בית פורומים עצור כאן חושבים

פוביית אשמדאי ולילית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/12/2015 02:49 לינק ישיר 
פוביית אשמדאי ולילית

באחד הימים בשבוע החולף אני פוגש בחור ישיבה מכר אחרי תקופה ארוכה שלא ראיתיו, פניו נפולות נראה חסר אנרגיה אפילו בדיכאון.
הוא מתאונן שאיבד כוחו ומרצו, ו"אין לו כח לכלום". 

אחרי קצת חפירות ודיבוב מצידי צף עניין השז"ל, המשפיע בישיבה תפס אותו לשמועס, הוא לקח ללב עניין "העבירה שאין עליה תשובה", והמזון של השדים שמלווים אדם במותו. בתחילה היה קשה לו, כעת הוא טוען ש"ניצח" ואין לו כל תאווה. הבעיה שאין לו אנרגיה לכלום, והוא קם מאוחר וכו'.
לא ידעתי איך לומר שהוא פשוט לקה בדיכאון אחרי שנלחם בנפשו בחורמה, כנראה הוא יקח תרופות יום אחד.

אמנם זה תחום קצת רגיש, שלא נעים לדבר עליו. אבל, הדבר צרם לי, ולאחרונה פורסם על בחור מישיבת גור של"ע התאבד ונרמז שיש לזה קשר לענייני קדושה שהם מקפידים על כך. 
ואני תוהה בעניין לא רק על ההדחקות הפסיכולוגיות 24/7 שיש כאן. שבניגוד לכל טבע אחר שאפשר לתעל, הרי כאן לרווק אין ממש לאן לתעל את רתיחתו. זהו דיון פסיכולוגי גרידא שאפשר לצדד לכאן ולכאן.

מה שמפריע לי זה גם התפיסה המוסרית/קבלית/דתית שרואה בדבר שמצד הטבע הוא טריוויאלי, כחטא.

אמנם, הדבר ידוע שקיים תפיסות דתיות כאלה, למשל, במה שהיהדות רואה כמצווה הראשונה בתורה, הנוצרים רואים כעבירה החמורה בתבל, וחטאו של עץ הדעת.
(וגם אצלנו הרבה רואים בפסוק "הן בעוון חוללתי" כפשוטו - ויש הרבה הרואים בדחף המיני "רע הכולל" ועוד כהנה למכביר, והנוצרים הסתמכו על מקורות יהודיים כלשהם)

כעת ברצוני לדון בתפיסת המציאות כבריאה מהבורא, ובכך שהמוסר כפוף למציאות (פועל בתוך הטבע) ולא יוצר אותו או מבטל אותו. (לדוגמה בלתי אפשרי לטעון שכח הגרביטציה הינו "בלתי מוסרי")

לו יצויר שיחנכו אותי שבכל אכילה ושתייה שאדם אוכל הוא מכניס לגופו שדים נתעבים, ולכן עליו להתנזר כמה שיותר, ואף ממה שאכל מחמת ההכרח עתיד לסבול מזה ייסורים עד ש"יתמרק" מכך.
ולא עוד, אלא שיש אומרים שגם החמצן הקיים בעולם הזה, הינו "נגוע" בליליות רעות, וכל נשימה שאדם נשם בעולם השפל הוא מזרים אנרגיות שליליות ואפילות לנשמתו האומללה שתסע בגורלה המר. 
והחי יתן אל ליבו לנשום כמה שפחות נשימות וכמה שיותר קצר.

אמנם, עוד לא הגענו הלום. אך ההקשר לשז''ל בעיני ברור, והדבר מקומם עד מאוד.

ולכאורה, אפשר לומר שאין זה דיון מוסרי, אלא שכך הוא המציאות, החמצן והחיטה, הינם נייטרלים, ואילו הזרע הינו מטען נפיץ ומסוכן שלפי הקודים הנסתריים של היקום אמורים להפלט דווקא בגוף נקבי. 
זאת אומרת אין כאן שיקול "מוסרי", אלא תועלתני מצד הטבע הבלתי מרוסן.

אבל. היות שבעיני הדחף הקשור לילודה, הינו נתון כטבע בכל זכר, כטבע לאכול ולשתות ולנשום. ואני חונכחתי להאמין שה' ברא עולם, ולא חבורת שדים וליליות שהשתלטו על מעברים וצינורות, או לחילופין א-ל אהבה וא-ל התשוקה ארוס קופידון זאוס וכן הלאה. 

האמנם.. הא-ל שלנו טבע באדם רפלקס שרק כניסה לדיכאון ודכדוך תצילנו מזה ? איני יודע, מה היה בזמן חז''ל, אולי התחתנו מוקדם, אולי הזכרים היו פחות בריאים, אך כל מי שמתעסק עם נוער יודע שזה עניין שמכניס דרך קבע הרבה נוער לדכאונות וחוויות שליליות.
ויש מקומות כ"נרמז" לעיל שנותנים תרופות דרך קבע לבחורים בריאים לחלוטין שיש להם דחף טבעי זה, ואיני יודע באילו אחוזים מדובר כי בציבור הנאור והמתקדם שלנו אף אחד לא יעשה סטטיסטיקה בכך. 

ואני שואל , השופט כל הארץ לא יעשה משפט, וכי בורא כל עולמים נפל שדוד בפני כנופיית שדונים נסתרים ?! או שמא אוסף של מלוקולות קבליות שולטות במרחב, ועל הנער המסכן נגזר לזבוח חדוות נעוריו לקפריזיות של אשמדאי מלך הליליות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/1/2016 14:49 לינק ישיר 

הסטטיסטיקה היתה להבהיר נקודה: אם אתה מכיר מקרים רבים, אין בכך ראיה שזה רוב הציבור. גם לי אין לי מושג מה המספרים האמיתיים, 
רוב בחורי הישיבות שאני מכיר אינם מדברים על כך, אבל מהמקרים הבודדים שהשיחה התגלגלה לנושא קיבלתי את הרושם שרוב הבחורים אינם רגילים בחטא הזה. כמובן פגשתי גם בחורים שרגילים, אבל הם היו הבחורים שנחשבו מקולקלים בלאו הכי. 
גם אם אתה עוסק בחינוך ובחורים באים אליך , לא תשאל כל בחור אילו עברות כבר עלו על דעתו, כמו בבדיחות על כמרי הנוצרים. לפיכך תדע רק למי יש בעיות. אבל לא כל הציבור הם חולי עיניים, אף על פי שרוב מי שמגיע לרופא עיניים הוא חולה.
אם תרצה לעשות סטטיסטיקה בדבר שתוכל לקבל עליו תשובות: שאל בחורים אם הם שומרים עיניים, ומה דעתם כמה אחוז מהציבור שומרים עיניים. אני מודיע מראש שיהיו שלוש קבוצות: הצדיקים ששומרים עינים כמעט תמיד, שיאמרו שרוב הציבור שומר עינים. אלו שכבר התייאשו, והם יאמרו שרוב הציבור אינו שומר. והבינוניים שלפעמים שומרים ולפעמים לא, והם יאמרו שמחצית הציבור שומרת ומחציתו לא. 
איני יודע מראש מה הסטטיסטיקה האמיתית, אבל ברור שזה מה שבני אדם חושבים, לומדים סתום מן המפורש.

הנקודה היא שאין זה דבר טבעי, כמו שהשווה אחד הכותבים למי שמחייבים אותו שלא לאכול יותר מכדי חייו, אלא הרגל נרכש, ולכן אפשר להילחם בהתפשטותו
כמובן שהמטרות והשיטות ראויות לדיון, ולא כל מה שהתאים בעבר מתאים היום, ויש מחנכים רבים שאינם מבינים כלום בבני אדם.
אגב, נראה לי שגם שמירת עינים היא אמצעי שלא יבואו לידי עברה, וההפרדה של הציבור החרדי עובדת יותר טוב ממנה כנראה. כל כך טוב, עד שלא עולה על דעתנו ששמירת עינים היא אמצעי, והיא נעשית מטרה בעצמה, ואכמ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2016 08:08 לינק ישיר 

כמדומנ:  "אני רואה שזו הדרך חיים הנכונה כדי לבנות באמת אישיות של בן אדם"
אני רואה או אני רוצה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2016 01:32 לינק ישיר 

ת"ט
הדמיון לנצרות כמובן אינו מהווה שום הוכחה לכאן או לכאן, הוא רק מהווה קוד של המחשה למי שיש לו כבר דעה בעניין.

אחזור על מה שכתבתי: אני גדלתי על כזאת יהדות, והביאו לי הרבה מקורות לזה ביהדות, הדרך הזו מתיישבת על ליבי בעיקר בגלל שלענ"ד אני רואה שזו הדרך חיים הנכונה כדי לבנות באמת אישיות של בן אדם. במילה אחת: המטרה היא לא המלחמה ברצונות, אלא ההשתקעות הרגשית במקום הנכון וההתרחקות הרגשית מהמקומות הנמוכים, התאווניים. הדרך היא לפעמים על ידי מלחמה ברצונות, אבל על פי רוב על ידי ניתוב נכון שלהם והתעסקות ו'התרפשות' בתוך הדברים החשובים באמת.

אם אנחנו רוצים לפתוח דיון במקורות היהדות איזו שיטה יותר מבוססת, אני לא בטוח שיש לי זמן למחקר עומק בזה, אולי אוכל לתרום כמה מקורות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2015 19:27 לינק ישיר 

מ"ט וכמדומני
איני מבין מדוע הבטה על היהדות כנסיון פסולה בגלל שיש דמיון מקרי לנצרות. ראשית היסוד שונה, לא שהעולם הינו חטא הזועק לתיקון אלא האדם נברא לתוך מחבת עם קשיים בכדי לעמוד בהם. שנית - ואם זה דומה - זו טענה?
כל השאלה יכולה להיות - אם הסכוי לחטוא גדול מדוע כזה עונש, וע"ז תשובתי היא שמי יודע מה באמת העונש. מי גילה לחז"ל? האם מה שהם חשבו בנידון תיאורטי מחייב? אם אנו מעדיפים לראות את ה' כצודק (וזו סוגיה לא פשוטה) אזי מסתבר שהעונש אינו כצעקתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2015 18:27 לינק ישיר 

הבנתי. אני פשוט ניסיתי להבין אם יש לי מה לתרום לדיון, אבל לא ידעתי מה הדיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2015 15:14 לינק ישיר 

תלמיד ועוד
יש הרבה ציטוטים כמו "האדם לא נברא אלא לשבר את הטבע", נדמה לי שזה מר' אלימלך. 
או של רבי נחמן "עיקר בריאת האדם הוא לשבר את הרע הכולל" (וזה כמובן, התאווה המינית/הדחף המיני)

כפי שהעירו גישה זו לא רחוקה מנצרות, שרואה בכל האנושות חטא אחד גדול, כנאמר "הן בעוון חוללתי וגו'". 

כמו"כ יש ענייניים של מקובלים, הרואים את העולם כולו כנתון למאבקים קוסמיים בין כוחות מאגיים של סטרא קדושה, וסטרא אחרא, ועיקר התזונה של הסטרא אחרא והסמ"ך מ"ם, ושאר המפלצות המיסטיות הוא מזרע לבטלה, (וגם מעוד דברים שאינם קדושים - כלומר שלא תוקנו בדרך קדושה קרי: העלאת הניצוצות) 

המיתולוגיה היוונת על אלים מתגוששים וכוחות מתנגשים ועוינים זה לזה, יכולה לקבל הכשר גלאט מדהרין, העיקר להדגיש שהכל בסופו של דבר מגיע מבורא {מונותאיסטי} אחד.

אלו לא חידושים, ויש הרבה תפיסות, ואפשר גם להוציא מחז''ל אמירות כמו "כפאו שד", או שלא יכנס אכילה ושתייה יתרה, וקדש עצמך במותר לך, וכן הלאה. ולהרעיב את האנושות באוכל ובמשגל.

ולנידון דידן, פתחתי את האשכול עקב סיפור אישי על ידיד ששפך נפשו לפני, הבחור לקה בדיכאון פשוטו כמשמעו עקב המתח הלא נורמלי שהכניסו אותו לזה. (והוא אפילו לא מודע שהוא לקה בדיכאון, ולא רציתי לחפור בעניין)

כמו"כ אתה יכול לעקוב אחרי מאבק של יוצאי חסידות מסוימת (כולונו יודעים איזו, איני רוצה להיכנס להתגוששויות סרק) שחלק מהם אפילו פנו לתקשורת (ראו לונדון וקירשנבאום מאתמול) על הלעטה שיטתית של בחורים רווקים בכדורי SSRI, (כשלעצמם הם תרופה נהדרת) בכדי למנוע זרע לבטלה, ויודעי דבר מדברים על 30% ויותר מהבחורים שנוטלים.

מעבר לכך, אני גם לומד פסיכולוגיה היום, ואין זה אומר שאני שותף לתפיסת עולם פרוידיאנית, אך כשם שגם לפרנואיד יש לעיתים אויבים, אז גם פרויד צודק לפעמים.
העמסת מתח שיטתי על נוער שלא לאונן בכל מחיר, והפחדתם כביכול מדובר ב"חטא ללא תשובה", או "סוחטי דמים = רוצחים", וכן הלאה. זו גישה מתעמתת עם נפש האדם, חותרת תחת אושיותיו וטבעיו הבסיסיים ביותר, ומהווה טריגר מהותי וודאי להתפתחות הפרעות חרדה ודיכאון. 

אמנם כאן נכנסים מרכיבים גנטיים, יש אנשים שחסינים מפני כניסה לדיכאון או חרדה, כי הסרטונין שלהם אינו משתבש מעומס או מתח יתר, אך איני מדבר על אחוזים קטנים כפי שת.ח.ז.ל העיר. 

הנידון לא נעים, והחברה חרדית סגורה ופרנואידית באופן כללי, ולבטח בכל מה שנוגע למין, ואכן בלתי אפשרי לעשות סטטיסטיקה בעניין, ולכן קל לדחות בקש ולומר "אתה רואה באחרים מה שיש בך", ניחא לו יהי. (במילים אחרות לטאטא בעיות מתחת לשטיח)
לא אמרתי שאני קדוש מרחם, ואני רחוק מזה. אני את נפשי אקריב לא-ל. 

אך כשאני רואה מול עיני בחור מסכן קמל ולוקה בדיכאון בגלל דבר שבעיני הוא מה בכך, (לא כדרך חיים! או מתוך זלזול או תאוותנות יתר של גישה מערבית מתירנית), וכשאני רואה פרסומים על מסכת עינויים פסיכולוגיים שעבר בחור שנטל נפשו רק לפני חודש !! בישיבה חסידית, וכשאני קורא עדויות מהרבה נושרים (יוצאים בשאלה - שגם מהם כמה נטלו נפשם!) והשערות שלי סומרות והאוויל הנ"ל דוחה אותי בקש כביכול אני מחפש התיר לעצמי. אני ב"ה נשוי, ונדמה לי שהוא כותב מהרהורי בטנו ולא אני.
(החוזרים בשאלה בקהילה ההיא הם מיעוט,ומי יודע כמה בפועל סבלו מהגישה הזו - מאידך יתכן שדווקא מפאת שהם נושרים הם היו במצב כזה, אלו פרמטרים קשים לבדיקות סטטיסטיות בחברה סגורה)

החסידות ההיא היא דוגמה קיצונית לשבר את האוזן, והידיד שדיברתי איתו אינו שייך לחסידות הזו.

אם אני מנקה את התפישה הקבלית של תזונתו של השטן. ומתמקד ברעיון הפשוט של "בל תשחית" כפי שמישהו העיר לעיל עניין של ביזבוז, או עניין של התמקדות יתרה בתאוות גוף וכדומה. היוצא מדברינו הוא שרווק בין 17 שיצרו בריא וצריך אהבה/מגע/יחסי מין, יעשה מה שיעשה וימשיך ללמוד. איני אומר שיש להתיר זאת כאכילה ושתייה, (מעניין שגם חז''ל קראו לזה "פת בסלו", כנראה רווקים צריכים לרעוב) 

חז"ל אומרים כל הכעוס כאילו עובד עבודה זרה, ולא ראיתי שאף אחד חושב שיש למגר כעסנים בכל מחיר. אלא ודאי יש להרחיק אדם מהשליליות, וגם החזלי"ם שמגנים במרץ את העניין הזה אפשר ליישב בדרך הרחקה בפרט שהם דיברו בדור ש(אולי) נישאו מוקדם יותר, או שגופם בשל לאט יותר.

יש3 (תיקנתי לכבודך)
אכן הערתי בהודעה שמציק לי, שאני רואה בחור סובל לחינם. ושאני רואה דיווחים על בחור שהתאבד, וקורא על עשרות בחורים שהולעטו בכדורים בגלל החטא הנורא הזה, זה כואב.

תוקן על ידי מרכא_טפחא ב- 31/12/2015 15:32:02

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/12/2015 15:08 לינק ישיר 

מחקר חדש מגלה: לאוננות יתרונות בריאותיים גדולים
הסקסולוג ד"ר דניאל דריי מתארח באולפן ynet כדי להסביר למה המחקר המצביע על כך כי אוננות היא פעולה שתורמת לבריאות - צודק. מה קורה לנו כשאנחנו מאוננים והאם נשים מרוויחות מכך יותר מגברים? צפו

מחקר חדש שיצא בימים אלה, מצביע על כך כי לא רק שאוננות מומלצת מאוד, אלא גם בריאה עבורנו. ד"ר דניאל דריי מתארח באולפן ynet כדי להסביר איך האוננות תורמת לבריאות הפיזית וגם הנפשית שלנו.

הוא אומר כי גבר שמאונן מפחית את הסיכוי לחלות בסרטן הערמונית ואילו נשים שמאוננות, עשויות להימנע מדלקות. הוא מוסיף ואומר כי אחד הדברים שמפריעים לאנשים לאונן הוא רגש האשמה על כך. "הגיע הזמן להיפטר ממנו", הוא מסביר, "אוננות רק תעשה לכם טוב".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2015 15:08 לינק ישיר 

מרכא
עד עכשיו לא הצלחתי להבין אם אתה שואל שאלה או טוען טענה.
אם שאלה הרי היא כנראה הכיצד זה העזה ההלכה לא להתאים לתפיסת היהדות שלך. זו כמובן שאלה משונה.
אם טענה הרי היא שמתפיסת היהדות שלך נובע שמותר להוציא שז"ל ולכן זוהי ההלכה האמתית בניגוד לדברי הפוסקים. אם כך, אז מה המטרה כאן? להביע את דעתך הזו? עושה רושם שיש משהו שמציק לך ולא רק שבאת להפיץ את דעתך ברבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2015 14:05 לינק ישיר 

ת"ט
(ראה גם את ההודעה הקודמת שכתבתי לתחז"ל)

הכול יכול להיות, אך זו היהדות שאני מכיר ואוהב ויש הרבה מקורות בקדמונים לזה, באמת הרושם שיש קהילות שהיהדות שלהם יותר בכיוון של להתעמת עם הטבע ולא לנתב אותו למטרות קדושות.

(אולי אוסיף הערה: מה שכתבתי כמה פעמים שהיהדות שאני מכיר היא לנתב את הכוחות והיצרים למטרות טובות, אין כוונתי שזו המטרה, המטרה היא להיות אדם ששקוע במטרות הטובות וברגשות הרוחניים ולא אדם ששקוע בתאוותיו, הדרך היא על פי רוב לא נגד היצרים אלא ניתוב שלהם, אך לפעמים יתכן שיש צורך ספציפי ללכת דווקא נגד, העיקר מה יתן יותר טוב את המטרה, שהיא כאמור, להיות 'איש של רוחניות' ולא 'איש של תאוות').

תוקן על ידי כמדומני ב- 31/12/2015 14:06:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2015 13:59 לינק ישיר 

ת_ח_ז_ל
הנקודה היא לא האם ניתן לעמוד בזה, אני מסכים אתך בהחלט שניתן ושיש לא מעטים שעומדים בזה (לא כולל מקרה לילה), לא יודע אם במספרים שלך, אבל בהחלט יש לא מעט.

הנקודה היא שיש יצר טבעי חזק לזה, וכל שאר היצרים יש להם ביהדות מקום לממש אותם בצורה קדושה, להבדיל מהנצרות שמאמינה בהתעמתות עם היצרים, היהדות כפי שחינכו אותי מאמינה בניתוב נכון של היצרים למטרות מועילות וקדושות (כמו שמאריך רמב"ן בתורת האדם).

הנידון היה שלכאורה ליצר זה אין כל כך ניתוב קדוש, לפחות לא בגיל הנעורים, התשובה שעלתה כבר בתחילה, שלפי היהדות המקורית היה מקום להתחתן בר בגיל 13 ועל כל העניין הזה התפתחו הנידונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2015 08:09 לינק ישיר 

כמדומני
מי אצר לך שבאמצעותם?  יתכן שכל עניינה של הדת הוא העמדת האדם בנסיון כנגד העולם

תחזל - אשריך שהצלחת לעשות סטטיסטיקה מהימנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2015 15:31 לינק ישיר 

האיסור הוא -בל תשחית-

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2015 15:31 לינק ישיר 

צופר
עוד לא מצאתי איסור כזה שיש כאלה שאינם רואים איסור. ויש שרואים בו החטא היחיד ללא תשובה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2015 15:24 לינק ישיר 

ואולי מישהו מתנדב להסביר מה בעצם האיסור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2015 15:23 לינק ישיר 

תחזל
דבר עם כל מי שמתעסק בחינוך תווכח שאתה טועה.
במחשבה שנייה, הרי לא תתן לעשות סטטיסטיקה, ובכך אתה צודק בהכרח, ואין לי כל דרך להפריכך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פוביית אשמדאי ולילית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext