רווקים: עלתה לכם פעם מחשבה של 'אולי אני בעצם לא רוצה להתחתן'?
קורה לי מידיי פעם שאני נפגש עם מישהי, מתחבט המון לגביה...האם היא מתאימה? או לא? אפשר לבנות איתה קשר? או לא? אני רוצה אותה אמא לילדים שלי? או לא?
פשוט בוחן המון דברים כמו אינטלקט, משיכה, תחומי עניין משותפים, ועוד ועוד, חלקים גדולים מהחישובים בכלל לא מודעים אפילו...
ולפעמים (להוציא מקרה שיש בה משהו שלא בא בחשבון מבחינתי [חסרה רגל ;) ] ) במקום החלטה סופית, אני נשאר עם בילבול נוראי, שפשוט גורם לי להתפלל 'שהיא תוריד אותי', כלומר מקרים כאלה שאין לי איזו התלהבות גדולה להפגש איתה, אבל מצד שני אין לי סיבה משמעותית להוריד, וגם די נעים ביחד (אפילו אם לא מוצאים כל שניה נושא ששנינו מתעניינים בו) אז עוד פגישה ועוד פגישה, בלי לדעת באמת לאן זה הולך.
הדיון פתוח לכולם וכמה שיותר יותר טוב. אבל נשואים/ות: לפני שסגרתם/ן (לעזאזל, אני כותב זכר ותתמודדו חחח) הייתה לכם איזו תחושה או ביטחון ורוגע ש"זה זה"? או שהבחורה פשוט ענתה על איזו רשימה דמיונית (כנראה שרק על רוב הרשימה) של דרישות והחלטתם לסגור? איך ידעתם מתי זה זה?
לפעמים הספקות האלו פשוט גורמים לי לחשוב, אולי ה'עדיין לא מצאתי' זה חירטוט, ובעצם אני בתת מודע לא רוצה (או פוחד) להתחתן?
במקרה אצלי הוא ענה על הדרישות או יותר נכון החלומות וגם הרגשתי את התחושה "שזה זה", אולי ההרגשה הזאת הגיעה בגלל שהיה בו מה שרציתי ואולי זאת הייתה סתם הרגישה דמיונית........ אני לא יודעת אם זה נכון לחכות להרגשה הזאת, אני בעצמי התחבטתי המון בתורה רווקה על ההרגשה\שאלה הזאת ובגלל שהייתי יחסית צעירה בגיל אז החלטתי כן לחכות שההרגשה תגיע (והיה שווה) ייתכן שאם הייתי מתבגרת הייתי יכולה לסגור גם בצורה השנייה שכתבת.
בכל אופן שאומרים שידוכים זה משמיים ולפעמיים זה נשמע כמו עוד איזה משפט של נשוי שרוצה לעודד אבל באמת שבא לי לפעמיים לשכנע את כולם שזה נכון ואני הרגשתי את הקב"ה איך שהוא בעצמו היה השדכן שלי, איך הכול התנהל בצורה שרק להקב"ה יש רעיונות כאלה גאוניים :))
אני אענה ישירות לשאלה הפותחת בלי להיכנס לדיון על התוכן.
לא. אבל לא אתנגד.
(ויש לזה רש"י תוספות וכו'...)
נשלח ב-26/11/2015 23:06
אני חושבת שדרושה כאן הבחנה... אני קטנה מכמה ניקים וניקיות כאן, אבל בכל זאת אני מקווה שיש לי מה לומר בנושא וימחלו לי המבוגרים ממני...
השאלה הזו, "האם אני בעצם רוצה להתחתן בכלל?" עולה לא רק למבוגרים. ממש לא. היא נמצאת לדעתי אצל כולם. השאלה היא באיזו רמה. גם לי לפעמים עולה הספק הזה. כשאני נקרעת בלימודים/במחויבויות אחרות.. ואני אומרת לעצמי: איך למען ה' אני אשרוד את כל זה בתוספת עוד בן אדם לדאוג לו, ועוד לחשוב עליו לפני? וזה עוד מבלי לדבר על ילדים...
לעניות דעתי, אני מחלקת את השואלים לחמישה סוגים: 1. אנשים תינוקיים או אגואיסטים, שלא מוכנים לחשוב על לחיות בשותף... 2.אנשים בוגרים ומחושבים. 3. אנשים היסטריים/פסימיים/פרנואידים שמפחדים לחשוב על מציאות חיים שונה משינויים. 4. האלטער'ס למיניהם, (תסלחו לי כולם...) שכבר התרגלו לחיים ולמציאות "בטוחה" של עבודה/לימודים/מגורים ופוחדים פתאום לצעוד לעבר הלא נודע, עד שהם מוצאים חסרונות בכל פגישה שלהם... 5. ה"ירוקים" בשידוכים, הקצת פחות ילדותיים... שלא חושבים רק על שמלה/חתונה סוערת...
לפחות במקרים 1 ו4 הייתי מציעה ללכת לייעוץ מקצועי. למרות שלא יזיק לאף אדם בימינו לדאוג לתמיכה בתקופת השידוכים ;)
נשלח ב-26/11/2015 13:28
לא נפגעתי משום קשר.. אני רק מציין את זה שבחורים יותר מבוגרים הרגש אצלהם לא כמו אצל הצעירים..וכל מושגי האהבה ממבט ראשון לא נמצאים..
נשלח ב-26/11/2015 11:41
טום888 כתבה:
אני לא מהמחנה הגברי אם כך:) אני לא טוען שהשיקול אמור להיות מכני ממש לא.. אני רק טוען שבגיל מסויים הרגש מתקהה.. אז אם תחפש פרפרים באיזור הבטן..חדל חיפוש.. תתמקד יותר בתוכן..וכשתרגיש הרגשה דקה של וואו זה מדבר אלי. ותהיה לך צפיה אליה מדייט לדייט.. שם בני תמצא את הרגש האבוד..
טום, יתכן ונפגעת בעבר בקשר, אז אתה מגן על עצמך ונמנע מלהתאהב מהר.
ויש כאלה שגם בגיל מבוגר יותר, הם מאפשרים לעצמם להתרגש,
ומומלץ מדי פעם לחזור לפוקוס ולזכור ששום דבר לא סגור,
אני לא מהמחנה הגברי אם כך:) אני לא טוען שהשיקול אמור להיות מכני ממש לא.. אני רק טוען שבגיל מסויים הרגש מתקהה.. אז אם תחפש פרפרים באיזור הבטן..חדל חיפוש.. תתמקד יותר בתוכן..וכשתרגיש הרגשה דקה של וואו זה מדבר אלי. ותהיה לך צפיה אליה מדייט לדייט.. שם בני תמצא את הרגש האבוד..
אם כב הגעת לפגישה יותר מתקדמת ואתה רואה שמבחינה רגשית זה לא מתקדם אז אל תנסה לשכנע את עצמך או ללכת להתייעצות ולהתחבט... בשלב כזה זה צריך להיות או כן או לא. אין משהו שיעשה את ההחלטה במקומך, אתה מכיר את עצמך ויודע מתי אתה נפתח רגשית יותר ופחות. אני מכירה את ההרגשה הזו, זה מעצבן ומתסכל.. אבל תסכים איתי שכשמתפללים שהצד השני יגיד "לא", זה אפפ'ם לא עוזר!..
נשלח ב-25/11/2015 18:32
המספר של עם כמה יצאת לבד לא אומר כלום..השינוי תפיסה לא תלוי רק בכמה יצאתי אלא גם בגיל.. וכמו שאמרתי לרציף..אפשרי שאדם ירגיש ככה..אבל גם טבעי למדי שלא...
נשלח ב-25/11/2015 18:27
טום888 כתב:
חני מה שאמרת רק מחזק את דבריי מגילך אכן כן..יש את ההרגשה הזו שזה זה בדרך כלל מהדייט הראשון.. ככל שחולפות השנים..זה נבנה יותר באטיות ,יש המון סימני שאלה וספיקות..והרגש כנל.. צריך להפגש שוב ושוב..ולשאול רק דבר אחד האם מדייט לדייט אני מרגיש שהיא מדברת אלי.מעניינת אותי ואני מצפה לדייט הבא?
וואל, טום, הוא לא היה הראשון, וגם לא השני או השלישי שיצאתי איתו... אז לא. ולמעשה - הוא מרגיש אותו דבר, ולהזכירכם - הוא מבוגר ממני ומחלק גדול מכם, והספיק לצאת עם המון.
נשלח ב-25/11/2015 18:18
היו..וודאי שהיו... אבל זה לא משו גורף..כמו בגיל 21 כשיצאתי לשידוכים..