בית פורומים עצור כאן חושבים

דעא"ש בתורה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/3/2016 06:03 לינק ישיר 
דעא"ש בתורה

רמב"ם הלכות מלכים פרק ו הלכה ד

ואם לא השלימו או שהשלימו ולא קבלו שבע מצות, עושין עמהם מלחמה והורגין כל הזכרים הגדולים, ובוזזין כל ממונם וטפם, ואין הורגין אשה ולא קטן שנאמר והנשים והטף זה טף של זכרים

במה דברים אמורים במלחמת הרשות שהוא עם שאר האומות, אבל שבעה עממין ועמלק שלא השלימו אין מניחין מהם נשמה שנאמר כן תעשה לכל וגו' רק מערי העמים לא תחיה כל נשמה, וכן הוא אומר בעמלק תמחה את זכר עמלק.

י-------
אני מודע לזה שאפשר להסביר כל מיני הסברים, שאצלינו באמת ציווי ה וזה לא וכו'.

אבל האמת הוא שכל יהודי וחרדי שרואה זוועות דאעש, מזדעזע ודוחה כל אפשרות ל"נימוקים" בעניין. ואילו כשמפלפלים את ההלכות ברמב'ם זה מרגיש כסוגיא כמו תוקפו כהן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2016 18:27 לינק ישיר 

ספקן
קאנט היה מודע לכך שהגדרתו (שמעשיך יהיו כאלו שתוכל לרצות שתוצאותיהם יהיו חוק) היא בסה"כ תביעה לעקיבות. התוספת של בעל תבונה כערך הינה השתלה זרה (אם כי עקיבה) שלכאורה נבעה ממצוקה ומרצון לתת תוכן "מוסרי (אני מודע למעגליות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2016 19:18 לינק ישיר 

קאנט בנה בנין מפואר של תורת המוסר מבלי להעמיד מחדש את יסודותיה אחרי התמוטטותם ע״י ביקורתו של יום.

וע״ז באה התקפתו החריפה של ניטשה, על הפילוסופים של המוסר, שבמקום לחקור את עצם קיומם של ערכי המוסר, הם קבלו את ההנחה שהם קיימים, וכל מחקרם לא היה אלא הגדרת המוסר עצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2016 19:06 לינק ישיר 

ספקן
אין לי
אבל נראה שזה הטריד את קאטנט שהשחיל את הקביעה שכפי הנראה אין לה מקור פילוסופי, לפחות לא אצלו, בדבר בעל התבונה כערך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2016 17:29 לינק ישיר 

איך אמר י"ל? ואהבת לרעך כמוך, כי אני ה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2016 17:24 לינק ישיר 

ע''פ הבנתי בדברי עומד, כוונתו שעצם קיום דת (במובן של מערכת מצוות שניתנה מפי הא-ל) מכריח ערכי מוסר מסויימים, ונראה שהוא צודק. אשר לערכי מוסר שאינם מוכרחים מזה אבל קיימים בתורה (מה שקרא ת''ט 'מוסר התורה'), כאן אני מסתפק. אני נוטה לחשוב שיש מוסר התורה אבל אולי לא מוחלט. עכ''פ, אם אתה טוען שאין מוסר התורה אתה צריך לומר שגם ואהבת לרעך כמוך אינו מבטא את מוסר התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2016 16:46 לינק ישיר 

עד כמה שאני מבין, יושר אינטלקטואלי דורש מאיתנו להיות זהירים בדברינו, עד לפרטים הכי קטנים, גם אם בעולם הפילוסופי לא רגילים להיזהר בזה, בדיוק כמו מה שצריך לעשות כאשר בעולם התורני לא שמים לב למשהו שיש להקפיד בו. בנוסף, אני חושב, שמאחר ואינני אלוהים - אין בי אשמה אם לא אמצא את ההגדרות המדוייקות לערכי המוסר האבסולוטיים. והחכמה מאין תבוא ואי זה מקום בינה? אלוהים הבין דרכה, והוא ידע את מקומה. אם אנו נעשה את שלנו, יש סיכוי שנגיע אי פעם לדעת את מה שנסתר מאיתנו. אבל אם גישתנו תהיה מִתחילה לא להקפיד - לא יגעת ולא מצאת אל תאמין. וגם לא יגעת ומצאת - גם אז אל תאמין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2016 16:06 לינק ישיר 

כמובן שכל אדם אינו כותב אלא את דעתו, ועדיין נדמה לי שבדיון הזה זה מה שמקובל היום בעולם הפילוסופי, ומכל מקום אם יש בידך הוכחה לקיומם של ערכי מוסר אבסולוטיים שראויים להיכפות על כל בני האדם אל תמנע טוב מאיתנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2016 13:24 לינק ישיר 

ספקן 

שים לב שלגבי יכולת ההכרעה בין הגישות (הודאית והספקנית) אתה שוב משתמש בביטוי שהיא "בלתי קיימת", וזה אולי נכון לדעתך, אבל אם אתה רוצה לשכנע (אפילו את עצמך), אני חושב שצריך לדבר לו על אי הקיום של יכולת ההכרעה שיש מי שכבר הפריך את אי-הקיום הזה במעשיו בפועל, ובמקום זאת מוטב לדבר על "קושי בהכרעה" או מצדי גם "קושי גדול בהכרעה", הנובע מהסיבות X,Y,Z.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2016 13:15 לינק ישיר 

ספקן 

שים לב שלגבי יכולת ההכרעה בין הגישות (הודאית והספקנית) אתה שוב משתמש בביטוי שהיא "בלתי קיימת", וזה אולי נכון לדעתך, אבל אם אתה רוצה לשכנע (אפילו את עצמך), אני חושב שצריך לדבר לו על אי הקיום של יכולת ההכרעה שיש מי שכבר הפריך את אי-הקיום הזה במעשיו בפועל, ובמקום זאת מוטב לדבר על "קושי בהכרעה" או מצדי גם "קושי גדול בהכרעה", הנובע מהסיבות X,Y,Z.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2016 09:28 לינק ישיר 

אריאל
היוצא מדבריך שאין כזה דבר מוסר התורה. אנ י מסכים לכך. גם אתה?

ספקן -
כמדומני שזה כן מטריד פילוסופים, אפילו את קאנט הגדול.
כהערת אגב - חושבני שאכן רת המו"נ זה לא הטריד (בפרשנותו בתחילת המורה לגבי חטא עץ הדעת)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2016 20:45 לינק ישיר 

אריאל,

ההשוואה שלך לא נכונה לגמרי.

אתה משווה בין ערכי מוסר של דת לבין ערכי מוסר של אנטי דת. 

כל דת מתאפיינת בהיררכיה, ובשליטה גם של חיים ומוות של האל, (ראש הדת) היום בתרבות המערבית הדת היחידה היא הדמוקרטייה, והדבר היחידי שמותר להרוג בעבורו  (מטאפורית כמובן) זה קיום הדמוקרטי כמובן שמושגים של היררכיה, עונש מוות, וכדו', הם מחוץ לטרמינולוגיה.

פוסק, רב, איש דת, אם הוא רוצה להיות מקובל על הציבור הוא חייב לגשר בין ערכי המוסר של הדת אותה הוא מייצג לבין ערכי המוסר המקובלים בזמן ובמקום בו הוא נמצא.  דוג' לדבר עבודתו הנפלאה של הרש"ר הירש. והמלבי"ם לפניו, שניהם גישרו בין התורה לבין התרבות בימיהם.

עוד הבדל מהותי, בדת המוסר נקבעת לפי האלוהים של אותה דת, מה שאין כן בתרבות המערבית המוסר נקבע על ידי אנשים. 

קח דוג' את פרויד, כיום הוא היה נחשב לסוטה גמור, אף אחד לא היה מתייחס אליו בכלל, ואילו בזמנו שכל הנושא המיני סקרן רבבות, הוא היה לבקי בתורת נפש האדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2016 20:37 לינק ישיר 

א. רק אעיר שלמרות כל  הפסוקים הללו, בפועל ב2000 השנה האחרונות התעצבה היהדות כך שהיא נמנעת ממעשי טבח כאלו, והם נותרו רק כמס שפתיים.
זאת הסיבה שכיום כל אדם דתי מזדעזע ממעשי דאע''ש וחש אי נוחות כשמזכירים לו שדאע''ש קיים גם בתורה.
ב. ואשר לתורה עצמה, היא ניתנה בעולם שבו דאע''ש היה הנורמה. עדיין עלינו לשאול אם המוסר שגילתה לנו התורה הוא המוסר הנכון גם בעולם מודרני או לא, ואין לנו אלא להרהר ולהרהר בדבר עד סוף כל הדורות.
ג. עוד יש לציין שבעולם כזה באמת ערכי המוסר שונים, משל למה''ד, פדו'. בעת העתיקה היה מקובל לשאת ילדות בנות 12.5 לנשים, וילדה שלא זכתה לזה נחשבה מעוכבת שידוך במצב קריטי. סביר להניח שכל אותם גברים שקיימו בעילת מצוה לא נחשבו לסוטים. כיום, מקובל שגבר שאפילו חושב על ילדה בגיל כזה הוא סוג מודרני של אדם זאב. כיום פדו' היא באמת המעשה הכי לא מוסרי שיתכן בעולם, כי זו הנורמה.
ולאידך גיסא, ניאוף. בחברה המערבית היום ניאוף הוא חטא קל עד בינוני, בעבר (וגם כיום בחברות לא מערביות) זה באמת נחשב לסטיה בסדר גודל שמצדיק סקילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2016 16:35 לינק ישיר 

זה לא צריך להפריע אם מתייחסים לפילוסופיה כחכמה בלבד ,כשעשוע רוחני ולא כתורה.(ספר הוראות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2016 15:02 לינק ישיר 

אכן כך.

מה שמפריע, שכאשר עוסקים בפילוסופיה של תורת המוסר זה לא מפריע לאף אחד לקבל את הגישות הללו, וכשמגיעים למציאות של היטלר ודאע״ש נבהלים ומזדעזעים. 

תוקן על ידי oפקן ב- 01/04/2016 15:06:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2016 14:51 לינק ישיר 

ספקן
אלך לקיצוניות
מי שמבטל את המוסר כערך בפני עצמו צריך לראות בהיטלר רק טועה בעיונו. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דעא"ש בתורה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext