ר' יעקב תלמוד-"אין לי כסף למתנת חתונה"לכן,מתנתי ניגון שחיברתי
הניגון,מוכר בחסידות גור וכן שרו אותו בישיבת בנ"ע כפר-הרא"ה לאחר קבלת שבת(הרב מ.צ נריה זצ"ל היה קרוב של החתן יעקב מינצר ז"ל שקיבל את "המתנה" לחתונתו)-להלן הקישור בנדון:www.youtube.com/watch?v=sDhk8nBXdsA
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 01/02/2016 09:22:14
נשלח ב-3/2/2016 11:19
כעת שמעתי את הניגון, אכן מדובר בריקוד ידוע שהולחן ע"י ר' יעקב תלמוד ז"ל - מלחין החצר לחתונת בן הזקונים של הרבי הזקן מגור רבי אברהם מרדכי אלתר זצ"ל הלא הוא רבי פנחס מנחם (בעל הפנ"מ) זצ"ל שנתמנה לאדמור בשנת תשנ"ב ונפטר בפתאומיות בשנת תשנ"ו.
החתונה התקיימה בתאריך י' בתמוז תש"ו, ואילו מר מינצר ז"ל התחתן מאוחר יותר, בחשוון תש"ז, כך שניגון זה לא יכול להיות שהולחן עבורם.
תוקן על ידי גלילוני ב- 03/02/2016 11:29:26
נשלח ב-3/2/2016 10:25
תודה על המידע החשוב, אבדוק ואעדכן בהמשך.
נשלח ב-3/2/2016 10:14
גלילוני:להלן תשובתו של עמי מינצר,בנו של החתן בסיפור -החתונה התקיימה ב:י' מרחשון תש"ז והוא מוסיף-אשמח לדעת שמו של המערער על אמיתות הסיפור
נשלח ב-2/2/2016 12:52
אודה לך אם תברר את תאריך החתונה, בנתיים אני מטיל ספק בכך.
נשלח ב-2/2/2016 12:12
גלילוני-יעקב מינצר ז"ל הלך לעולמו לפני שנה בגיל 92,לגבי תאריך החתונה איני יודע ואשאיר להערכתך-בקישור המספר הינו מוסא ברלין שגם מנגן את הניגון-להלן תוספת מלל של נכדו בנדון:
מרכז ישיבות ואולפנות בני עקיבא
January 17 at 3:36pm ·
.
מרגש !
יוצא לנו לעיתים קרובות להגיע לחתונה ולהתלבט איזה סכום לכתוב על הצ'ק או איזו מתנה מיוחדת להעניק לזוג הצעיר.
ר' יעקב תלמוד, המלחין הידוע של חסידות גור, הגיע לחתונה של הזוג הצעיר דאז, יעקב מינצר וכלתו ברינה מינץ, לא התלבט ואמר שאמנם אין לו כסף לתת לזוג כמתנת חתונה אבל יש לו ניגון שחיבר בשבילם.
הניגון הזה התפרסם מהר מאד והפך לאחר מניגוני היסוד של חסידות גור.
הרב משה צבי נריה זצ"ל שהיה חבר קרוב של סבא יעקב שר עם התלמידים את הניגון בישיבת בני עקיבא כפר הרא"ה לאחר קבלת שבת לפני תפילת ערבית, והניגון נפוץ לכל ישיבות בני עקיבא וישיבות הציונות הדתית ולבתי כנסת רבים ברחבי הארץ והעולם.
תודה למוסא ברלין על ביצוע הניגון באופן מיוחד במינו.
https://youtu.be/sDhk8nBXdsA
אם גם אצלכם בבית הכנסת שרים את הניגון הזה נשמח לשיתוף על מנת שידעו מה הסיפור המיוחד שמאחורי הניגון.
לזכרו של סבא יעקב מינצר ז"ל, נפטר בערב שבת קודש, ו' שבט תשע"ו
מובא ע"י נכדו אסף מינצר
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 02/02/2016 12:18:26
נשלח ב-2/2/2016 11:53
אדגיש כי עדיין לא הפעלתי את הקישור אבל לא נראה לי שתהיה בעיה לדעת היכן הושר הניגון קודם, אם בגור או שמא כפי שסיפר מינצר.