בית פורומים עצור כאן חושבים

אנחנו לא יודעים למה אין התגלויות בימינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2016 16:48 לינק ישיר 

אני לא יודע להסביר למה אין התגלויות בימינו. 
אבל אני יודע היטב להסביר למה אין לנו תשובה מאמינה והגיונית לשאלה הזאת. 

לפני כמה מאות שנים, אנשים החליטו לוותר על רעיונות אמוניים. הם ויתרו על הדת. ויתרו על לימודי תיאולוגיה בכלל. וויתרו לאט לאט על עצם האמונה. עם התפתחות התופעה, העולם שלהם התחיל להשתנות, וטענות הדת נשמעו להם לא רק לא כדאיות, לא רק לא חכמות, ולא רק לא נכונות. הן נשמעו להם משונות.  ומשכך, אמרו: אם הטענות של הדת כל כך משונות (כי בשלב זה כאמור, הטענות הדתיות כבר נשמעו להם משונות), ודאי שאין טעם אפילו להקשיב להם, או להקדיש להם רגע של מחשבה. 

עם הזמן, כשהתופעה צברה תאוצה. אבל היו אנשים שעדיין רצו לדבוק בדת. משכך, פיתחו גישות חדשות לתיאולוגיה. אמנה ארבע כלליות, מתוך היהדות: 

1. חרדיות ליטאית - העברת המרכז הדתי מניהול חים דתיים לניהול טקסים דתיים. במקביל - התיאולוגיה עוברת הסבה מהיותה שיטת חיים - אל היותה שיטת לימוד = דרשנות. הדרשנות מחליפה את הלימוד ההגיוני בשיטה מקובלת (כלומר,מבוססת על סברות מקובלות), ומהווה מקור לסיפוק הצורך במחשבה דתית.
2. חרדיות חסידית - העברת לימודי התיאולוגיה משיטה לימודית בפני עצמה אל תולדה של התגלות חיה, באופן שהחלק הלימודי שלה הינו דרשנות מסוג מסויים הנקרא "לימודי חסידות" והמתבסס על קישור רעיונות לפסוקים, בדרך שרוב האנשים רואים אותה כרחוקה מהסברא הפשוטה. מאידך, החסידים יגנו על הקישור הזה כהיותו חלק מאיזה סוד עמוק ומיוחד, ואולי אף יתמכו ברעיון היות הדבר בהכרח סודי. 
3. כתבי הרב קוק. בעיניי הם אינם תיאולוגיה, אם כי בעיניי הם כן מתיימרים להיות כאלה. מדובר (שוב, בעיניי) - בסיפרות המתארת רגשות ומחשבות של איש דת שאיננו מוצא מנוח בגלל המחסור הנ"ל בחיי תיאולוגיה. בקרב תלמידי ותלמידי תלמידיו, דבריו הפכו למקור בלתי נדלה של השקפה ראויה על העולם הדתי בכלל והעולם המודרני בפרט. בעיניי זו לא תיאולוגיה, אלא כאמור - בעיקר תלונה על המחסור בחיי תיאולוגיה.
4. לימודים הנקראים בשם הכולל "קבלה" - זוהר, כתבי האר"י, רמח"ל וכו'. לימודים אלו נלמדים בכמה צורות: א. אצל הציבור הרחב. לימוד פשוט, המלווה באמונה תמימה או בכפירה תמימה. ב. לימוד בעיון, שכולל כנראה בעיקר מחקרים כאלו ואחרים - על יסודות או על פרטים מתוך ספרות הקבלה העתיקה ("עתיקה" אני מתכוון גם לרמח"ל -) "עתיקה" - לאפוקי שאין בימינו חידושים תיאולוגיים מיוחדים בנושא. ג. אולי - לא ידוע לי - אבל אולי - אצל יחידים הלומדים בסתר, "וידעו כן עניי הצאן השומרים אותי כי דבר ה' הוא". על חלק ג' זה - האחרון - לא אדבר מכיוון שאין לי מה.

בשביל התגלות, התגלות משכנעת, דרוש "אדם שלם", קרי: אדם שיש בו רגש ושכל מתוקנים. ושאליו "מתגלה" דמות ("דמות" אין הכוונה דמות גשמית, אפשר להשתמש גם במילה "ישות", אלא שבחרתי את המילה "דמות שיותר מתאימה ל"התגלות"), המפרה את האנושי שבו, ומגדלתו ומרוממתו. גם אדם כזה, סביר להניח, לא יספר לנו על ההתגלות, עד שנהיה אנחנו בעלי רגש ושכל מתוקנים, ושסיפור שלו באזנינו - על ההתגלות שחווה - תפרה את האנושי שבנו, ותגדלנו ותרוממנו אנחנו, או שתצא מזה כל תועלת אחרת המתקבלת על הדעת, (כמובן בתנאי שהיא תתקבל גם על דעתו). 

לאחר הסקירה דלעיל, נבין מדוע דבר ה' יקר בימינו, ואין חזון נפרץ. כאשר אין שיטה תיאולוגית מסודרת, [המספרים בהתאם ל4 הסעיפים לעיל על מה שקרה בעקבות המחסור בתיאולוגיה] ש(1) גם מתקבלת על הדעת מבחינה הגיונית. (2) גם קשורה בקשר הגיוני אל התורה המקובלת. (3) גם מהווה שיטה תיאולוגית החיה כדת בזכות עצמה, כלומר בזכות האל, ולא בזכות האדם שמחפש אותו. (4) וגם מתאימה להלך מחשבתו של אדם החי "בימינו".

ומדוע אין שיטה תיאולוגית מסודרת כזאת? על השאלה הזאת ענינו קודם - כי אין מי שדורש ומחפש שיטה תיאולוגית מסודרת כזאת. אם הייתי שומע על מישהו שחיפש ולא מצא, היה מקום לתמוה. אבל אם היחס לתיאולוגיה מתנהל בהתאם לדרכים האמורות לעיל, אין כאן מה להתפלא, אם אין התגלויות. 

ועל מה אתם חושבים, צומחת הפנאטיות הדתית בשנים אלו ממש, אם לא על הרקע של הרדידות הדתית הזאת. רדידות של כפירה מחד, ורדידות של אמונה מאידך. ובזאת תדעון כי אל חי וקיים בעולם, שהרי מי עוררם לאלו להילחם, באין להם רווח ממעשיהם, לבד משררה מועטת והרבה מוות, להם ולשכנגדם. אין זאת, כי אם צורך דתי בסיסי מפעפע באדם, ומפלח מסוף העולם ועד סופו, ואיננו מוצא מנוח מפני הרדידות המצויה של היחס לדת. בימינו אוהבים לומר שרוע נובע מתסכול. אז אני מוכן לקבל גם את ההסבר לרוע הזה - כתסכול על חוסר סיפוק דתי. אם הרדידות איננה מעוררת, חוסר הסיפוק יכול לעורר. ואם חוסר הסיפוק שלונ אינו מעורר אותנו, אזי חוסר הסיפוק של מישהו אחר עלול לעורר אותנו. אבל אם זה חוסר הסיפוק של מישהו אחר - אז הוא יבחר את הדרך שבה חוסר הסיפוק שלו יעורר אותנו. לא כדאי שזה יבוא בדרך הקשה. עורו ישנים משנתכם!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2016 13:20 לינק ישיר 

עצכחניק אחד שאל אותי בתיבה האישית, ביחס לאשכול זה -  מהי לפי דעתי "התגלות". הפניתי אותו אל הקישורים הבאים באשכול זה

קישור1

קישור2

העצכחניק כתב :

מה שכתבתי שאתה קצת מזלזל באינטליגנציה של הקוראים.  בקשתי היתהלאחר הקריאהשתסביר בעברית מדוברת מה זה "התגלות"לדעתך. בלי פסיקים סוגריים וסימני קריאה. מה לדעתך נקרא "התגלות" מה שאי אפשר להסביר במשפטים פשוטיםהוא להבנתי במסגרת "מדעי האויר"

ואני עניתי:

א.        בכל מקצוע ומדע מקובל שמשתמשים בהסברים מורכבים. הרבה פעמים צריכים הקדמות ונספחים ונוסחאות שונות ומשונות, וכל מיני הסברים ומובאות שמסבירים את הנושא המדובר לחלקיו. האריכות היוצאת מזה היא סיבה לפיצול מקצועות כיום, ולריבוי ספרים, וזה אמנם דורש התייחסות ודאגה לא להיגרר יותר מדי, אבל משהו מזה צריך, ואין לנו הרבה ברירות בעניין.

ב.         אחרי כל זה, ולפעמים גם לפני, אפשר לסכם במשפט אחד. לא עשיתי זאת, מכיוון שאז מייד היו מתחכמים מביאים כל מיני קושיות שאינם קושיות לפי ההסבר הארוך. מכיוון שאתה שואל אומר בקצרה: אני מאמין באלוקים. אלוקים הוא מקור תבונה בעל אישיות. כל תובנה המגיעה לאדם ישירות ממקור התבונה הזה - הינה התגלות. האור-קוליות של ההתגלות הינה רק תפאורת רקע

העצכחניק כתב:

נבואה ע'י מלאךזו התגלות?לא לפי ההגדרה שלך. זה לא ישיר   השכל האנושיהוא התגלות?אם כןהקומוניזם הוא התגלות!   רוח הקודש של הצדיקים הגדוליםהתגלות?  אם כן איך יודעים שלפלוני היתה התגלות? איך קובעים מי בעל רוח הקודש? אגב מה עם רוח הטומאה?כל השאלות הנ'ל נובעות מההגדרה שלךאולי היא לא כ'כ מדוייקת

ואני עניתי:

לפי שיטתי, וכמו שניתן להסיק מעיון מדוקדק בתנ"ך ובמקורות "מ-" ו"לגבי" העולם העתיק, הרי שאכן הקומוניזם הוא סוג של התגלות - לאו דווקא של הקב"ה, אולי של אחד משרי האומות שבשמים, רוח הטומאה גם יכולה להביא התגלות, גם בלעם קיבל התגלות כנראה ברוח הטומאה, מהו "השכל האנושי" זה דבר שצריך הגדרה, אבל כמובן שזה, במיוחד לפי הגדרתו היום - הוא לפחות אחד הכלים החשובים לקבלת התגלויות, נבואה ע"י מלאך - לדעתי "מלאך" הוא כפירוש הראשונים "שכל נבדל" דהיינו, הסיבה השכלית שגרמה לכך שהגיון מסוים יהיה אמיתי - הרי סיבה זו היא "שכל נבדל", ומשכך ברור שנבואה ע"י מלאך היא התגלות - אלא שלא ישירה ממקור התבונה, ואולי צריך להגדיר יותר טוב משהגדרתי, ולומר: התגלות היא כל תובנה שעיקרה במקור התבונה הנ"ל, בין שהיא ישירה ובין שלא, ובלבד שיהיה ידוע שאכן מקור התבונה הנ"ל הוא המקור לתובנה הנ"ל. איך יודעים  מי חווה התגלות או שהוא איש שה' מתגלה אליו באופן קבוע? זה אינני יודע ובכך לא עסקתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2016 13:48 לינק ישיר 

חכמים לא ביטלו אותה אי אפשר לבטל. הם אמרו כי נבואה שייכת לטפשים ולילדים..הם אמרו גם שהתורה אינה בשמיים ולא השמיים קובעים את ההלכה ואת היתר.
 ההפסד באי שמיעה לנבואה הוא של האדם   לא של אלוקים.

תהלים פרק ב (ד) יוֹשֵׁב בַּשָּׁמַיִם יִשְׂחָק אֲדֹנָי יִלְעַג לָמוֹ:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2016 13:26 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
הנבואה מתחרה עם דעת חכמים. ולכן החכמים  בטלו אותה, כי הם היו חכמים.

אתה אומר, שאלוקים הכל-יכול שמדבר עם הנביאים, והושיב את יונה במעי הדגה כי ניסה לברוח מהנבואה,
לא הצליח להתמודד עם החכמים שהחליטו לבטל את הנבואה?
הגיוני לך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2016 11:36 לינק ישיר 

היתה בואה בעבר ויש נבואה היום.  לא היתה כל סיבה רוחנית שהנבואה תופסק  עם חורבן בית ראשון. כי היתה נבואה לפני הבית וגם אחריה. כי בית ראשון לא היה מעולם מרכז רוחני. ואם  הבית חשוב למה לא שבה בבית שני.?
הנבואה מתחרה עם דעת חכמים. ולכן החכמים  בטלו אותה, כי הם היו חכמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2016 02:20 לינק ישיר 

אם הנבואה היתה בעבר, הסיבה שהפסיק ההתגלות בגלל שנחרב בית מקדש, הרי כך כתוב בגמ'.
ואם לא היתה נבואה בעבר, אז אין שאלה.

תוקן על ידי איה_האמת ב- 14/10/2016 02:24:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2016 00:40 לינק ישיר 

ירוחם

אכן, הצרה היא שיש כאלו שעושים מעשים שכביכול אמורים להביא לשפע רוחני, זה כמובן זוכה להתייחסויות פה בפורום, אבל בציבור זה נחשב למעשים רוחניים של ממש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2016 12:01 לינק ישיר 

למה אין התגלות בימנו!?
 משל למה הדבר דומה? לאותו פרסי שבכה וילל כל יום בבית הכנסת,רבש"ע תן לי להרויח בפיס.
 נמאס לריבון לשמוע את קולו כל יום, וציוה על גבריאל, תן לו לזכות בפיס.
 אבל למחרת שוב נשמעו היללות של הפרסי. שאל הריבון את גבריאל האם לא ציויתי  לתת לפרסי לזכות בפיס?      נכון ריבוני- אבל הפרסי לא קונה פיס.

איך נוכל לזכות בהתגלות- אם אנחנו לא מחברים את הבלוטוס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2016 02:16 לינק ישיר 

ואולי אין צורך בהתגלויות יותר, כי היום דווקא על ידי המדע אנחנו יודעים כמה היקום מדהים מהגלקסיות ועד לתא הבודד של האדם - הבנין הכי מדהים שיש, כאן האלוקים מתגלה בעצם במלוא הדרו ביצירה העצומה
פעם היו צריכים להתגלות אלוקים היום הוא פשוט מתגלה בטבע
(ואני לא מתייחס לקבוצת העלגים המאמינה שהדבר העצום הזה יכול היה להיוצר יש מאין מעצמו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2016 13:41 לינק ישיר 

ינוח

מאחר ואני מאמין במציאותו של רוחניות, לא רק כדמיון, אלא כמציאות ממש - הרי שכמובן גם היא נכללת בדבר ש"יש לו הוויה, ולכן נחשב לאמת". והואיל ואני מאמין שעיקר המציאות הוא המציאות הרוחנית - והמציאות הגשמית היא רק טפלה לה - לכן ברור מה מעמד שני הדברים, ועם זאת כמובן שגם איש מדע הוא איש אמת.

לגבי היושר שהזכרת - אני מבין שיש צורך להיות "אמיתי" בנפש פנימה. ועם זאת, לא ברור לי על מה מדובר. האם כוונתך שאדם לא ירמה את עצמו? זו דרישה שכבר שמעתי עליה בחיי, ועם זאת לא ברור לי על מה מדובר. כאשר אדם מרמה את עצמו - מה בדיוק מתרחש, לדעת מי שמאמין שזה אפשרי? "רמאות" עד כמה שאני מבין, דורשת ישות מרמה, ישות מרומה, ואמצעי רמאות. ובכן, בנידון דידן, מי מרמה את מי, באיזה אופן ובאילו אמצעים? וכשמדברים על "מישהו שמרמה את מישהו", צריך להיות גם מניע למרמה. איזה מניע יכול להיות כאן?                                                                                                                                                                    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2016 02:02 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
לכן כל דבר שיש לו הוויה, הרי הוא אמת. 

כנראה, לפי הגדרה זאת, אנשי אמת הם אנשי המדע, העוסקים בהתאמה בין נוסחאות מחשבתיות לבין המציאות.

***אם תרצה להפנות אותי לספרים הדנים ומסכמים את הנושא בצורה טובה, אשמח לכך.***

כאן מעניין אותי דעות אישיות לאנשי השיח.

דעותיי לגבי העיקר כולל האמת אפשר לראות במאמר אשר הבאתי קישור אליו בפרופיל,

http://asif.co.il/?wpfb_dl=3044

הנה מילים משם,

"אמת האדם היא לא לשקר בנפשו. העיקרון הזה תקף בכל תחומי פעילותו של האדם. ככל שיש באדם יותר יושר לב - הוא יותר אמיתי; ככל שבאדם חסר יושר- לב ככה הוא יותר שקרי חרף מדבר אמת עובדתית. דוגמה מובהקת לכך היא יעקב אבינו, איש תם. אם היה אומר ליצחק אביו את כל האמת העובדתית ככה היה הולך נגד רצון ה' כאשר עוד רבקה אמו ידעה את רצון השם כלפי בנה הקטן"

לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2016 16:16 לינק ישיר 

ינוח כתב:
אני מתמקד בעקרונות הבסיס התיאולוגיים.
מה הם העקרונות מבחינתך?

***אבל אילו יתחברו יחד אנשי אמת,***
מה היא אמת?

לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה

מהם ה"עקרונות" ומהי ה"אמת", אלו שאלות שמיימוני היה מכנה נושאים של מטא-נושאים, ואכן לא ישבתי להגדיר מהם העקרונות ומהי האמת, מכיוון שזו מלאכה בפני עצמה, והרבה מזה זה אקסיומות שקשה להוכיח ולהגדיר בצורה מחייבת ומוכרחת. אני מבין שאתה מתעניין ובטח גם יודע יותר בנושא הזה, אם תרצה להפנות אותי לספרים הדנים ומסכמים את הנושא בצורה טובה, אשמח לכך.

אפשר כמובן לפתוח אשכול מהם "עקרונות" ו"אמת", ואני עצמי בכוונתי גם לפתוח אשכול על "עקרונות" נכונים לדיון ולשיטתיות (לפחות בהקשר של הפורום הזה), מכיוון שלדעתי זה גרוע מאוד שסתם כל אחד אומר "מה שבא לו". זה לא אומר שצריך "שטאנץ" לוחץ ומרובע, אבל צריך כללים מה ראוי להיחשב לשיטת חשיבה או דיון או שאלה ותשובה והערה מקומיות, ומה אינו אחד מכל אלה.

ובכל זאת - הגדרתי מחדש (באשכולות אחרים, וחזרתי על הדברים לאורך אשכול זה) - מהי נבואה, אמונה באלוקים, נביא אמת ונביאי שקר ונביאי ע"ז, במקום אחר גם הסברתי מדוע עלינו להאמין באלוקים, בתורה, עד כמה עלינו להאמין בדברי התורה (אין לי הגדרה מדוייקת, אבל נקודת מבט שממנה נגזרת התשובה), ועוד. 

ה"אמת", מבחינתי -  "וה' אלוקים אמת" - והיינו שאני מאמין שכללות ההוויה מתומצתת באופן היעיל ביותר בשם הווי"ה. אבל זוהי רק אמונה דתית, וכאדם סתם, כמובן שאין לי חיבור מיוחד לשם הווי"ה, ואמנם גם איני יודע על זה הרבה יותר משאר האנשים, גם אם יש לי ידע והשערות בנושא. 

למשל, שההוויה היא הדבר הבסיסי ביותר שבכל דבר - כלומר עצם קיומו, והדרך לבטא משפט זה - היא לומר שהוא נברא ע"י שם הווי"ה. לכן כל דבר שיש לו הוויה, הרי הוא אמת. ומה שאין לו הוויה, אלא דמיון, ומהו דמיון, דבר שקשרו להוויה הוא מלאכותי, שבמקום שהדבר יהיה הווה בעצמו, במקום זה אני יושב ואומר לעצמי שהוא היה יכול להיות הווה, ובכך אני למעשה "בורא" את אותו הדבר במחשבתי, אבל זו לא הוויה שנבראה ע"י שם הוויה, אלא זו הוויה שנבראה ע"י מחשבתי. לכן דבר זה אינו אמת, ואמת במחשבה שלי יכולה להיות רק כאשר מחשבתי מתקשרת לשם הווי"ה, וע"י כך שם הווי"ה מייצר במוחי מחשבה על אודות הוויות אמיתיות. 

אבל כל זה כאמור, הוא השערה שלי, ולמעשה תלוי באמונתי הדתית. אדם אחר אולי יסכים לרעיון, אבל לא יקרא לו דווקא "שם הווי"ה". אבל עצם העובדה שהתורה השתמשה בשם הקשור לשורש ה-ו-ה - והוא מבחינתה העיקר - מעיד על כך שאכן בעיניה יש חשיבות להסתכלות כזאת. איך שלא יהיה, אני עובד על כל הדברים האלו, ומבחינתי זה חלק מחיפוש אמיתי אחר האמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2016 23:55 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
אני מתמקד בעקרונות הבסיס התיאולוגיים.

מה הם העקרונות מבחינתך?

***אבל אילו יתחברו יחד אנשי אמת,***
מה היא אמת?

לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2016 15:01 לינק ישיר 

בו"ל 

אענה לך באישי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2016 14:14 לינק ישיר 

אליקים אתה זוכר את מקסמן ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2016 16:18 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:

אגב, בעבר הסברתי כאן מהי נבואה, ואחזור על ההסבר. האם אתה מסכים שההגיון אומר ש2+2=4? אני מקווה שאתה מסכים. האם ההגיון יכול לדבר? אם ההגיון אינו יכול לדבר, כיצד הוא "אומר" ש2+2=4? הוי אומר, המילה "אומר" בהקשר זה הינה "משל" "מליצה" "לסבר את האוזן" או כל ביטוי מסביר שתבחר, או מצידי הסבר מתוחכם בן 3 עמודים. קיצורו של דבר הוא שניתן להשתמש במילים לא מדעיות (כמו "אומר" כשפירושו כנ"ל) לתיאור ה"קשר" ביננו לבין מקורות תבונה, (כמו "ההגיון"). גם אם אומר ש"על פי המתמטיקה" 2+2=4, הכל כנ"ל. אע"פ ש"על פי" פירושו - לפי דברי פיו של-, ולמתמטיקה הרי איין פה. 

אותו דבר כאשר אומרים ש"הקב"ה אומר" המילה "אומר" באה לתאר את ה"קשר" ביננו לבין מקור התבונה במקרה זה - הקב"ה. כאשר אדם אומר "ה' אמר לי", פירוש הדבר שהוא טוען טענה פילוסופית: לדעתו, ע"פ מקור התבונה "השם", ובהתאם לכללי הרעיונות ה"אלוקיים" (השווה: המתמטיים, ההסבר לעיל) - ע"פ זה לדעתו יוצא ש.... מסקנה זו שיוצאת לדעתו ע"פ דברי "השם" היא נבואה. זה גם מה שמסביר לדעתי את ההבדל בין נבואה לרוח הקודש - בנבואה ברור לך שמקור הדברים הוא "שם הוי"ה" או "שם אדנו"ת" (ובדר"כ רק מלאך שלהם), אבל ברוה"ק אינך יודע אם מקור הדברים הוא בשם מסויים, אבל ברור לך שהוא קשור בקשר הדוק אל אותם מקורות בהם השתמשו אנשי הפקולטה לנבואה (השווה: הפקולטה למתמטיקה, וכנ"ל). 

כמובן, אפשר גם לעשות דברים כאלה, כלומר להגיד דברים בשם כל מיני מקורות תבונה - ולבלבל במוח. זה מה שעשו למשל נביאי השקר. נביאי העבודה זרה לעומת זאת - לא בילבלו בהכרח במוח, אבל דיברו בשם מקורות תבונה אחרים, או בשם שיטות חשיבה אחרות, כלומר במקום "שם הוי"ה" או "שם אדנות" היה להם כל מיני "אלוהים" - אחרים: למשל בעל פעור וכדומה. אפשר לעשות זאת גם בצורה אחרת - למשל ירבעם בן נבט, שלקח פסל בצורת עגל, ולא שינה את שם הוי"ה. העובדה היא שנביאי ה' ניבאו גם בימי אחאב, כמו שמובא במלכים (נביאי השקר אמנם, אבל לעניינו זה לא משנה, כמו שמבין מי שקרא את דבריי לעיל על נביאי השקר ונביאי ע"ז). אלא שירבעם אמר על העגל "אלה אלוהיך ישראל אשר העלוך מארץ מצרים". הדבר דומה, בלי להזכיר שמות, למי שבימינו יקח "פסל" בצורת ספר, נניח ש"ס או תנ"ך, ויאמר "זה מה שהיהדות אומרת". זה לא מה שהיהדות אומרת. זה מה שאומר שם הוי"ה. זה שאנו היום אין לנו מושג בשם הויה, זו בעיה אחרת. לכן בימינו אפשר לומר: שם הוי"ה נתן יהדות ו"יהדות"=תנ"ך. אפשר לקרוא לתנ"ך בשם יהדות, אבל לא לקרוא לשם הוי"ה בשם יהדות. א"א לומר "היהדות הוציאה אותנו ממצרים". זה שקול לאמירה על העגל "אלה אלוהיך ישראל אשר העלוך מארץ מצרים". זה מאוד מבלבל, ואכן דור יציאת מצרים טעה בדבר זה ועשה את זה מתחת להר סיני. אבל חשוב להבין שזו משמעות הטעות, זו ולא אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אנחנו לא יודעים למה אין התגלויות בימינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext