| נשלח ב-9/12/2015 11:09 |
|
| |
נושא לדיון ; מרוקאיות
היות וזה נושא מעשי שעשוי להטריד אותנו, אז מצאתי לנכון להעלות נושא פחות נעים, נא להגיב בבגרות.
הנה, בשעה טובה מציעים לך ״מרוקאית״,
האם הייתם חוששים ?...
האם הייתם מתלהבים ?...
האם יש עוד מקום לבדוק במוצא
או אולי יש מקום לשים לב למאפיינים של כל עידה ?
או שבכלל אין מה לחשוש לסטיגמות רחמנא ליצלן,
דווקא הסטיגמה של המרוקאיות היא טובה למדי, עד כמה שידוע לי, הן בשלניות אקסטרה, יש להן לב חבל״זי, הן נראות מעולה, והן עם אופי חם וחברותי,
אממה, הן אסרטיביות ושנונות, ועושה רושם שהן לא לבעלי לב חלש.
עד כאן כתבתי מהירהורי ליבי, חשוב לשמוע בעיקר מהנסיון חיים שלכם
לגבי מרוקאיות בפרט, ולגבי עידות בכלל.
והאם אתם יכולים להצביע על עידה מסוימת שלא הייתם מעדיפים להכיר לקטע רציני מחשש שיבולע לכם חלילה ?...
(מחילה, אני כותב ממכשיר חדש, ואולי לא בדיוק הצלחתי לערוך את ההודעה כיאות)
ועוד נקודה חשובה מאוד, לכל עידה יש המון נקודות טובות, ולדעתי חשוב
להכיר כל עידה ומאפייניה, כדי לחבב ולאהוב כל עידה בישראל,
וכדי להימנע מסטיגמות שגויות.
תודה רבה !
תוקן על ידי רציף ב- 09/12/2015 11:31:23
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 10:21 |
|
| |
| פרומערית כתב: |  | לא מזמן הכרתי אחד מרוקאי שהעיף ממני את כל הסטיגמות הקיימות על מרוקאים .. בחור חכם ואינטליגנט ומוצלח שהרבה ״אשכנזים מושלמים״ לא יגיעו רבע ממה שהגיע עד כה בחייו הקצרים... אבל בא ניקח דוגמא את דוד חיים שהזכרתי השבוע.. דוד חיים מרוקאי ברמח איבריו וכך גם אישתו הוא אמנם לא דוד אמיתי שלי אבל בשבילו המשפחה שלי משפחה שלו.. חיים אדם עדין וסובלני בצורה מפחידה!! נעים הליכות ולעולם לא תשמע אותו צועק או מתעצבן אפילו לא בכאילו.. וכך גם אשתו...כל שבוע הייתי הולכת לביתם בשביל שאשתו תלמד אותי בישולים מרוקאים אמיתיים.. מה שהופך אותי פולניה שיודעת לבשל כל מאכל מרוקאי כמעט שקיים! (עד שאני טובה במשו)מה שמבטל לנו 2 סטיגמות ! שכל המרוקאים עצבנים וחסרי סובלנות.. ושפולניות לא יודעות לבשל!! ואפרופו ׳כל המרוקאיות יודעות לבשל מדהים" נו שוין שיהיה ..אולי הדור הקודם..ורציף שאלה לי אילך..מדוע לחפש סיבות למה לא.? אולי תתחיל לחפש סיבות למה כן... |
|
אני מחפש סיבות להבין למה כן ולמה לא,
אני מקווה שתעזרו לי לגבש דיעה כי הנושא מורכב,
יש דבש ויש עוקץ..
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 10:18 |
|
| |
| ציקבעריתוש כתב: |  | |
|
לפעמים זה לא מתעדכן, אולי יש מצב לרענן את העניינים
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2015 18:42 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | לא מזמן הכרתי אחד מרוקאי שהעיף ממני את כל הסטיגמות הקיימות על מרוקאים .. בחור חכם ואינטליגנט ומוצלח שהרבה ״אשכנזים מושלמים״ לא יגיעו רבע ממה שהגיע עד כה בחייו הקצרים... אבל בא ניקח דוגמא את דוד חיים שהזכרתי השבוע.. דוד חיים מרוקאי ברמח איבריו וכך גם אישתו הוא אמנם לא דוד אמיתי שלי אבל בשבילו המשפחה שלי משפחה שלו.. חיים אדם עדין וסובלני בצורה מפחידה!! נעים הליכות ולעולם לא תשמע אותו צועק או מתעצבן אפילו לא בכאילו.. וכך גם אשתו...כל שבוע הייתי הולכת לביתם בשביל שאשתו תלמד אותי בישולים מרוקאים אמיתיים.. מה שהופך אותי פולניה שיודעת לבשל כל מאכל מרוקאי כמעט שקיים! (עד שאני טובה במשו)מה שמבטל לנו 2 סטיגמות ! שכל המרוקאים עצבנים וחסרי סובלנות.. ושפולניות לא יודעות לבשל!! ואפרופו ׳כל המרוקאיות יודעות לבשל מדהים" נו שוין שיהיה ..אולי הדור הקודם..ורציף שאלה לי אילך..מדוע לחפש סיבות למה לא.? אולי תתחיל לחפש סיבות למה כן... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2015 18:39 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | האמת שכתבתי אתזה בצחוק...הדעה שלי היא כדלהלן: כשלעצמו, עניין ה'עדות' בימינו הוא חרטא, כי כולנו גדלנו במציאות ישראלית ובעלי רקע (שואף ל) זהה. ולדעתי נישואים ב90 אחוז מהמקרים, יעבדו יפה מאוד בלי תלות בעדה של המשודכים. אממה, בגלל שאנחנו עובדים בשיטה של 'לפנות לשדכן' אז יש בחירה, וכשיש בחירה אני לא רואה חוכמה יתרה בלבחור בן/ת זוג מעדה שונה...הסיבה? זה לא רע, אלא פשוט טיפה מסבך עניינים...כמו הבדלי נוסחים, פערי מנטליות, והכי הכי רציני- איך שהמשפחה והסביבה מקבלים דבר שכזה (שאפאחד פה לא יתייפייף ויחשוב את עצמו לחסין מפני קושי כזה) . אז רע זה ממש לא, אבל לא דבר שהייתי בוחר 'מלכתחילה'. לסיכום- מי שמוכן לבלוע את הקשיים שדבר כזה מביא איתו (שכולם קשיים 'טכניים' ו'חיצוניים' לכאורה) אדרבה ואדרבה- נמצא שהוא פותח לעצמו חלון של המון אופציות לשידוך. אבל זה לא ה'לכתחילה' כשפונים לשדכן. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני דווקא חושבת שיש עדיין זן של אנשים שחיים בישראל ולא נהפכו לצברים... לדוגמ' אשכנזים ירושלמים או מרוקאים נתיבותייים - למי שמכיר...
ויהיה זה עוול עצום לספרדי טוב אם יתחתן עם ירושלמית... וכן להיפך..
ואני מכירה משפחות כאלה וכאלה מכל הכיוונים...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2015 01:12 |
|
| |
| ציקבעריתוש כתב: |  | |
|
במידה ואחת התגובות נמחקת,אז באופן אקראי מופיע שם של אחד הניקים מהתגובות הקודמות,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2015 00:32 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2015 15:44 |
|
| |
מי המציא את הכינוי חרדי ?
בגדול, אין סטיגמה וכולם אהובים,
אין כל כך חיבור בין העידות.
זה מובן מאליו שבאיזשהוא גיל אפשר בהחלט לגשת להצעה מעידה אחרת ולכתחילה זה חכם שאשכנזי יקח אשכנזיה, וספרדי תקח ספרדיה, כי עדיין יש אפשהוא הבדלי מנטליות.
רבותינו התוו לנו את הדרך הזאת , לכתחילה אם ומתי שאפשר.
וטוב שכך.
אשרינו
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2015 15:08 |
|
| |
אולי כי הוא שמע על מה שנאמר ליוני!? פה עיר הקודש אומן. שבת שלום חודש טוב וחנוכה שמח: נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-10/12/2015 22:54 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  | | נוודת כתבה: |  |
| טום888 כתבה: |  |
| נוודת כתב: |  | אמת טום, אתה צודק בכל מילה! כמו שאמרת, העדתיות בחברה החרדית היא הסימפטום הבולט והקשה ביותר להתנהלות מרובעת אצלנו.. בכלל הכי טוב אם הציבור החרדי היה מפסיק עם כל הכינויים שיוצאים חדשים לבקרים . הם רק מעוררים בידול,ריחוק , שנאה, מחלוקת ופגיעה (פרענק, אשכנטוז, מחבלים,שוינאים, חרד"ק. לפניני לשון עדכניים -בדקו בפורום הכללי..) כן יש מקום לשמור ולדבוק במנהגי בית אבא ואני גם מבינה מאד (לא מסכימה) את אלו ששומעים רק מהעדה שלהם. לא לכולם יש כח ורצון להתמודד מול מערכת שאם יעשו צעד מסוים יקוטלגו כסוג ב'-הם והצאצאים שלהם . (רק לחשוב על כך גורם לכאב ראש ולב... השכנים-מה יגידו והריכולים....החברים-ההשוואה והבדיחות, מראה הילדים, מקומות חינוך...) איך לתקן? אפשר בכלל לתקן? מי יתקן? יש סיכוי לשינוי ? (לא רק בנק' הנ"ל) או ש...ברוח הימים- גם נר קטן, בחשיכה מוחלטת עושה אור... נשלח מהאנדרואיד שלי _________________
|
|
עם כל השפעותיה השליליות וההרסניות של המדיה, הדבר היחיד הטוב שאפשר לקחת ממנה הוא: שהיא באמת גורמת לקבעון המחשבתי להפתח, וגם אם כעת הפתח הוא רק כחודו של מחט, עצם היווצרות הפתח ,מבטאת שינוי חיובי בתפיסה,או לפחות נותנת אופציה לחשיבה מחוץ לקופסא, כדוגמא גרידא אפשר לראות בתנועת התשובה בין אז להיום, אז:אורי זוהר ודומים לו שעשו מהפך בחייהם היה בניתוק מוחלט מהעבר על כל המשתמע מכך, כיום :אפשר לראות את משפחת בנאי שולי רנד דני שטג ועוד שמשלבים בין קודש לחול, תפיסת התשובה, כעיקרון של קיום תורה ומצוות והצטרפות למגזר החרד לדבר ה ,הייתה קיימת אז והיום בשווה, ההבדל הוא במבט יותר רחב ,לא בצבעי שחור ולבן או בכן ולא, זו דגמא אחת , ומי שחושב על זה קצת יותר לעומק, יכול לראות את "השטח" חי את הדילמה הנ"ל. למשל שורשי ההבדל בין הפלגים שנקראים הירושלמי והבני ברקי,ואני מדבר רק מהפן הסוציולוגי חברתי בלבד! (ללא החלק הפוליטי והעסקני כמובן שהוא פן שקיים ונותן טון משמעותי ולצערי בעיקר מלוכלך) נוצרו מהדילמה של ריאליות מול פרנויה בעולם שמרני שמתמודד עם רוחות המדיה, כנ"ל תופעת "החרדים הישראלים", אם כי שכמו שמשמרנות יתר יכולה להווצר בועה שלילית ,כך גם מפתיחות ,והתוצאות לצערינו כואבות..,אדם ההולך בדרכי ה צריך את העשה לך רב שיכוונו בין הטיפות ,כדי שלא יפול בין הכסאות ויצא יפסד מכאן ומכאן,
תוקן על ידי טום888 ב- 10/12/2015 15:04:08
תוקן על ידי טום888 ב- 10/12/2015 15:05:31
|
|
אהבתי את ההגדרה- מגזר החרד לדבר ה' נכון שיותר אנשים מהדור הצעיר נחשפים ומשלבים ויוצאים ממה שנחשב מיינסטרים חרדי-נו ואז מה? הם נחשבים כפורצי גדר וסרים מן הדרך -מה שמוביל לחידוד הקטבים וההתבצרות של כל אחד בקיצון שלו - ורק יכול למהר את התהליך מפתיחות להתקלקלות.... לאן מועדות פנינו? ז"א יקום זרם חדש? מתון אך מקפיד על הלכות?הוא יחשב מוקצה? אנחנו עכשיו בשפל של תהליך היסטורי? גם אביתר בנאי ושולי רנד לא נחשבים 100% חרדים לפי הספר...
תוקן על ידי נוודת ב- 10/12/2015 17:53:23
תוקן על ידי נוודת ב- 10/12/2015 18:01:35
|
|
|
|
ואיקא ישראלי הרב שך בלי לומר לו המשיך לצייר..אז מה? דברתי על המציאות הכללית לשלוף שם או שתיים לא תשנה ..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2015 22:53 |
|
| |
| נוודת כתב: |  | | טום888 כתבה: |  |
| נוודת כתב: |  | אמת טום, אתה צודק בכל מילה! כמו שאמרת, העדתיות בחברה החרדית היא הסימפטום הבולט והקשה ביותר להתנהלות מרובעת אצלנו.. בכלל הכי טוב אם הציבור החרדי היה מפסיק עם כל הכינויים שיוצאים חדשים לבקרים . הם רק מעוררים בידול,ריחוק , שנאה, מחלוקת ופגיעה (פרענק, אשכנטוז, מחבלים,שוינאים, חרד"ק. לפניני לשון עדכניים -בדקו בפורום הכללי..) כן יש מקום לשמור ולדבוק במנהגי בית אבא ואני גם מבינה מאד (לא מסכימה) את אלו ששומעים רק מהעדה שלהם. לא לכולם יש כח ורצון להתמודד מול מערכת שאם יעשו צעד מסוים יקוטלגו כסוג ב'-הם והצאצאים שלהם . (רק לחשוב על כך גורם לכאב ראש ולב... השכנים-מה יגידו והריכולים....החברים-ההשוואה והבדיחות, מראה הילדים, מקומות חינוך...) איך לתקן? אפשר בכלל לתקן? מי יתקן? יש סיכוי לשינוי ? (לא רק בנק' הנ"ל) או ש...ברוח הימים- גם נר קטן, בחשיכה מוחלטת עושה אור... נשלח מהאנדרואיד שלי _________________
|
|
עם כל השפעותיה השליליות וההרסניות של המדיה, הדבר היחיד הטוב שאפשר לקחת ממנה הוא: שהיא באמת גורמת לקבעון המחשבתי להפתח, וגם אם כעת הפתח הוא רק כחודו של מחט, עצם היווצרות הפתח ,מבטאת שינוי חיובי בתפיסה,או לפחות נותנת אופציה לחשיבה מחוץ לקופסא, כדוגמא גרידא אפשר לראות בתנועת התשובה בין אז להיום, אז:אורי זוהר ודומים לו שעשו מהפך בחייהם היה בניתוק מוחלט מהעבר על כל המשתמע מכך, כיום :אפשר לראות את משפחת בנאי שולי רנד דני שטג ועוד שמשלבים בין קודש לחול, תפיסת התשובה, כעיקרון של קיום תורה ומצוות והצטרפות למגזר החרד לדבר ה ,הייתה קיימת אז והיום בשווה, ההבדל הוא במבט יותר רחב ,לא בצבעי שחור ולבן או בכן ולא, זו דגמא אחת , ומי שחושב על זה קצת יותר לעומק, יכול לראות את "השטח" חי את הדילמה הנ"ל. למשל שורשי ההבדל בין הפלגים שנקראים הירושלמי והבני ברקי,ואני מדבר רק מהפן הסוציולוגי חברתי בלבד! (ללא החלק הפוליטי והעסקני כמובן שהוא פן שקיים ונותן טון משמעותי ולצערי בעיקר מלוכלך) נוצרו מהדילמה של ריאליות מול פרנויה בעולם שמרני שמתמודד עם רוחות המדיה, כנ"ל תופעת "החרדים הישראלים", אם כי שכמו שמשמרנות יתר יכולה להווצר בועה שלילית ,כך גם מפתיחות ,והתוצאות לצערינו כואבות..,אדם ההולך בדרכי ה צריך את העשה לך רב שיכוונו בין הטיפות ,כדי שלא יפול בין הכסאות ויצא יפסד מכאן ומכאן,
|
|
אהבתי את ההגדרה- מגזר החרד לדבר ה' נכון שיותר אנשים מהדור הצעיר נחשפים ומשלבים ויוצאים ממה שנחשב מיינסטרים חרדי-נו ואז מה? הם נחשבים כפורצי גדר וסרים מן הדרך -מה שמוביל לחידוד הקטבים וההתבצרות של כל אחד בקיצון שלו - ורק יכול למהר את התהליך מפתיחות להתקלקלות.... לאן מועדות פנינו? ז"א יקום זרם חדש? מתון אך מקפיד על הלכות?הוא יחשב מוקצה? אנחנו עכשיו בשפל של תהליך היסטורי? גם אביתר בנאי ושולי רנד לא נחשבים 100% חרדים לפי הספר...
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
אין ספק כי תרבות המדיה גרמה להמון לאבד את עצמם לדעת מבחינה רוחנית. אך היא קיימת כמציאות, ומולה צריך להשמע לדעת תורה שתיתן את הכלים לעמוד מולה אין ספק.. מה יהיה ?אי אפשר לדעת הנבואה ידוע למי נתנה. אך אי אפשר שלא לראות שכן יש היום שינוי תפיסתי שמשתחרר מהרבה קבעונות מחשבתיים שאין בינם לבין התורה כלום. מאידך כמו שטענת, קיימת גם מציאות של חידוד קטבים, אך היא ממש לא המיינסטרים. כך גם תופעת הנשירה שנוצרת מהמדיה היא בשוליים וממש לא במרכז(הרב נויגרשל טוען שהדור שלנו מבחינת נשירה הוא באחוז נמוך לעומת דורות אחרים!) נשאר המיינסטרים והוא משייך את עצמו לדעת לציבור החרד, ויחד עם זאת מושפע ברמה כזו או אחרת מאווירת המדיה, ונוצרת פתיחות שמובילה לפתיחות מחשבתית שלא מחייבת קלקול, כי זה תלוי שוב באם יש או אין דעת תורה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2015 22:24 |
|
| |
| נוודת כתבה: |  |
|
|
תוקן על ידי טום888 ב- 10/12/2015 15:05:31 |
|
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2015 17:51 |
|
| |
|
|
תוקן על ידי טום888 ב- 10/12/2015 15:05:31 |
|
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2015 17:32 |
|
| |
| רציף כתבה: |  |
| נוודת כתב: |  | לפני שרואה את המדובר (סגנון,אופי,מידות, עניין )- מבחינתי זהו עוד נתון מידי שמיים , ככה שאין לי בעיה ח"ו עם שום עדה ,גם מרוקאים... (ועוד נקודה- לטעמי לדוש ולהזכיר עדות כתלות להתנהגות מסוימת-קצת חסר טעם וילדותי...)
נכון ויש קורטוב מן האמת בסטיגמות, אבל ממש לא באופן שאפשר להקיש על כולם.. בכל עדה יש מכל הסוגים. ברור שיש עדות עם מאפיינים בולטים יותר- שניתן להתווכח על טיבם- אך כדאי לך באופן אישי לבדוק האם לך מתאים מישהי עם סגנון/משפחה/אופי כזה אחרי שנפגשת ואז תחליט, ולא על סמך כותרת...
נישואים הם הפיכה משניים לאחד.. גם אם תהיו מאותו מוצא -ישנם פערים (אם יותר אם פחות) וצריך לגשר ולעבוד על עצמך.. השאלה כמה אתה מוכן להתמודד? ועוד שאלה-האם אתה מוריד מישהי כי העדה שלה תרים גבה בסביבה שלך?...
וסתם ככה- מ"ערבוב" עדות יוצאים ילדים הכי יפים;)
תוקן על ידי נוודת ב- 09/12/2015 12:35:05
|
| סתם ככה, ילדי תערובת הם הכי יפים, הכי חכמים, והכי חסונים. את כותבת נפלא :) |
|
תודה:) אני רוצה לבקש ממך סליחה על איך שהגבתי אז באשכול טעון משקל...הייתי תוקפנית כלפיך כשהבעת את דעתך..סליחה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-10/12/2015 14:54 |
|
| |
| נוודת כתב: |  | אמת טום, אתה צודק בכל מילה!
כמו שאמרת, העדתיות בחברה החרדית היא הסימפטום הבולט והקשה ביותר להתנהלות מרובעת אצלנו..
בכלל הכי טוב אם הציבור החרדי היה מפסיק עם כל הכינויים
שיוצאים חדשים לבקרים . הם רק מעוררים בידול,ריחוק , שנאה, מחלוקת ופגיעה (פרענק, אשכנטוז, מחבלים,שוינאים, חרד"ק.
לפניני לשון עדכניים -בדקו בפורום הכללי..)
כן יש מקום לשמור ולדבוק במנהגי בית אבא ואני גם מבינה
מאד (לא מסכימה) את אלו ששומעים רק מהעדה שלהם. לא
לכולם יש כח ורצון להתמודד מול מערכת שאם יעשו צעד מסוים יקוטלגו כסוג ב'-הם והצאצאים שלהם . (רק לחשוב על כך גורם לכאב ראש ולב... השכנים-מה יגידו והריכולים....החברים-ההשוואה והבדיחות, מראה הילדים, מקומות חינוך...)
איך לתקן? אפשר בכלל לתקן? מי יתקן?
יש סיכוי לשינוי ? (לא רק בנק' הנ"ל)
או ש...ברוח הימים- גם נר קטן, בחשיכה מוחלטת עושה אור...
נשלח מהאנדרואיד שלי
הדבר היחיד הטוב שאפשר לקחת ממנה הוא:
שהיא באמת גורמת לקבעון המחשבתי להפתח, וגם אם כעת הפתח הוא רק כחודו של מחט,
עצם היווצרות הפתח ,מבטאת שינוי חיובי בתפיסה,או לפחות נותנת אופציה לחשיבה מחוץ לקופסא,
כדוגמא גרידא אפשר לראות בתנועת התשובה בין אז להיום,
אז:אורי זוהר ודומים לו שעשו מהפך בחייהם היה בניתוק מוחלט מהעבר על כל המשתמע מכך,
כיום :אפשר לראות את משפחת בנאי שולי רנד דני שטג ועוד שמשלבים בין קודש לחול,
תפיסת התשובה, כעיקרון של קיום תורה ומצוות והצטרפות למגזר החרד לדבר ה ,הייתה קיימת אז והיום בשווה,
ההבדל הוא במבט יותר רחב ,לא בצבעי שחור ולבן או בכן ולא, זו דגמא אחת ,
ומי שחושב על זה קצת יותר לעומק, יכול לראות את "השטח" חי את הדילמה הנ"ל.
למשל שורשי ההבדל בין הפלגים שנקראים הירושלמי והבני ברקי,ואני מדבר רק מהפן הסוציולוגי חברתי בלבד!
(ללא החלק הפוליטי והעסקני כמובן שהוא פן שקיים ונותן טון משמעותי ולצערי בעיקר מלוכלך)
נוצרו מהדילמה של ריאליות מול פרנויה בעולם שמרני שמתמודד עם רוחות המדיה,
כנ"ל תופעת "החרדים הישראלים", אם כי שכמו שמשמרנות יתר יכולה להווצר בועה שלילית ,כך גם מפתיחות ,והתוצאות לצערינו כואבות..,אדם ההולך בדרכי ה צריך את העשה לך רב שיכוונו בין הטיפות ,כדי שלא יפול בין הכסאות ויצא יפסד מכאן ומכאן,
|
|
|
|
|