| נשלח ב-17/12/2015 20:05 |
|
| |
מחרוזמיאמי
כידוע,למיאמי היו במהלך שנות פעילותם,הרבה מחרוזות מעניינות ויפות. באשכול זה נציין את שמות השירים שכללו מחרוזת אחת,ואיפה המחרוזת פורסמה.(אם בדיויודי\הופעה מסויימת)
בהצלחה:)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2016 21:49 |
|
| |
| משוררששיער כתב: |  |
| greenie כתב: |  | אני משערת שלא ממש התכוונת לסוג זה של מחרוזת, אך מכיוון שזו האהובה עליי ביותר. אציין אותה כאן ואף אכניס לינק.
מחרוזת פרחי מיאמי עם מרדכי בן דוד בהאסק 8 או 9 כמדומני. אין וידיאו של המחרוזת, רק אודיו.
|
|
האסק 8. יהיה מדויק יותר לנסח זאת: "אין" ברשות הרבים "וידיאו של המחרוזת, רק אודיו". הרשי לי לצטט את עצמי מאשכול סמוך: "ירחמיאל הופיע עם הפרחים .. בקונצרט 'האסק' 8 – שם הם ביצעו, בין שאר היצירות, מחרוזת מדהימה בדואט עם מרדכי ורדיגר. אחח, מדובר בהנאה מוסיקלית צרופה של שני כשרונות מוסיקליים. אגב, באשכול אליו הפנה netson, ציינה מנהלת הפורום ז"ל yosher כי ה"הופעה הזאת מעולם לא יצאה בדיסק לצפייה בעקבות וטו שהוטל על צילום, הקלטה ותיעוד שנערכים באולם שבו היתה ההופעה". צדקו דבריה כי הקונצרט אכן לא יצא מעולם באלבום צפייה, החלטה שהביאה להפסד נכס מוסיקלי מכובד, אולם אוסיף ואציין כי הוא בהחלט תועד בוידאו, ופיסת המוסיקה המוזהבת הזו קיימת לה אי שם .. זהו לא הקונצרט היחיד שלצערנו לא יצא באלבום צפייה. ההיסטוריה של קונצרטי 'האסק' מלומדת בקונצרטים מדהימים שברובם תועדו בוידאו, אולם מעולם לא ראו אור מסיבות שונות ומגוונות. אציין לדוגמא את קונצרט 'האסק' 3 שהכיל מופע נפלא של אבריימ'ל פריד, שיצא לאור רק במהדורת אלבום שמע ומעולם לא ראה אור כאלבום צפייה, למרות שסלילי הוידאו בהחלט קיימים, זאת משום ווטו שהטיל על-כך אבריימ'ל פריד, כידוע ליודעי ח"ן. בחזרה לקונצרט האמור, 'האסק' 8, הוא אמנם לא יצא באלבום צפייה, אף לא זכה לראות אור עולם כאלבום שמע, אולם המחרוזת האמורה שולבה במסגרת אלבום השמע 'HASC – Unforgettable Moments 1'. מומלץ בחום מוסיקלי. |
|
האם לפרחי מיאמי חוץ מהמחרוזת עם MBD, היו עוד שירים בהאסק 8?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2016 21:47 |
|
| |
| משוררששיער כתב: |  |
| מיאמוש כתב: |  | במיאמי רווח,(לא בטוחה שבהופעה החיה זה אכן היה מחרוזת,אבל בדיוידי זה כן) כן תהיה בשרו קומט שוין ירושלים הבנויה יעלה ויבוא ריבונו |
|
כל הכבוד על העמדת הדברים בסימן שאלה, תוך זהירות מקביעה נמהרת של מסקנא נחרצת, אולם בהחלט צדקו דברייך: השירים הללו לא בוצעו בקונצרט כמחרוזת, ורק נערכו באלבום ה- DVD כמחרוזת, וזאת על שום המכנה המשותף שהיה להם: השימוש במיקרופוני ראש "מדונה".
|
|
לא עלה בדעתי כיוון כזה של מכנה משותף...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2016 04:20 |
|
| |
| netson כתב: |  | וגם פעם היו מחרוזות מעורבות כלומר שקטות עם קיצביות. בשנים האחרונות: יש מחרוזת לשירים הקיצביים ויש מחרוזת לשירים השקטים... או שאני טועה(אני לא ממש מכיר.) מיאמוש מה דעתך? |
|
אם יורשה אף לי להביע את דעתי... זו טיבה של מחרוזת. מחרוזת, מעצם גדרה, מוכרחת להיות חרוזה משירים בעלי מכנה משותף. אלא שבמציאת המכנה המשותף יכול הינך להלך אחר מכנה משותף מוסיקלי ולקבץ את השירים בעלי סוגה מוסיקלית דומה [ומכאן נגזרות המחרוזות השקטות, הקצביות, וכיוצא באלו. ראה, לצורך הדוגמא, את 'מחרוזת סווינג' שביצע אבריימ'ל בקונצרט בהיכל התרבות בתל אביב, ההופעה האחת והיחידה, לצערנו, שהואיל אבריימ'ל להוציא ב- DVD רשמי. אך זה כבר נושא למאמר בפני עצמו], ומאידך, יכול הינך להלך אחר כל מכנה משותף אחר המאגד תחתיו את מקבץ השירים הללו [ראה, לצורך הדוגמא, את 'מחרוזת יוסי גרין' או 'מחרוזת חב"ד' שביצע שם אבריימ'ל. או, בעצם, את המחרוזת שהוזכרה בדבריי לעיל – 'מחרוזת מיקרופוני מדונה']. למיטב זכרוני, לכל המחרוזות שהורכבו משירים קצביים ושקטים כאחד, היה מכנה משותף אחר שקיבצם אחד אל אחד ויצר מהם מחרוזת אחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2016 04:18 |
|
| |
| netson כתב: |  | | פעם היו מחרוזות ארוכות.(שהורכבו יותר מ 3-4 שירים) |
|
גם כיום ישנם מחרוזות המורכבות מיותר מארבעה שירים [אם-כי אינם מגיעות לשמונה שירים, בדומה למחרוזת שציינה לעיל מיאמוש]; בשנים האחרונות הן בדרך כלל מורכבות מחמישה שירים. ידעת [הטעות מכוונת] ומצאת. כעת אני שם לב שאתה עצמך ציינת מאוחר יותר לכמה מהן...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2016 04:17 |
|
| |
| מיאמוש כתב: |  | במיאמי רווח,(לא בטוחה שבהופעה החיה זה אכן היה מחרוזת,אבל בדיוידי זה כן) כן תהיה בשרו קומט שוין ירושלים הבנויה יעלה ויבוא ריבונו |
|
כל הכבוד על העמדת הדברים בסימן שאלה, תוך זהירות מקביעה נמהרת של מסקנא נחרצת, אולם בהחלט צדקו דברייך: השירים הללו לא בוצעו בקונצרט כמחרוזת, ורק נערכו באלבום ה- DVD כמחרוזת, וזאת על שום המכנה המשותף שהיה להם: השימוש במיקרופוני ראש "מדונה".
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2016 04:17 |
|
| |
| greenie כתב: |  | אני משערת שלא ממש התכוונת לסוג זה של מחרוזת, אך מכיוון שזו האהובה עליי ביותר. אציין אותה כאן ואף אכניס לינק.
מחרוזת פרחי מיאמי עם מרדכי בן דוד בהאסק 8 או 9 כמדומני. אין וידיאו של המחרוזת, רק אודיו.
|
|
האסק 8. יהיה מדויק יותר לנסח זאת: "אין" ברשות הרבים "וידיאו של המחרוזת, רק אודיו". הרשי לי לצטט את עצמי מאשכול סמוך: "ירחמיאל הופיע עם הפרחים .. בקונצרט 'האסק' 8 – שם הם ביצעו, בין שאר היצירות, מחרוזת מדהימה בדואט עם מרדכי ורדיגר. אחח, מדובר בהנאה מוסיקלית צרופה של שני כשרונות מוסיקליים. אגב, באשכול אליו הפנה netson, ציינה מנהלת הפורום ז"ל yosher כי ה"הופעה הזאת מעולם לא יצאה בדיסק לצפייה בעקבות וטו שהוטל על צילום, הקלטה ותיעוד שנערכים באולם שבו היתה ההופעה". צדקו דבריה כי הקונצרט אכן לא יצא מעולם באלבום צפייה, החלטה שהביאה להפסד נכס מוסיקלי מכובד, אולם אוסיף ואציין כי הוא בהחלט תועד בוידאו, ופיסת המוסיקה המוזהבת הזו קיימת לה אי שם .. זהו לא הקונצרט היחיד שלצערנו לא יצא באלבום צפייה. ההיסטוריה של קונצרטי 'האסק' מלומדת בקונצרטים מדהימים שברובם תועדו בוידאו, אולם מעולם לא ראו אור מסיבות שונות ומגוונות. אציין לדוגמא את קונצרט 'האסק' 3 שהכיל מופע נפלא של אבריימ'ל פריד, שיצא לאור רק במהדורת אלבום שמע ומעולם לא ראה אור כאלבום צפייה, למרות שסלילי הוידאו בהחלט קיימים, זאת משום ווטו שהטיל על-כך אבריימ'ל פריד, כידוע ליודעי ח"ן. בחזרה לקונצרט האמור, 'האסק' 8, הוא אמנם לא יצא באלבום צפייה, אף לא זכה לראות אור עולם כאלבום שמע, אולם המחרוזת האמורה שולבה במסגרת אלבום השמע 'HASC – Unforgettable Moments 1'. מומלץ בחום מוסיקלי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2016 23:11 |
|
| |
|
| נשלח ב-13/1/2016 22:52 |
|
| |
מחרוזות בהופעה, ירושלים,ישראל, ס"ו: 1. לא ישא גוי, עוד יישמע, כל מי שעוסקים, תהילתה' ידבר פי, והיה מחנך קדוש 2. הנה מה טוב, קרוב ד', דוי הסר, אלו' כל בריות, ואדון עולם 3. מחרוזת שירים עם סולואים: אחת שאלתי, ואני תפילתי, זעקתי אליך ד'.
מחרוזות בהופעת קיץ, ירושלים,ישראל, ע"א: 1)רווח, משיח, איום ונורא, גלה. 2) שירו לו, The Simcha Song, שבת ירושלים, בסייעתא דשמיא.
הקישורים למחרוזות הללו כאן בפורום.
תוקן על ידי netson ב- 13/01/2016 22:53:21
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2015 17:33 |
|
| |
מחרוזות של השנים האחרונות-דווי מצווה גדולה יבא ניגון ,אשירה, ביום ההוא היתה גם מחרוזת בהופעת סוכות עג '- משה אמת ויבטחו בך ונראה לי גם תורה היום נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-17/12/2015 23:56 |
|
| |
|
| נשלח ב-17/12/2015 23:54 |
|
| |
וגם פעם היו מחרוזות מעורבות כלומר שקטות עם קיצביות. בשנים האחרונות: יש מחרוזת לשירים הקיצביים ויש מחרוזת לשירים השקטים... או שאני טועה(אני לא ממש מכיר.) מיאמוש מה דעתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2015 23:32 |
|
| |
אכן, רואים זאת לפי הרשימה של השירים..(כן,ישבתי על הדרך לצפות בכל הדיוידי הישנים..:-) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-17/12/2015 23:30 |
|
| |
פעם היו מחרוזות ארוכות.(שהורכבו יותר מ 3-4 שירים)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2015 20:43 |
|
| |
במיאמי רווח,(לא בטוחה שבהופעה החיה זה אכן היה מחרוזת,אבל בדיוידי זה כן) כן תהיה בשרו קומט שוין ירושלים הבנויה יעלה ויבוא ריבונו
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2015 20:29 |
|
| |
ועוד מחרוזת מתוקה במיוחד באותה הופעה,עם טוויסט מעניין -כל שיר שמסתיים הוא גם המילה הראשונה של השיר הבא:(וחליפות פסים אדום לבן,מקלות וכובעים לבנים..) משה אמת אמת מלכינו ברוך ה ה ישמרך עולם עולם שלום לעולם ...שים שלום תורת חיים would you please הוריני ה' ואז חוזרים שוב למשה אמת:)
|
|
|
|
|