צאצאיו, בוודאי שהרווק\ה עצמו\ה נכרת\ת באופן טוטלי מעולמו. ולכן בסוף כל סוף כל פרט אפי' שהוא צאצאי יהודים, ייצא לבסוף לצייד. כי שאתה שולל מהפרט את הטבע, הוא יוצא לצייד שזה אומר הוא מבטל את כל המוסר והערכים הדוגמטיים ויוצא לרצוח ולגנוב וחזרנו למבול = אנדרלמוסיה ואנרכיה. אז מה עושים שלא יהיה מבול ? ובכן, קיבלנו את המתודה היהודית ועם המתודה היהודית לא אמור להיות מבול. אם כל אחד יבין שבאמת כל העולם נברא בשבילו, אז נתנהל עם הזולת אחרת לגמרי. מה עוד – וזה קריטי מאוד להפנים, שאם אני מתכנן להוליד כאדם הראשון את האנושות בהמשך, אני חייב לקחת בחשבון את כל צאצאי האדם הראשון התנכי, כלומר אם ממנו לפני שש אלף שנה יצא מה שיצא, אז אייך אני מתכנן לי להוליד בהמשך, אם זה מה שיקרה לצאצאי ? אתה מסתכל לך לראות מה קרה לצאצאי אדם הראשון התנכי, ואתה אומר זה מה שתצא ממני בעוד שש אלפי שנים ? אתה חייב איזה דרך להעביר לצאצאיך שלא ככה צריך לחיות. ואז אתה צריך את ההיסטוריה לדעת למה יצא מה שיצא ממנו שככה אנו נראים היום. והנה זה מה שהמקרא עושה לנו, הוא עושה לנו תרגיל מחשבתית לאורך ההיסטוריה מאז האדם התבוני הראשון זה שהמציא את החקלאות ואת חוקי המשפחה. את העבר אפשר לפרש אייך שבא לנו, אבל המקרא מפרש אותה בצורה כזאת שנבין את מה שאנו צריכים להבין וזה כמובן להבין את המתודה היהודית. אז המקרא נותנת לנו להבין דבר ראשון שכל אדם בהווה הוא אדם הראשון התנכי, המקרא נותנת לנו להבין שתבונה השכל הוא אחדותית לגמרי ככה שאפשר להמציא את השפה לדבר אחד עם השני. המקרא משכנע אותנו שגם לטבע יש שפה אחדותית ככה שכל הסדר בתוהו ובוהו האקראי נעשתה עם שפה כנ"ל. ואז המקרא אומרת לך, אם לא תאמר בקול גדול שכל העולם נברא בשבילך ?! אז אתה מתכחש למציאות !! ותסבול ולא תשרוד אישית. בינתיים תהפוך להיות חייה בג'ונגל, תרצח ותגנוב ותתנהג בדיוק כמו בג'ונגל. מהי שרידות אישית ? ובשביל מה זה טוב ? בזה נעסוק בפרק הבא !! נסכם את הפרק סיכום סופי. הפרט בהווה חייב לומר שכל העולם נברא בשבילו, הוא לא צריך בשביל זה שפה וחיתול ובגדים וכמובן לא צריך את היום והלילה ואת החקלאות, בוודאי שהוא לא מכיר בשום מוסר וערך דוגמטי, הוא חי בג'ונגל ומתנהג בהתאם. מי מונע ממנו את זה ? השכל האישי האלוהי שלו !! מכאן תפנימו שכל דבר האלוהים המקראי זה השכל האישי שלכם. ואני מתחייב לכם שלא תהיה דבר אחד במקרא שהשכל האישי שלכם לא תסכים עם זה. ולכן המקרא קורה לזה שכל אלוהי. המקרא לא אומרת לך זה השכל וככה תעשה כלומר היא לא קובעת לך מה ואייך לחשוב, היא נותנת לך להתבשל במיץ שלך עד שאתה מגיע למסקנה שאין מנוס. בדיוק כמו במדע הניסוי הוא הקובע את העובדות ככה המקרא עושה איתך ניסוי וככה אבולוציונית היא מפתחת יחד איתך את המתודה. מי שלא הפנים את הדבר הפשוט הזה שהמקרא מפתחת באופן אבולוציונית את המתודה שלה ?! פשוט לא הבין את המקרא. ובכן בינתיים בפרק הזה המקרא מפשיטה אותך ערום מכל, בלי שפה בלי חיתול בכפיה בלי חקלאות ואוכל מבושל ולכן אתה לא צריך את היום והלילה ולא את הלוח שנה (כמובן עוד מותר לרצוח ולגנוב לפחות עד שנגיע לסיפור המבול המקראי, לפני כן הכל היה מותר ואם זה היה מותר להם אז זה מותר לך כל זמן שאתה עוד לא למדתה את המתודה, תלמד את המתודה ותראה שזה לא כדאי כלומר לעולם לא אוחזים בחרב בדיוק כמו שהחרדים נוהגים, מכאן גם תבין למה הם לא מתגייסים לצבא), וכל העולם שלך לעשות עם זה מה שבא לך. אתה בן חורין וחופשי עם הטבע. לא כמו אצל האלים האחרים ששם מישהו כביכול נותן לך חירות עם תנאים כמו, אתה צריך את רשות השופט ברק לנשום ?! לא ולא אתה לא צריך לקבל זכויות פשוט יש לך את זה באופן טבעי וזה המציאות הטבעית שלך. ובכן נעבור לפרק הבא (בעוד שבוע בעזרת השם) בברכה Max maxmen
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2015 22:07 |
|
| |
ציטוט מה שכתבתי בדף הראשון לעודד היקר
| maxmen כתב: |  | | המצב הזה התמשך עד המהפיכה, הכל על בסיס הפרשנות התנכית. ואז שוב הכל השתנה – ותראה איזה פלאי פלאים שוב התנ"ך אשם, על סמך פרשנות התנ"ך. פילמר הנודע רצה להמשיך להצדיק את המשטר היחיד על התנ"ך עם פרשנות מוזרה מאוד (אם לא דיבילית), ואז לוק (אחד מי המשפיעים הגדולים על קאנט ועל החשיבה המודרנית) הוציא שתי מסכות להתמודד עם הפרשנות של פילמר וכמובן נתן את הפרשנות שלו לתנ"ך והוא בונה את חירות הפרט ושויון בין המינים = ביטול שליטת הגבר על האישה) על התנ"ך. הוה אומר חירות האדם, חירות הפרט מתחיל עם התנך כלומר שאתה רוצה לדרוש חירות אתה לוקח את התנך ולא את אפלטון ואריסטו ולא את הסמכות אלוהי הבייביסיטר הנוצרי והאיסלמי, אצלם אין חירות, רק טיפשות ועבדות ואי שויון ומוות. |
|
מן הראוי היה שתתן את הלינק שלך (שנתתה עכשיו באשכול שלך "חובה לקרא חובה לראות") כאן.
והנה שוב הלניק שלך ואני מאוד ממליץ לקראו אותה (לא כי אני חושב שהם ירדו לאמת שלנו, רק משום שיש שם חלקי אמת, וכמובן מאמת את דברי לעיל לעודד היקר)
http://tchelet.org.il/article.php?id=215
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2015 01:15 |
|
| |
פרק חמישי המצאת השפה החינוך והחקלאות ולוח שנה שאנו אומרים המצאה אנו מתכוונים שכל פרט בהווה ממציא אותו מחדש כלומר הוא לא מחוייב להם, ולכן אנו לא דנים ומתווכחים מה היה בעבר ומתי הומצאה משהו, אותו דבר המקרא לא בא לספר לנו מתי בזמן זה היה, המקרא אומר לנו בהווה למה מתישהו זה הומצאה ואתה יכול כמובן לא לקבל אותה ולכן והיות שיש לך בחירה בכך אז אתה בעצם ממציא את זה מחדש כלפיך וכלפי צאצאיך לדורי דורות. שוב אני שם דגש לעובדה הפשוטה שכל פרט בהווה הוא אדם הראשון התנכי לצאצאיו הוא ולכן המקרא מדבר עמנו (נותן לנו את תבונותיו) עכשיו כלומר אנו השחקנים המקראיים בהווה. אנו למעשה כופים בכפיה על צאצאינו את השפה ואת החיתול ואת הלוח שנה (כלומר לישון בלילה ולהיות ער ביום בזמן שאפשר לישון יומיים ולהיות ער יום כלומר הלוח השנה והמצאת יום ולילה זה גם לא חוקי טבע בטבע הדינמית) והשאלה היא כמובן למה ובאיזה זכות ? האל אמרנו כבר נתן לנו את החופש כלומר יכולנו לבחור להיות אחרת כנ"ל, אז למה אנו כהורים כופים עליהם בכפיה את החיתול וכו' ? התשובה היא בדרך כלל שהיא לטובתם (ואני רוצה שתספרו כמו טובות אנו מביאים לפרט עד שהוא נחנק מרוב הכוונות הטובות שבני אנוש המציאו לו, על דרך "הדרך לגיהינום רצופה עם מלא כוונות טובות") ואנו נשאל כל הזמן מי קובע מהי הטוב, בכל אופן אומרנו כבר שטוב לו שלא נברא כלל לכל הדעות, ולכן צריכים אנו מאוד להיות נזהרים בקביעת הטוב. הטוב אם היא טוב או לא נקבע כמו במעשה בראשית שהאל כביכול רואה שזה טוב אז הוא משאיר אותו על קנו, ולכן אם אנו כופים עליו שפה אז צריך לשאול האם זה טוב. לכאורה כמו כל המצאה אנושית (אפי' כל המצאה טבעי על ידי הטבע האקראי) בהכרח היא טוב ורע, אותו דבר השפה על דרך "החיים והמוות ביד הלשון" כלומר עצם השפה יכול להרוג בנו אם אמרנו מילה לא נכונה לאיזה בריון שכונתי. ולא צריך ללכת רחוק מדי, אפי' סתם מילה לא במקום עם ידיד עם הורה והורה עם בנו ואיש לאשתו וההפך תלמיד מול רבו וההפך, יכול לחרבן לך את החיים שלמעשה עדיף היה כבר שלא היית לנו שפה. יש כזה מיתוס שחוסר ההבנה של שפה גרם להפצצת האטום על הירושימה. מצד שני השפה מביא לנו כל כך הרבה טובות, שאפי' הטבע נוצר על ידי שפה - משכנע אותנו המקרא, אז אייך אפשר לוותר על שפה ? במיוחד שאתה יודע שבלי שפה אתה לא יכול לחנך ולהעביר תובנות לזולתך, ככה שכל מטרת החיים ומשמעות החיים האישים שלך, לעולם אי אפשר להשיג, הרי בדיוק בשביל זה הומצאה השפה בכדי לשרוד אישית + התפתחות התבונה. אז מה עושים אם שפה שיחד עם הטוב הוא מביא את הרע ? התשובה היא שנקבל את השפה אבל בתנאי שלעולם לא נהיה דוגמטיים כלומר לעולם נדע שהשפה היא אמצעי ככה שלעולם לא נקפיד על מילים ככה לא ניפגע מהשפה ונקבל מהשפה רק את הטוב שהיא צריכה ואמורה להביא לנו. אחד הדברים הכי מסוכנים בשפה היא כמובן הדוגמטיות, כלומר האדם כבר כל כך רגיל לשפה שהוא מאבד את שכלו ולא מפעיל אותו ככה שהוא לא שם לב שזולתו עם השפה היפה או עם הכתיבה היפה פשוט עובד עליו ומנצל אותו ומשכנע אותו להיות שלו. אנשים לומדים אייך לדבר נכון בכדי להצליח לעבוד על אחרים, אם זה פוליטיקאים ואם זה סתם פרסומות, או אפי' אנשי מדע ואקדמיה שחלקם בהחלט מטעם המשטר או מטעם האינטרס הכלכלי הצר, ידברו בשפה שההמון לא מכיר ומכאן שליטה על המונים והפיכת ההמונים לעבדים, קצרה הדרך. אותו דבר כלפי אנשי דת וחינוך מדברים עם שפה שרוב ההמונים לא מבינים אותה ולכן גם שם שליטה ברוח ההמונים היא טוטלית. אותו דבר שאנו מגיעים לנושא משפט ודינים ופלילים, המשפטן תמיד ידבר בשפת חרטומים ככה ששוב האדם ההמון נשאר עבד מול המשפטן וככה בענייני רפואה וכו' וכו'. על כן נדרשת מכל אנשי המקצוע – ואפי' חובה, לתת להמונים את החשיבה הבסיסית של התחום, כלומר אי אפשר לטעון כלפי אדם, שאתה לא מבין את השפה והמקצוע ולכן תן בי אימון מוחלט. אני לא מכיר תחום אחת שאי אפשר היום לעבוד על הזולת עם השפה. ולכן נדרש מהאדם הפשוט וכן מאיש המקצוע, שיבינו את החשיבה הבסיסית של התחום. לא מספיק כמו שעושים אנשי המדע שנותנים הרצאות במדע הפופולרית, צריכים שבכל מקצוע, מכלכלה עד משפטים, שההמונים יקבלו את הבסיס החשיבתית. אין מצב שאיש ההמון לא ידע שהבנקים מזיפים כספים מאין. אין מצב שאיש ההמון לא יידע מה חשיבתו של השופט ברק שטוען שאפי' לנשום אין לפרט זכות מוקנה כלומר הוא צריך לבקש רשות מהשופט ברק בכדי לנשום. (בוודאי ששניהם - הבנקאי והשופט, לא רוצים שההמונים ידעו מיזה ולכן הם מדברים בשפת חרטומים, אחרת ההמונים יכניסו אותם לכלא) ברצוני לומר שאף איש לא צריך להכיר את המקצועות בפרוטות כלומר לרדת לפרטי פרטים, הוא צריך לפחות לדעת את החשיבה הבסיסית של התחום ועל מה היא בנויה. מה שאני מנסה לעשות ליהדות, אותו דבר צריכים לעשות בכל מקצוע ותחום. שלא יהיה מצב שמשפטן או כלכלן או רופא או איש דת או איש מדעי החברה, יצליח להפוך את ההמונים לעבדים. זאת הדבר המינימלית שאנו חייבים לעשות, אם רצונינו בחירות האדם. ובכן נחזור לנושא שלנו ונתחיל עם נושא החינוך. החינוך כאמור אנו משוכנעים שעקרונית השפה היא דבר טוב אם לא נהיה דוגמטיים כלפיו, ולכן אנו חושבים לכפות על צאצאינו את השפה, לכאורה לטובתם. בשביל מה צריכים שפה בהורות ? כמובן בשביל חינוך, ואז השאלה מי אמר שצריך בכלל לחנך ובאיזה צדק לכפות חינוך ? למה לא לתת לברירה הטבעית לפעול ? המקרא לא מזכירה את החינוך לפני הרצח הראשון, יותר נכון אפי' אין הטפת מוסר מצד ההורים על הרצח. הרצח אנו אחרי שאדם הראשון ואשתו מחליטים בשביל נצחיותם האישית ומסיבת הטוב להיטיב, להוליד ילדים, ואנו אחרי שיש כבר שתי אחים שיש להם את כל כדור הארץ ואת כל היקום בשבילם. ואז מחליט אחד מהם שהם צריך לתת לאל קרבן. ואז גם האח השני נותן קורבן לאל, ודווקא השני נענה, כלומר יש לו הצלחה יותר גדולה מאחיו (חז"ל) המקרא כפשוטו, רוצה ללמד אותנו את עומק האיסור של לא תנחשו ולא תעוננו, כלומר האדם מנחש שהצלחתו היא בגלל שהוא נתן קורבן לאל, ואז אם אחיו מצליח יותר אז הוא מקנא ואז הוא פשוט הורג אותו מתוך קינאה. כלומר שניהם חושבים שאולי קורבן לאל מטיב עמם, אבל במציאות הכל אקראי לגמרי כלומר אפי' עם ידע טוב בחוקי הטבע, לא מובטחת הצלחה ביקום דינמי. מה שכן מתברר שבחוקי בעלי חיים הטהורות יותר קל לצמוח מול חקלאות, חקלאות צריך ידע יותר מקצועי ועוד הוא תלוי בממטרים וגשמים שהם דיי אקראיים, מה שאין כן אצל רועי צאן שהאינטואיציה והניסיון האישי מספיקה לצמיחה טובה. אבל קין והבל חשבו שזה בגלל האל, ואז הקנאה בכפליים, כי באמת מה יש לקין לעשות להצליח הרי הוא תלוי באל הדמיוני שלו. אם ידע שהאל לא אשם רק בחירתו להיות רק חקלאי היא הטעות, אז היה בוחר בשתיהם כלומר גם להיות חקלאי וגם רועה צאן כמו אחיו וכן אחיו אותו דבר. אבל במקום לראות את הבעיה, הם זרקו את סיבת ההצלחה ואי ההצלחה על האל (מסכן האל שבהכל מאשימים אותו). זה הלימוד הפשוט של הפסוקים במקרא, אבל חז"ל שחיו כבר בזמן שבני אנוש כבר לא הקריבו קרבנות אז מה הטעם להמשיך לפרש את המקרא כפשוטו הרי זה לא רלוונטי, ולכן הם דורשים את הסיפור לכיוון אחר לגמרי אבל על אותו בסיס חשיבתית. (עוד נסביר אייך בכלל אפשר לדרוש דברים שלא היה, אבל כבר עכשיו ברצוני שנבין שגם הסיפור המקראי לא בהכרח היה כלומר העיקר הם התובנות שהמקרא רוצה לתת לנו ולכן אם התובנה הנקודתית כאן לא רלוונטית אז נדרוש אותו על פי הרלוונטיות ונוסיף לסיפור כל העולה על רוחינו הרי לא הסיפור העניין רק התובנה והמסר התוכני. מכאן תבינו את הטיעון של הרשב"ם מול סבו רש"י - שהודה לו לבסוף, שצריך לפרש על פי הרלוונטיות המתחדשות בכל דור) והנה: דרשה אחת טוענת שהם רבו על אישה, כלומר כמו התרגיל לעיל על חוקי המשפחה שאלנו מה יקרה אם יש אישה אחד בשביל שתי גברים, האם אפשרי לעשות את חוקי המשפחה ? הרי אחד מהם בוודאי לא יסכים שזולתו ייקח ( מלשון קידושין) את האישה לו לנצח, ולכן הקידושין לא קבילים, כלומר מותר לגבר הרווק לשכנע אותה להתחתן עמו ולהתגרש מחברו וכן חלילה וחלילה. חז"ל טוענים שהם רבו על האימה או על אחות אחת שהיית להם. המסר החז"לי כאן היא דיי פשוטה שאם אתה דוגמטי לגבי חוקי המשפחה במצב שהחוק לא קביל, אז אתה גורם לרצח והנה קין רצח את אחיו על כך. במצב כזה האימה או האחות לא יכולה להתחתן כלומר לא יכולה ללכת אחרי חוקי המשפחה, הן צריכות לחשוב יחד עם הגברים שכל אחד מהם יזכה לשרידות אישית, רק בדור הבא שתהיה כבר מספיק בנות ובחורים, אז אפשר לשמור על חוקי המשפחה. ברצוני שנבין שלעולם לא היה מצב כזה באמת, אבל המקרא וחז"ל רוצים לומר לנו את מה שאמרתי לעיל שאם לא נדאג שכל בחורה וכל בחור ישיג את זוגתו, אז לעולם לא תהיו בטוחים בחוקי המשפחה שזה אומר שבהחלט אפשרי שמישהו יפתה את אשתך או את בעלך ואז הגברים לא יכולים להיות בטוחים בשרידותם האישית. מכאן החובה (ההלכתית, אני מדגיש הלכתי כי כל הלכה היא המלצה\תובנה ולא כפיה כי כאמור אין ביהדות משטר ושוטר) על ההורים לדאוג לבן\ת לשידוך, מכאן המנהג לשלם לשדכן אפי' שהוא לא רוצה לקחת כסף (נגיד שדכן קרוב משפחה או אח או אחות ששידכו, המנהג היא לשלם בכל מקרה). ולכן צדק קאנט עם הצוו הקטגורי שלו, שכל חוק קבילה אך ורק שכל אדם מסכים עמה, ולכן אם יש רווקים שלא משיגים נשים, אז כל אלה שיש להם נשים, לא באמת בטוחים כלומר בקיצוניות מחשבתית אפשר לומר שהאישה לא שלהם, או בסוף מישהו ירצח את חברו על כך ואת זה המקרא בא - על פי חז"ל, לומר לנו. הדרש החז"לי הבא היא כדלהלן: קין והבל החליטו שכדאי חלוקת העבודה, אתה - אומר קין להבל אחיו, תעסוק בצאן ואני יהיה חקלאי. כלומר האדמה שלי ומה שמעליה כמו בעלי החיים זה שלך. כלומר הם המציאו את הקניין לראשונה על פי חז"ל. (עוד נראה שעל פי המקרא הקניין המציא דווקא נח, ואת הקרבנות לאל האחים המציאו כנ"ל) למחרת קין דורש שכר חודשי או שנתי מאחיו הבל על זה שהוא עם צאנו דורך על האדמה שהיא שלו (מזכיר לכם את הארנונה שהעבדים המודרניים משלמים למשטר הדמיוני ?!). הבל אחיו אומר לו: מה חשבתה שיש לי ולצאני כנפים ?, אבל קין כמו כל מי שמאמין בקניין (למשל ג'ון לוק חושב בהחלט שמותר להרוג אדם שפולש לקניין שלי), מרגיש צודק והורג את אחיו כי הוא לא רוצה לשלם לו דמי שכירות. אגב: אני מעוד חובב מדעי הטבע ובמיוחד בעלי חיים, ושמתי לב אינטואיטיבית - מרוב סרטי טבע שראיתי, שלרוב הטורפים, הם הם דווקא אלה שיש להם קניין כלומר יש להם איזור מחיה כבוש כביכול. ודווקא אלה הלא טורפים, להם אין איזור כבוש רק הם נודדים ממקום למקום. כלומר לעולם זה שממציא את הקניין הוא דווקא הטורף והרוצח, ואלה הנודדים, הם אלה הנטרפים. הטורפים צריכים חינוך ותירגול ולכן ההורים צריכים מקום\קניין, ניקח לדוגמא את עיט ההרפיה (העוף החזק ביותר מבין העופות הדורסים בעולם), אם אחד מצאצאיה לא ילמד לצוד או לא יצליח לצוד בטריטוריה של הוריו, ההורים ירצחו אותו. לא שישלחו אותו מהטריטוריה שלהם, רק פשוט ירצחו אותו כי בטריטוריה שלהם צריכים לדעת לצוד (מזכיר לכם את הגברת הנודעת מרגרט תאצ'ר ?! שאמרה שימותו העניים מתחת לגשר. אתם בהחלט צודקים) ואם אתה לא יודע לצוד, אנו נביא צאצא אחר שכן יידע\יצליח לצוד ואתה יהיה לו רק לנטל (מזכיר לכם את אבי שמחון ?! נכון אתם צודקים) כמובן צריך לבדוק את זה מדעית ולכן אני לא קובע עובדות כלפי הבעלי החיים, אבל כלפי האדם המקרא (וחז"ל) בהחלט חושבת שהרוצח הוא דווקא זה שחושב שאפשר קניין אבסולוטית בטבע (אפי' שלאחרים אין) ולכן הוא חושב שמוצדק להרוג. לא צריכים הרבה רק ללמוד היסטוריה בכדי להבין את פשטות הדברים. האמת מי צריך היסטוריה, לא מספיק את גירוש הסודנים ? כלומר אנו חושבים שארץ ישראל קניינינו הפרטי (רק בחלום ובדמיון הארץ קניין הפרטי שלנו, הרי אפי' מים ומי גשם אסור לנו כפרטים לאגור על פי החוק ומי מדבר על דריכה בארץ בלי ארנונה ומי מדבר על לישון באיזה חור שעולה לנו חצי משכורת) ולכן מותר לתת להם – לסודנים, למות מרעב. בזמן שארץ ישראל שלנו בתנאי הכנסת אורחים (עוד נגיע לאברהם אבינו המקראי ונבין למה המציא את הכנסת האורחים על פי החשיבה שלו שאין קניין אבסולוטית בטבע, כלומר הקניין יכול להיות קביל אך ורק עם הכנסת אורחים כי לפעמים לא צולח לאדם בנחלתו ולכן הוא לא ימות מרעב וייצא לציד אם הכל קנוי לזולת, ולכן המציא את הכנסת האורחים כלומר בלי הכנסת אורחים אין קניין. בהמשך המקרא נוצר הדינים של מתנות עניים כלומר כל אדם מראש חייב הלכתית להשאיר לקט שכחה ופאה כלומר העני לא צריך אפי' את רשות בעל השדה בכדי לקחת את חלקו, זה התנאים הבסיסיים לקניין בארץ ישראל). חז"ל אומרים ומרמזים בהרבה מקומות שצדיקים לא אוחזים במקום אחד מאותו סיבה, וזה מה שהציל את היהודים בכל הדורות. בדיוק כמו הנטרפים בבעלי החיים שנודדים, ככה עדיף לצדיק ולאיש התבוני לנדוד ממקום למקום במקום לאחוז במקום אחד ולהיות טורף. ולכן באמת הבל בחר להיות רועי צאן במקום להיות חקלאי שמצריך קניין והקניין הדוגמטי מביא את הרצח והרוצח הוא דווקא זה שחושב שאפשר קניין אבסולוטי עד כדי כך שהוא – קין, דורש – מאחיו הבל, מרוב חוצפתו תשלום חודשי על עצם הדריכה על האדמה. בכל אופן אייך שלא נפרש את סיפור הרצח המקראי הראשון, אנו צריכים להבין אייך אפשר בכלל לרצוח, אוקיי הבנו את הסיבה אבל אפשר למנוע את יצר הכעס והרציחה ? כלומר אנו יודעים אולי מה גרם לו את הכעס ואת השנאה, אבל האם אפשר לשלוט בכך ולא להיות רוצח אפי' שבא לנו לרצוח מתוך כעס ? כאן נכנס נושא החינוך. כלומר המצאת החינוך. במקרא אנו רואים כנ"ל שההורים לא מטיפים לו מוסר על כך, דווקא האל פתאום צץ משום מקום ומטיף לו מוסר. ההורים לכאורה מבינים שזה המצב האנושי כלומר לילד יש דם חם ולכן אי אפשר למנוע את הרצח, ולכן נמנעים להוליד יותר כי באמת למה להוליד אם זאת התוצאה ? אבל האל (שזה התבונה האישית של קין) לא נותן לו מנוח, הוא חושב שאם אפשר לרצוח, זה אומר שאני מסכים לכאורה שאפשרי לרצוח ולכן כל מוצאני יהרגוני, כלומר במקום שמותר לרצוח אז אתה יודע שאתה עלול להירצח ואז השאלה בשביל מה כל עמלך בעולם הזה ? הרי אם לא ירצחו אותך אז ירצחו את צאצאיך אז בשביל מה להוליד ? בכדי להוליד בשביל שרידות אישית נצחית, אתה לא יכול לחשוב על האפשרות לרצוח לעולם הרי לבסוף הם לא ישרדו אם רצח מותר. ככה צריך לחשוב כל אדם ראשון - לצאצאיו הוא, בהווה. הרי יסתכל אחורה בזמן ויראה מה יצא מכל צאצאי האדם הראשון התנכי וככה בדיוק יהיה המצב אצל צאצאיו עד אלפי שנים בעתיד אם לא ינסה לתקן זאת. משכנע קין את עצמו, שמאותו חשיבה תבונית יוצאת שכדאי לשלוט בכעס ולא להסכים לרצח כלומר כאן הוא פתח פתח של תשובה שאם הוא לא מסכים לרצח, אז הוא לא ירצח יותר ולכן כביכול האל מקבל את התשובה שלו כלומר קין מרגיע את עצמו שאפשר מהיום לקבל את הצו של לא תרצח ואז אף אחד לא יכול להרוג אותי. הרי להרוג אפשר רק את מי שמכיר ברצח אבל מי שלא מכיר ברצח אסור להרוג אותו על פי החשיבה שלו. מכאן המליצה החז"לית שאדם ראה את קין בנו יוצא מלפני האל (כביכול כמובן) בשלום, אז שאל אותו מה עשיתה שיצאת בשלום ? וקין ענה לו: אמרתי לו שאני מתחרט כלומר אני מבין שאסור לרצוח ולכן אין טעם לרצוח אותי (הרי עוד לא האמינו בדיביליות של גמול\נקמה), אדם אביו התחיל לבכות למה הוא לא חשב על זה כלומר למה הוא לא ביקש תשובה מהאל. (אני מדגיש שוב ושוב כל דיבור עם האל במקרא = שווה חשיבתו של השחקן המקראי, אין שום אל שמדבר ועוד נסביר את זה בכל הזדמנות בהמשך) כלומר אדם וחוה לא מולידים אחרי הרצח כי הם האמינו שאי אפשר לחזור בתשובה כלומר הם חשבו שהאדם הוא סטטי ולכן רוצח נולד רוצח. בניגוד לקין שהבין שהאדם הוא דינמי ולכן הוא בהחלט יכול לא להיות רוצח ולכן כן אפשרי להוליד ולחנך ככה שלא יהיו יותר רוצחים. וקין באמת מתחתן ומוליד (בניגוד להוריו שלא רצו להוליד יותר בעקבות הרצח ודיי בצדק הרי בשביל מה להוליד אם כעס אקראי יכול להביא לרצח בין צאצאיהם ?! אבל קין שמשוכנע אחרי שקיבל את האות מהאל שזה – האות, מטפורה על המצאת התשובה כלומר תשובה וחרטה יכולה להחזיר את החשיבה התבונית למקומה ולכן הוא לא מפחד שיהרגו אותו או צאצאיו יהרגו אחד בשני ולכן הוא באמת מתחתן ומוליד כלומר לא במקרה המקרא מחתן אותם מיד אחרי התשובה\האות שקיבל) וקורה לבנו בשם "חנוך" כלומר מלשון חינוך לומר שאפשר לחנך את הבנים לא ללכת אחרי הכעס האקראי כלומר אפשר לשלוט בברירה הטבעית. ואת זה למד מדיבור האל הקודם של לפני הרצח (.הלוא אם-תיטיב, שאת, ואם לא תיטיב, לפתח חטאת רובץ; ואליך, תשוקתו, ואתה, תמשול-בו. ) הוא גם בונה לו עיר לומר: חינוך וסביבה אנושית תבונית ימנע את הרצח כלומר קין ממציא כאן את החינוך ואת הסביבה החברתית. שוב ושוב, שום דבר מכל זה לא בהכרח חייב להיות נכון עובדתית היסטורית, הראיה שהיא לא סיפור היסטורי אמיתי, תבינו מיזה שאתה לא בונה עיר לבן יחיד עם סבא וסבתא. כלומר גם המקרא לא דואגת לעמוד עם הסיפור האגדתי בעקביות כלומר המקרא לא יכולה לספר על בנית עיר במצב נתון כזה שקיים רק סבא וסבתא ובן וכלתו ונכד. והבינו זאת לעומק. המקרא רוצה להעביר לנו תובנות אייך ולמה הומצאו כל זה ולמה אתה ממשיך לקיים את ההמצאות האלה הרי כנ"ל אתה הוא זה השחקן המקראי בהווה. וזה גאונותו של המקרא. המקרא כנ"ל יודעת שכל אדם בהווה הוא אדם הראשון לצאצאיו הוא ולכן הוא מתחיל עמו בכל זמן ובכל מקום. כלומר אתה לוקח את התובנות מהעבר איתך לעתיד ולא את הסיפור ההיסטורי שלא רלוונטיים רק לפנסיונרים. נחזור לנושא המצאת החינוך. ובכן קין ונכדו של אחיו שת - וחנוך בן ירד, המציאו את החינוך. מהי חינוך ואם הם המציאו אותו או ההורים שלנו כפו עלינו חינוך, השאלה היא האם נמשיך לאמץ את החינוך כלפי צאצאינו כלומר אנו בהווה הרלוונטיים כאן ולא מה שהם המציאו, ולכן אנו צריכים להחליט האם כדאי ומותר לכפות חינוך על צאצאינו הרי בסוף כל סוף כמו השפה כך החינוך יכול להביא אותנו לאבדון במיוחד אם אנו נותנים למשטר לחנך את צאצאינו אז המשטר מנצל אותם לאינטרס שלו ומרוב חוצפתו של המשטר הוא עוד חושב שהוא הוא ההורה העליון (אם המשטר חושב שהוא ההורה העליון ?! שהוא יוליד לעצמו על ידי נשים פונדקאיות בכסף מלא, כלומר למה אנו פראיירים להוליד ולעמול ולפרנס וכו' וכו' למשטר הדמיוני ??!! אני מקווה שהבנתם את האבסורד של אנשי האקדמיה מטעם. צריכים לשלוח אותם לחלם אולי שם הם ראויים להיות). ובכן למה לחנך ומהי חינוך, והשאלה העיקרית היא האם אפשר לחנך בכלל. וכאן המקרא טוענת שכן, בדיבור הראשון של האל (התבונה האישית של קין) עם קין, המקרא טוענת שכן, ואני אנסה להסביר את זה על פי השפה המודרנית ואני הביא לכאן מאמר שכתבתי בעניין והנה: הקונפליקט הנצחי בין התבונה\השכל\הדעת שלנו, לבין הרצון\הרגש\האינסטינקטים שלנו. פלסטיות המוח הנחה ראשונה: התבונה והשכל הן התפתחותית אצל כל אדם. שזה אומר שהוא מחכים כל רגע ויום במשך כל חיו. הנחה שניה: המוח מפלסטי. כלומר הוא מעצב את המוח על פי דעתו העכשווי. שזה אומר שבגיל הינקות, אחרים - ההורים והסביבה החברתית וכדומה - מעצבים לו את מוחו. בגיל הבגרות הוא יכול לעצב את מוחו מחדש = פלסטיות המוח. התוצאה: רגשותיו ורצונותיו והאינסטינקטים שלנו כבר מעוצבים כפלסטלינה, ודעתינו ושכלינו מאוחרת לה. ולא רק זה, דעתינו ושכלינו היא דינמית ובעיקר התפתחותית, כך שאנו מחכימים בכל יום יותר ויותר מניסיון החיים מלימוד וכדומה, כך שכמה שנעצב את מוחינו מחדש ?! לנצח נילחם מול התבונה והשכל החדש שהשגנו והחכמנו. אפשר לעצב את המוח מחדש על ידי תרגול. אבל למחרת נצטרך שוב לעצב את המוח מחדש על פי דעתינו ותבונתינו החדשה. האדם המאושר באמת הוא זה ששכלו תואמים לרגשותיו אבל קשה מאוד להשיג זאת אך ורק עם תרגול נצחי = חינוך עצמי נצחי. סיכום: השכל מאוחרת מעיצוב מוחינו במשך כל חיינו. מכאן הקונפליקט הנצחי בין שכלינו לרגשותינו. עד כאן בקצרה - בהרחבה. מי לא מכיר את הקונפליקט הנצחי בין תבונתינו ושכלינו ודעתינו לבין הרצונות והרגשות ובעיקר האינסטינקטים שלנו ? מנין הקונפליקט הנצחי שלנו בין הדעת השכל לבין הרצון והרגש ובעיקר לבין האינסטינקטים שלנו. כל אחד מכיר את הבעיה שהוא מגיב לפעמים בטיפשות במקום להגיב עם השכל והתבונה אפי' שהוא יודע בדעתו ובשכלו מה באמת צריך לעשות. הרבה קולמוסים נשברו כבר על לנסות להסביר את הבעיה או חלק מהבעיות. יש היום שחושבים לומר שאין רצון חופשי בכלל כי ראו בחקר מדעי המוח שהמוח מגיב לפני הרצון, כלומר רצו לפתור את הקונפליקט עם זה שנאמר שאין רצון חופשי והכל קבוע מראש על ידי חוקי הטבע. ובכן, מה עומד מאחורי זה ? התשובה היא "פלסטיות המוח" !! אחד מפלאי הבריאה היא המוח בכלל, כמכונה משוכללת ביותר, אבל בעיקר פלאות הבריאה היא דווקא בפלסטיות המוח, כי שם האדם הוא כמו האלוהים. כלומר פלסטיות המוח נותן לאדם לעצב את מוחו ולהיות אדם טוב או ח"ו חיה טורפת. מצד שני דווקא בגלל שהמוח היא מפלסטית הוא צריך לחנך את עצמו תמיד עד יום מותו. ונסביר בקצרה מהי פלסטיות המוח. כל אחד יודע מהי "פלסטלינה" פלסטלינה אפשר לעצב להרבה צורות והם דיי מחזיקות הרבה זמן בכל זאת אפשר לשנות כל הזמן את הצורות וזה סגולת הפלסטלינה שצריך להתמיד בעיצוב הצורות שאנו מעוניינים בהם. מצד זה יכול להיות בעיה רצינית שכל צורה חדשה יכול לשנות את כל הצורה הקודמת, בכדי לשמור שלא יקרה דבר שכזה אז המוח מחולק לשלושה חלקים, ימין ושמאל ואמצע. ימין ושמאל של מוחינו הם העיצוב הקבוע של גיל הינקות ממש, שם נחקקים\מעוצבים החושים על פי החינוך והסביבה. בגיל הזה מעצבים את חושינו החדים או הפחות חדים, כלומר, כל אחד וסביבתו מעצבים לו את החושים שלו. אמצע המוח מקבל הכל מה שאנו מקבלים במשך היום אבל לא נחקק ולא מעצב. למעשה הכל עובר מאמצע המוח ואנו וסביבתנו מחליטים מה יחוקק במוחינו הקבוע. אמצע המוח היא מקום שאנו קובעים מה תהיה הצורה הדיי קבוע של המוח שלנו בחלקים הקבועים של המוח "ימין ושמאל". דוגמא פשוטה שנבין זאת היא מספר טלפון שקיבלנו ממישהו והזיכרון היא פונקציה שלנו לזכור אותו או לא לזכור אותו, אם היא חשובה מאוד אז נזכור אותו לעולמים כלומר חקקנו אותה לתוך הזיכרון הקבוע. ואם זה לא כל כך חשוב אז לא נזכור אותו. בקיצור אמצע המוח הוא המקום הזמני ששם אנו מקבלים הכל ואחר כך אנו אלה שמחליטים מה תהיה חקוק ומעוצב כקבוע. הרצון והרגש והאינסטינקטים הם פעולה מוחית על פי אייך שהיא מעוצבת. כלומר הרצון באמת היא פעולה מוחית שבא לפני הרצון, אבל המוח עצמו מעוצב על ידי חינוך של עצמינו ושל סביבתנו וכמובן על פי הורינו. עכשיו אנו מגיעים לבעיות הבעיות שלנו. התבונה והדעת של האדם היא התפתחותית, כלומר ניסיון חיים של כל אחד מפתח לו את תבונתו ואת דעתו ושכלו. יוצא מכך שכל הזמן הוא צריך לעצב את מוחו על פי התובנות החדשות שלו שמגיעות מתוך לימוד וניסיון חיים. מכאן הקונפליקטים הנצחיים בין המוח המעוצב כבר לבין הדעת והשכל וניסיון חיים החדשה שלנו. מי שמבין לעומק את פשטות הדברים האלה, יהיה המאושר שבבני אדם. האדם ודעתו מאוחרים לעיצוב המוח במשך כל חייו ולכן הוא רודף אחריו כל הזמן, הוא מבין שבמצב כזה וכזה צריך להגיב נכון כך וכך, אבל מוחו כבר מעוצב על פי תובנותיו של האתמול. ניתן דוגמא לתינוק שעיצב (על ידי הסביבה וכו' וכו') את מוחו כך שנטיות המיניות שלו הם דווקא לגברים (הומו בל"ז). מבחינתו זה טבעי ודיי בצדק הרי הרצון היא פונקציה מוחית שעוצבה עוד לפני שהבין שלצורך שרידותו הנצחית הוא צריך דווקא שנטיותיו יהיו כלפי נקבה. אותו דבר הפוך, תינוקת שמוחה כבר מעוצבת לנטיות מיניות דווקא לבנות. מבחינתה זה דיי טבעי ובצדק הרי מוחה התעצבה עוד לפני שהבינה שלצורך שרידותה הנצחית היא צריכה דווקא לרצות גבר. שדעתינו ושכלינו טוען משהו, כמו, אני צריך להתחתן ולהקים משפחה בשביל שרידותי האישית. מצד שני אין לי משיכה מינית לבנות. זאת דוגמא של קונפליקט קריטית באמת בין שכלינו ותבונתנו לבין רצונינו ורגשינו, שלכאורה חייב הכרעה מעשית. אין כאן מקום להתפנק ולוותר לרצון ולרגש כי אז אני כמת דמי כי כל העומד למות כמת דמי וזאת הסיבה היחידה שבני אנוש מגבילים את עצמם לאישה אחת לכל חייהם. כלומר אפי' אדם רגיל שנטיותיו הם לבנות הוא גם מוותר על חיי גן עדן ומגביל את עצמו לאישה אחת לכל חייו, בזמן שכל הגיל שהיא מושכת אותו הם בקושי עשרים שנה והוא בוודאי היה מחליף לצעירות יותר כל עשור. ברצוני לומר שהתנהגות האדם בכל מצב שהוא בנטיותיו המניות שלו הוא בעצם מוותר מסיבות דעתניות ושכליות על רצונותיו ורגשותיו. גם כהומו וגם כרגיל הוא היה מעדיף לחיות בגן עדן ומוותר על כך רק בגלל תבונתו ודעתו. אותו דבר לגבי שאר הדברים הקריטיים שהאדם יודע שהוא צריך לעשות אבל רצונותיו לא כל כך מסכימים לו כמו לקום בבוקר או לעבוד או להיות אדם טוב יותר שהוא בעצמו מדעתו יודע מהי טוב יותר מבחינתו. בכדי שהאדם יצליח באמת ושיהיה מאושר באמת יש רק ברירה אחת. לעצב את מוחו הקבוע על פי תבונתו ושכלו כך שרצונותיו יהיו מתואמים לצרכיו השכליות שלו. אייך עושים את זה ? פשוט הרגל נעשה טבע !! לימוד שחיה או לרכב על אופניים או נהיגה וטיס וכדומה מורגש מאוד ההבדל בין לדעת לבין הרגל נעשה טבע. אפשר לדעת הכל, על כל מקצוע אבל עד שלו הפכנו אותו לטבע שני שלנו ?! אז לא יעזור לנו כמה אנו יודעים וכמה אנו חכמים. אותו דבר לגבי רצונות ורגשות לא ראויים מבחינת דעתינו ושכלינו העכשווית. כלומר כל זמן שרצינונו ורגשותינו לא פועלים על פי שכלינו ודעתינו ותבונתינו ?! אז אנו סובלים ולא מאושרים. אבל אם הצלחנו להפוך את תבונתינו לטבע שני ? אז כל רצונינו תואמים עם שכלנו ותבונתנו אז אנו מאושרים לגמרי. האדם שיצליח להשיג זאת, הוא הוא המאושר שבבני אדם. אבל יש בעיה כפי שאמרנו לעיל. התפתחות הדעת והתבונה היא טבע והזמן כופה עלינו. ולכן לעולם האדם צריך לרוץ אחריו כלומר צריך כל הזמן לעצב את מוחו כך שהטבע שלו ורצונתיו יהיו כאלה שתואמים את דעתו ותבונתו החדשים שהגיע אליהם. זאת הסיבה שאנשים לא רוצים לעזוב את האמונות הקדומות שלהם שמה יצטרכו לעמול שוב ושוב על עיצוב המוח. אבל בכל זאת עדיף התפתחות הדעת האישית עם הסבל של החינוך העצמי מחדש כל פעם, מי להישאר דוגמטי בדעותינו ומחשבותינו וגם לסבול כל החיים מרצונותינו הילדותיים כי כל השנים לא רצינו להשתנות כלומר לתרגל את מוחינו כך שרצונינו יהיו טבע ממש כפי שתבונתינו דורשת. לסיכום עניין זה: אדם הכי מאושר = ששכלו ודעתו תואמים לרצונתיו ולרגשותיו. אדם הכי סובל = שרצונותיו ורגשותיו נוגדים לתבונתו ודעתו. וכל זה בגלל פלסטיות המוח. מצד אחד זה נפלא כי אחרת היינו נשארים ילדים לעולם כלומר רצונותינו ורגשותינו היו נשארים ילדותיים לעולם. מצד שני קשה לנו לחנך את עצמינו כל הזמן מחדש. בשביל זה הומצא החינוך האישי. ביהדות החינוך חייב להיות אישי ולא חברתי כלומר לא מספיק חוק חברתי או נורמה חברתי כי אז האדם סובל כל חייו מהנורמה החברתי שנוגד את רצונותיו האישים שלו. ולכן טוב יעשה האדם שיחנך את עצמו אישית ולא להתרגל לעשות מה שהחברה עושה ויסבול כל חייו. "חנוך לנער על פי דרכו" היא הסמל היסוד של החינוך היהודית. בברכה ובכן אפשר לחנך בדיוק כמו שהאקראיות מחנכת אותנו בלי חינוך דעתנית הרי בסוף כל סוף לכל אדם - מחונך או לא מחונך, יש רצונות, השאלה היא איזה רצונות ובזה אפשר לשלוט כלומר מראש לחנך את עצמינו לרצות טבעית דברים ראויים ולא לתת לאקראיות לעצב את מוחינו ואת רצונותינו. ולכן שאנו חוזרים לדון ברצח, האם מותר או אסור, אז כבר לא הרצון והכעס פועל כאן רק התבונה כלומר אנו לא אוטומטיים אקראיים כמו קין, רק אנו שולטים בכעסים כי אנו מחונכים ואז עוברת הדיון לדיון דעתנית. האם מותר לרצוח או לא. ובכן מה דעתכם מותר לרצוח ? בוודאי כל אחד יאמר שלא כי כך הוא חונך וזה כבר אינטואיטיבית ברורה בהחלטיות, אבל על פי הצדק הטהור זה בכלל לא נכון, מי ששולל את הטבע מזולתו ככה שזולתו הולך למות מרעב, אז בוודאי מותר לו להרוג את מי שמונע ממנו את הטבע. הרי לא המצאת הקניין הדוגמטית ולא החינוך הדוגמטי מחייב אותו למות מרעב. אותו דבר לגבי הצוו של לא תגנוב על דרך "לא יבוזו לגנב כי יגנוב למלא נפשו כי ירעב" (משלי) כלומר כל בר דעת מבין שלמי שאין קניינים עליו לא חל הצו של לא תגנוב ולא תרצח כי הוא לא ילך למות בגלל המצאת הקניין. הרי אין לא תגנוב אצל מי שלא מכיר בקניין הרי רק המצאת הקניין צורך את הצו של לא תגנוב, לפני כן אין לא תגנוב חל עליו. (בדיוק הפוך מחשיבתו הדיבילית של ג'ון לוק שחושב שדווקא שמירה על הקניין מתירה את הרצח ואת השבי ואת העבדות, הרי העבד לא נהרג ולכן הוא מהיום עבד ושיגיד תודה רבה שלא הרגו אותו. כלומר זה שהוא נכנע במלחמה על הקניין ולקחו אותו בשבי ולא הרגו אותו, מצדיק על פי לוק להפוך אותו כעבד לנצח). אם ככה אז מה מונע את הרצח ? הרצח נמנע מעצם העובדה שאנו תבונית מבינים שאם רצח אפשרי ? אז מה לי חיים הרי כל מוצאני יהרגני כמו שקין בכה לאל, מה עוד אין טעם להוליד יותר כמו שאדם וחוה חשבו אחרי הרצח. ולכן הרצח היא לא שאלה של אסור או לא אסור, זה שאלה של כדאיות. כלומר בשום מקרה בעולם לא כדאי לרצוח. אבל מי יאמר לאדם לא לרצוח את הקם להורגו או השולל ממנו את הטבע ?! כלומר אי אפשר לחוקק חוק אבסולוטי של לא תרצח הרי לא תאמר לאדם למות מרעב או לתת לרוצח להרוג אותו. ולכן המקרא שותקת ולא אוסרת את הרצח עד אחרי המבול ושנגיע לשם נבין למה. לסיכום עניין זה. הרצח לא כדאי בשום מקרה אפי' במקרה שהקם להורגך, כי אז לנצח תהיה סיבה להרוג ואז בשביל מה לחיות ועוד להוליד ? כלומר בכזה עולם אנושי לא כדאי לחיות בכלל הרי לא תשיג את שרידותך האישית ובוודאי לא את התפתחות התבונה לדורי דורות שלא תשיג כנ"ל. אבל מבחינת הצדק הטהור בוודאי מותר לרצוח את הבא להרוגך ובוודאי את המונע ממך את הטבע שהוא גם בא להורגך בעצם. כלומר כל מי שבדעה שאפשרי רצח, הוא מסכים שנרצח אותו, לאנשים כאלה הנביא קורה "בשר חמורים" אבל כאמור לעיל האדם התבוני יוותר על הזכות ויברח למקום אחר כלומר יהיה נד ונד העיקר לא לרצוח. זאת הסיבה העמוקה שהיהדות זה אלפי שנים נגד הלאומניות ונגד החזרה לארץ ישראל בכוח החרב. כי מה הטעם בלאומניות אם אתה ואני אישית לא משיגים את שרידותינו האישית רק איזה ישות דמיונית שנקראת ישות היהודית קיימת, (היא – הישות הדמיונית, כמובן לא תתקיים, כמו שאר הישויות הדמיוניות בהיסטוריה שנכחדו מאז המצאת החברה הדמיונית, כלומר כל זמן שהישות היא העיקר מול הפרט, שם הישות תחרב לבסוף כי איפה שאין לפרט שרידות אישית, חזקה ששם הישות מתבטלת, כי בסוף כל סוף, כל ישות קמה כאמצעי לפרט ואם לפרט אין שרידות אישית, הוא - הפרט מבטל את הישות) המצאת החקלאות ולוח השנה. הסברנו למה כדאי שפה ולמה צריך חינוך ולמה הם כדאיים וכמובן הזהרנו מהדוגמטיות שאומרת שאם נהיה דוגמטיים, אז השפה והחינוך הם דרך לאבדון. בשביל חינוך צריך שפה ובשביל שניהם צריכים מקום. כלומר אתה לא יכול להיות לקט\צייד, אתה ממציא את החקלאות. את החקלאות ממציא כמובן אדם הראשון ובניו. קין בחר בחקלאות באדמה והבל בחר להיות רועה צאן. בכל אופן הם צריכים מקום לחקלאות וכמובן בשביל החינוך הצאצאים. את לוח השנה המציא חנוך בן ירד, אבל המקרא כבר משתמשת עם הלוח שלו בתחילת הבריאה שזה הלוח של השביעיות כלומר כל שש ימים שבע וכל שבע שנים שמיטה וכו' וכו' כפי שמוזכר בספר חנוך ובספר היובלות. לא נעסוק בפרטי הלוח, אנו נעסוק על עצם הלוח. הלוח נצרך בשביל החקלאות כלומר שכל אדם יידע את ענות השנה בחקלאות. הלוח היא לוח מאוד קלה, ככה שכל אדם פשוט ידע אותה. כלומר לא היו צריכים את כל הבלגן שיש היום בלוחות המודרניות יותר כלומר הלוח שמשי או הלוח ירחי או הלוח היהודי המורכב משתיהם. הלוח נצרך לא רק לשם החקלאות רק לעצם המצאת היום והלילה היא נצרכה לדור ההוא. כלומר לא פשוט היא לחנך דורות שלמים לישון בלילה ולהיות ער ביום, אפי' שזאת נראה לנו כל כך טבעי שיש שמש ואור ולכן עדיף טבעית להיות ערים ביום. לא כן המציאות. המציאות היא שכל אדם בצעירותו צריך לעמול הרבה להתרגל לסדר מופתי שכזה. ויש הרבה שכל חייהם לא מצליחים בכך. במיוחד מאז מציאת החשמל ובזמנם מאז מציאת האש שום דבר כזה לא טבעי, הכל פונקציה של חינוך של ההורים וכמובן חינוך עצמי קשה (ויש שאצלם החינוך קל יותר אבל לא ניכנס לנושא כרגע), בכל אופן כולם נכנעים לסביבה והחברה כלומר מאז המצאת היום והלילה והלוח שנה, אין אדם ביקום שלא נכנע לו. וזה המשמעות שחנוך בן ירד לא מת כלומר המצאתו היא נצחית ולכן כביכול הוא נצחי. (אדם הראשון שהמציא את חוקי המשפחה, לא אומרים שהוא חיי כביכול כי המצאת חוקי המשפחה עוד לא ניצחה לגמרי הרי הישויות הדמיוניות עוד חושבות שהם ההורים העליונים מול ההורים האמיתיים, ככה שרוב בני אנוש מולידים לישות הדמיונית במקום לנצחיותם האישית (גיוס הרווקים והרווקות בכפיה למען המולך\המשטר, תוכיח זאת), אבל מה שכן אפי' הישויות הדמיוניות נכנעו לחוקי המשפחה כלומר מחשבתית אין קיום לשום ישות דמיונית בלי חוקי המשפחה. אפי עם חוקי המשפחה לעולם הישות לא נצחית, לא צריכים ראיה יותר טובה מהישות הישראלית הקדומה שלא נשארה ממנה זכר. כלומר אנו נקראים יהודים ושרדנו אך ורק כי לא הפכנו את עצמינו לישות בניגוד לישות הישראלית שנכחדה דווקא בגלל שהם הפכו את הישות לעיקר מול הפרט ואסרו את ברית המילה מאותו סיבה לומר שהפרט טפל לישות. עוד נרחיב בעניין ברית המילה ולמה היא הומצאה על ידי אברהם אבינו) אבל אל נשכח שהלוח של חנוך בן ירד וכן של היהודים היא לא אוניברסלי לכל הכדור, הרי אם היהודי צריך לשמור את האביב כראש החודשים, אז בחצי הדרומי של הכדור יהיה דווקא סתיו באותו זמן ולא אביב, וכן היום והלילה לגבי שבת בקו התאריך ששם יהיה שבת ביום הבא. מילא שבת שהיא לא אוניברסלי, ידוע לכל ולא כל כך משנה וקריטית, אבל לגבי שמור את חודש האביב בשביל החקלאות זה מאוד משמעותית הרי מה נחגוג בפסח באוסטרליה, את האביב או את האסיף ?! (חכמי הגלות פסקו שהולכים אחרי ארץ ישראל אבל לא כך יהיה ביום שכל בני אנוש יחלקו את הארצות לכל פרט כמו בארץ ישראל ככה שיהודי יוכל לגור בכל העולם וכן ההפך כל הפרטים בלי הבדל גזע יכלו לגור בארץ ישראל כלומר לא יהיה כבר קדושת הארץ מול קדושת כל כדור הארץ על דרך עתידה ארץ ישראל להתפשט לכל הארצות (חז"ל, וזה עומק חשיבתם ובאמת ככה יהיה לבסוף שכל הפרטים יבינו שבלי חלוקת כדור ארץ והיקום כולה לכל פרט, אין החירות רק קלישאה של העבדים המודרניים, כלומר אין חירות באמת בלי הטבע), אז יהודי האוסטרלי יצטרך לשמור את חודש האביב האמיתי אצלו שזה אומר הפוך באותו זמן מארץ ישראל שבארץ יהיה באותו זמן סתיו חג האסיף. אותו דבר אם נקדש את היום והלילה שהם הם המקדשים את הימים ולכן יום השביעי היא קדוש, אז מה לדעתכם יהיה בקטבים האם נשמור שבת שנה שלימה כי שם היום והלילה לוקח שם שנה שלימה ואם ככה אחרי שש שנים נשמור שנה שביעית כשבת ? כלומר התלות של הלוח באור והחושך כלומר שקיעה וזרחיה קובעים לנו את היום והלילה, מביא לאבסורד ואם נהיה דוגמטיים לעניין, אז הדוגמטי באמת יעשה שבת כל שבע שנים מרוב טיפשותו. לכאורה והיות ששבת היא העיקר במילא לא ההאור והחושך קובעים את היום רק כל עשרים וארבע שעות קובעים לנו את היום והלילה ולכן שבת יהיה בקטבים אחרי שש פעמים 24 שעות למשך עשרים וארבע שעות. כל זה נותנת לנו עוד דוגמא מהי דוגמטיות. ובימות המשיח האמיתי באמת יכול להיות שבכל מקום יהיה שבת על פי שעות והשעון הרי מה יותר נכון לעשות מלעשות ששבת יכנס באותו שעה בכל ימות השנה ולא ללכת אחרי השקיעה שאז כל שבת נכנסת ויוצאת בזמן אחר. אני אומר בימות המשיח הכוונה שכל בני אנוש יפסיקו להיות דוגמטיים, זאת המושג של ימות המשיח היהודית, לא כמו שחושבים שיבוא איזה משיח ויכפה על מישהו משהו, כי משיחים מסוג כזה היית לנו כבר מספיק ומספיק צרות הם הביאו לאנושות ולפרט. אנקדוטה: פעם שאל אותי חכמולוג: מה ? אתה מאמין שבית המקדש השלישי תרד מאש מהשמים ?! אני: בוודאי שלא. החכמולוג: אז מה פירוש האגדה הזו ? אני: חכמינו רוצים לומר לנו שאתה לא בונה יותר בית המקדש והבן זאת לעומק.. אני מספר את זה לאלה שעולים להר הבית אפי' על חשבון דם יקר של אנשים נשים וטף, בשביל הטיפשים והרוצחים האלה נאמר שבית המקש ירד משמים כלומר אל לכם לעלות להר ועוד על חשבון הקרב דם ?! ובכן נחזור ללוח בחלוקת העבודה, רוב בני אדם לא צריכים את הלוח שנה בשביל החקלאות הרי רובם בני עיר שלא עוסקים בחקלאות, רק נהנים ומתפרנסים מחלוקת העבודה. אבל החברה עצמה מתנהלת על פי לוח שנה מאותו סיבה שצריכים אותנו לחלוקת העבודה כלומר צריכים את היום ואת הלילה ואת החגים ואת השבתות, כלומר את החופש מהעבדות המודרנית. כלומר גם המודרנה מבינה שבלי חופשות האדם לא יהיה לו לעבד בשביל חלוקת העבודה. עוד נעסוק בנושא חלוקת העבודה בהמשך הפרקים. ובכן נחזור לכמה רגעים לסיפור מקראי. הסיפור המקראי כאמור היא סיפור אבולוציוני, היא מספרת את אילן היוחסין מי ילד את מי (אגב: המילה "ילד" במקרא פירושו נולד בחוקי המשפחה ככה שיודעים מי אביו ואביו יודע ומכיר את בנו, והמילה "יצא" במקרא פירושו יצא\נולד במקרה כלומר לא על ידי חוקי המשפחה רק על ידי סטוץ = ממזר), ומי מצא את הברזל ומי המציא את המוזיקה ואת כלי המוזיקה, מי המציא את האהל והמקנה (מעניין שהמקרא כבר נותנת את ההמצאה להבל בן אדם הראשון. אפשר לפרש שהבל היה רועה צאן באותו מקום כלומר נצרך למקום סוג של קניין, ויבל פשוט היה נד ונד מכאן המציא את האוהל. חז"ל אומרים שהוא המציא לראשונה בנין אוהלים בעולם והמציא לראשונה את רפואת בעלי החיים כלומר עסק ברעיית הבהמה וברפואתה) מעניין שהפילגש של למך = צלה, שלא היית מיועדת לשם שרידות אישית רק לסקס, נכנסה להיריון לא רצויה ואז כנראה הבן לא היה רצוי לאב כלומר מבחינתו הוא לא יורש אותו כבן הגבירה ולכן הבן מצא את הברזל כלומר המציא את כלי המלחמה הראשונים ודיי בצדק הרי שללו ממנו את הטבע כמו כל ממזר שהוריו לא מכירים בו נשאר תלוי בלי הטבע כי שוללים ממנו את הטבע. אגב: האדם המודרני בקפיטליזם הוא באותו מצב כמו הממזר המקראי שאין לו את הטבע הרי אסור לו לאגור אפי' מי גשם על פי החוק (הקפיטל החזיר שולל מכל נולד את הטבע כי הוא צריך אותו לחלוקת העבודה בכפיה) ולכן אסור לו להתחתן עם בת ישראל כי אסור על פי המקרא שלבת ישראל לא תהיה את הטבע לה ולצאצאיה ולכן הרי אסור ממזר לבוא בקהל השם כלומר אסור לו להתחתן עם בת ישראל כי לממזר אין את הטבע. הסברנו לעיל שיחזקאל הנביא משנה את הסדר החברתי הזה ואומר שכל גר מקבל נחלה בארץ וק"ו ממזר שלעומק הוא יהודי שהיה יורש את הירושה של אביו רק טכנית לא יודעים מי האבא. (ושוב נזכיר שזה הכל מטפורה כלומר המקרא ובעקבות המקרא גם חז"ל, רוצים את התובנות ואת המסר התבוני ככה ששום סיפור לא מוכרח להיות כלומר כמעט בטוח שלא תובל קין מצא את הברזל לראשונה, או שמדרש סדר עולם לא נכונה ככה שהשנים של המקרא לא מסודרים כפי שמדרש סדר עולם רוצה לחשבן, ואז יכול להיות שהיית איזה אדם בשם תבל קין שמצא את הברזל לראשונה, כלומר משך שנות ההיסטוריה המקראית לא בהכרח מתמשך על פי סדר שנים כפי שהיא מתחשבנת, יכול מאוד להיות שמשך הזמן מי האדם החקלאי הראשון עד הכניסה לארץ ישראל לקח הרבה יותר שנים מחשבון מדרש סדר עולם. בכל אופן כלפינו וכלפי החשיבה הבסיסית שלנו כל זה לא רלוונטיים רק לפנסיונרים סקרנים. עוד נעסוק בנושא חקירת העבר האם זה בכלל אפשרי, לדעתי לא, אבל לא נעסוק בנושא כרגע) בקיצור למך הורג מישהו בשוגג, ואז נשותיו לא רוצים יותר סקס כי הרי גם הסבתא חוה לא הולידה יותר אחרי רצח הרי מה הטעם להוליד אם נרצחים ? בקיצור למך לוקח את נשותיו ליעוץ נישואין שהוא – היועץ, הסבא האדם הראשון, והסב מנסה כל דרך לשכנע אותם לחזור לבעל למך, אוז הם שואלים אותו, הרי גם הסב והסבתא נמנעו להוליד אחרי הרצח הרי למה להוליד לאבדון ? ואז אדם הבין את הטעות שלו והוא ואשתו חוה חוזרים להוליד והולידו את שת (חז"ל). לומר: אם אתה רוצה להטיף מוסר אז דבר ראשון תקן את עצמך. חז"ל אומרים שעד שחזר אדם בתשובה הוא לא הוליד, זה כמו שאמרנו לעיל כלומר אם לא הכיר במושג תשובה אז מה הטעם להוליד הרי לא נוליד לאבדון, אבל אם האדם יכול לחזור בתשובה כלומר אפשר לא לרצוח מהיום ועלה, אז הוא יכול בבטחה להוליד כלומר הכל פונקציה של חינוך. בהמשך אילן היוחסין נולד - דרך שת, חנוך בן ירד, שהוא זה שהמציא את לוח השנה הקלה והפשוטה של השביעיות. לא נרחיב בנושא, מי שרוצה מוזמן לעיין בספר חנוך וספר היובלים, אבל אני כן רוצה לעמוד על נקודה חשובה: בכדי להכניס בבני אנוש ולהמציא את הלוח שנה ואת היום והלילה, אפשרי בשתי דרכים, אחת, משטר כפייתית עם חינוך כפייתית. הדרך השניה, שלא מכירה במושג משטר ובוודאי לא במושג בכפיה, שזה המקרא וחנוך עצמו - שהמציא את החינוך כנ"ל, שלעולם לא מסכימים מאותו סיבה שאז הפרט לא בן חורין ולא שורד אישית. ולכן הדרך הפשוטה לשכנע ילדים היא על ידי אגדות וסיפורי סבתא עד שהילד יגדל להיות איש נבון ויבין את עומק האגדה. ולכן ספר חנוך באמת מלא באגדות ודמיונות העיקר שהילד יעצב את מוחו וגופו ללוח. באותו דרך המקרא וכל ספרות הנביאים וכל ספרי האגדות החזליות, כולם פה אחד כותבים על אותו דרך שהילד על ידי זה מתחנך ומתרגל את עצמו להיות מעוצב כטוב באופן טבעי כנ"ל, ואז כמחונך כטבע שני, הוא יכול בבטחה להעמיק ולהבין את עומק המקרא ואת עומק כל האגדות. זאת הדרך היהודית בחינוך ולכן היא לא צריכה למשטר ולא לשוטר שלעולם היא תהיה כפייתית ואינטרסנטית לשיכור העומד בראשה, הרי לעומק אין משטר זה הרי דמיון פרוע, יש אך ורק אדם פרטי שעומד שם ושולט על ההמונים על ידי המערכת האוטומטית שאנשי האקדמיה כתבו. קחו למשל את האדם הפרטי שקוראים לו ביבי נתניהו, הוא הכניס - בשיתוף נערי האוצר החזירים, את המערכת הקפיטליסטית החזירית לארץ ישראל ואם והמנגנון הזה, הוא הרשע המרושע הצליח לשלול מכל זוג דיור, ככה שרבע מהיהודים הגרים בארץ ירושתם צריכים לשכור מאחיהם החזירים דיור בארצם (כן כן, יהודי שאין לו שכל להבין את הדבר הפשוט הזה ולקנות דירה להשקעה בארץ ישראל, הוא פשוט חזיר, או חזיר מבחינת זה שאין לו דעת כמו החזיר, או חזיר מבחינת שהוא יודע שזה בלתי אפשרי בארץ שיש שם גיוס חובה בכפיה, או שהוא דתי שיודע שהארץ שייכת לכל היהודים ובכל זאת עושה זאת, ככה שבכל מקרה הוא חזיר בין שמבין מה הוא עושה ובין שלא מבין את מעשיו), ולא רק דיור הוא שולל מכל יהודי (הרי חוק התכנסות ההון אצל יחידים תביא שרוב היהודים יצטרכו לשכור דיור אצל איזה יהודי חזיר), רק את כל משבאי הארץ הוא מוכר לזרים. אייך הוא מצליח ואייך הצליח לעשות זאת ? על ידי המשטר והמנגנון המשטרי !! כלומר עדיף היה לחכמי ישראל בכל הדורות מאז האדם הראשון התבוני התנכי עד ימינו אנו, להמציא אגדות בשביל החינוך במקום משטר וכפיה וחינוך כפייתית. כי לעולם אצל המשטר האדם הוא בראש ובראשונה עבד ולא בן חורין, ובעיקר הוא דוגמטי ורובוט בשכלו עד כדי כך שהוא מסכים לשלוח את צאצאיו כרווקים וכרווקות לשמור על ארץ שהיא לא שלו הרי אפי' מים ומי גשם אסור לא לאגור על פי החוק. אז לאלה שמבקרים את החינוך האישי והישן שלנו, בטענה שהם אגדות ושטויות ?! פשוט לא מבינים את הנקודה הנ"ל. זה או זה או זה, או שאתה מחנך רציונלי ואז אתה צריך משטר ושוטר ואתה שולל את החירות מצאצאיך, או שאתה כן מחנך באופן אישי עם אגדות הזיות עד עיצוב הילד להיות טוב באופן טבעי, אז אתה לא צריך שוטר והילד נשאר בן חורין באמת, לפחות ברוחו כלומר הוא לא דוגמטי ולא הולך כעיוור בחושך אחרי דמיונות שווה שמוכרים לו חסידי המשטרים ויורד לעומק האגדות שלמד כלומר הוא יצא טוב כטבע שני וגם יכול בבטחה להוריד את הפחד מהאגדות האלה ולהתנהל כטוב תבוני ושכלי ורציונלי והכל כבן חורין אמיתי. אבל בן ששייך למשטר הדמיוני, הוא לעולם לא מגיע לחירות אמיתית כלומר הוא לעולם פונקציה למשטר הדמיוני ועצם גיוסו למען המשטר הדמיוני כרווק תוכיח זאת. ובכן נמשיך עם בנו של שת אנוש: אנוש נקרא אנוש כי אז הומצאה הישות האנושית כלומר בני אנוש התחילו לדאוג למען הישות האנושית. כלומר כאילו יש איזה מטרה של האל או של איזה רוח דמיוני שבני אנוש כישות צריכה לשרוד, ואז שוב הפרט נהפך כטפל לישות הדמיונית. ולכן אומרים חז"ל שאנוש המציא את הע"ז הראשונה. כלומר המציא את האליל הראשון. כל ישות הוא אליל בימי קדם, אפי' ישות מין האנושי הוא בעצם אליל, ולמה המקרא כל כך נגדה ? כי אז הפרט הוא טפל לישות הדמיונית ונשללת ממנו החירות והחופש, מי מדבר על זה שלעולם אלה יעדיפו את חיי הרבים הדמיוניים על חיי הפרט כלומר לעולם יהרגו פרט ועוד פרט העיקר להציל את הרבים שנמצאים רק בדמיונו הפרוע. מה עוד שבישות אנושית אם יש כזה ישות, לא נצרכת חוקי המשפחה, ועסקנו בכך לעיל בהרחבה. עד המבול שלט לכאורה הישות הזה, ואז כנראה היית להם שלטנים כמו שופטים שנקראו בני האלוהים כלומר בני הישות הדמיונית והם כמובן השכיבו את בנות האדם הרי למה חוקי המשפחה אם קיומו של הישות הדמיונית היא המטרה ? ולכן המנוולים האלה אנסו וגזלו את כל העמל של ההמונים. המבול היא מטפורה התנכית לאנרכיה ואנדרלמוסיה אנושית שאז התבונה לא מתפתחת ככה שמול כל אסון טבע אין פתרון ובוודאי מול התנהגות בני אנוש שהם בחשיבה דמיונית עם מטרה דמיונית. ככה שכל אסון טבע וכל אסון חברתי מכה בהם בלי רחמים ואז מיהו השורד הבלעדי ? שוב האדם התבוני ששומר את חוקי המשפחה ואת הלוח השנה ואת החינוך, המשפחה הזאת כתבוניים ממציאים את הספינה הראשונה כלומר אפשר לכבוש את כל כדור הארץ ואז מטפורית כל כדור הארץ היא ספינה אחת מצד זה שכל בעלי החיים הם בשליטת האדם והם – בעלי החיים, שורדים בטוב ליבו של האדם או לא שורדים מרוע ליבו של האדם, כלומר מצד אחד המשפחה הזאתי ניצלת - בזכות יכולת הנדידה גם בים ולשאר חלקי כדור הארץ, מכל אסון טבע מקומי ומכל חברה אנושית פנאטית שסוגדת לדמיון כלומר לאליל וישות כלשהי. השאלות העולות לבני המשפחה של השורדים, היא האם כדאי אישית לשרוד ? ולכן באמת נח משתכר כי רק היין יכול להיות תרופה לאדם תבוני שרוצה להיות רציונלי ומציאותית. ואם כך למה להמשיך ולהוליד אם מיזה אלפי שנים של מיליוני צאצאי אדם הראשון, נשארו בקושי משפחה אחת. על כל השאלות האלה והפתרון של המצאת הקניין על ידי חלוקת הארצות בגורל והמצאת הירושה שבלתי אפשרי המצאת הקניין בלעדיהם. ומכוח זה נחקקו הצווים של לא תרצח ולא תגנוב. על כל אלה נעסוק בפרק הבא בעזרת השם. בברכה max maxmen
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2015 19:38 |
|
| |
אני הגיב בקצרה כי לדעתי עדיף לגמור את המאמר על כל פרקיה ואז אולי לא יהיה כל כך הרבה שאלות כי רוב הדברים יתבהרו מאליו. ולכן אני אומר לך מראש שאני לא יכול יותר להגיב עד שאני אגמור את המאמר. ועמך הסליחה. [quote]1. א. לא התכוונתי לכוח של שרירים. הסברתי, שלרוב יש יותר כוח מבחינה טכנית, להפעיל מערכות של בירור, ובגלל זה גם ליחידים יש יותר מוטיבציה להצטרף לזה - טב למיתב טן דו, וכמובן שגם הכוח של השרירים תורם לזה כאשר יש יחידים שמתנגדים לבירור האמת מסיבות אלה ואחרות. כמובן, צריך שהמנהיגים של הרוב הנ"ל יהיו אנשי אמת, וכמו בפרשת יתרו. אין טעם לחזור על דברים שכולנו מסכימים שמרוב עמלים משיגים יותר חכמה ותבונה, אבל כל זה לא קשור לסמכות הרוב שבא בכפיה. כל אמת לא צריך סמכות וסמכות היא תרתי דסתרי לאמת. אם יש הרבה פרטים שאומרים משהו שקרי, הפרט היחיד לא אמור לקבל אותה כאמת, אלא מה, אתה חושב שוהיות שאם הרוב הוא צריך לקבל את זה, ולא היא כי הרוב לא יכולה להפוך את האמת לשקר ואת השקר לאמת. אני לא מסכים איתך שמותר להפעיל כוח מול אלה שלא רוצים את האמת שלך, בעיקרון כל אמת היא יחסית, עשיו רוצה את העולם הזה בהווה ולכן יש לו אמת משלו ויעקב רוצה את העולם הבא כלומר כדאי לו לעמל בשביל הדורות הבאים ולכן יש לו את האמת משלו. ולכן עקרוני אין אף פעם אפשרות להפעיל כוח שרירים, רק כלפי אלה שבעצמם חושבים שמותר להפעיל שרירים, כלפיהם אפשר להבין שמותר, אבל דעת חז"לינו היא שאפי' כלפיהם לא כדאי כי זה משחית אותנו ואת צאצאינו. צירןף מסקנות של הרבה אנשים, גם כן נותן נקודת מבט הרבה יותר רחבה והבנה של עומק העניין. יחיד, ככל שיעבוד וילמד, לא יגיע לבירור הכל, וכמ"ש חז"ל "ומי אוהב בהמון לו תבואה" - כל הלומד תורה בהמון - לו תבואה של תורה. שטויות במיץ, אין שום נקודת מבט רחבה מצירוף מסקנות של רבים. אתה מתבלבל בין עמל של רבים שהיא באמת משיגה הרבה, לבין התנהגות של רבים שהם בדרך כלל התנהגות של עדר ורחוקה מהאמת. יש מצב של רבים שחולקים בדרך ואין הכרעה, אז עושים הכרעת הרוב שזה בעצם סתם גורל. סמכות עשויה בהחלט לדרוש את האמת. שהרי זה האינטרס של כל היחידים, לפחות יחד. ולפי שיטתך - וכי ליחיד יש אינטרס לאמת? הרי לפי שיטתך כל אחד עושה מה שבא לו חוץ מאשר הפגיעה עלולה לחזור אליו. סמכות היא תרתי דסתרי מהאמת, איפה שיש אמת אתה לא צריך סמכות, וזה פשוט. בוא אני אומר לך משהו דיי פשוט, אין קדושה לאמת כי האמת היא יחסית, ולכן כל מה שאדם הפרט רוצה זה האמת שלו. אתה אומר שאם הסמכות יגיע לאמת יוותר על הסמכות - זו טענה של מי שאינו מאמין בהשגחה. מי שמאמין בהשגחה, מבין היטב, כי סמכות שאיננה מחוייבת לאמת - בהכרח תיפול. לסמכות יש את האינטרס הכי גדול להגיע לאמת - אם היא רק מאמינה שיש אלוקים שמארגן את העולם - "גבוה מעל גבוה שומר". כמובן שצריך שהסמכות תאמין בזה באמת, אבל ברגע שהיא מאמינה בזה - זה עדיף מאשר אנרכיה ודאי מוכר לך ההקשר של הכתובים "בימים ההם אין מלך בישראל איש הישר בעיניו יעשה". אין השגחה עליונה שמונעת מפרטים להיקבץ לכוח, להפך זה כל מלחמת התורה למנוע את הכוח הזה כי באמת כפי שאמרת כולם יפסידו את שרידותם האישית לבסוף כי הדגל\האליל הדמיוני תיפול. רק כוח יחד כאמצעי לפרט, יכול הפרט לשרוד. ולכן אם המטרה היא הפרט, והאמצעי של היחד בא בשביל הפרט, אז לא נצטרך יותר לסמכות. מתי מפעילים סמכות ? מתי שהפרטים לא מעוניינים באמת, הם רוצים את טובתם הם על חשבון אחרים ולכן הם מפעילים כוח. אנרכיה היא מצב של פרטים רשעים בלי תורה, למי שיש תורה אין אצלו אנרכיה, והיהדות תוכיח זאת שזה אלפי שנה הם קיימים בלי שלטון ומשטר. 2. זה בדיוק מה שאני אומר - אין טעם בסמכות שאף אחד לא יודע על מה היא מסתמכת. צריך שתהיה שקיפות מלאה. ואילו אתה כתבת לעיל, שכל אדם יכול לסמוך בעיניים עצומות על "גדולי הדור". אתה מתבלבל בין לסמוך לבין סמכות כפייתית, ביהדות מאז חורבן הבית אין יותר סמכות יש רק אימון, מה שאין כן בכל משטר שעומדת על כוח הכוח הכפיתית. איפה יש שאלה של שקיפות ?! איפה שהפרט מפעיל כוח ועוד חושב שהוא צודק אז הוא צריך לפחות להיות שקוף, אבל איפה שאין מושג כזה להפעיל כוח יש רק את הפה (על דרך אין כוחינו אלא בפה) והכתובים, שם הכל שקוף במילא כי כל אחד יכול ללמוד בעצמו, ועד שילמד יש לו את החופש לתת אימון במי שהוא רוצה. אתה מבין את ההבדל הגדול ? 3. אם כולם מעשנים, סימן שיש ייתרון גדול לעישון. למשל, שהוא מרגיע את האדם. בהחלט כך אני חושב. זה לא אומר שצריך להמליץ לעשן, אבל זה אומר שלא צריך למהר לבטל מנהגים מקובלים. אם בכל זאת רוצים לשנות - לאט אבל בטוח. ולא במכה. אם כולם נוהגים במכוניות אפי' שהיא דורשת קורבן תמידי של מיליון ושלוש מאות אלף הרוגים בכל שנה מאנשים נשים וטף ולכן יש לזה יתרון ?! למי היתרון ? לאלה שעוד לא נהרגו ?? לגבי האם לשנות במכה אחת: אני בדעה שאסור לשנות בכלל על ידי כפיה ולכן דבריך אלה לא רלוונטיים. אני בדעה שאין כוחינו אלא בפה ואת זה אני וכל בני ישראל עושים כל הדורות עד שישמעו ויפנימו. 4. במדינה דמוקרטית באמת מותר לכפור באלוקים, בציווויו, ובשכר ועונש. אתה עושה את זה יפה מאוד. אני לא מצליח להבין מה אתה רוצה כאן. 5-6. אתה ממשיל את האלוקים להורים או למורים, וזה נכון כמשל, אבל זה רק משל. האלוקים אינו לא הורה ולא מורה, אלא ישות שניתן להשיגה רק בהבנה פילוסופית (זה לא אומר שצריך ללמוד פילוסופיה בשביל להשיגה, אלא שסוג החשיבה שבה משיגים אותו "קטן היודע למי מברכים" - היא סוג חשיבה פילוסופי - שניחן בה גם אדם פשוט, וכמ"ש האומר שכל ילד בן 13 יכול להשיג) וגם הסמכות איננה כסמכות אנושית שמצווה וגומלת טוב או רע כדרך בני אדם שעושים כן, אלא שזה "כעין" זה, זו הדוגמא המוכרת מהעולם הלא-פילוסופי , אבל הסמכות האמיתית של הא-ל היא שונה ותלויה גם בדברים כמו השגחה וידיעת כל דבר, ודאגה ואכפתיות מוחלטת לכל פרט, וגם הדאגה והאכפתיות האלה אינם מסוג דאגה ואכפתיות אנושית, אלא הם "מוחלטים" "ממש", כלומר, למשל, שיהיה "חוק שימור החומר", כך שגם אם אבד משהו מהעולם - הוא ימוחזר בצורה אחרת - בלשון המקובלים "גלגול נשמה" וכדומה. אמרתי שאילו אלה הנחותיך הייתי מבין אותך. אבל אם לא אלו הנחותיך, כמובן שאינני אומר שאלו הנחותיך. ואם הקב"ה הופך אותנו לנצחיים כמותו - זה סיבה שיהיה כדאי לנו לקבל את סמכותו. אני לא מבין מה משמעות לקבל את סמכות האלוהים בזמן שהוא לא רוצה את זה בכלל מה עוד שהוא לא לוקח סמכות. סמכות ובחירה הם תרתי דסתרי. אני רק מסביר אייך פועל המציאות, המציאות היא שכמו ההורים לא לוקחים סמכות מעצם שהולידו מדעת פרט שיש לו מודעות ובחירה, כלומר מעצם שהולידו כזו יצור חיים הם מראש מוותרים על הסמכות הרי הילד לבסוף יעשה מה שטוב לו ובכל זאת יצרו אותו, אותו דבר ככה האלוהים כביכול עושה. כלומר זאת המציאות מעצם שהאלוהים ברא יצורים מודעים. מכאן שהוא לא רוצה בכלל סמכות. מה עוד שסמכות כנ"ל היא סתירה לבחירה ולחופש. 7. ומי אומר שהתבונה היא אליל והחיים הם מטרה? אולי להפך? חז"ל אמרו שהתורה היא החיים במילים אחרות - אין משמעות לחיים ללא תבונה. זה נכון שאין משמעות לחיים בלי התבונה כי אז אתה דומם לא מודע, אבל התבונה היא האמצעי לחיים ולא ההפך אחרת אנו רובוטים לאליל התבונה. אתה מניח שסמכות היא לרעת החירות. ואני חושב שהיא לטובת החירות. לטובת זה שבן חורין אחד לא יחשוב שרעהו נברא לשרתו מתוך הסתמכות על אמירה מסוג "כל העולם כולו לא נברא אלא בשבילי". יש לך בעיה בהבנת דברי, ואני רואה את זה לכל אורך הדרך. את הסמכות מפעיל אדם פרט אחד, כלומר בסוף כל סוף פרט אחד עושה מה שבא לו עם הכוח שניתנה לו, ולכן אסור שיהיה לפרט כוח כזה, האם שמעתה על הפרדת הרשויות למשל ? הפרדת הרשויות בא למנוע כוח סמכותית של הפרט שמדבר בשם איזה רוב דמיוני, כלומר גם במשטר מבינים שאסור שיהיה כוח בידי איש אחד וחושבים שכוח בידי כמה אנשים זה יותר טוב, והיהדות חושבת שלאף פרט אין כוח מול זולתו. המימרה החז"לי שחייב כל אדם לומר שכל העולם נברא בשבילי, בא למנוע את הכוח הזה שאתה קורה לזה סמכות. אתה רוצה מהפרט משהו ? אז תשכנע אותו לוותר, תשכנע אותו שכדאי לו, אבל לעולם אתה לא מפעיל סמכות כפיתית. פרטים שרוצים להפעיל כוח, בהכרח לא מחפשים את האמת. חז"ל לא אומרים לך שככה אתה צריך לחשוב, חז"ל אומרים את המציאות, שאם לא תחשוב ככה, אתה בהכרח עבד למישהו אחר שהוא בסך הכל פרט כמוך. וכבר אמרו חז"ל שגם הסמכות - אין מעמידין פרנס על הציבור אלא אם כן קופה של שרצים תלויה לו מאחוריו - שאם תזוח דעתו יאמרו לו חזור לאחוריך - וכן הדבר באדם שנברא לרדות בדגת הים ובעוף השמים - שאם זכה הרי זכה, ואם לאו אומרים לו יתוש קדמך. חז"ל מדברים על פרנס מלשון מפרנס, ואתה מדבר על סמכות כפייתית. אתה כל הזמן מתבלבל ביניהם. יש חברה חופשית שמעמידה פרנסים, יש חברה כפיתית שרק כוח פועלת שם, רק מה ההבדל בין משטר של מלך דיקטטור לבין משטר של דמוקרטיה ? שהדיקטטור מתחלף כל ארבע שנים. הרי בסוף כל סוף גם מלך היה צריך את רוב החברה בכדי להיות מלך. אז מה ההבדל ? גם שמואל שלא רצה להמליך מלך, הרי הוא עצמו הייתה לו סמכות - כשופט ונביא. וגם אמר "וה' אלוקיכם מלככם" - יש סמכות של הא-ל. וגם התורה אומרת "שום תשים עליך מלך". זה כמובן סוגיא שלמה, אני רק בא להראות שהדברים לא פשוטים. ואני חושב שזה לא במקום לקרוא לבני אדם חמורים. ודאי לבני עמך. לי אין מתודה הנהגתית, ולפיכך גם אינני מתיימר לומר כיצד מנהיג/מלך צריך להתנהל, ומה בדיוק מותר או אסור לו לעשות. אבל אני אומר שצריך להכיר בכך שהסמכות תורמת לנו - האנשים הרגילים, ואל לנו למהר ולמרוד בה. יש הבדל בין עמדת שופטים על פי עצת יתרו (שרי עשרות ושרי מאות וכו' כלומר נבחרי המשפחות) לבין עמדת שופטים בכוח הכפיה. אם כל זאת משה לא רצה גם בכוח הזה, אפי' שהיא יותר נכונה מול כוח כפיתית הוא לא רצה בכך מתחילה, הוא רצה שכל העם יהיו נביאים. לגבי מרידה: היהדות כבר מזמן ויתרה על מרידה בכוח, אבל היהדות לעולם לא ויתרה על הפה, ולכן תפקיד כל יראי שמים לזעוק ולא לוותר לאלה ששוללים את חירות הפרט. 8. אני שמח שאתה מבין שזה תירוץ מוזר, כי באמת המשפט שכתבת ממשיך להיראות בעיניי מוזר. כפייה איננה מיטיבה. ואם היא מיטיבה - הרי זה אמור לנגוד גם את שיטתך, הרי החירות לשיטתך היא העיקר, אז מה בצע בטובה שמגיעה ע"י כפייה. אבל לשיטתי גם אם יש בזה עניין, לא כך הדבר, אלא הקב"ה מטיב שלא בכפייה, והוא משאיר אותנו בני חורין גם מבחינה זו (למעשה אנחנו כלומר "אנחנו חלק אלוק ממעל, כך שבאמת אין בעיה בנושא) זה שהוא וההורים יוצרים אותנו בכפיה זאת עובדה, הרי לא שואלים אותנו קודם, רק והיות שבלתי אפשרי לשאול קודם כי צריך ליצור אותך קודם בכדי לשאול אותך, אז זה כאילו יצרנו אותך בכפיה. מה עוד שנמנו וגמרו שטוב לו שלא נברא משנברא, אז בוודאי ההורים והאל צריכים לשאול את עצמם אייך הם עושים דבר שכזה ?! התשובה היחידה היא שנותנים לך את האפשרות לחדול להיות כלומר אתה לא בחיים בכפיה. אבל בכל זאת אייך האל וההורים עושים זאת מתחילה ? על כך בא התשובה של חוק הטוב להיטיב, כלומר ההורים והאל חושבים שתרצה לחיות ולפתח את התבונה ולנצח את כל הרע ככה שיבוא יום שכולנו נאמר טוב לו שנברא משלא נברא. [/quote]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2015 13:42 |
|
| |
1. א. לא התכוונתי לכוח של שרירים. הסברתי, שלרוב יש יותר כוח מבחינה טכנית, להפעיל מערכות של בירור, ובגלל זה גם ליחידים יש יותר מוטיבציה להצטרף לזה - טב למיתב טן דו, וכמובן שגם הכוח של השרירים תורם לזה כאשר יש יחידים שמתנגדים לבירור האמת מסיבות אלה ואחרות. כמובן, צריך שהמנהיגים של הרוב הנ"ל יהיו אנשי אמת, וכמו בפרשת יתרו.
צירןף מסקנות של הרבה אנשים, גם כן נותן נקודת מבט הרבה יותר רחבה והבנה של עומק העניין. יחיד, ככל שיעבוד וילמד, לא יגיע לבירור הכל, וכמ"ש חז"ל "ומי אוהב בהמון לו תבואה" - כל הלומד תורה בהמון - לו תבואה של תורה.
סמכות עשויה בהחלט לדרוש את האמת. שהרי זה האינטרס של כל היחידים, לפחות יחד. ולפי שיטתך - וכי ליחיד יש אינטרס לאמת? הרי לפי שיטתך כל אחד עושה מה שבא לו חוץ מאשר הפגיעה עלולה לחזור אליו.
אתה אומר שאם הסמכות יגיע לאמת יוותר על הסמכות - זו טענה של מי שאינו מאמין בהשגחה. מי שמאמין בהשגחה, מבין היטב, כי סמכות שאיננה מחוייבת לאמת - בהכרח תיפול. לסמכות יש את האינטרס הכי גדול להגיע לאמת - אם היא רק מאמינה שיש אלוקים שמארגן את העולם - "גבוה מעל גבוה שומר". כמובן שצריך שהסמכות תאמין בזה באמת, אבל ברגע שהיא מאמינה בזה - זה עדיף מאשר אנרכיה ודאי מוכר לך ההקשר של הכתובים "בימים ההם אין מלך בישראל איש הישר בעיניו יעשה".
2. זה בדיוק מה שאני אומר - אין טעם בסמכות שאף אחד לא יודע על מה היא מסתמכת. צריך שתהיה שקיפות מלאה. ואילו אתה כתבת לעיל, שכל אדם יכול לסמוך בעיניים עצומות על "גדולי הדור".
3. אם כולם מעשנים, סימן שיש ייתרון גדול לעישון. למשל, שהוא מרגיע את האדם. בהחלט כך אני חושב. זה לא אומר שצריך להמליץ לעשן, אבל זה אומר שלא צריך למהר לבטל מנהגים מקובלים. אם בכל זאת רוצים לשנות - לאט אבל בטוח. ולא במכה.
4. במדינה דמוקרטית באמת מותר לכפור באלוקים, בציווויו, ובשכר ועונש. אתה עושה את זה יפה מאוד.
5-6. אתה ממשיל את האלוקים להורים או למורים, וזה נכון כמשל, אבל זה רק משל. האלוקים אינו לא הורה ולא מורה, אלא ישות שניתן להשיגה רק בהבנה פילוסופית (זה לא אומר שצריך ללמוד פילוסופיה בשביל להשיגה, אלא שסוג החשיבה שבה משיגים אותו "קטן היודע למי מברכים" - היא סוג חשיבה פילוסופי - שניחן בה גם אדם פשוט, וכמ"ש האומר שכל ילד בן 13 יכול להשיג) וגם הסמכות איננה כסמכות אנושית שמצווה וגומלת טוב או רע כדרך בני אדם שעושים כן, אלא שזה "כעין" זה, זו הדוגמא המוכרת מהעולם הלא-פילוסופי , אבל הסמכות האמיתית של הא-ל היא שונה ותלויה גם בדברים כמו השגחה וידיעת כל דבר, ודאגה ואכפתיות מוחלטת לכל פרט, וגם הדאגה והאכפתיות האלה אינם מסוג דאגה ואכפתיות אנושית, אלא הם "מוחלטים" "ממש", כלומר, למשל, שיהיה "חוק שימור החומר", כך שגם אם אבד משהו מהעולם - הוא ימוחזר בצורה אחרת - בלשון המקובלים "גלגול נשמה" וכדומה. אמרתי שאילו אלה הנחותיך הייתי מבין אותך. אבל אם לא אלו הנחותיך, כמובן שאינני אומר שאלו הנחותיך. ואם הקב"ה הופך אותנו לנצחיים כמותו - זה סיבה שיהיה כדאי לנו לקבל את סמכותו.
7. ומי אומר שהתבונה היא אליל והחיים הם מטרה? אולי להפך? חז"ל אמרו שהתורה היא החיים במילים אחרות - אין משמעות לחיים ללא תבונה. אתה מניח שסמכות היא לרעת החירות. ואני חושב שהיא לטובת החירות. לטובת זה שבן חורין אחד לא יחשוב שרעהו נברא לשרתו מתוך הסתמכות על אמירה מסוג "כל העולם כולו לא נברא אלא בשבילי". וכבר אמרו חז"ל שגם הסמכות - אין מעמידין פרנס על הציבור אלא אם כן קופה של שרצים תלויה לו מאחוריו - שאם תזוח דעתו יאמרו לו חזור לאחוריך - וכן הדבר באדם שנברא לרדות בדגת הים ובעוף השמים - שאם זכה הרי זכה, ואם לאו אומרים לו יתוש קדמך. גם שמואל שלא רצה להמליך מלך, הרי הוא עצמו הייתה לו סמכות - כשופט ונביא. וגם אמר "וה' אלוקיכם מלככם" - יש סמכות של הא-ל. וגם התורה אומרת "שום תשים עליך מלך". זה כמובן סוגיא שלמה, אני רק בא להראות שהדברים לא פשוטים. ואני חושב שזה לא במקום לקרוא לבני אדם חמורים. ודאי לבני עמך. לי אין מתודה הנהגתית, ולפיכך גם אינני מתיימר לומר כיצד מנהיג/מלך צריך להתנהל, ומה בדיוק מותר או אסור לו לעשות. אבל אני אומר שצריך להכיר בכך שהסמכות תורמת לנו - האנשים הרגילים, ואל לנו למהר ולמרוד בה.
8. אני שמח שאתה מבין שזה תירוץ מוזר, כי באמת המשפט שכתבת ממשיך להיראות בעיניי מוזר. כפייה איננה מיטיבה. ואם היא מיטיבה - הרי זה אמור לנגוד גם את שיטתך, הרי החירות לשיטתך היא העיקר, אז מה בצע בטובה שמגיעה ע"י כפייה. אבל לשיטתי גם אם יש בזה עניין, לא כך הדבר, אלא הקב"ה מטיב שלא בכפייה, והוא משאיר אותנו בני חורין גם מבחינה זו (למעשה אנחנו כלומר "אנחנו חלק אלוק ממעל, כך שבאמת אין בעיה בנושא)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2015 02:23 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | מקס
1. מכיוון שלרוב יש יותר כוח - יש לו גם יותר אפשרות לברר את האמת. הן טכנית-מעשית, והן מבחינה שכלית - יש יותר אנשים שיבדקו - רוב מניין - וגם היכולת השכלית מצטרפת - רוב בניין. ואגב, גם לסמכות יש יותר אפשרות לברר את האמת ואת הצדק והטוב - ולכן צריך לשמוע לה. 2. אני חושב שכל אדם צריך לקבל את הבסיס של המתודה והשיקולים שעל פיהם מוכרעת ההכרעה הנוגעת אליו - "מהיכן דנתוני" - גם אם הוא לא יכול לרדת לסוף דעתו של המכריע. אחרת אין כאן חירות. 3. שיטה שמצליחה להשפיע רק על מעט מאוד אנשים - א. אם היא כ"כ נכונה - למה לא קיבלו אותה? ב. אם גם לגבי מי שקיבל אותה היא לא מטיבה לא יחסית למי שכן קיבל אותה - צריך לברר מה הגורם?
על המשך דבריך:
4. האם לדעתך איסור האכילה מעץ הדעת - היה ציווי לרעת האדם, ולא לטובתו? גם אם תטען שזה הגיוני, אינני חושב שאפשר להכניס פירוש כזה בתוך ספר דתי. 5. "שהאלוהים לא יכול לדרוש מאתנו משהו ולכן באמת נתן לנו את החופש המוחלט + הטבע + השכל האחדותית שחרט בנו. " מה זה "השכל האחדותי"?6. האם אתה אכן חושב שאין לאלוקים סמכות? הרי הוא מקור התבונה. מקור הסמכות - האנושית וגם האלוקית - הוא בכך שהיא יודעת מהו הטוב - מתוך התבונה שבה. וגם עניין ההשגחה הפרטית - כולל לא רק את התבונה של המושגח אלא גם את התבונה של המשגיח (בדיוק כמו בהשגחה של אדם על אדם). אני יכול להבין את דבריך רק על פי ההנחה, הנחה האומרת שאלוקים בורא רק גוף ולא תבונה - ואני כמובן חולק על ההנחה הזאת. 7. כהמשך לסעיף הקודם - לדבריך, התבונה משרתת את נצחיות החיים, והעיקר הוא החרות. ואני טוען: העיקר הוא התבונה, והחיים, וגם החרות, משרתות את התבונה. וכמובן, החרות נגזרת מהתבונה. וחוזרת ומשרתת אותה. וחוזר חלילה. כך שהפרט לא ויצא נפסד. ואם החרות עומדת בפני עצמה - אתה בודאי מכיר את הסיפור של אליהו שאמר "שתהיו כולכם ראשים" - כי אם כולם יהיו ראשים - אז יריבו. אם כן, אם לדעתך כל אדם הוא בן חורין בפינ עצמו, ואין סמכות, אפילו לא כלפי אלוקים (ובהנחה שאתה מאמין באלוקים) - האם תוכל להסביר לי כיצד מתנהל עולם שכזה? 8. "ולכן אנו מולידים בכפיה מחוק הטוב להיטיב את שרידותינו האישית" משפט מעניין: "בכפייה...להיטיב...את שרידותינו האישית"
זה לבינתיים |
|
1, אין שום קשר בין כוח לבירור האמת. נכו שהרבה פרטים שלומדים יחד ודנים יחד יכולים להגיע לאמת, אבל זה לא בא מכוח הפיזי של הרוב, זה בא מהשכלת הפרטים מהרבה פרטים שזה אומר שכל פרט שלומד מיותר פרטים הוא יכול להגיע כפרט לאמת.
אגב: סמכות לא דורש את האמת וכי למה לו ? מה עוד שאם היה מגיע לאמת היה מוותר על הסמכות כי בעומק של האמת יש אך ורק חירות טוטלית בלי שום סמכות כמו שאין על האל סמכות ככה בן חורין אמיתי אין לו סמכות אפי' לא מהאל.
2, לא הבנתי מה אתה אומר כאן, בכדי שלאדם כלשהו בשם איזה עם\אל\רוב דמיוני יכריע לי משהו, הוא צריך לקבל את הסכמתי שהוא וחבר מרעיו יכריעו בשבילי, אחרת אין שום זכות וטעם לקבל את הכרעתו. ראה לוק ושאר ההוגים המודרניים והפוסט מודרניים. הפרט כביכול מעמיד את הרוב כהכרעה, כלומר בסוף כל סוף כל תוקף של הרוב להכריע בא מהפרט.
3, אני לא מבין מה אתה אומר כאן, אתה מציע לומר שוהיות שלא קיבלו אותה אז זאת ראיה שהיא לא נכונה ? האם אנשים מעשנים אז זה ראיה שעישון בריא דווקא ?
4, מי אמר את זה ? עץ הדעת לא היה ציווי ולעולם האל לא דיבר עם אף אחד. האדם הראשון התנכי כמו האדם המשכיל בהווה יודע שדעת טוב ורע מעניש אותו, כלומר שוטה לא מרגיש ולא יודע להגדיר מהי רע ומהי טוב, חכם שאוכל מעץ הדעת מיד מבין שכל הרע (שהוא מגדיר כרע) היא באשמתו ובאשמת אבותיו.
5, 1+1=2 ועצם היכולת להמציא שפה ועצם היכולת להמציא שפה מדעית.
לאל אין סמכות מעצם שהוא לא לוקח סמכות הרי מי מפריע לו לקחת סמכות ? מה עוד שאפי' אם היה לוקח סמכות, אין לו שום צדק בכך כמו שאין להורים שום צדק לקחת סמכות על צאצאיהם.
6, לא הבנתי מה אתה רוצה כאן. האל הוא מקור הכל, אבל הוא הפך אותנו לכמותו מעצם שחקק בנו את השכל האלוהית. ועם השכל האלוהית אנו מושגחים ויוצרים ובוראים חיים ועוד גם נהיה נצחיים כמותו ממש ולא רק על ידי צאצאינו.
לא הבנתי מה אתה אומר על גוף ותבונה ועל הנחות שאתה מדביק לי.
7, אין שום משמעות לתבונה בלי החיים שזה אני ואתה. אני ואתה הם הדבר הקיימים והם הרלוונטיים ולא שום אליל ישן וחדש שתקרא לו תבונה או ישו או מוחמד. התבונה משרת אותנו את האני ואותך. חירות היא הדבר הבסיסי, אחרת אנו מכחישים את הטוב האלוהים, האל הוא בן חורין ומחוק הטוב להיטיב הוא יצר בני חורין כמותו ואם אנו שוללים את חירות הפרט אז אנו בעצם מכחישים את רצונו של האל. בכל זאת אני לא דן עכשיו על השוללים ממנו את חירותו מכוח הרו או מכוח השכנוע או מכוח הדת, אני דן עכשיו על עצם המציאות שהאדם הוא בן חורין ויש לו חירות מוחלטת = חייב כל אדם לומר שכל העולם נברא בשבילי. ולכן שאדם מוותר על חירותו אז הוא עובד אלילים ולכן צריך לירצוע לו באוזן שידע וכולם יידעו שהוא עבד לעולמים, הוא וכל צאצאיו הבשר חמורים.
ביהדות לא צריך ראש כי כל אחד ראש לבית אבותיו. שרצו ראש בזמן שמואל הנביא, ראה מה האלוהים אומר לו לומר לבני ישראל הטיפשים. סגולתו של המתודה היהודית היא, שהיא לא צריכה ראש ולא צריכים לנהל אף אחד. שאני אגמור את המאמר כאן אפי' ילד שלא קרא ולא למד ולא שינן יבין למה לא צריכים ראש ולא רוב ולא את אליל הכסף ושאר האלילים. ולכן סבלנות עד סוף המאמר ותראה שהעולם יכול להתנהל הכי טוב, (אגב: מתי העולם התנהל בכלל ? האם מחזוריות של מלחמות עולם בכל שבעים שנה, נקרא אצלך התנהלות ? האם שלילת הטבע מכל נולד, זאת נקרא אצלך התנהלות ? האם הקרבת רווקים ורווקות בכפיה למולך זאת נקרא אצלך התנהלות ? הרי זאת בדיוק מה שהאלוהים אומר לשמואל הנביא ביום שהחמורים דרשו ראש\מלך\לאומניות כמו כל הגויים)
8, נכון, אגב: גם האל עשה את אותו דבר, ולכן חז"ל בשביל הקושיה הזאת, מנסה להשיב תירוץ מוזר כאילו האל שאל אותנו קודם והם דורשים את זה מהמילה "נעשה". אבל לפחות יש זכות ויכולת לכל פרט לחדול להיות (להתאבד) כלומר אין כאן ממש כפיה, לא מצד האל ולא מצד ההורים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2015 22:57 |
|
| |
על יחיד ורבים בהשגת האמת, כתב הרב ריינס:
"כל מושג עיוני הוא רב הגוונים ויש בו פנים לכאן ולכאן והרבה יש לחקור כדי להעמיד את החקירה על בסיס נכון ולהוציא את הכוונה האמתית. ולפי שאין דעותיהם של בני האדם שוות, לכן אם יתרבו החוקרים יראה כל אחד מתוך מבט-שכלו איזה צד מהצדדים המרובים וכל אחד ישתדל להעמיד על דעתו. וכדי שיהיה בכחו לצדד בזכות דעתו יתאמץ לחקור ולעיין בדבר ועל-ידי כולם יתבררו כל הספקות וכל חלקי העיון ותצא המסקנה ברורה כשמש. ולכן אחדות אנשים בנוגע לדבר שכלי הוא אמצעי כדי שיתברר ויתלבן הדבר. והבירור הנעשה על ידם הוא מצד הניגוד הטבעי, או אי-השיויון, שיש בשכלי בני-אדם. והתועלת היוצאת מאחדות השכלים היא לא מצד ההשגה, שרבים ישיגו מה שלא ישיג היחיד, אלא מצד הבירור, כי על ידי האיחוד מתברר הדבר. אבל אם המושג הוא דק מאד שקשה להשיגו, לא תועיל האחדות. וזוהי כוונת המאמר: "בנוהג שבעולם משוי שקשה לאחד נוח לשניים, קשה לשניים נוח לארבעה, או שמא משוי שקשה לס' ריבוא נוח לאחד? כל ישראל עומדין לפני הר סיני ואומרים: אם יוספים אנחנו לשמוע, ומשה שומע קול הדיבור עצמו וחיה. כיוון שהיה בזה עומק המושג וקוצר המשיג לא הועיל גם האיחוד של ס' ריבוא. ורק משה, שהיה במעלה היותר עליונה, הוא לבדו יכל להשיג".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2015 17:34 |
|
| |
מקס
1. מכיוון שלרוב יש יותר כוח - יש לו גם יותר אפשרות לברר את האמת. הן טכנית-מעשית, והן מבחינה שכלית - יש יותר אנשים שיבדקו - רוב מניין - וגם היכולת השכלית מצטרפת - רוב בניין. ואגב, גם לסמכות יש יותר אפשרות לברר את האמת ואת הצדק והטוב - ולכן צריך לשמוע לה. 2. אני חושב שכל אדם צריך לקבל את הבסיס של המתודה והשיקולים שעל פיהם מוכרעת ההכרעה הנוגעת אליו - "מהיכן דנתוני" - גם אם הוא לא יכול לרדת לסוף דעתו של המכריע. אחרת אין כאן חירות. 3. שיטה שמצליחה להשפיע רק על מעט מאוד אנשים - א. אם היא כ"כ נכונה - למה לא קיבלו אותה? ב. אם גם לגבי מי שקיבל אותה היא לא מטיבה לא יחסית למי שכן קיבל אותה - צריך לברר מה הגורם?
על המשך דבריך:
4. האם לדעתך איסור האכילה מעץ הדעת - היה ציווי לרעת האדם, ולא לטובתו? גם אם תטען שזה הגיוני, אינני חושב שאפשר להכניס פירוש כזה בתוך ספר דתי. 5. "שהאלוהים לא יכול לדרוש מאתנו משהו ולכן באמת נתן לנו את החופש המוחלט + הטבע + השכל האחדותית שחרט בנו. " מה זה "השכל האחדותי"?6. האם אתה אכן חושב שאין לאלוקים סמכות? הרי הוא מקור התבונה. מקור הסמכות - האנושית וגם האלוקית - הוא בכך שהיא יודעת מהו הטוב - מתוך התבונה שבה. וגם עניין ההשגחה הפרטית - כולל לא רק את התבונה של המושגח אלא גם את התבונה של המשגיח (בדיוק כמו בהשגחה של אדם על אדם). אני יכול להבין את דבריך רק על פי ההנחה, הנחה האומרת שאלוקים בורא רק גוף ולא תבונה - ואני כמובן חולק על ההנחה הזאת. 7. כהמשך לסעיף הקודם - לדבריך, התבונה משרתת את נצחיות החיים, והעיקר הוא החרות. ואני טוען: העיקר הוא התבונה, והחיים, וגם החרות, משרתות את התבונה. וכמובן, החרות נגזרת מהתבונה. וחוזרת ומשרתת אותה. וחוזר חלילה. כך שהפרט לא ויצא נפסד. ואם החרות עומדת בפני עצמה - אתה בודאי מכיר את הסיפור של אליהו שאמר "שתהיו כולכם ראשים" - כי אם כולם יהיו ראשים - אז יריבו. אם כן, אם לדעתך כל אדם הוא בן חורין בפינ עצמו, ואין סמכות, אפילו לא כלפי אלוקים (ובהנחה שאתה מאמין באלוקים) - האם תוכל להסביר לי כיצד מתנהל עולם שכזה? 8. "ולכן אנו מולידים בכפיה מחוק הטוב להיטיב את שרידותינו האישית" משפט מעניין: "בכפייה...להיטיב...את שרידותינו האישית"
זה לבינתיים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2015 00:54 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | אז אתה רב! ראש ישיבה? ר"מ? מורה? מצטער שאני מעביר את הדיון לפס האישי שניה אחרי שכתבת נגד זה בדיוק, אבל לא יכלתי להתאפק, זה פשוט מסקרן אותי. |
|
הייתי (היום אני לא יכול לזוז) מסוג האנשים שכולם מדבקים עליו ואוטומטית עסקתי בריפוי ועיסוק. בחברה אחרת הייתי בוודאי עם איזה תואר ודורש את כבודי אבל אצלינו זה לא עובד ככה כפי שהסברתי לעיל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2015 00:42 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | מקס
כמה שאלות 1. למה אתה חושב שהליכה אחר הרוב היא אלילות? האם אינך מאמין ברעיון של אחרי רבים להטות? הן מצד הכתוב והן מצד הסברא? 2. אם לדעתך ישנה מתודה יהודית בסיסית הידועה רק למי שמלא כרסו ש"ס ופוסקים, ומאידך האיש הפשוט אמור להסתמך על אותם אלו שיודעים את המתודה - א"כ היכן החירות המובטחת על פי המתודה שלך, אם רוב האנשים בסופו של דבר מסתמכים על כמה אנשים בודדים? 3. אם לשיטתך אדם הראשון התנ"כי לא הצליח לחנך את צאצאיו כראוי, אולי יש טעות במתודה?
|
|
1, כי אין לרוב שום קשר לאמת, האם רוב יאמרו ש1+1=7 אז זאת אמת ? למושג רוב יש כמה הסברים 1, הוא פשוט בעל כוח יותר מיחיד (היום זה לא מוכרח להיות כי לפעמים יש ליחיד אמצעים לגבור על כוח הרוב כמו הנשק המודרני) ולכן היחיד פרקטית נכנע להם. 2, רוב כהכרעה, כלומר שחכמים לא מוצאים את האמת או יש שתי פנים לאמת אז פשוט מכריעים עם רוב, זה כמו להטיל מטבע כלומר זה פשוט סוג של גורל.
2, החירות מובטחת על ידי זה שהם הולכים אחרי צדיקים ולא אחרי רשעים. הרי בסוף כל סוף בכל תחום האדם חייב לתת אימון (אימון ברופא, אימון בקבלן של הדירה וכו' וכו') הרי הוא לא יכול ללמוד את כל המקצועות. אני לא מבין את שאלתך, מה הקשר בין חירות לבין אימון בחכם. להפך החירות מתאפשרת אך ורק שהחכמים הם צדיקים אחרת הרשעים שוללים בעורמה את חירותו של הפרט וזה מה שקורה היום.
3, לא הבנתי מה אתה שואל כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2015 00:29 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | . הצעת הגשה ערוכה:
ראשית, תודה מקרב לב. עריכה לשונית של הספר שכתבתי, מהווה שאלה כבדה עבורי. מצד אחד, אני זקוק לעורך לשוני, כדי שהדברים שכתבתי יהיו מובנים לקורא. מצד שני, אני מפחד מכך שעורך ישכתב את דברי ויכתוב אותם בשפה גבוהה. יש לעורכים לשוניים נטיה לקדש את הניסוח, כאילו השפה היא מטרה בפני עצמה. לדעתי לא כך הדבר. השפה היא אמצעי בלבד, דרך להעברת המסר. מאחר ומדובר באמצעי, אני רוצה שכל קורא פשוט יוכל להבין את דברי, ולכן אני מחפש עורך שיוכל להביא את דברי אל ציבור קוראים גדול ככל האפשר. עורך כזה, וודאי שיקבל את שכרו ההוגן, אין לי שום התנגדות לכך, או בעיה אחרת לשלם היטב.
|
|
אהבתי מאוד צדיק, אבל אתה לא חושב שהעורך צריך גם להתחבר לתוכן ? כלומר לדבר\לכתוב עם נשמה כאילו זה תורתו עצמו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2015 00:25 |
|
| |
אז אתה רב! ראש ישיבה? ר"מ? מורה? מצטער שאני מעביר את הדיון לפס האישי שניה אחרי שכתבת נגד זה בדיוק, אבל לא יכלתי להתאפק, זה פשוט מסקרן אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2015 00:17 |
|
| |
לשלישישי היקר תודה מקרב לב לגבי שם המחבר: מה עוזר לנו שאנו יודעים את שמו של הרמב"ם ? הרי תוכן דבר הם העיקר לא מזמן מישהו התחיל לדון עמי על קפיטליזם ואז התחיל לתת לי שיעור גדול מי היה מרקס אמיתי כלומר התחיל לספר לי מה ואייך מרקס התנהג בחיים האמיתיים. ואני מנסה לעצור אותו ולומר לו תשמע ידידי ממתי מרקס האיש מעניין אותי ?! והוא פשוט לא הבין מה אני רוצה הרי מרקס היה כך וכך אז אייך אתה מצטט אותו, ואני שוב מנסה ולא מצליח להסביר לו שלא מעניין אותי האיש כמו שלא מעניין אותי מי המציא את לוח הכפל. מה שאני מנסה לומר כאן שלרוב שם המחבר מזיק לתוכן שהוא אומר ולכן עדיף שלספר לא יהיה שם של מחבר. יהיה רק שמי הלועזי. אומרים שחנוך התנכי עלה לשמים בחיים כלומר הוא חיי עם גופו לנצח והרבה לא יורדים לעומק העניין. ובכן חנוך הוא זה שהמציא את לוח השנה ותחשוב על אנושות בלי לוח שנה, כלומר אין לו שרידות כמו שאר קופי האדם שלא שרדו. לחנוך היית קשה מאוד להכניס את הלוח שנה (רואים את זה על פי ספרו "חנוך" שהיה צריך לעשות שמניות באוויר ולהמציא חוקות שמים וכו' וכו') אבל הצליח בסוף ככה שכל קיומו של האנושות היא בעצם בזכותו כלומר בזכות המצאותיו אגב הוא המציא גם את החינוך. הכל פנים בזכות המצאותיו ובעיקר על התעקשותו שזה תתקבל אצל צאצאיו, ככה זכינו כל בני אנוש לשרוד אלפי שנים עד ימינו. מה עוד שאין לנו דרך לחשוב שהיי פעם תתאפשר לנו להיות בלי לוח שנה ככה שהלוח שנה היא נצחית יחד עם האדם, אם ככה חנוך נצחי כלומר זאת המושג שחנוך עלה לשמים = הוא נצחי. עכשיו נשאלת השאלה האם היה בכלל חנוך ? אולי כן אולי לא (אין לי ספק שהוא היה אבל למען התרגיל אני מסתפק) !! האם מישהו אחד המציא את הלוח שנה והחקלאות ? (לדעתי זה חייב לעבור על ידי צאצאיו האישים של האיש כמו ברית מילה. אבל שוב למען התרגיל) כלומר אם זה היה חנוך ואם לא בכל מקרה יש לנו אותו וזה החשוב. זה שאנו אומרים שהוא חי הכוונה שהמצאותיו חיים והם קריטיים לאדם ככה שהם נצחיים יחד עם האדם. אותו דבר הרמב"ם האם הוא חי ? הוא לא חי כמו שחנוך לא חי אז מה לי שם של מחבר ? הרי כל המחברים לבסוף מתים ומה שנשאר זה תבונתיו, אם זכה כמובן. אבל הוא בעצמו לא חי. ספרן היקר הביא באשכול הכתבות מאמר כאילו יש עניין שכזה לחבר ספרים בכדי לחיות כביכול לנצח, ולא היא, זאת שטות גמורה האדם לא חי ובמותו הוא לא יודע שהוא מת בכלל כלומר הוא טוטלית לא חי, ככה שאני לא מבין על מה הוא עמל ? זה עובד הפוך לגמרי ואני אתן דוגמא עם סיפור. פעם שאלתי את תלמידי מה הם רוצים לעשות בחיים ואחד מהם אמר אני רוצה להיות זמר (אחר אמר אני רוצה להיות ראש ישיבה ואחר אמר משהו אחר וכו'), אז שאלתי אותו האם אתה מודע למה שאתה מבקש ? אתה מבקש ממיליוני אנשים שיתחתנו ויולידו ילדים עם כל הקושי בכך ולגדל אותם ולחנך אותם ככה שתהיה לך הרבה מעריצים שיעריצו אותך כזמר ?! אותו דבר שאלתי את הבחור שרצה להיות ראש ישיבה: אתה רוצה שהרבה אנשים יתחתנו ויולידו ילדים וכו' וכו' בכדי שיהיה לך ישיבה עם בחורים ? אותו דבר נשאל את אלה שרוצים להיות מחברים ואת אלה שרוצים להיות ראשי ממשלות. אפי' תלמידי הבינו את האבסורד כלומר אתה לא רוצה דברים שכאלה, רק אם תדע לשיר טוב ותשמח אנשים והם יהנו מהזמר שלך, אז תהיה זמר אבל זה לא הולך הפוך. אותו דבר ראש ישיבה או מחבר ספרים או חנוך שהמציא את הלוח שנה, הם כולם רצו משהו למען הזולת וככה יצא שהם ראשי ישיבות או מחברי ספרים או ממציאים כמו חנוך. בקיצור הטעות של כותב המאמר הוא בכך שהוא לא מבין שאת הדברים האלה לא מתכננים, על זה נאמר הרודף כבוד, הכבוד בורחת ממנו, והבורח מכבוד, הכבוד רודף אחריו. מה עוד שאם מישהו תכננן להיות מחבר או ראש ישיבה, בדרך כלל הסביבה סובלת מהם. קחו ראש ישיבה שכזה, הוא מעוניין להצליח בתור ראש ישיבה ולא בתור להציל ולחנך בחורים. אותו דבר מחבר ספרים שרוצה לחבר ספרים לשם לחבר ספרים, הוא מחבר ספרים לרוב עם הרבה יופי ומקצוענות אבל בתוכן ?! כלום, כי מניין לו תוכן ? הרי הוא לא מחבר בגלל התוכן רק בגלל להיות מחבר.
תוקן על ידי maxmen ב- 04/12/2015 00:17:29
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2015 04:59 |
|
| |
https://www.youtube.com/watch?v=cb9xbs3r5xo
(אם הניק היקר שלישי יעלה את הסרטון לכאן, זה יהיה אחלה.) בכל אופן תראו את הסרטון הנחמד ואחריו תמשיכו לפרק ההמשך. הנה הלינק
www.youtube.com/watch?v=cb9XbS3R5xoפרק שלישי המשך חוקי המשפחה מונוגמיה אינה טבעית – זועק האב עד השמים (בסרטון לעיל) . לא משנה שבסופו של יום\הסרט, איימי נכנעת לזה ומתחתנת, האב הוא דווקא הצודק. ואותו דבר הפוך כלומר אישה לגבר אחד היא גם לא טבעית. ההוגים בכל הדורות רצו לשכנע אותנו שזה חוק טבע, כלומר חוקי המשפחה הם חוק טבע ולא היא, כי כפי שהסברנו לעיל מבחינת האבולוציה האקראי האדם לא אמור לשרוד כי בג'ונגל האדם לא היה מזדווג עם בת\ן מינו באופן דטרמיניסטית כי אין לו משיכה מינית דטרמיניסטית לבת\ן מינו אילולי החינוך והסביבה האנושית, כלומר החינוך והסביבה האנושית שהיא תוצאה של הפרדת האדם מהג'ונגל והפיכתו לחקלאי, היית צורך שרידותי דעתנית כלומר שהאדם מיום היוולדו לא ימצא משהו אחר חוץ מבת\ן מינו. מכאן נבין למה האדם התבוני נפרד מהג'ונגל והמציא את השפה החקלאות והלוח שנה ואת המלבושים ועוד נרחיב בנושא בפרקים הבאים. אם נשים לב, אי אפשר לשנות את האדם וק"ו קבוצה של אנשים. תחשבו על האדם שעלה על הדבר הזה ורצה לשרוד אישית האם יכול היה לשכנע אחרים בעניין ? היה יכול להמציא את השפה ואת החקלאות והלוח שנה והמלבושים ? בהכרח שרק יחיד יכול לעשות זאת לפחות להתחיל לעשות זאת וככה רק הוא ומשפחתו האישית שרדו מול כל חבריו באותו זמן. זאת הסיבה שהמקרא מתחיל עם אדם יחיד ראשון (ככה עם המצאת הקניין הוא מתחיל עם יחיד = נח וככה עם ברית המילה הוא מתחיל עם יחיד = אברהם ועוד ועוד) כי המקרא יוצאת בהנחה ששרידות אישית אפשרית אך ורק אישית. לא הטבע תביא לו שרידות אישית ובוודאי לא ישות חברתית שכאמור היו נגד הדבר הזה בכל הזמנים כי זאת אנטי תזה לישויות הדמיוניות. האמת היא שחוקי המשפחה באמת נצחו את הטבע האקראי ואת הישויות הדמיוניות. שחזלינו אמרו בזמן יוון והרומאים שבוטל יצר עוון עבודה זרה, הם התכוונו לומר בדיוק את זה שחוקי המשפחה כבר ניצח את הטבע כלומר אין היום כבר חשש שהאדם יחזור לג'ונגל ואין את החשש שהישויות הדמיוניות יצליחו בכך כלומר הישויות הדמיוניות כבר נכנעו לחוקי המשפחה. ובכן נחזור לחוקי הטבע. כאמור חוקי הטבע הם לרעת האדם במילא קיומו ושרידותו האישית של האדם היא פונקציה דעתנית, כלומר יש לאדם מלחמה נצחית עם הטבע האקראי ועם תבונתו האחדותית\האלוהית הוא מצליח לשרוד מול הטבע האקראי. כמו האל במטפורה המקראי בודק בכל מעשה הבריאה כביכול האם היצירה היא טוב (וירא אלוהים כי טוב,,,), ככה בדיוק המקרא דורש מהאדם התבוני לבדוק כל חוק\מנהג שהוא מחוקק האם היא טוב, ולכן שהוא הולך להמציא את חוקי המשפחה, הוא חייב לבדוק האם זה טוב, וכאן הטוב היא שרידותו האישית, ולכן השאלה היא האם חוקי המשפחה מביאים לו את שרידותו האישית ?! לא לדור אחד רק האם חוקי המשפחה מביאים לו שרידות אישית לדורי דורות ?! נבדוק את זה עכשיו ונראה שאין סיכוי, וכי למה שזה יצליח ? הרי האבא של איימי בסרט דיי משכנע שזה לא טבעי. ובכן נעשה תרגיל מחשבתי דיי פשוטה. כידוע כל חוק אנושי שהאדם רוצה לחוקק הוא חייב להיות בטוח שכל אדם ביקום ובכל זמן ירצה את החוק הזה, אחרת אין חוק\מוסר\ערך. וזה לעומק הצוו הקטגורי של קאנט. ואם סטטיסטית יש תמיד זכרים יותר מנשים יוצא שיש גברים שנשארים בלי אישה. הם הגברים האלה לא מוכנים לקבל את מנהג חוקי המשפחה הרי מה פתאום אתה לוקח לך אישה לכל החיים ? באותו דרך נשאל על אישה שנשארת בלי גבר בקהילה: מה פתאום הנשים לקחו להם גברים לכל החיים ולא נשאר בשבילי ?! כלומר יש ביקום נשים וגברים שבהכרח לא מסכימים לחוקי המשפחה, ואם כך לא יכול חוקי המשפחה להתקיים באמת. שנגיע להמצאת הקניין (בפרקים הבאים) התרגיל הזה מאוד רלוונטית והדוגמטיות בעניין שהאדם יכול מחשבתית לקנות את כל כדור הארץ עם המצאת הקניין (היום מעל 50% הון אנושי נמצא בידי אחוז אחד מבני אנוש), ולהשאיר את רוב בני אנוש בלי קניין ובלי זכות לדרוך על האדמה (רק בתנאי שהם ישלמו ארנונה) ?! כל זה מביא את מחזוריות המלחמות באנושות ככה שרוב בני אנוש לבסוף לא זוכים לשרידות אישית. בכל אופן, אי אפשר כאמור לעיל לחוקק חוק ומנהג אם אתה לא לוקח בחשבון כל פרט בהווה ובעתיד. זה לא שאלה מוסרית, זאת שאלה האם אתה משיג את המטרה שלך שהיא שרידותך האישית ואם אתה לא משיג אותה לדורי דורות אז למה באמת להיכנס לכלא לכל החיים עם אישה\גבר אחד\ת ? מה עוד שזה לא טבעי באמת כפי שזועק האב לעיל. (אגב: אין דבר כזה מוסר, כלומר המוסר לא עומד מכוח עצמו, המוסר הוא בעצם אמצעי למטרה ומה שנוגד את המטרה שלך, הוא הדבר הלא מוסרי. למשל רצח הוא לא מוסרי כי המטרה היא החיים. עוד נעמיק בעניין בהמשך) בכל אופן שאנו מחוקקים את חוקי המשפחה, אנו חייבים לקחת בחשבון שיבוא גבר או אישה וינסה לקחת מאתנו את האישה היפה או הגבר היפה. רק מהסיבה שאין לו אישה\\גבר או אפי' סתם כי היא יותר יפה מאשתו או הוא יפה יותר מבעלה. או סתם לסטוץ חד פעמי. אם נעבור לדור הבא, כלומר נגיד שהצלחנו לעבור את ההווה והזוג נאמנים אחד לשניה וזכו להקים את משפחתם האישית, מה עם הדור הבא ? כלומר מה עם הבן\בת שלנו האם ימצא להם זוג ? או אולי לא ואז הם יבטלו את חוקי המשפחה לאחרים כלומר כלפיהם אין חוקי המשפחה רלוונטיים רק להפך הוא גורם להם להפסיד את שרידותם ולהפסיד לסקסקס בשביל הכיף. התשובה לכל זה היא המצוות וההלכות, כלומר מכאן נובע הרבה מצוות והלכות כמו חייב אדם להשיא את בנו. חזלינו אומרים שחובה על כל אחד לדאוג לזולתו שיזכה לבת\ן זוג. כלומר כל מי שיש לו\ה אישה\בעל, הוא לא בטוח בקיומו אם הוא לא ידאג לזולתו, אם זה חבר קהילה וחבר בחברה ואם זה הבן והבת והנכד והנכדה. כלומר חזלינו דורשים מאתנו לדאוג לזולת אחרת אתה בעצמך גם לא בטוח עם זוגתך. אותו דבר כל מנהגי הגירושין כלומר האפשרות להתגרש וכמובן הלכות הנידה וההרחקות בזמנים מסוימים, חובה על הבעל לפרנס את אשתו ולא ההפך, כל זה באים לשרת את המטרה שהדבר הבלתי טבעי שנקרא מונוגמיה - אישה אחת לגבר וגבר לאישה אחת, תתקיים וככה יזכו לשרידות אישית לדורי דורות. ובכן, עשיתי את כל התרגיל הזה להראות לנו מנין נובע המצוות מתוך החשיבה הבסיסית, ככה שנבין שכל מצווה יש לו סיבה שמשרתת את המטרה האישית של הפרט. לא כמו שחושבים הדוגמטיים שיש מצוות אלוהיות שאין סיבה להבין אותה. חייבים להבין כל מצווה ומנהג למה ומה היא בא להשיג, ואם האדם לא יודע את החשיבה הבסיסית הוא חמור נושא ספרים ונכרת מעולמו האישית, ולרוב הוא גורם לכל תלמידיו להיכרת יחד עמו. ככה שחבל באמת להפסיד את החיים עם הכלא לכל החיים במקום לסקסקס כל מה שזז, מה עוד שבלעדי המטרה הזו אנו לא צריכים את השפה ואת החקלאות ואת החברה ואת הקניין וכל צרות האנושות, אנו פשוט חוזרים לג'ונגל ואחרי המבול. נסכם את הפרק: לאדם אין שרידות אישית, ולכן הוא סוגר דיל עם אישה\גבר ושניהם נשארים נאמנים אחד לשני בכדי לזכות לשרידות האישית. על פי החשיבה הבסיסית חיים = חיי נצח, כלומר המקרא בא לתת לך את החיי הנצח האלה, וכל השכר והעונש המקראי תלויים במטרה הזאת, כלומר אם אתה משיג את המטרה ?! אז זהו שכרך !! ואם ח"ו אתה לא משיג אותה ?! אז זהו העונש שלך = כרת = כירתך מעולמך האישית. האדם שבוחר ביודעין בכריתות אישית, כלפיו זה לא עונש ולא שכר הוא פשוט נכרת. השאלה כלפיו היא בשביל מה הוא צריך שפה וחקלאות ומלבושים וחוקי החברה הכפייתיים ?! הרי כל זה לרעתו בחיים הזמניים שלו. לא ניכנס למחשבה המוסרית שהוא צריך לחשוב, אייך הוא הולך לכרות את העץ של הוריו, כלומר הם עמלו בשבילו – ההיריון, הכלא (הזוגיות) שנכנסו הוריו לכל החיים בשבילו, הלידה והגידול עד גיל ההתבגרות, לפרנס אותו ולחנך אותו, וכל זה הם עשו בכדי שהוא יבחר להיכרת ובינתיים ליהנות מכל הטוב שהם והחברה כולה הביאו לו ולמות ??!! זה לא רק הוריו בדור הראשון שלו, הוא כורת את העץ של כל אבותיו זה אלפי דורות. נכון שאמרנו שיש לו את הזכות לבחור בכריתות אישית מעצם שיצרו אותו בכפיה כלומר ההורים לא בראו אותו מרצון ולכן אין להם זכות לכפות עליו את שרידותם האישית, אבל הוא בעצמו חייב לפחות לדעת מה הוא עושה אפי' שיש לו את הזכות לכך. בכל אופן אני ממליץ לכל זוג להוליד לפחות ארבע ילדים כי אחד המשטר יגנוב (הם יגנבו לו את כלום אבל הסיכוי היא שלפחות אחד מהם,,) בשביל להקריב אותו להילחם על עזה שלושים שנה לריק (הרי בסוף החזירו את עזה וגרשו באכזריות את כל יושביה), אחד בשביל הנוחיות שתהיה לנו מכוניות פרטיות ככה שיש סיכוי שנצטרך לשלם את חלקינו בקורבן התמידי (שהיא מיליון ושלוש מאות אלף אנשים נשים וטף בכל שנה ומעל שלושים מיליון פצועים בכל שנה), ואחד סתם כי התעצלנו למצוא תרופה לסרטן ככה שאולי גם את החשבון הזה נצטרך לשלם ח"ו ואחד סתם כי יבחר להיות הומו או לסבית. אז למעשה אני ממליץ לפחות על חמש ילדים. לדאבוננו זה לא מצחיק כלל וכלל. ובכן נפרט את המצוות היוצאות מעצם החשיבה של המצאת חוקי המשפחה. אמרנו לעיל שחיים = חיי נצח, ולכן האדם דורש שרידות אישית, אמרנו גם שמחוק הטוב להיטיב הוא מוליד חיים שהם בתורם יישארו נצחיים, אמרנו גם שמשמעות החיים האלה הם התפתחות התבונה אצלו ואצל זרעו ככה שנפתור את כל קללות האדם. אז מהם נובע שכל דור מתפתחת, גם אבולוציונית טבעית (הרי הגוף הפיזי קיבלנו מהתפתחות על ידי דורות מול למשל האי התפתחות של הנחש) וגם תבונית שכלית מוסרית וערכית. אם ככה אתה מראש דואג שכל זרעך יקדמו דורות באבולוציה ולכן אתה לא מתחתן עם האימא כי הבן שלכם יהיה דור שני לאימא במקום דור שלישי. אתה גם לא מתחתן עם אחותך כי שניכם יכולתם להביא התפתחות יותר טובה הרי אתם כבר קיימים, כלומר ההורים קיבלו דור שלישי שזה בעצם דור שני להם כי זה אותו דבר ממש. אתה לא מתחתן עם הכלה שלך מאותו סיבה שהיא תביא לך דור שלישי במקום זה אתה מביא לך שוב דור שני. בקיצור פתרתי בספרי את כל מצוות איסורי העריות המקראיים להראות שכולם בלי יוצאים מהכלל באים למטרה הנ"ל כלומר הכל נובע החשיבה הבסיסית הזו. אני כן אתן לכן כאן עיקרון נוסף שחשוב לדעת. באיסורי העריות במקרא (ויקרא פרק יח) יש עוד איסורים שלכאורה לא קשורים לאיסורי העריות ובכל זאת המקרא עושה את זה כאילו הם קשורים. למשל הלכות נידה ואיסור להעביר את בנו למולך וגלות מארץ ישראל. טוב במחשבה שניה אני כן הפרש לכם את כל הפרשיה שם בכדי שנבין את כל התמונה בשלימותו. הנה הפרשיה במקור ואני בסוגריים (בכחול) אפרש כל משפט. (ה) וּשְׁמַרְתֶּם אֶת־חֻקֹּתַי וְאֶת־מִשְׁפָּטַי אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה אֹתָם הָאָדָם וָחַי בָּהֶם אֲנִי יְקֹוָֽק: (אמרנו כבר שהמקרא קוראת לחיים, חיי נצח על ידי שרידות אישית לדורי דורות, אחרת מה המקרא מחדשת כאן שרק עם החוקים האלה הוא יחיה הרי הוא כבר חיי והמקרא הרי מדברת אתו. בסוף הפרשיה המקרא אומרת את עונשו שהיא כרת מעמיה כלומר הוא חיי אבל הוא נכרת מעולמו ומעולם אבותיו) (ו) אִישׁ אִישׁ אֶל־כָּל־שְׁאֵר בְּשָׂרוֹ לֹא תִקְרְבוּ לְגַלּוֹת עֶרְוָה אֲנִי יְקֹוָֽק: (שאר בשרו יש לו משמעות אבולוציונית כלומר הוא לא מכפיל בשר שקיים כבר) (ז) עֶרְוַת אָבִיךָ וְעֶרְוַת אִמְּךָ לֹא תְגַלֵּה אִמְּךָ הִוא לֹא תְגַלֶּה עֶרְוָתָֽהּ: (היא אימך אז מה אתה מביא לה עוד דור שני בזמן שאתה יכול להביא לה דור שלישי וזאת הרי המטרה = התפתחות הדורות) (ח) עֶרְוַת אֵֽשֶׁת־אָבִיךָ לֹא תְגַלֵּה עֶרְוַת אָבִיךָ הִֽוא: (כי שוב אתה מביא לאביך דור שני שהוא הולך לעשות את זה לבד כלומר תפקידך כלפי אביך להביא לו דור שלישי ולא דור שני שהוא הולך לעשות בעצמו עם אשתו) (ט) עֶרְוַת אֲחֽוֹתְךָ בַת־אָבִיךָ אוֹ בַת־אִמֶּךָ מוֹלֶדֶת בַּיִת אוֹ מוֹלֶדֶת חוּץ לֹא תְגַלֶּה עֶרְוָתָֽן: (אתה לא הולך לברוא עוד דור באותו דבר הרי שניכם כבר התפתחות מההורים, מה עוד שניכם יכולים כבר לפתח דור שלישי חדש באבולוציה מה שאין כן אם אתה שוכב עם אחותך אתה מביא את אותו דבר שוב) (י) עֶרְוַת בַּת־בִּנְךָ אוֹ בַֽת־בִּתְּךָ לֹא תְגַלֶּה עֶרְוָתָן כִּי עֶרְוָתְךָ הֵֽנָּה: (שוב, אתה לא שוכב עם הנכד\ה אם הם יביאו לך כבר דור רביעי של התפתחות אבולוציונית ותבונית) (יא) עֶרְוַת בַּת־אֵשֶׁת אָבִיךָ מוֹלֶדֶת אָבִיךָ אֲחוֹתְךָ הִוא לֹא תְגַלֶּה עֶרְוָתָֽהּ: (שוב אותו רעיון) (יב) עֶרְוַת אֲחוֹת־אָבִיךָ לֹא תְגַלֵּה שְׁאֵר אָבִיךָ הִֽוא: (שוב אותו רעיון שאתה לא מביא לסבא שלך דור שלישי במקום דור רביעי חדש. ותשימו לב למילה שאר אביך כמו לעיל "לכל שאר בשרו" כלומר אתה מביא בשר שקיים כבר במקום לפתח את האבולוציה עם הדורות) (יג) עֶרְוַת אֲחֽוֹת־אִמְּךָ לֹא תְגַלֵּה כִּֽי־שְׁאֵר אִמְּךָ הִֽוא: (שוב אותו רעיון) (יד) עֶרְוַת אֲחִֽי־אָבִיךָ לֹא תְגַלֵּה אֶל־אִשְׁתּו לֹא תִקְרָב דֹּדָֽתְךָ הִֽוא: (שוב אותו רעיון) (טו) עֶרְוַת כַּלָּֽתְךָ לֹא תְגַלֵּה אֵשֶׁת בִּנְךָ הִוא לֹא תְגַלֶּה עֶרְוָתָֽהּ: (היא פונקציה להביא לך דור שלישי אז אתה לא מביא לעצמך דור שני רק) (טז) עֶרְוַת אֵֽשֶׁת־אָחִיךָ לֹא תְגַלֵּה עֶרְוַת אָחִיךָ הִֽוא: (אותו רעיון מהקודם, היא פונקציה לקדם את אחיך, ואשתך לקדם אותך, והנה אתה מביא את אותו דבר מה שאחיך הולך לעשות) (יז) עֶרְוַת אִשָּׁה וּבִתָּה לֹא תְגַלֵּה אֶֽת־בַּת־בְּנָהּ וְאֶת־בַּת־בִּתָּהּ לֹא תִקַּח לְגַלּוֹת עֶרְוָתָהּ שַׁאֲרָה הֵנָּה זִמָּה הִֽוא: (אותו רעיון שאתה לא מביא לאשתך דור שלישי שהיא בעצם כמו הדור השני וכן בדור השלישי) (יח) וְאִשָּׁה אֶל־אֲחֹתָהּ לֹא תִקָּח לִצְרֹר לְגַלּוֹת עֶרְוָתָהּ עָלֶיהָ בְּחַיֶּֽיהָ: (זה כבר לא קשור לשאר בשר ולמה זה אסור ? אם כי יכולנו לומר שאם ניקח שתי אחיות אנו עושים עוול להוריהם כי אז ההורים שלהם מפסידים התקדמות דורית כלומר מפסידים ענפים בעץ כי שתיהם מביאים את אותו ענף. בכל מקרה המקרא מדגישה כאן מילה חדשה, תשימו לב כאן למילה "לצרור" מלשון צרה כלומר זוגיות כזו לא תשרת את המטרה. המקרא למדה את זה מסיפור שתי אחיות של יעקב שגרם למכירת יוסף והירידה למצרים וכריתת זרעו של יעקב כמעט לגמרי, הרי יצאו ממצרים אחד מחמש כלומר רק עשרים אחוז מזרעו, (שתי אחיות האלה גרמו להם שעזבו את ארץ ירושתם כלומר גלות מצרים נגרמה על ידי הזוגיות הזו ותראו בהמשך שבמאמת המקרא מערבת את הגלות לתוך איסורי העריות ולמה ? מה הקשר ביניהם ?) כלומר זוגיות שלא מקיימת את הזרע לדורי דורות, היא זוגיות שלכאורה אסורה תבונית. אגב ככה בדיוק עושה המקרא בכל הדרך, היא מביא לך את הסיפור הטרגית ואחריו את החוקים החדשים שבאים למנוע את ההפסד שוב, כלומר המקרא מפתחת לנו את חוקיה על ידי התפתחות התבונה באופן אבולוציונית על ידי דורות ככה שבעצם עוד לא גמרנו לכתוב את המקרא עד סופו אגם שהחשיבה העיקרית מושגת על ידי המקרא = חמש החומשים והשאר הם רק ראיות שמשה רבינו צדק בחשיבה הבסיסית) (יט) וְאֶל־אִשָּׁה בְּנִדַּת טֻמְאָתָהּ לֹא תִקְרַב לְגַלּוֹת עֶרְוָתָֽהּ: (שוב כאן אין כבר בעיה של שאר בשרו הרי זאת אשתו אז מה זה קשור לעריות ? התשובה היא כנ"ל שזוגיות שלא תתקיים, זרעו יכרתו משום כך ואז בשביל מה בכלל הזוגיות ? כלומר בשביל מה להתחתן עם אישה\בעל אחד\ת לכל החיים אם אין לך שרידות אישית לדורי דורות. לא ניכנס עכשיו להסביר למה לשכב עם נידה מביא לביטול הזוגיות, אבל בקצרה נאמר שהזוג חייב לדאוג שהם ירצו אחד השני תמיד אפי' שזה נגד הטבע כנ"ל ולכן הם צריכים להיות מספיק תבוניים שהם ירצו אחד את השני תמיד, מה עוד אמורים חזלינו שעצם הפסקה כל חודש לחצי חודש מקיימת את הזוגיות וזה מאוד נכון. כלומר יש כאן כמה טעמים אחד המובנת לכל שהיא לא תתגנה כלפיו, ואחד סתם הפסקה כל שבועיים מביא להם לרצות אחד את השני כלומר שלא יהיה הכלל החזלי שאדם גס באשתו וההפך) (כ) וְאֶל־אֵשֶׁת עֲמִֽיתְךָ לֹא־תִתֵּן שְׁכָבְתְּךָ לְזָרַע לְטָמְאָה־בָֽהּ: (שוב כאן אין את שאר בשרו אז למה אסור אשת איש ? ובכן תשימו לב למילה "לזרע" כלומר במקור אסור אשת איש היא דווקא לזרע, כלומר להוליד כי אז הבעל יחשוב שהוא מגדל את בנו וזכה לשרידות אישית, שלמעשה הוא לא בנו ולא יזכה בשרידות אישית. היוצא מכאן שהמקרא מדייקת מאוד לומר שאם זיין אותה לא לזרע, אז לכאורה לא עבר על הדאורייתא כלומר לא עבר על עיקר החטא. אבל ברור לכל ילד שהוא הורג את הזוגיות של חברו כלומר הורג את שרידותו האישית של חברו מעצם שהוא מחרב את קן המשפחה שלו ולכן חזלינו דורשים שאפי' לזיין אשת איש לא לזרע, הוא עובר על איסור אשת איש מדאורייתא. מה עוד שעל פי הצוו הקטגורי של קאנט ועל פי הצוו של הלל התלמודי שזה אותו צוו, אסור לו מוסרית לעשות זאת הרי לא ירצה שמישהו ישכב עם אשתו אפי' לא לזרע. אבל אני מדייק לכם את המקרא שתבינו מהי החשיבה של המקרא לעומק) (כא) וּמִֽזַּרְעֲךָ לֹא־תִתֵּן לְהַעֲבִיר לַמֹּלֶךְ וְלֹא תְחַלֵּל אֶת־שֵׁם אֱלֹהֶיךָ אֲנִי יְקֹוָֽק: (כאן יש לנו ציווי חדש שממש לא קשור לכל הפרשיה של העריות, ובכל זאת מהי עושה כאן ? ובכן זה אותו עניין באמת, כי אם כל העריות הם למטרה היחידה שתזכה לחיי נצח על ידי זרעך לדורי דורות, אז אתה לא נותן את בניך למולך\משטר. כלומר המקרא לא מוכנה לקבל את המושג הזה שהאמצעי לפרט שנקרא משטר\חברה תהפוך לעיקר מול שרידותך האישית ולכן אתה לא מהעביר אותו לישות הדמיונית כלומר אתה לא מעביר אותו לדגל הדמיונית להקריב אותו למען הישות\המולך. מכאן תבינו את העוול הנוראה שמגייסים בכוח את הרווקים ואת הרווקות שעוד לא התחתנו ועוד לא זכו לשרידות אישית וככה גם הוריהם נכרתים מעולמם. בלי קשר לעצם הבעיה המוסרית אייך הורים מגנים על עצמם על ידי הילדים הרווקים שלהם, יש כאן טיפשות חשיבתית הרי בשביל מה משטר ודגל אם אתה לא זוכה לשרידות אישית כי צאצאיך הרווקים מוקרבים למולך לריק ?! אני אומר לריק כי אפי' למען הישות זה היית לריק כי שלושים שנה לחימה על עזה היית לריק וככה על יהודה ושמרון שכל ילד יודע שנחזיר אותו. אנו עוד נדבר על הקפיטליזם ונוכיח שאפי' שאנו מקריבים את רווקינו ואת רווקותינו למען המולך, אנו בעצם אין לנו שום זכות על הארץ הזאת הרי אסור לנו לאגור מים ומי גשם על פי החוק של הקפיטל החזיר (אפי' שמקור החוק מגיע דווקא מהסוציאליים, אבל לעומק מילטון פרידמן הנאו ליברל הפוסט מודרני גם חושב שצריך שלול מכל נולד את הטבע מראש אפי' לבטל את הירושה ועוד נרחיב בעניין בהמשך) וצריכים לשלם ארנונה על עצם הדריכה על האדמה ואם אנו רוצים לישון בלילה תחת גג בשביל הגנה מקור וחום וגשם ושלג, אז אנו צריכים לשלם מעל חצי משכורת לאחינו החזיר כלומר כבר היום מעל רבע האזרחים חיים בשכירות וחוק התכנסות ההון (בלי שמיטת כספים זה חייב לקרות) תביא שרוב אזרחי הארץ יגורו בשכירות ואז נשאלת השאלה אייך אנו מקריבים את צאצאינו לארץ שלא שלנו בכלל, רק על ידי קניין ?! ואם רק על ידי קניין, אז למה להקריב את זרעינו על כך אם אפשר פשוט לזכות בקניין בלי צבא בכל מדינה קפיטליסטית אחרת ?! כל זה דיברתי כלפי המשטר, ואני רוצה להקדיש כמה מילים כלפי דוגמטיות של ההורים עצמם: ובכן יש הורים שמוכנים בשביל הדוגמטיות שלהם לכרת את זרעם כי זרעם לא ממש באותו חשיבה כמו שלהם, למשל חסיד גור שבנם או בתם לא רוצים לחיות בקהילה גורית, הם יעשו הכל שצאצאיהם האישיים יכרתו מעולמם. וזה רק דוגמא אחת מני רבות כמו איש הלכה מקריב את זרעו כי הם לא אוהבים הלכות בדוגמטיות וכן איש ימין מול בנו השמאלני וכן ההפך כלומר הורים דוגמטיים לעולם יפסידו את זרעיהם ואז נשאלת השאלה למה כל העמל שלהם מתחילה ? כלומר יש את עוון מעביר את בנו למולך כלפי כל דוגמטיות בדיוק כלפי כל ישות חברתית, הישויות הם דמיוניות ולכן הוא מפסיד את זרעו ככה כל דוגמטיות הם דמיונות ולכן הוא מפסיד את זרעו לדוגמטיות. אני מקווה שמובן הנקודה הקריטית כאן, הורים מוכנים לזרוק את זרעם לעזאזל בשביל שטויות כמו מלבוש או על תספורת כלומר לחינוך יש מטרה ואם החינוך הדוגמטי מביא לביטול המטרה שהיא שרידותך האישית אז בשביל מה החינוך הדוגמטי ? אני אתן דוגמא מקראי להראות לנו אייך המקרא מלמדת אותנו שיעור נכון ותובנה נכונה: ראובן בכור יעקב השכיב את אשת אביו, ואביו לא אומר לו כלום עד מותו. ביומו האחרון הוא נזכר להטיף לבנו מוסר, ואז שואל ראובן את אביו: למה לא אמרת לי כלום עד היום ? אביו: אם הייתי אומר לך משהו היית בורח לאחי עשו ולומד ממעשיו ככה שלא היית שורד כמו שאחי לא ישרוד. ולכן לא אמרתי לך כלום עד היום. היום אחרי שהקמת כבר משפחה ויש לך כבר נכדים, ככה שאין חשש שתברח לאחי עשו. ואני שואל אותכם מי מכם היה יכול להתאפק לא לומר מילה לבן שהשכיב את אישה של אביו ?! אה אין סיכוי אבל אם לא היינו דוגמטיים ואוטומטים ?! היינו נוהגים בדיוק כמו יעקב בתבונה והיינו מצילים את הבן ואת עצמינו ) (כב) וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִֽוא: (כי זה לריק כלומר אין לך זרע מהמעשה, מה עוד שאם אתה מספק את עצמך מינית עם זכר (או מאוננות שאת זה המקרא לא אוסרת בכלל), אז למה שתרצה להתחתן ?! כלומר אתה לא מנצל את הטבע בשביל שרידותך אז מי ערב לך שתדאג לשרידותך האישית ? תבינו שהמקרא לא רוצה שתלחם עם הטבע היא רוצה שתיקח את הטבע לטובתך כלומר תנצל את המיניות להשיג את שרידותך האישית + הנאה. אבל אם אתה נהנה ממין לחוד, אז מי ידרבן אותך לדאוג לשרידותך ? והבינו זאת לעומק שהטבע וההנאות הם אקראיות ועם התבונה אנו מנצלים את טוב הטבע לשרידותינו ככה שאנו גם חיים חיים טובים וגם זוכים לטוב התבוני. אבל מי שנלחם עם טוב הטבע בסוף הוא נכנע לטבע ולאקראיות שלו ומפסיד את החיים התבוניים ונכרת מעולמו) (כג) וּבְכָל־בְּהֵמָה לֹא־תִתֵּן שְׁכָבְתְּךָ לְטָמְאָה־בָהּ וְאִשָּׁה לֹֽא־תַעֲמֹד לִפְנֵי בְהֵמָה לְרִבְעָהּ תֶּבֶל הֽוּא: (אותו רעיון כמו בקודם. תבל = לריק = אין לך זרע מהם) (כד) אַל־תִּֽטַּמְּאוּ בְּכָל־אֵלֶּה כִּי בְכָל־אֵלֶּה נִטְמְאוּ הַגּוֹיִם אֲשֶׁר־אֲנִי מְשַׁלֵּחַ מִפְּנֵיכֶֽם:(כה) וַתִּטְמָא הָאָרֶץ וָאֶפְקֹד עֲוֹנָהּ עָלֶיהָ וַתָּקִא הָאָרֶץ אֶת־יֹשְׁבֶֽיהָ: (כאן אנו מגיעים לדבר מוזר ביותר, מה המקרא מערבת כאן את הארץ ? מה הקשר בין עריות לארץ ישראל ? למה דווקא עוון עריות מביא שנצא לגלות כלומר הארץ תקיא אותנו ולמה ? ובכן להבין את זה לעומק נצטרך להגיע לפרק שתעסוק בהמצאת הקניין שאפשרית אך ורק על ידי המצאת הירושה. החדי מוח יבינו כבר לאן אני חותר. אם קניין אפשרית אך ורק עם ירושה יוצאת שכל אלה שאין להם ירושה כמו ממזרים שבעלה לא רוצה שהוא - הממזר ירש אותו והאב המקורי מתכחש לבנו הממזר וגם לא מוריש לו ירושה, אז יש בחברה פרטים בלי ארץ וקניין ואז הם ישתקו ? אותו דבר כלפי הגרים בארץ שאין להם קניין האם הם ישתקו ?! לא ולא יהיה מהפיכות חברתיות ואז נצא לגלות. הפתרון אחרי הגלות יחזקאל וחז"ל אומרים שבעתיד (שהינו צריכים כבר מזמן להיות שם) נתיר ממזרים וניתן נחלה לכל גר. למשל את הסודנים אסור היה לגרש על פי החשיבה המקראית אבל לך תטיף מוסר לדוגמטיים האלה ששוללים את הארץ גם מכל אזרחיה הרי אסור להם לאגור אפי' מים ומי גשם ואת כל משאביה כמו הגז הטבעי וים המלח מכרו לזרים. בכל אופן ממזר לא היה יכול להתחתן עם בת ישראל כי לבת לא תהיה קניין וככה צאצאיה כי לממזר במקור לא היית קניינים בארץ כי אין לו ירושה. לא הסברתי מה הקשר ירושה לקניין ועוד נסביר את זה בהרחבה בפרק שתעסוק בנושא, אבל בכדי שנבין כבר עכשיו אני בקצרה הסביר: ובכן כמו שאי אפשר להמציא את חוקי המשפחה בלי שנדאג לכל פרט שתהיה לו את האפשרות להשיג אישה\בעל ככה בדיוק אי אפשר להמציא את הקניין הפרטי בלי שכל אדם ביקום תהיה לו קניין פרטי אחרת הוא לא מצווה על הצוו של לא תגנוב ולא תרצח הרי הוא לא חייב למות מרעב כי אתה המצאתה את הקניין הפרטי. אז אייך בכל זאת נח המציא את הקניין ? נח ובניו חלקו את כל הארצות ביניהם על פי גורל, כלומר עשו גורל ונשבעו לא לגזול את עמלו של אחד מהשני. ככה יש לכל אדם ביקום קניין פרטי וככה אפשר לדרוש מאדם לא לגנוב הרי יש לך את שלך. אבל רגע רגע, אתה לא יכול לעשות דבר שכזה הרי בכל רגע נולד ילד\ה בעולם ואז הם נולדים לעולם קנו לאחרים ? כלומר המצאת הקניין לא קבילים אם יש בכל רגע אדם חדש שאין לו קניין. ולכן נח ממציא את הירושה כלומר כל ילד נולד עם הטבע\קניין ואביו לא יכול לא לתת לו ירושה (לא יכול לבכר את בן אהובה על בן השנואה = שאין זכות לאביו לשלול מהבן את המגיע לו ק"ו נחלה\ירושה), כלומר ארץ ישראל ליהודי היא ירושה מהמצאת הקניין וזאת הסיבה שהיהודי דורש את ארץ ישראל כי אין מצב שבן חורין נולד לעולם בלי הטבע וקניין פרטי אחרת הם (הקניינים) לא קבילים. עכשיו שאנו לקראת הכניסה לארץ ישראל, משה רבינו מזהיר אותנו לומר: חבריה אתם הולכים להחזיר את ארץ ירושותיכם (מהמצאת הקניין והירושה של נח) לעצמכם, אבל אם אתם חושבים לשרוד שם לדורי דורות כלומר אתם צריכים שילדיכם ייוולדו לטבע ורק בארץ ירושתכם ילדיכם נולדים לטבע (בארץ זרה אתם לא שורדים כי אין לכם באמת את הטבע ועוד לדורי דורות) אז תתנהגו בתבונה ככה שלא תהיה אף אחד מצאצאיכם שיישאר בלי הטבע שזה ארץ ישראל כמובן. ואם זאת מטרת החיים שלכם, אז תדאגו לכך על ידי שמירה על העריות ושמירה על הקן המשפחתי האישי וכמובן אל תעבירו את צאצאיכם לישות הדמיונית או לדוגמטיות כנ"ל. זאת בקצרה ההסבר למה המקרא מערבת את הארץ באיסורי עריות. ועוד נרחיב בנושא בפרק המיועד לנושא) (כו) וּשְׁמַרְתֶּם אַתֶּם אֶת־חֻקֹּתַי וְאֶת־מִשְׁפָּטַי וְלֹא תַעֲשׂו מִכֹּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵלֶּה הָֽאֶזְרָח וְהַגֵּר הַגָּר בְּתוֹכְכֶֽם: (הסברנו כבר לעיל למה חשוב שגם הגר והאזרח יקבלו נחלה ויתנהגו עם חוקי הירושה וכל מצוות העריות הנ"ל מאותו סיבה שלא יהיה גייס פנימי נגד שרידותינו האישית) (כז) כִּי אֶת־כָּל־הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵֽׁי־הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָֽרֶץ: (כח) וְלֹֽא־תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַֽמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת־הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶֽם: (כאן המקרא אומרת משהו עמוק ביותר. אפי' שאתם הולכים בצדק להחזיר את ארץ ירושתכם, הגנבים הכנענים האלה שגנבו לנו את הארץ (בזמן שהיית להם ארץ מירושת אביהם חם) היו מצליחים להישאר שם אילו היו שומרים על עריות כי אז הם כוח היחד כלומר אי אפשר להילחם נגד עם אחד מאוחד, אבל גלוי העריות מביא לפירוק החברה מבפנים הרי יש ממזרים כנ"ל ואז הם בעצמם לא מחזיקים בארץ ככה שבקלי קלות אתם יכולים להחזיר את הארץ לעצמכם. (כט) כִּי כָּל־אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה מִכֹּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵלֶּה וְנִכְרְתוּ הַנְּפָשׁוֹת הָעֹשֹׂת מִקֶּרֶב עַמָּֽם: (כאן מגיע העונש היחידי המקראי לכל העובר על כל אחת מהמצוות הנ"ל ומהי העונש ? כרת !! ובכן כמו שאמרתי לעיל כל הפרשיה מתחילה עם "וחיי בהם" וגומרת עם עונש "כרת" כי הם שני צדי המטבע, חיים = נצח, וכרת = כירתה אישית מהעולם.) בברכה Max maxmen פרק רביעי חידוד הנושאים שלמדנו עד כאן החשיבה הבסיסית: (בקשו ממני להרחיב ובעיקר לחדד את העניין) שאנו מדברים על החשיבה הבסיסית, אנו מדברים על הבסיס שממנו נובע כל ההלכות וחוקים ומנהגים. אנו לא נרד לפרטי ההלכות (אולי ניתן מדי פעם רק דוגמא אחת או שתים) כי לדעתי כל מי שיבין את הבסיס החשיבתית, יוכל בקלי קלות לבנות בעצמו את ההלכות, אבל הוא צריך להיזהר מהטעות שהיהודים עשו בכל הדורות (וככה כל ההוגים באומות) שהפכו את האמצעי לעיקר (החוקים הם אמצעי ולא עיקר), כלומר ברגע שאתה מחוקק חוק\הלכה\מנהג, אתה משם הולך עם לוגיקה וכללי השכל (ביהדות יש כללי לימוד כמו יג מידות ולב מידות וכו' וכו') וכדומה, ואז פרטי ההלכות והחוקים כל כך רחוקים מהמטרה, או ח"ו גורמים להפסיד את המטרה העיקרית. אני אתן דוגמא פשוטה מחוקי המשפחה. אם חוקי המשפחה - האיסור של אשת איש למשל, עומד מכוח עצמו ? אז אייך אברהם מתיר את שרה אשתו על ידי שהוא אומר שהיא אחותו ?! כלומר המקרא נותנת לנו את הסיפור בכדי שנבין לעומק שחוקים לא מספיקים רק להפך לפעמים תגרום לעצמך את המוות עצמו על ידי החוק, ניקח את איסור אשת איש לדוגמא: אם החוק בא לשמור על חיי הנצחית כלומר שיהיה לי שרידות אישית ואדע שהילד שלי ?! אז אם אני ימות דווקא בגלל ששרה היא אשתי, אז מה הרווחנו מהחוק\האיסור ? זה התרגיל החשיבתית שהמקרא עושה לנו עם סיפור אברהם ופרעה. המקרא דורשת מאתנו לא להיות דוגמטיים ורובוטים בחוקים שחוקק כאמצעי, אנו חייבים לדעת את הבסיס החשיבתית ככה נבין מנין נובע כל חוק ומה היא בא לעזור לנו, ואם החוק קם על יוצרו, אז יבוטל החוק. ואברהם התנכי באמת התיר אשת איש כלומר התיר את אשתו לפרעה העיקר שהוא ינצל ממוות בטוח (במיוחד שהוא עוד לא זכה לבן\ת, כלומר יכולנו לחשוב שאחרי שיש לך שרידות אישית - שזאת מטרת חוקי המשפחה ואיסור אשת איש, אולי למען החברה וחינוך ודוגמא אישית כדאי להתמיד עם החוק עד מוות, אבל אברהם שעוד לא זכה לשרידות אישית, בוודאי אם היה דוגמט, לא הינו כולנו כאן בעולם כלומר אברהם ברא את כל האומות כמעט דווקא כי לא היה דוגמט מכאן תבינו את חשיבותו של הבנת החשיבה הבסיסית, ככה נבין מתי החוק כאמצעי ומתי דווקא החוק יביא אותך לאבדון). על זה הדרך כל חוקי\מנהגי היהדות הם אמצעי, הכל הם בשביל "בחיי בהם", כלומר התורה\המקרא היא בשביל לחיות ואמרנו כבר שלחיות זה חיים לדורי דורות כלומר שרידות אישית לנצח. שהמקרא בא להזהיר על גלוי הערות (ויקרא פרק יח) היא מתחילה עם המשפט "בחי בהם" וגומרת עם המשפט שכל מי שלא מקיים את כל זה ועושה דברים לא תבוניים כלומר לא מקיים את חוקי המשפחה ?! אז הוא נכרת מעולמו ומארצו. כלומר, אנו רואים שכל חוקי המשפחה באים בשביל החיים הנצחים והאישים שלנו, ואחרת ?! - טוענת המקרא, האדם נכרת מעולמו ומארצו. (עוד נבין לעומק – בהמשך הפרקים, למה הוא נכרת גם מארצו. ושם נראה כמה שכל חוקי המקרא קשורים אחד עם השני, במקרא כאן אנו רואים שהמקרא מקשר את גלוי הערות עם הארץ, ולמה ? מילא כרת אישית, אנו כבר מבינים שרק עם חוקי המשפחה מובטח שרידות אישית, אבל מה הקשר בין הארץ לגלוי העריות ? כאמור עוד תבינו את זה לעומק, אני מבטיח לכם בעזרת השם.) ובכן אני מקווה שהעניין מחודד יותר. בכל הדורות חכמי הדורות נזעקו על הדבר הזה ואמרו לא לעשות את הגדר כעיקר (גדר = חוק\מנהג\הלכה), כי מי שעושה את הגדר לעיקר ?! מקצץ בנטיעותיו כלומר הוא נכרת מעולמו (נטיעה = זרעך, כלומר האדם גורם שבניו יקצצו בנטיעותיו כלומר הם לא יבינו את העיקר ויפכו את הגדר לעיקר וככה יפסידו את עולמם. תחשבו על אברהם אבינו אם היה מקדש את איסור אשת איש כעיקר ואז תבינו אייך אדם מקצץ בנטיעותיו שלו אם הוא מקדש את הגדר יותר מהעיקר, שזה – העיקר, החיי בהם וחיי צאצאיך לדורי דורות.) הפרט (כנ"ל בקשו ממני לחדד יותר) מכאן החשיבות כנ"ל לדעת את החשיבה הבסיסית בכדי שאף אדם כפרט לא יהי דוגמט ולא יוכלו שום ישות לשלול ממנו את חירותו המוחלטת, שום חוק והלכה ומנהג, שום אליל וישויות חברתית, לא יכולים לשלול ממנו את חירותו המוחלטת. וחירותו המוחלטת הכוונה שאתה לוקח אותה ולא שמישהו נותן לך אותו, וכמובן חירות מוחלטת הכוונה עם הטבע, כלומר אין דבר כזה חירות מוחלטת בלי הטבע, זאת קלישאה של הדוגמטיים הפוסט מודרניים. בניגוד לנאו ליברלים שחושבים שצריך לשלול את הטבע מכל נולד (מילטון פרידמן בספרו חירות וקפיטליזם, טוען שצריך גם לבטל את הירושה ככה תהיה שיוויון בין כל הנולדים כלומר כל הנולדים ייוולדו בלי הטבע. ואייך יעשה זאת ? עם משטר כלומר כאן הוא צריך כבר משטר מה שאין כן במשחק הקפיטליסטי הוא לא רוצה משטר כלומר לא רוצה שהמשטר יתערב ח"ו.), המקרא והחשיבה הבסיסית שלנו היא, שהמציאות היא שכל פרט\נולד, נולד לטבע וחייב לומר שכל העולם נברא בשבילי. כלומר, המציאות הטבעית היא שכל נולד נולד לטבע, אלא מה ?! באים פרטים אחרים ושוללים ממנו את הטבע, אחד בא בשם האל ואחד בא בשם התבונה המזויפת, אוחד בא עם ישות החברתית, ואחד בא פשוט עם שוטר ומשטר. ואת אלה שבאים עם שוטרים אי אפשר להבין, כי אם זה חוקי הטבע, אז למה צריך שוטר ? למשל לוק טוען שיש חוקים טבעיים כמו לא תגנוב ולא תרצח והקניין האישי, ולכן הוא מצדיק את הקמת המשטר ואת השוטר בשביל להגן על הקניין. הקניין הפרטי עצמו לדעתו הם גם חוקים טבעיים. ואם כך נשאל את לוק היקר: למה צריך שוטר אם זה טבעי, אם כל אחד חושב שזה טבעי הקניין שלו, אז למה הוא צריך שמירה על קנייניו ? אלה מה, כל אחד מבין שאין דבר כזה קניין כחוק טבע רק זאת המצאה אנושית ועוד נרחיב בעניין בהמשך, מתי הומצאה הקניין ועל ידי מי הומצאה הקניין ומתי הם נכונים ומתי הם מבוטלים. אבל כבר עכשיו אני אחדד שוב ונאמר, שהפרט חייב לומר שכל העולם נברא בשבילי, זאת אומרת שהוא לא מכיר בשום קניין, ומותר לו לגנוב, על דרך "לא יבוזו לגנב כי יגנוב למלא נפשו כי ירעב" (משלי) ואפי' לרצוח את מי שמונע ממנו את הטבע. אני לא אומר את זה כאילו מישהו הולך לשאול איזה רב האם מותר לו או לא, אני אומר את זה כחוק טבע, כלומר אם לוק חיפש חוק טבעי כלפי בני אנוש אז זה החוק הטבעי שהוא לא הולך למות בגלל שמישהו המציא את הקניין והשאיר אותו מחוץ לטבע למות תחת הגשר (כפי שהדוגמטית המטורפת תאצ'ר הנודעת, אמרה כלפי עניים), הוא לא צריך לבקש חסדים מאף אחד, ואם קיבל חינוך דוגמטי וימות בשקט תחת הגשר כמו כבשה, אז שרדנו דור אחד, אבל הדור הבא כבר לא יקבל את החינוך הדוגמטי וייצא לצייד, מכאן כל מחזוריות המלחמות בין הפרטים בין בני אנוש לבין עצמם. אנו לא מבינים שהאלוהים מבקש את הנרדף, כלומר חוק הטבע היא שבני אנוש רחמנים ושהם רואים עניים מתים, הם יוצאים למרד מול אלה ששוללים מהם את הטבע וככה בדיוק פורצת כל המהפכות החברתיות ומומצאים אידיאולוגיות חדשות והם יוצאים לצייד שאז מבוטלת כל חוקי אנוש הדוגמטיים, במילא מבטלת כל הקניינים וכל הצווים האנושיים כמו לא תגנוב ולא תרצח ובוטל איסור לאנוס נשים וילדים וכו' כלומר כל המוסר והערכים מבוטלים והם נהפכים לחיות טרף. זה לא שהמקרא מציע לך לומר שכל העולם נברא בשבילך, ככה שיש לך אפשרות להיות אדם טוב ולוותר ?! לא ולא, המקרא מחייבת אותך לומר זאת, כי אחרת אתה מביא לחורבן האנושות כל כמה דורות, כי האלוהים מבקש את הנרדף אפי' שהנרדף מוותר, כלומר הרחמניים לא מוותרים שהם רואים את הנרדפים נרדפים, זה החוק הטבע האנושי. ולכן אם כל אדם הפרט יאמר שכל העולם שלי, אז נוכל שתי בני אנוש לעשות איזה הסכם בין שווים. לא הסכם של נוכלים כמו קין והבל שהביא לבסוף את הרצח, רק הסכם צודק באמת. ועוד נרחיב בעניין בהמשך. שחז"לינו אומרים: "חייב" לומר,,,, אז לא סתם אמרו את זה בצורה הזו, כנ"ל הם רואים בזה חובה, ומי שמוותר בעצם מביא את המלחמה הבאה. אתה יכול לוותר, אבל צאצאיך כבר לא יוותרו, או הרחמנים בחוץ לא יוותרו ואז יבוא המלחמה. מה שאין כן הנאו ליברלים חושבים שאפשר לשלול את הטבע מכל נולד מראש, ולהגיש לו הזדמנויות, ואם ינצל את ההזדמנויות, אולי הוא עם מזל ישיג לו מים ולחם וגג על הראש לישון תחתיו, ואם לא ?! - אומרת הגברת תאצ'ר, שימות תחת הגשר. ובכן זה לא עובד ולא עבד בשום תקופה בהיסטוריה האנושית. להפך מאז הרומאים שאנו תחת אליל הכסף (הרי בלי כסף אין לך אפי' מים ומי מדבר על לדרוך על האדמה אתה גם צריך כסף = ארנונה), לא פוסקות המלחמות בכל דור ודור. מה שהמקרא מציע היא, שאם כל אדם יאמר ויבין שכל העולם נברא בשבילו, אז כל אחד בא כשווה לזולת עם הצעות רצויות לתועלת שניהם. לא כן שאתה שולל את הטבע מראש, אז כל אחד הוא נחות מול הישות החברתית הדמיונית וצריך את חסדיו, ככה מתרבים החנפנים ורוב בני אנוש נהפכים לחנפנים והשאר מתקוממים והנה המלחמה הבאה. בכל אופן הם בשום אופן לא בני חורין אם הם צריכים את חסדיו של הישויות הדמיוניות בכדי לזכות למים ולחם וחלקת אדמה. ושכל פרט בן חורין עם הטבע ולא צריך חסדים מאף אחד, אז לא צריך יותר למשטר ולשוטר רק בני אנוש באופן טבעי תבוניים בעצמם ומתנהלים יחד בטבעיות. כל אחד יש לו קניין משלו וכל אחד יכול לשגשג בלי סוף בנחלתו ובעמלו אבל לא על חשבון הזולת. האמת היא שצריך להקדיש פרק שלם לחשיבה הבסיסית של האומות ולהראות שגם שם הדוגמטיות זועקת עד השמים. אני עוד יקדיש באמת פרק שלם להסביר את החשיבה הבסיסית שלהם ולהראות עד כמה הם בעצמם לא מבינים אותה לעומק. יש לי מסכת שלימה על שתי המסכות של לוק להראות כמה פרדוקסלי הוא לוק בעצמו. הוא ידע טוב לעשות חוכא וטלולי מפילמר במסכת הראשונה שלו, ואני עושה חוכא וטלולי מלוק מהמסכת השניה שלו. בכל אופן אני הביא דוגמא אחת כבר עכשיו: על פי החשיבה של לוק (זאת החשיבה המודרנית) הצידוק להקמת המשטר, היא אך ורק כי הפרט רוצה להגן על קנייניו, כלומר בלעדי הסיבה הבסיסית והעקרונית הזו שהאדם צריך לשמור על קנייניו, אין שום צידוק למשטר כי בני אנוש בני חורין והמשטר שוללת את החירות, אבל והיות שצריך לשמור על הקניין הפרטי אז הפרט מוכן לסוג של שלילת חירות מסויימת, אבל אם המשטר בעצמו גוזלת את קנייניו של הפרט, כזה משטר חייבים להשמיד ולבטל. ככה על פי לוק, והוא מדגיש את העיקרון הזה עשרות פעמים בספרון הקטן שלו. ובכן כאן צריך כל בר דעת - ואיש נבון אינטלקט, לעצור ולשאול: אם המשטר שוללת מראש מכל נולד את הטבע, (אסור לו לאגור אפי' מים ומי גשם על פי החוק) אז אין לו קניינים, נכון ? אז בשביל מה הוא צריך את המשטר ? כלומר כל זכות קיומו של המשטר מבוטלת. ומה שמטריף ביותר היא שאלה שאין להם קניינים במשטר, מחוייבים להקריב את חייהם בצבא בכדי לשמור על קניינם של מי ? שלהם ? הרי אין להם קניינים ?!. צריך להקים את לוק לתחיה ולומר לו קוק ("קוק" באידיש = תסתכל) וואס איז געווארן מיט דיין תוירע, (תרגום: תסתכל ותראה מה נהיה מהתורה שלך). הדוגמטיות הכי מטריפה היא, שאם המשטר הוא רק אמצעי לפרט ולמשפחתו, אז אייך דווקא הרווקים והרווקות (אלה שעוד ילדים ועוד לא זכו שרידות ולנצחיות אישית) צריכים להגן על הוריהם ? איזה מין דבר זה שההורים מולידם ילדים כבשר תותחים להגן על עצמם ? אם אתה צריך משטר בכדי להגן על המשפחה, אז אתה שולח את הילדים להגן עליך ? במקום ההפך ? מה עוד שאין לך כהורה מה לומר בעניין כי המשטר הוא ההורה העליון והוא כופה עליך ועל הילד\ה להתגייס ולהקריב את חייו. כלומר הלכה למעשה המשטר הוא ההורה והפרט שזה אתה ?! האמצעי לקיומו של המשטר הדמיוני, אחרת אייך תסבירו את הטמטום הזה ? הרי לוק מצדיק את המשטר בשביל להגן על הקניין, ובשביל מה צריכים קניין ? בכדי להקים משפחה (הרי בלי משפחה לא צריכים קניין ואפשר לחזור להיות לקטים ציידים), ואז שאתה מקים את המשפחה אז לוקחים ממך את ילדיך לשמור על מי ? אתם מבינים את האבסורד ואת הדוגמטיות שלנו ? ולכן אם כל הצידוק של קיומו של המשטר לא רלוונטיים לאלה שאין להם קניין, ואם הנאו ליברל רוצה לשלול מכל נולד אפי' את הירושה שירש מהוריו, אז לכאורה אין שום אדם ביקום שיש לו קניין באמת ואז מנין לוקח המשטר הדמיוני את סמכותו ? לוק למעשה הבין את בעיית המצאת הקניין מול אלה שאין להם, ולכן הוא מסתמך על הטיעון שוהיות שיש מספיק מקום לכולם, ככה שלכל נולד יש קניין איפה שהוא, ולכן מותר לקיבוץ של אנשים להגן על קניינם כלומר להקים משטר. אבל המציאות היא שכל אדם נולד היום בלי הטבע ומחוייב מהחוק הבין לאומי להיות אזרח באיזה משטר וכל כדור הארץ שייכת (על ידי כיבוש) לאיזה שהוא משטר, ככה שלומר שיש לכל אדם איפה שהוא מקום לזכות בקניין ?! זאת ליצנות לשמה !! מילטון פרידמן מבין טוב טוב את המצב, הוא יודע שבלי שלילת הטבע האדם לא מחוייב להיות חלק בחלוקת העבודה (עוד נגיע בהמשך הפרקים להסביר את הכלכלה היהודית לעומק ואת הכלכלה המודרנית לעומק), ככה שמנין תהיה צמיחה ושיגשוג (הרי רק על ידי חלוקת העבודה יש את כל הצמיחה והשיגשוג) ?? אז מילטון פרידמן רוצה לכפות על בני חורין את חלוקת העבודה, על ידי שהמשטר ישלול מכל פרט את הטבע (אפי' את הירושה הוא מציע לבטל), ככה הוא יהיה חייב להיות חלק בחלוקת העבודה. אז מה ההבדל בין מילטון פרידמן לקמניזם ? יש הבדל והיא לרעת הנאו ליברל, כי בקומוניזם לפחות את הבסיס כולם מקבלים, ואת הצמיחה והשיגשוג מתחלקים בשווה (ככה לפחות אמור היה להיות וכולנו יודעים מה יצא מהם, ושוב כי שאתה נותן למישהו סמכות וכוח אז אתה בעצם נהפך להיות עבד לאדון ואדון יעשה ממך מה שהוא רוצה), אצל הנאו ליברל, אתה נשלל מראש מכל הטבע, בתירוץ שצריך אותך לחלוקת העבודה בשביל הצמיחה והשגשוג, אבל בתכלס, אתה לא מקבל חלק מהצמיחה והשגשוג כלומר כאן הנאו ליברל יטען כתמים שיש חופש וחירות כלומר יש ברירה טבעית ואם לא הצלחתה בעמלך, אז תמות מתחת לגשר. רגע רגע ישאל הילד התמים: שאני יבין, אתה כופה עלי את חלוקת העבודה על ידי שלילת הטבע, ואומר שהצמיחה והשיגשוג לא שייכת גם לי ? על כל מפנים אייך מילטון פרידמן מצדיק את המשטר אם אין לאף נולד קניין פרטי ? כלומר כל קיומו של המשטר אין לו על מה לעומד. אם לוק עוד חשב לטעון שיש מספיק מקום בכדור הארץ לכולם ככה שיש בפוטנציה לכל אחד קניין אישי וככה מצדיק את קיומו של המשטר, בא מילטון פרידמן ואומר שאסור שלנולד יהיה את הטבע, כלומר הוא צריך את המשטר בכדי לשלול את הטבע מכל נולד. מה נאמר ומה נדבר, חכמי חלם כבר יותר חכמים מהם. עכשיו אני חושב אפשר יותר להבין מה המקרא מחייב אותנו לומר, המקרא מחייבת אותנו לומר שכל העולם נברא בשבילי, ככה שאתה נולד בן חורין באמת ואם משיהו רוצה וחושב שכדאי חלוקת העובדה ?! אז אפשר להשתתף חלקות העבודה אבל בתנאי שאת הבסיס יש לכל אחד שזה נחלה\קניין פרטי. ועוד נרחיב בהמצאת הקניין ומהי החשיבה היהודית בעניין, רק רציתי לחדד את נושא חירות הפרט ולמה הוא חייב לומר שכל העולם נברא בשבילי. אני מקווה שהעניין הזה - של כל אדם חייב לומר שבשבילי נבראה העולם, יותר מחודד עכשיו ונמשיך לפרקים הבאים שזה המצאת השפה החינוך והחקלאות ולוח השנה. בברכה Max maxmen
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2015 02:31 |
|
| |
אני אגיב לחברים בעוד כמה ימים, פשוט אני לא יכול כרגע להגיב עמכם הסליחה.
|
|
|
|
|