בית פורומים כשרות

שופרסל מוכרת גבינות מיובאות מפולין הכוללות שומן "אדם"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/5/2016 16:05 לינק ישיר 
שופרסל מוכרת גבינות מיובאות מפולין הכוללות שומן "אדם"

שופרסל החלה למכור גבינה צהובה מיובאת מפולין, הכוללת בתוכה 26% אחוז שומן "אדם".
לא ברור מה מקורו של שומן ה"אדם" בגבינה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2016 11:18 לינק ישיר 

יצחקהספרן כתב:
כרגיל אתה מוכיח ידענות מבורכת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

ויקיפדיה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2016 18:35 לינק ישיר 

כרגיל אתה מוכיח ידענות מבורכת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2016 16:37 לינק ישיר 

אֶדַם (בהולנדית: Edammer) היא גבינה הולנדית חצי קשה העשויה מחלב פרות שמקורה בעיירה אֶדָם שבצפון הולנד.

באופן מסורתי גבינת אדם מיוצרת בצורת כדור, צבעה הפנימי צהוב חיוור והיא עטופה בפרפין אדום אך גבינת אדם שיושנה לפחות 17 שבועות תצופה בשעווה שחורה. לאדם יש טעם עדין מאוד מעט מלוח או אגוזי והיא כמעט נטולת ריח בהשוואה לגבינות אחרות. אחוז השומן שבה (28%) נמוך יחסית לגבינות מסוגה ולכן היא מעט רכה יותר לעומתן. בעבר יוצרה אדם מחלב מלא ואחוז השומן בה היה גבוה יותר.

גבינת אדם מתיישנת היטב, ואינה מתקלקלת בקלות. תכונות אלה הפכו אותה לגבינה הפופולרית ביותר בין המאה ה-14 למאה ה-18, בעיקר בקרב המלחים ובקולוניות המרוחקות. היא פופולרית עד היום בצפון אמריקה ובמדינות הנורדיות, בספרדובאמריקה הלטינית שם היא נחשבת למעדן וכן בפיליפינים שם היא מהווה חלק בלתי נפרד מארוחת חג המולד המסורתית.

בישראל נפוצה גבינה צהובה של חברת תנובהבשם "עמק". היא מבוססת על גבינת אדם ומיוצרת מאז 1942[1]. הגבינה יוצרה במשך שנים רבות בדגם אחד, שבו 28% שומן, ובמאה ה-21 נוספו לה דגמים של 5%, 9% ו-15% שומן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מסטוגי500 ב- 13/05/2016 16:37:38

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > כשרות > שופרסל מוכרת גבינות מיובאות מפולין הכוללות שומן "אדם"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext