בית פורומים פשוט מוזיקה

יעקב שוואקי בקליפ חדש - we are a miracle

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/8/2016 18:59 לינק ישיר 
יעקב שוואקי בקליפ חדש - we are a miracle

היי שלום, שוב כהרגלי באתי לגיחה קצרצרה, כי נחשו מה, שוואקי הוציא קליפ לשיר האהוב עליי. והשילוב היפה הזה של זמר אהוב עם שיר אהוב, ועכשיו גם קליפ אהוב - עושים לי שמח בלב.
האמת ששמח זה לא המילה שמגדירה את השיר הזה, שבכמה מילים, התרגום שלו לעברית זה - למרות כל מה שעם ישראל עבר - ארבעים שנה במדבר, מסעות צלב, שואה, מלחמות והמון תלאות ודמעות (ותכלס עוד מלא), אנחנו פה, ואנחנו נס, ואנחנו נראה לכולם שמה שעשה אותנו מה שאנחנו, זה דווקא מה שעברנו כעם, כאומה.
הקליפ נפתח בזקן חמוד ומקומט שמתארגן בבוקר, וברדיו מתנגן השיר המופלא we are a miracle, והמילים האלה מחזירות אותו לזכרונות שלו, לעבר, לאחת המלחמות. ומשם, לאחר כמה רגעים, לאחד הארועים המשמעותיים שלנו כעם ישראל - יציאת מצרים, והשהות שלנו במדבר ארבעים שנה, ומשם לחורבן, לתקופת האינקוויזיציה ומסעות הצלב, ומשם לשואה, למחנות, ולתמונות המצמררות שכולנו מכירים, כשבמקביל, מיודענו הזקן, מחזיק קופסא עם תפילין בתוכה, בדרך לנכד שלו, ועל התיק של התפילין, תלאי צהוב עם הכיתוב המצמרר מצד אחד, והכל כך גאה מצד שני - יהודי, כששוב, במקביל, אנחנו ממשיכים בהיסטוריה, ומגיעים לחייל ישראלי, סמל למלחמות שאנחנו עוברים כבר שנים, סתם ככה, כי אנחנו יהודים. ובמקביל, כל השיר המדהים הזה, מתנגן, ומספר על ההיסטוריה שלנו כעם. ויעקב שוואקי בתוך בית כנסת ענק, ומקהלת ילדים ברקע, עושים לו קולות.
ואז מגיע הקטע המצמרר מכולם, עם תמונות מהשואה - התמונה המזעזעת של ילד יהודי מרים ידיים ומסביבו חיילים - והשניה של  ילדים במחנות, בבגד מפוספס - יוצאים מתוך התמונה - למציאות, וזה מדהים, כי השניה הזו, מעבירה ברגע אחד את כל המסר של השיר, ועושה לי צמרמורת כואבת בגוף בלב, וגם קצת דמעות בעיניים. אנחנו נס. ואף אחד לא יכול עלינו! אף אחד! אנחנו עם שהוא נצח.

רוצו לראות!

תוקן על ידי יושיוש ב- 15/08/2016 19:07:58

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי יושיוש ב- 15/08/2016 19:33:13

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2016 08:17 לינק ישיר 

תודה !ממש יפה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/8/2016 01:17 לינק ישיר 

הקליפ מתורגם :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2016 20:24 לינק ישיר 

קליפ מהמם!
גם לי הוא גרם לדמעות בעיניים..
פשוט קליפ מושלם!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פשוט מוזיקה > יעקב שוואקי בקליפ חדש - we are a miracle
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext