| נשלח ב-9/1/2016 23:46 |
|
| |
מאחורי הקלעים
אשכול חדש ותודה למיאמוש שדחפה אותי לפתוח אותו ותודה לנטסון על הרעיון לשם של האשכול.
פה נוכל לשאול שאלות על כל מה שקורה מאחורי הקלעים של פרחי מיאמי. שאלה ראשונה: כמה זמן לדעתכם לוקח לאדון ביגון לאמן שיר?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 21:47 |
|
| |
בעדינות... אל תבריחו אותו מכאן:-)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 20:55 |
|
| |
| ניורק כתבה: |  |
וואו משורר איזה מידע מקסים ומעניין הבאת כאן, זהו עכשיו חתום אצלי שאתה בקשר קרוב לירחמיאל, אם יש לך עוד סיפורים ממש מתוככי חייו של ירחמיאל והמקהלה נשמח אם תשתף אותנו נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 20:53 |
|
| |
בקשר לנושא הפורום, לדעתי הוא מאמן אותם בערך 20 30 פעם כל שיר ובנוסף נותן להם פלייבק להתאמן עליו בבית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 20:52 |
|
| |
וואו משורר איזה מידע מקסים ומעניין הבאת כאן, זהו עכשיו חתום אצלי שאתה בקשר קרוב לירחמיאל, אם יש לך עוד סיפורים ממש מתוככי חייו של ירחמיאל והמקהלה נשמח אם תשתף אותנו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 22:06 |
|
| |
תודה מיאמוש/משוררר
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 19:06 |
|
| |
המשך/מאת משוררששיער
להצצה הזו אל מאחורי הקלעים המשך מעניין לא פחות:בסיום הלחן, ירחמיאל מתניע שוב את רכבו, ומשתלב בתנועה בכדי להמשיך את הנסיעה. לא חולפות שתי דקות, בהם הוא מספיק לעבור רק כשלשה blocks, והתחושה המוכרת של לחן בהיווצרותו פושטת בו בשנית. הוא שוב עוצר את רכבו, מוציא את הסמארטפון, ומתחיל לזמזם "ושם נעבדך ביראה, כימי, כימי עולם וכשנים קדמוניות"...במאמר המוסגר אציין, כי כל מי שניחן באוזן מוסיקלית, מיד הבחין בהאזנה לאלבום כי השירים "אט אט" ו- "ושם", מעבר לכך שהם חולקים מסר זהה, הם חולקים אף ניחוח מוסיקלי זהה. הפתרון לכך נעוץ, כאמור, בעובדה שהם הולחנו אחד אחרי השני, תחת אותה ההשפעה ובדיוק באותה האוירה.וכאן אנו מגיעים אל חלקה האחרון של ההצצה:ירחמיאל מחזיר את הסמארטפון אל כיסו, מניח את ידיו על ההגה, לוחץ קלות על דוושת הגז, ורכבו גולש ברכות אל הכביש הסואן. חולפות פחות משתי דקות, רכבו הספיק לגמוע רק כשלשה blocks ו... ניחשתם נכונה, תחושת לידה של מלודיה חדשה פושה בנשמתו. בפעם השלישית הוא עוצר את רכבו, מוציא את הסמארטפון, ומתחיל לזמזם "אם אין אני לי מי לי"... מילים ולחן המכילים מסר המשמש, לדעתי, כצלע השלישית של אותו המשולש: שיבנה בית המקדש, ושם נעבדך ביראה, ובכדי לזכות לאותם הימים עליך להפנים כי "אם אין אני לי מי לי"... מלודיה מקסימה לכשעצמה, שמשיקולים כאלו ואחרים באלבום האחרון לא מצאה את מקומה.יום נוסף בחייו של ירחמיאל... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 19:05 |
|
| |
מאחורי הקלעים של השיר "אט אט"/מאת משוררששיער
מיאמוש, אסתרק, netson ו- ניורק,מילות החלק הגבוה בשיר, על שמם קרוי השיר כולו, אכן הגיעו אל נשמתו של ירחמיאל היישר ממעיינות חסידות חב"ד. הנה לכם הצצה נוספת בסדרת ההצצות אלמאחורי הקלעים [מה דעתכם להפוך זאת למדור קבוע?...]:היה זה בסביבות חודש החגים תשע"ד. ירחמיאל נוסע אל ביתו של אבריימ'ל פריד שבקראון הייטס בכדי להחתימו לקונצרט שעתיד להיערך בחול המועד פסח תשע"ד [קונצרט שבסופו של דבר נאלץ אבריימ'ל להדיר רגליו ממנו, בעקבות הצטננות קשה שפקדה אותו. סיפור בפני עצמו]. לאחר שהוא יוצא את ביתו של אבריימ'ל אפוף בהשראה מוסיקלית, הוא מתניע את רכבו, ומתחיל לעשות את דרכו חזרה אל ביתו.בהגיעו סמוך לקצה Kingston av., הוא עוצר עם רכבו באחד הרמזורים, עיניו משוטטות אנה ואנה, כשלפתע הן מבחינות ביריעה ארוכה התלויה מעל הכביש וחוצה את הרחוב לרחבו, יריעה עליה מודפסות באותיות קידוש לבנה: "אט אט קומט משיח".ירחמיאל, שלא הכיר קודם את המשפט הזה, מאד הושפע מהמסר הטמון בחובו, ובמוחו החלו לשייט מקטעי מלודיה. כידוע, כשהתווים המוסיקליים מתחילים להתנוצץ במוחך ואתה לא מעוניין לאפשר להם להתמסמס ולעזוב את העולם, רצוי מאד שתעצור כל עשייה אחרת ותן להם להסתדר מאליהם עד להיווצרות לחן מושלם. וכך ירחמיאל מוצא את עצמו פונה שמאלה אל Eastern Parkway, מיד לאחר הפנייה עוצר את רכבו, מוציא מכיסו את הסמארטפון, ומתחיל לזמזם "שיבנה בית המקדש"... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-11/1/2016 12:14 |
|
| |
בתשכה!!!איזה כיף לראות אותך!! מבחינת הכוריאוגרפיה את צודקת. זה הרבה פחות מסובך מפעם.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-11/1/2016 09:15 |
|
| |
לדעתי כיום הם כבר מתאמנים פחות על כל שיר פעם באמת יכלתם לראות שהם התאמנו על השיר הרבה אבל היום אולי גם בגלל שיש לזה פחות הערכה אני חושבת שהם מתאמנים פחות גם יש פחות כוריאוגרפיות משתנות אז לוקח פחות זמן להתאמן על השירים
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2016 16:30 |
|
| |
|
| נשלח ב-10/1/2016 12:21 |
|
| |
באם יורשה לי חברות וחברים יקרים להגיב ולהוסיף מהגיגיי. ובכן- אינני חושב כי הוצאת דיסק אחת לכמה שנים טובות מהעילה שכתבה לעיל קודמתי באשכול. אלא אחת היא: הוצאות ודמים מרובים דהיינו: כספים ודולרים לרוב חייב ירחמיאל יקרינו להוזיל מכספו בכדי להוציא לאור יום דיסק שמע. ולכן- מן הסתם זו הסיבה לכך שרק בכמה שנים אנו זוכים לטעימה מדרדקי ניו יורק האהובים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2016 09:15 |
|
| |
אולי זו הסיבה שפעם בכמה שנים מיאמי מוציאים דיסק חדש?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2016 00:07 |
|
| |
|
| נשלח ב-10/1/2016 00:06 |
|
| |
דווקא אני חושב שבשנים שאין הופעות קיץ, בחופש הגדול הם בקעמפים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2016 00:05 |
|
| |
אם בממוצע יש 10 שירים בהופעה; ובשנתיים האחרונות המופעים חוזרים על עצמם פחות או יותר, לכל שיר זה לפחות חודשיים לעניות דעתי.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|