בית פורומים פורטל הנפש

כשהאורח מבקש להשאר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/8/2016 21:44 לינק ישיר 
כשהאורח מבקש להשאר

שלום.

יש לי אח בן 40 עם הנמכה קוגניטיבית. נשוי לאשה שאף היא עם קוגניציה נמוכה על גבול הפיגור. הם מתגוררים סמוך לאחיותיה של גיסתי ונעזרים בהם.

בתם הבכורה, בת 14, ב"ה ממוצעת ברמת שכלה, (אולי פיגור סביבתי קל). היא הגיעה אלינו כעת בחופש להיות אצלנו כשבוע. היא נהנית וגם הילדים שלי נהנים. הכל היה טוב ויפה לולי היתה היא מבקשת שוב ושוב להישאר אצלנו, לגור אצלנו, כשהתירוץ הוא שתוכל ללמוד בתיכון בעירנו. (למרות שעונת הרישום כבר הסתיימה.)

כל הסיטואציה מאד לא נעימה. שקלתי את הנושא עם אשתי ואנחנו לא חושבים שזה מתאים לנו בשלב זה, מה גם שלא דברנו על כך כלל עם אחי.

אמרנו לה שהוריה לא מוותרים עליה אך היא שוב ושוב חוזרת על בקשתה.

כיצד ניתן להעביר לה את התשובה השלילית בצורה ברורה אך לא פוגעת?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2016 19:19 לינק ישיר 

שהאחות של גיסתך
תבהיר לה את כל הנושא,
הם יעשו זאת הכי טוב,
וזה התפקיד שלהם
בתור הורים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2016 13:30 לינק ישיר 

תודה על התשובה המחכימה.

מבקש לעדכן, אשתי שוחחה עם אחות של גיסתי, ומסתבר שיתכן שאחייניתי תעבור למסגרת לימודים עם פנימייה בהמשך השנה. (אלו שמטפלים מטעם הרווחה במשפחת אחי מודעים לרצונה לעזוב את הבית וחושבים שזה לגיטימי).  כנראה שהפנימייה תהיה בעיר שלנו.

בינתיים היא כבר נסעה חזרה אתמול, אך אני חושב שבהמשך, כשידברו איתה על הפנימייה, נדבר איתה ונגיד לה שנשמח שתבקר ותבוא אלינו בשעות הפנאי, ושתרגיש שיש לה מקום קרוב ואוהב בעיר בה שוהה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2016 00:09 לינק ישיר 

שלום רב,

לא פעם האמת הפשוטה היא הדרך המכבדת ביותר.
התשובה שנתתם לה שההורים שלה לא מוותרים עליה מסיבות מסוימות לא מספקת אותה. אחת הסיבות שהיא לא שמעה מה דעתכם בעניין או מה הסיבה שלכם.  חלל זה  זה עשוי להשאיר אותה בפנטזיות סותרות האחת שאם היא תמשיך לבקש ולבקש החלום בסוף יתגשם ואו פנטזיה של חרדה  שישנה סיבה אוימה שקשורה אליה ולכן אם בסוף  תממשו את בקשתה החרדה שהסיבה קשורה אליה תתפוגג. (הבקשות החוזרות ונשנות דרכן להרגיע ,לרגע, חרדות אלו ואחרות)

לכן, הנכון ביותר להגיד את האמת שתיארת פה, שאתם והילדים מאד נהנים בחופשה יחד איתה ואתם שמחים לראות שגם היא נהנית. אתה ואישתך  שקלתם את בקשתה והבנתם (בשלב הזה) לא מתאים לכם וזאת 
מסיבות שקשורות אליכם ולא אליה 
אך אתם תשמחו לביקורה בחופשות כשיתאפשר לה ולכם (כמובן אם זה מתאים לכם)

אמת זו יכולה להתיישב על ליבה ולחבר אותה למציאות הטובה דיה - שהות נעימה בזמן החופשה עם קרובי משפחה אוהבים

בברכה

תוקן על ידי רוניתלזר ב- 22/08/2016 00:30:03

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים וילדים
פסיכותרפיה פסיכואנליטית
טיפול אישי, זוגי והדרכת הורים
בית שמש, בני ברק, ירושלים 
0526346334
 [email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > כשהאורח מבקש להשאר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול