בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

שימור לדורות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/1/2016 18:15 לינק ישיר 
שימור לדורות

כמי שמרותק לסדרת וידאו מיאמי-אקספראנס בכל פעם, ושואל את עצמו את השאלה הכי פשוטה:
הרי התרבות היהודית מאז ומעולם נשאה למשך דורות את הריקודים החסידיים, את ההגיות החסידיות, ואת המלבושים. היום אנו עדים לתרבות חדשה של טראנסים שהשתלטה על זאנר המוסיקה החסידית. וכן, אני לא מדבר על אותם זמרים צעירים אמריקאים שמוציאים איזה "להיט" ליוטוב. אני מדבר על זמרים עם שם עולמי - שנכנעה לתרבות המערב שהרסה כל חלקה טובה במוסיקה העולמית. אני מדבר למשל על שוואקי, שאפשר לראות ב2 דיסקים האחרונים שלו פלישה איומה של מוסיקה "חצי יהודית" אם בכלל. אני מדבר על הרס תכליתי של מוזיקה נשמתית יהודית שהתקיימה אלפי דורות.

פרחי מיאמי ובראשם ירחמיאל ביגון, אני חושב שרוב ההצלחה של ירחמיאל ביגון היא לא רק בזכות ה"חידוש" כמו שהוא תמיד נוהג לומר בראיונות איתו. אלא הוא תמיד מנסה להוסיף איזשהוא טעם מקורי, יהודי, שיגלוש לנשמה. בנוסף ל"חידוש" שהוא מתאר.

אחרי שאני מכיר כבר את כל הדיסקים בעל פה, למעט 2 מהם שאפילו ירחמיאל בעצמו יודע בקושי על קיומם, אני נוהג לפתוח במונולג קצר על משמעות המוזיקה החסידית בהשוואה ל"יצירות החדשות" שאנו עדים אליהם בכל שבוע. אני חושב שההצלחה הכי גדולה של ירחמיאל, הסיעתא דשמיא שלו, היא הקדושה שבלחן, העברה והמשמעות מהילדים עצמם אל השומע. לגבי הדיסקים האחרונים הוא גם הצליח לשמור על המסורת החשובה הזו.

וההופעות, אך ההופעות. הצפיתם אי פעם במיאמי אקספריאנס 3 למשל? . אגדה. ללקק את האצבעות. ושאר  סדרות הוידאו שירחמיאל אז בתחילת שנות ה90 משקפות לחלוטין את המסורת היהודית שירחמיאל כה ביקש להדגיש. הלבוש, הריקודים, התנועות. - למשל ניגון ההורה של ירחמיאל מבסיעתא דשמיא או שאר הניגונים החסידים מהאלבום its מן השמים
המוסיקה האותנטית של מיאמי והאיכותית ביותר לדעתי מסתיימת כבר האמצע שנות ה90. אך עדיין אפשר לראות אותן פה ושם באלבומים של שנות האלפיים

כילד שגדל מאז ומעולם על פרחי מיאמי אני מקווה שהמוסיקה החסידית האותנטית, מוסיקת הנשמה, של הקלרינט הכינורות והמקצב החסידי - ילוו אותנו לעד ויכנסו אל תוך הנפש בבחינת צמאה נפשי לאלוקים לקל חי

המשך שבוע מצוין ובשורות טובות 

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/1/2016 20:45 לינק ישיר 

וואו וואו איזה נושא מעניין פתחתם כאן התגובה שלי בעיקרון אמורה להיות מאוד ארוכה, יש לי הרבה מאוד מה לכתוב בנידון, מקווה בימים הקרובים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2016 14:53 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/1/2016 14:47 לינק ישיר 

עוד מעבד ומלחין אדיר שמעורר בי קדושה של ממש זהו מונה רוזנבלום, המעבד שכמעט על אמן מכובד ומוכר השתמש בהפקה האדירה של מונה.
לי יש למשל את מונה 4 שזהו ללא ספק אלבום נהדר, עשיר בכלים ובקולות. קצת מזכיר לי את 'רווח' שגם שם מונה השקיע משאבים רבים כדי שהאלבום יצא מושלם.
אם תשאלו אותי רווח למשל זהו אלבום דגל של הקרירה של ביגון. שומעים את ההשקעה, שומעים את עבודה הקשה.
מונה רוזנבלום יודע להכניס את הקדושה לתוך השיר וגאון עולם בשליטה הכלים המוזיקליים לתוך הרמוניית החסידית. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/1/2016 06:37 לינק ישיר 

MBC12 כתבה:

אחרי הכל מיאמי לא הכי חרדי כמו שאומרת מהעלהלל (מצטער עדיין לא יתרגלתי לרשום את השם שלך)
כמו שכתבה גריני הוא מושפע קצת מהסביבה מהקינרלך ישיבה בויס ויותר מזה הפרחים פחות חרדים מישיבה בויס
נ.ב. גם הגיטרות בהופעה האחרונה לקוח מהם 

לא ככ נכון.
ההרכב הנוכחי הוא מאוד חרדי בהשוואה להרכבים אחרים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/1/2016 01:57 לינק ישיר 

למרות שהזכרתי את 'אידן' כדוגמא, יש בהחלט שירים אחרים שמבד שר שהם בהחלט לא לחנים יהודיים מקוריים. למשל: DADDY DEAR. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/1/2016 00:55 לינק ישיר 

הי, אידן של מ.ב.ד היה כמעט חד פעמי! וזה היה מזמן!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/1/2016 23:52 לינק ישיר 

לגבי לחנים לא יהודיים אשר אומצו ע"י אמנים חסידים/יהודים. הייתי מחלקת את זה לשניים: 

1. יש את הזמרים שהם בד"כ המיינסטרים החסידי אשר קונים לחנים ממלחינים ולפעמים גם יבצעו שיר כזה. ( ע"ע מרדכי בן דוד: אידן ).

2. להקות/זמרים אשר בכוונה משתמשים בשירים לועזיים ומחליפים את המילים. ע"ע שלוק רוק SHLOCK ROCK - כיום לני סלומון הוא כבר מופיע לבד והרבה מאוחר יותר קבוצות כמו המכביטס, SIX13 וכד'

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/1/2016 23:44 לינק ישיר 

מידיעה אישית, היו אמנים בשנות השמונים ויותר בשנות התשעים שניסו לפרוץ לשוק החסידי ולא הצליחו, וזה לא היה מטעמי שמירת מסורת יהודית, זה היה קשור יותר בקבוצות ( או מאפיות עפ"י חלק מהם ) ששלטו אז בשוק. ברגע שהאינטרנט נהיה חלק מהחיים של כולנו, כל העסק הזה נגמר.

תוקן על ידי greenie ב- 05/01/2016 23:52:06

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/1/2016 23:37 לינק ישיר 

היי BroMish,

ראשית, טוב לראותך ולהחכים מההערה. כמו את שאר חברי הפורום שהוצאת מהמאורה [אותה המאורה בה ישבתי עמם יחד עד לאחרונה].

באשר לגוף דבריך: נגעת בעצב חשוף במוסיקה היהודית. אולם דומני שכבר כתבתי גם שרטטתי די להיום, ובכדי שלא להכביד על החברים אדחה את תגובתי, ופרסום דעתי, לשעה אחרת בה נמצא לנפשנו פדיום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2016 23:05 לינק ישיר 

greenie - האמת שקצת חידדת את התשובות לשאלות שנשאלו למעלה,ניתחת בדיוק את "המהפיכה היהודית מוסיקלית" שקרתה באמצע שנות ה90 והתחילה לחצות ז'אנרים. זה התחיל בין השאר עם מני פיליפ שהכניס מוסיקת דאנס לעולם החרדי וכך הביא את בשורת הפופ והדאנס שהתחילה לעוף בגל סטאר (מישהו זוכר?) נועם הפקות וגל פז . אז כן אפשר גם להסכים שלולא הפתיחות ליוטיוב ולשאר עידני האינטרנט היינו ממשיכים לשמוע מוסיקה יהודית אותנטית.

מהלעלעל -
כל מילה נכונה. מסכים לגמרי. ההבהרה האשכנזית איך לומר, כבשה את המוסיקה החסידית והיהודית. ולא הסתפקה בזה. גם את הישיבות הספרדיות ואת ישיבות החבדניקיות היא כבשה.
היא נקלטה במהרה אצל הישיבות הגבוהות וישיבות ההסדר ובכל מסגרת או מוסד דתי כזה או אחר.

מיאמוש - אפשר לומר שאת "קיצונית" בדיוק כמוני בנוגע לרמת הלחן של השירים ה"חסידיים" כיום. אם ניקח למשל את אלי גרסטנר כשהתחיל את הדרך עם אלבומים מדהימים (שלדעתי עיבד בעצמו) ולאט לאט נכנע לעולם האלקטרוני ולמוזיקה הכל כך אפשרית ובלתי מנוצחת שכיום כל העולם משתמש בה. (גם אני). אז נכון, פה לא צריך לשלם לסקסופון או לתופיסט. פה לא צריך לשלם לגיטריסט לפי שעות או לחצוצרן שיקרע לנו את הכיס. הכל אפשרי פה. הטראנסים עפים מעל הראש.
כשגרסטנר הוציא את Tek noy האלבום האלקטרוני שלו והציג זאת בDVD של YBC 2 חטפתי צמרמורת. אוי לנו מיום הדין אוי לנו מיום התוכחה. 

יש שירים כאלו ויש שירים כאלו. אני למשל כשאני שומע את 'כאייל תערוג' או את 'שפכי כמים ליבך' אני לא פה, ממש לא פה. יש את השירים האלו של קרליבך או של וואט אבר, השירים שאנו שרים בסעודה שלישית או סתם באיזה אירוע אחוות אחים כזה שלוקח אותי far far away  

לילה טוב    Smiley music 122.gif

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/1/2016 22:11 לינק ישיר 

כן יכול להיות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2016 21:17 לינק ישיר 

חשוב לי להדגיש שאני חושבת שההשפעה מהסביבה היא פחות בכדי להיות כמוהם ויותר בכדי להתחרות בהם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/1/2016 21:11 לינק ישיר 

אחרי הכל מיאמי לא הכי חרדי כמו שאומרת מהעלהלל (מצטער עדיין לא יתרגלתי לרשום את השם שלך)
כמו שכתבה גריני הוא מושפע קצת מהסביבה מהקינרלך ישיבה בויס ויותר מזה הפרחים פחות חרדים מישיבה בויס
נ.ב. גם הגיטרות בהופעה האחרונה לקוח מהם 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2016 21:01 לינק ישיר 

אני חושב שכולם מסכימים שההופעות כמו 2 3 4 לא הי במיאמי גם מבחינת השירים וגם מבחינת הסולנים(ארי איצי עודד נחום) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2016 20:34 לינק ישיר 

אם מדובר על לשמר את הטעם של פעם, אז אתה בהחלט צודק.

הזכרון הכי מוקדם שלי, מפרחי מיאמי, בערך בגיל 3 או 4, כאשר הקשבתי לשיר "ברוך ה'" בפטיפון ( זקנה ), ובעצם גדלתי על כל המוסיקה החסידית האמיתית עפ"י הסטנדרטים המובאים כאן. 
כמעט כל מוסיקה יהודית, שהיתה פרי יוצרים חרדיים, הוכנס לבית שלי, ולא, אני לא מעלה את זה בכדי לתת לכם היסטוריה אישית, אלא בכדי לתת רקע לצורת החשיבה שלי ולדברים שייאמרו בשורות הבאות. 

אני לא יודעת כמה מכם שמעו על MOSHE YESS ע"ה, השיר המפורסם ביותר שלו, הוא "MY ZAIDE", אוהדי מיאמי, מן הסתם יכירו קצת כי הוא הופיע במיאמי אקספיריאנס 2. אך דעו לכם, שהשיר הספציפי הזה, היה ממש לא אופנייני לסגנון שלו, הסגנון שלו היה קאנטרי (COUNTRY) מובהק.

THE RABBIS SONS, להקת "אור חדש", האחים זים הם רק קצת מהיוצרים ששמעתי כילדה קטנה, כולם דתיים ו/או חרדים עם מוסיקה יהודית נחמדה, לרוב מלווים ע"י חצוצורות ( ככלי הבולט ). 

בימים עברו, הקהילות היהודיות היו יותר מסוגרות, לפני עידן האינטרנט, למרות שברדיו היה ניתן לשמוע למוסיקה לועזית בקלי קלות, וגם אם כן האזינו, מהות השירים, הלחנים והמילים לרוב היו תמימים יותר מאילו שניתן לשמוע כיום. 

ירחמיאל ביגון, אשר התחיל את הקרייריה שלו בזמנים יותר מסוגרים לקהילות החרדיות והדתיות, היתה לו השפעה ישירה על סוג המוסיקה ששמעו, בפרט כאשר הדרך העיקרית בה שמעו על אלבום חדש היה מפה-לאוזן או פרסום בעיתון שבועי, רק לאחר כמה שנים, כאשר תופעת תכניות ותחנות רדיו חרדיות/דתיות החלו להיות תדירים יותר, סוג הפרסום השתנה והגיע ליותר אנשים.
אין ספק שירמיאל בהחלט הצליח לשמר על חלק גדול מהתכנים היהודיים האותנטיים, אך אם תביטו היטב, גם אלו השפיעו עליו. למשל, העברת צורת השירה של המקהלה, מסגנון עמידה של מקהלה, לדוגמא: עמידה בשורות עם ידיים מאחורי הגב - להחזקת מיקרופונים אישיים. ( בואו נהיה כנים, הקינדרלך עושים זאת וירחמיאל שינה את השיטה אחרי שהקינדרלך כבר התפרסמו ). הישיבה בויס ( נשאיר בצד כרגע את הכשרון המטריף של אלי גרסטנר ) צורת השירים, הקליפים התדירים, ההופעות הרעשניות - בהחלט השפיעו על ירחמיאל ביגון, הרי הוא הוציא את הקליפ של WHEN THE SIYUM CALLS. 

אני נוטה לחשוב שלמרות האמת ברצון שלו האמיתי, ואני לא מטילה ספק בכך שהוא כנה ברצונותיו, להידבק למוסיקה הישנה והטובה, הוא הרבה יותר מרוכז כיום לשמר את הנישה של פרחי מיאמי כמוצר והוא משתמש בפרמטרים של תורה ולא להפך. כמובן שזוהי דעתי האישית.

לגבי כל מיני סגנונות חדשים ומערביים הכוללים את הקבוצות שמשחררות לעיתים קרובות או רחוקות קליפים ליוטיוב, אני דווקא חושבת שהתופעה מבורכת. אני מכירה כל כך הרבה אנשים שלולא מגוון המוסיקות האלטרנטיביות הקיימות כיום, כלל לא היו מקשיבים למוסיקה יהודית. וזה כולל המון נוער חרדי בתוכם. 

אני אישית, מוכנה להכניס כמעט כל יוצר דתי/חרדי לתוך הבית שלי. 

היחידה שבאמת התנגדתי לו, עקרונית, הוא מתתיהו, למרות שהמילים שלו הם בהחלט טובים יותר מהרבה אמנים אחרים במוסיקה הלועזית, אך זה יותר ענין אישי של רמה עקרונית בגלל האדם ומעשיו.

אם לא הבנתם את אשר כתבתי, לא נעלבתי כלל, כי היה נורא כיף לכתוב ולהצטרף לדיון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > שימור לדורות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext