בימים האחרונים מספר מכרים שלי התארסו! צעירים ממני... וממש קשה לי לפרגן :( כל ווארט כזה שנסגר- רק הרגשתי צביטה קשה בלב וזעם על העולם...מין תחושה של 'למה אני לא?!'
אני לא מתכוון חס ושלום לכעס כלפי אי מי מהמשודכים בין הוא ובין היא...אלא פשוט מין שאלה לקב"ה, 'עד מתי?!' שמתלווה בכל מיני מחשבות על כמה שהשדכנים לא עושים מספיק, ושהחברים שהתחתנו פשוט שכחו מאלו שנותרו רווקים...
וזה לא עובר...רק מתעצם כשאני מתחיל אפילו לחשוב על הנושא. יש תרופה לדבר? ואני מתכוון חוץ מלהתארס...משהו שלא מצריך בת זוג...
אני מרגיש סבאל'ה זקן וממורמר...אבל וואטאבר, זו סביבה אנונימית ואינטרנטית...
חייב. חייב שזה יעסיק. פשוט לא בוירטואל ברמת הדיונים התיאורטיים..
ואמן לברכות! כן למרת..
נשלח ב-2/12/2015 18:44
מממממ רצתי לאחל לך שתהיי טרודה רק בדברים טובים ומאושרים.. אבל עכשיו אני מתלבטת אם חובה להיות טרודים גם בזה.. אם כי זה ודאי עדיף...:) בקיצור.. רק טוב ואושר ושמחה לעולם!
נשלח ב-2/12/2015 18:26
:)
הדדי לגמרי! פשוט לא מצאתי פניות מחשבתית לדון בענייני שידוכים..
נשלח ב-2/12/2015 18:23
נערה!!!!!
כמה חסרות התגובות שלך.... תמיד כייף לראותך.... שלומך?
נשלח ב-2/12/2015 18:19
הכי טבעי בעולם. הדרך להתמודד עם התחושות הקשות היא פשוט להכיל אותם, לקבל אותם כמו שהם ולתת להם להיות ולעבור. בלי להלחם בהן. כזו היא דרכה של הנפש. יש לה עליות ומורדות. יש לה התכווצויות והתרחבויות . וכשזה קורה- סימן שיש חיים..
נשלח ב-17/11/2015 09:35
התרופה לזה,
זה לקחת את המושכות לידיים ולעשות מעשים רבים כדי שתתארס בשעה טובה ומוצלחת
שמחה שכולם מבינים אותך חושבת שזו עבדת מידות עצומה לשמוח בשמחת הזולת. לקנאות ולא לפרגן. אלו תכונות רעות אולי הן מובנות, אבל זה לא מצדיק את קיומן... ואם אתה רוצה להיות בן אדם טוב יותר. עבוד ע"כ..
ובלי קשר, ש כאלה שהרכבת שלהם טסה, ויש כאלה שמתעכבת בתחמנה ונגזר עליהם להנות מהנוף. תמיד צריך לזכור, שאין לנו שום יכולת להחליט על הקצב.. הכי הרבה לבקש ולהתחנן לנהג...
נשלח ב-16/11/2015 14:43
990 אם אספר לך על משהי שאני מכיר שהייתה גננת של ילדים..שיותר מאוחר ראתה אותם לא בגן,אלא בחופה.. לאחרונה שלחו לי הזמנה..ידיד מירושלים שמחתן בן..אני זוכר את הבר מצווה שלו, ואיך הייתי מקפיץ אותו מדי פעם "למתמידים" זה הגלגל כל אחד יורד בתחנה שלו..קח את זה..וגם את זה שיש כאלה כמו שציינתי..שעוברים את זה לא בקטנה כמוני וכמוך.. דבר שני..סתכל על חצי הכוס המלאה. אתה מרוויח זמן שמחשל אותך ונותן לך כלים..שאיתם הבית שלך ייבנה יותר טוב(במידה שאתה משתמש בהזדמנות הזאת,ולוקחאת המציאות למקום של בניה) אתה פי כמה תעריך את אשתך,כיוון שעברתי דם יזע ודמעות ,ולא קבלת אותה על מגש של כסף..בגיל 21.. בהצלחה..
נשלח ב-16/11/2015 00:19
נדמה לי שלרב יואל שוורץ יש ספר על קנאה.
נדמה לי שאם תאכל את עצמך על שלא טוב לך אז תאכל את עצמך יותר ויותר.
הם לא עוקפים, הם פשוט הגיעו ליעד.. גם לך הנסיעה תסתיים בסוף ותגיע למקום שמיועד אך ורק לך, המקום הזה שהקב"ה ברא רק עבורך!!! בינתיים תיהנה מהנוף ותנצל כל רגע, תשמח עם אלה שהגיעו ליעדם וה' ידאג לשמח גם אותך. ולגבי השאלות והכעס הזה שמכונן ברגעים מסוימים- עצם העובדה שהגעת לשם זה מקום שאתה מסוגל לעמוד בו שם אתה נבחן, נצל את הרגעים האלו לרגעים של שמחה תראה לקב"ה שהיצר אינו משפיע עליך ואתה מתגבר עליו, עם כל הקושי!! פה זה קריעת ים סוף, אם היה לנו קל בכל בשורה כזו שהיינו שומעים ובאף מקום לא היו נגשים אלינו בכל מיני שאלות של "איך זה עוד לא קרה?" וכדומה.. אז לא היינו מרגישים את הניסיון והרצון להתקשר לקב"ה ולהתחנן.. אומרים שהישורת האחרונה הכי קשה, אז שנתבשר בקרוב!!!!
נשלח ב-15/11/2015 23:10
משתתפת בצערך וכואבת את מכאוביך. אין תרופה לדבר, אלא רק להאמין שהמיוחדת/המאושרת/מה שבא לך, תגיע ותפצה על הבדידות והכאב. הייה חזק!
נשלח ב-15/11/2015 23:03
פרומערית כתבה:
תקשיב סבאל'ה אתה לא הקשיש היחיד בדורנו... אני אמנם צעירה ולא טעמתי עוד טעמה של מרירות מעין זו... אבל מנסיון עשיר של אכזבות בנושאים אחרים, אני יכולה לספר לך סיפור: פעם היה איש אחד מאושר, שתמיד הסתובב לו עם מקל שעליו היה כתוב האותיות ג' ז' י'. לפני שנפטר גילה לבניו את הסוד: אלו ראשי תיבות של "גם זה יעבור"... זה הסוד לאושרו בחיים
ב
ואני מכיר מישהו שהלך עם כתר על הראש שהיה עליו אותיות: מ.ק.א.ש.מ.ש.ב.א. ולפני שמת הוא גילה למשפחתו את הסוד הנורא שזה בעצם אותיות של: מה קורה אח שלי מקווה שהכל בסדר איתך. והלוואי שנלמד מזה מוסר.