בית פורומים עצור כאן חושבים

לשאלת הרפורמים - מתי מפסיקים להיות יהודים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/3/2016 21:03 לינק ישיר 
לשאלת הרפורמים - מתי מפסיקים להיות יהודים

הנצרות באה מהיהדות וחידשה אמונה בשילוש הקדוש. מאמינה כיום אינם נחשבים ליהודים.

השאלה היא מה הגבול בו אדם יוצא מלהיות יהודי:

דחיית הרעיון של תורה מן השמים?

דחיית הרעיון שהיהודים הם בחירי הקב"ה?

דחיית הרעיון של התגלות המשיח?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2016 15:07 לינק ישיר 

מה שידוע לי הוא שטענתו מ'באו בה פריצים וחיללוה' אבל אני ממש לא בקי בכתביו.

לנושא האשכול, השאלה היא קודם כל אם ניתן לתת תשובה אובייקטיבית או שזה תלוי פשוט במה שאנשים קוראים לזה. נראה לי ששאלה זו תלויה ברמת התשובה שאתה דורש, אם סוציולוגית או ערכית.
אם סוציולוגית, קבוצת האנשים הרלוונטית אינה הלא מאמינים (כמ"ש צעג) אלא מאמיני הדת הספציפית.
אם ערכית, לכאורה השאלה היא מה מגדיר את הדת הנידונה לדעתנו. א"כ, אז בנצרות המדד יהיה חוסר אמונה באלהות ישו. זאת כי זה עיקר עיקרי הדת הזו. ביהדות העיקר המקביל הוא לכאורה התורה וכך טוען בעל העיקרים - שמי שאינו מאמין בתורת משה כמנהיגת חייו אינו נכלל בדת משה.
אמנם ניתן להסתפק האם הגדרת מהות היהדות היא בכלל אמונית ואם הגדרות חלקיות של אמונה בתורת משה תיכללנה גם הן. ויש עוד להרהר בדבר.!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2016 11:25 לינק ישיר 

אוי
אולי אני טועה. פעם מישהו אמר לי שזה כתוב בויאל משה, אבל אף פעם לא טרחתי לקרוא את הספר...
כיוון שהוא באמת ליצן קל היה לי לקבל עליו לשה"ר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2016 10:59 לינק ישיר 

מי בעל הרעיון שארץ ישראל התקפלה? האם הבדץ שלו אינו מעשר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2016 09:35 לינק ישיר 

שמא תאמר שאם משהו היה מוסכם, ואז בא מישהו וחלק, אז זו לא מחלוקת לגיטימית, אבל גם השאלה אם זה היה מוסכם תהיה בדרך כלל במחלוקת. ובכל אופן זה הרי לא המצב שהרי כבר הבאתי דוגמה, לגבי ארץ ישראל. מעולם לא הייתה מחלוקת שארץ ישראל הידועה היא ארץ ישראל, ושהמצווה לגור בא"י (אם קיימת), מתקיימת במוכר לנו היום. יום אחד בא יהודי ליצן וכתב שא"י התקפלה לד' אמות ומה שקרוי היום א"י אינו א"י, ועד היום חסידיו השוטים לפיצוליהם נחשבים לזרם לגיטימי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2016 09:30 לינק ישיר 

אתה לא שם לב מה אתה אומר?!
אם יבוא אדם ויאמר שיש ל"ח אבות מלאכה בשבת, הרי שהוא נמצא במחלוקת אתך בדיוק על השאלה כמה אבות מלאכה יש בשבת. אתה פשוט מחליט שזו לא מחלוקת לגיטימית, ועכשיו חוזרת השאלה מהי מחלוקת לגיטימית אך ו השאלה ששאלת מלכתחילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2016 00:16 לינק ישיר 

אם אינך מקבל את המושג מחלוקת אז ככה יוצא.

מה שכתבתי זה בדברים שאין לגביהם מחלוקת.

נניח, יבוא אדם ויאמר שיש רק לח' מלאכות בשבת. זה לא יהדות, אפי' שב90% זה חופף ליהדות.

לגבי פתיחת בקבוקים, היהדות מסכימה למצב בו קיימת מחלוקת, והיא מתמודדת עם מצב כזה מצויין, רק שגם במחלוקת ישנם כללים מוגדרים ומוסדרים באיזה חלקים אפשר לחלוק, ובאיזה חלקים אי אפשר לחלוק, ומה נקרא מחלוקת, וכשיש מחלוקת היאך לנהוג, וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2016 09:33 לינק ישיר 

פרץ
לגבי הנצרות, הרי שכבר היו שינויים, וכיום יש נוצרים מכל מיני סוגים שכולם נכללים בשם נוצרים. לגבי היהדות, הרי שמה שאתה אומר הוא שכל מי שלא וחשב כמוך הוא יהודי. אם הוא פותח בקבוקים בשבת ואתה חושב שזה מכה בפטיש הוא לא יהודי; אם הוא הולך עם בגד ד' כנפות בלי תכלת הוא לא יהודי; אם הוא המציא שארץ ישראל התקפלה וכיום אין שום מצווה לגור בה הוא לא יהודי. זו לא נשמעת לי עמדה מאוד פרקטית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2016 23:54 לינק ישיר 

השאלה הזו, אין בה שום נפק"מ. כל הנפק"מ שיש זה כנגד מי ומתי חברי הכנסת החרדים ילחמו. ולכן צריך להפנות את השאלה אליהם.

אבל בכל אופן, נשאיל לרגע את השאלה הזו לדתות אחרות, נניח הנצרות, עד כמה רחוק אפשר ללכת עם הנצרות? אני חושב שכל שינוי הקל שבקלים כבר יספיק כדי להחשיב את מערכת החוקים כדת חדשה המבוססת על גת מסויימת.

גבי היהדות, אני חושב שזה יהיה אותו דבר, אם חסר מצווה אחת מה613, זה כבר לא יהדות, וזה עוד מבלי להיכנס להסברים עמוקים בקבלה שכל המצוות הן מקשה אחת. וכל מצווה כלולה מכל המצוות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2016 09:41 לינק ישיר 

יש3 כתב:
שוב, כמו שענו לך המינימום הנדרש כדי להיות יהודי הוא לידה לאם יהודייה.

בן/בת של אשת יפת תואר איננו יהודי/ה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2016 08:00 לינק ישיר 

לעניין הלכה - יש לציין לדין זקן ממרא שהורה לעשות - חייב.
ולבע"ב - ראה כמה צריך החכם להתנתק בכדי לא להיות ממרא

תוקן על ידי תלמידטועה ב- 21/03/2016 08:00:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2016 07:56 לינק ישיר 

שוב, כמו שענו לך המינימום הנדרש כדי להיות יהודי הוא לידה לאם יהודייה.
אתה שואל מה המינימום הנדרש מזרם כדי להיות יהודי. אם אברם העברי היה פה הוא בוודאי היה אומר שאמונה בתורה מן השמיים (או לפחות כל התורה מן השמיים) לא נדרשת. אם ר' הלל היה פה, הוא היה אומר שאמונה בביאת המשיח לא נדרשת כי אין להם משיח לישראל. זה בדיוק מה שניסיתי להסביר בתגובה הקודמת שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2016 00:52 לינק ישיר 

תראה את השאלה אחרת, מה המינימום הנדרש בכדי להיות יהודי.

אמונה בתורה מן השמים?

אמונה בהיות העם היהודי "העם הנבחר"?

אמונה בביאת המשיח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2016 18:48 לינק ישיר 

עדיין יש מה לדייק בשאלה "מתי תנועה דתית מפסיקה להיות תנועה יהודית לגיטימית".
אפשר לשאול את זה כשאלת מחקר אמפירית בחקר דתות. ואז צריך לעשות מחקר ולנסות לראות אם יש משהו שגורם לתנועה דתית להפסיק להיות לגיטימית ביהדות. מסתמא התשובה לזה היא לא אחת מאלה שהצעת בהודעה הפותחת, אלא קשורה יותר לעניינים סוציולוגיים.
אפשר לשאול כשאלה נורמטיבית - מתי צריך להוציא תנועה כזו החוצה לפי היהדות. המקורות הרגילים לתשובה כזו הם מקורות הלכתיים, אבל אני לא חושב שנמצא שם תשובה. הבעיה כאן היא עמוקה כי קודם כול יש ויכוח על הדרך הראויה, ויש שני צדדים שטוענים לכך, ועכשיו צד אחד תוהה לעצמו האם הוא לא רק צודק אלא שהצד השני בכלל לא לגיטימי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2016 18:35 לינק ישיר 

השאלה היא השאלה הראשונה.

אם כי להחכים אותנו במסוגר ניתן לענות גם לשאלה השניה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2016 13:10 לינק ישיר 

האם השאלה היא מתי תנועה דתית מפסיקה להיות תנועה יהודית לגיטימית - כמו השבתאות שתקופה מסויימת הייהת לגיטימית ואחרי זה נתפסה ככת כופרת או החסידות שהיו שראו בהם כת כופרת ולבסוף התקבלה כלגיטימית - או שהשאלה היא מתי החברים בכת כופרת מפסיקים להחשב כיהודים (נניח נמצא היום צאצאים ודאים של הנוצרים הראשונים שהיו יהודים?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לשאלת הרפורמים - מתי מפסיקים להיות יהודים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext