בית פורומים ממלכה במבחן

הרהורים בעקבות יוזבד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/8/2016 19:24 לינק ישיר 
הרהורים בעקבות יוזבד

א. יוזבד

לא הדמות הראשית. בכלל בכלל לא הדמות הראשית. שלוואן באמת מתאים יותר, אלרון או יקוואל.
הבחור נחמד, מזכיר קצת את איסתרק בקטנותו, מחונן בכל המידות הטובות ופועל בהתאם לייעודו, אבל לא התחברתי אליו יותר מדי.

בספר איסתרק כעסתי על איסתרק, הבנתי את הקושי שלו, פחדתי מהרעיונות המעוותים שהשבי הכניס לו, קיוויתי שיתפכח, שיבחר בטוב. כל כך שמחתי בשינוי שהוא עשה, הערצתי את ההנהגה שלו לאחר מכן.

בספר מהללאל מיד התחברתי לבחור המיוחד הזה ששמו מהללאל, להתמודדות שלו מול מה שהוא עבר בחיים, כאבתי איתו את הכאבים שלו, בכיתי עם התסכולים, הזלתי דמעות התרגשות מול החזרה שלו הבייתה.

יוזבד? סביבו מתרקמת העלילה, אבל כמעט בלעדיו. אין לו קשיים מיוחדים, הוא מתמודד כמו שמצופה ממנו, אין לו נקודות אופי מיוחדות שגורמות להערצה של הקורא (רק תושבי האחוזה מעריצים אותו... אולי כי הם לא מכירים מקרוב את איסתרק ומהללאל).

בתור אחת שקראה את מלך על מקלו (קטע המילואים של מיה) וגם קטע אחד מיוזבד שנשלח אלי בטעות (איזה מיוחסת אני ;) ), וכמובן אחרי הפרקים הראשונים שבהם אלרנן דיליאבר מזהיר את איסתרק מפני תרחיש כזה, ציפיתי שלקראת סוף הספר הראשון יוזבד יקלע לדילמה הזו, ורוב הספר השני יעסוק בהתמודדות שלו מולה. אבל אפס. הוא נדרש להתמודד עם הרעיון למלוך רק במשך יום אחד בקושי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/10/2020 13:52 לינק ישיר 

היי,
אני משתמשת די חדשה פה:)
נחמד לקרוא את כל ההגיגים שלכם על הסדרה!
לא ממש היה לי כח וזמן לקרוא את הכל אזז עצרתי בעמוד חמש בערך...אשמח לתקצירים-של-התובנות-שהגעתם-אליהם בסופו-של-דבר:))
יש לי מלא מה להעיר ולהוסיף אזז מפאת חוסר המקום והזמן אני רק אגיד משהו, קיטשי וידוע וצפוי אמנם אבללל לא יכולה לוותר, זה מדי בוער:
למה-יקוואל-מת????????
מיההה איך עשית לנו את זה....
להעביר אותו את כל הדרך הארוכה...
עמוס בתובנות.....
עם עבר עשיר של מעשים שראוי להתגאות בהם......
ואז להרוג אותו???????????????????
רצח בלתי נתפס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2019 14:33 לינק ישיר 
מהילהאלי

אסתרק כתב:
האמת היא, שלא כל כך הבנתי מה כל הכעס עליו. וגם לא הבנתי איך העבד הנורדי (ויקינגי) הגר והליצן שלו, הפך להיות נאמן לאלוקים יותר ממנו, אבל את זה נעזוב.

המדליונים אצלו, הנוסחה לא. דוד סאנפאל המנוח ידע היטב מה שהוא עושה והשמיט מהמחברת שניתנה כמשכון לאחיה של תרצה, אחיה (אני נהנית ממשחק המילים :) ) את הדפים הקשורים לסוד האבקה.

שלוואן מנסה כל הזמן לפענח את הנוסחה ולא מצליח. כשהיא תהיה אצלו הוא ייתן אותה לדיאלידאן? לא התרשמתי שככה, משום מה. הוא לא מאמין באבא שלו, הוא לא ייתן לו כזה כח הרס.
לעומת זאת, לתת את המדליונים כמתת נאמנות לאיסתרק, נשמע לי הגיוני ומתבקש. כך גם הנוסחה תהיה בידיים הנכונות, וגם שלוואן יתקבל בכוזר האמיתית. הוא הרי ממילא לא מצליח לפענח את הנוסחה. עבור מה להמיס אותם, להשמיד ולהרוס בלי תכלית? לא הבנתי את השאיפה הגדולה לכיוון הזה, את ההשפלות שהוא סופג בגלל זה מהעבד שלו, את ייסורי הנפש הנוראיים כאילו הוא עשה משהו רע.

שלוואן משחק דמות כמעט ראשית בספר, אהבתי לקרוא עליו. המהלומות ההדדיות שלו עם אלרון כייפיות ממש, וליאה המתוקה ודיאן הקטנה גרמו לי להנאה. אלעזר, אגב, הרבה פחות שווה ממנו, לידיעת הקוראת ליאה.

אהבתי את המשחק בסוף הספר בין ברכיהו, ידרת, דיוואל בן ליראם וכל מי שחושב שהוא מבין ויודע מה שלוואן עושה באיזור הזה של הגבול. זה היה חכם ויפה מצידה של קינן שלנו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2018 02:11 לינק ישיר 

לא סיבה מוגדרת, פשוט בערך לפי מה שהיה עד עכשיו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2018 15:11 לינק ישיר 

למה חמש שנים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2018 17:18 לינק ישיר 

הצפי הוא לחכות חמש שנים, כהרגלה בקודש בד"כ... לרוב היא לא מוציאה אותם לפני הזמן הזה. נקווה שה' יעשה לה איזו קפיצת הדרך.. ;)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2018 19:44 לינק ישיר 

ידוע מתי יצא פדהאל? יש תאריך מסוים או שנה מוגדרת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2017 14:15 לינק ישיר 

אסתרק כתב:
א. יוזבד

לא הדמות הראשית. בכלל בכלל לא הדמות הראשית. שלוואן באמת מתאים יותר, אלרון או יקוואל.

הוא כן!!!!!! בדקתי, ויוזבד ממלא 260 עמודים של טקסט כתוב (תחילת פרק נחשב חצי עמוד), מתוך 944 (של טקסט כתוב). אלרון ושלוואן, לעומת זאת, יחד 205. (ההגדרות שלי היו כך: אם יוזבד מדבר עם מישהו, לא משנה מיהו, זה נחשב עמודים ליוזבד. אם שלוואן מדבר עם מישהו, מלבד יוזבד- זה נחשב לו וכו'.)
אני מבינה שאת טוענת  שהם עוברים יותר משברים וכו', אבל גם עם זה אני לא מסכימה! שלוואן כבר החליט לפני זה! הוא מילט את פיליאק ואנלין! ובכלל, הוא מודה שהבריחה- לא הייתה הבחירה שלו אלא ההכרח!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2017 12:43 לינק ישיר 

לקח לי זמן ל'עלות על זה'...
לכן הוא כ"כ שליו אלא אם כן יש איום ולו קלוש מצד מנרם!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/7/2017 19:29 לינק ישיר 

אואואואו....
גאון!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2017 13:34 לינק ישיר 

לכן הוא נבהל.ותניד היה לו את האבקה בפונטציאל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/7/2017 11:19 לינק ישיר 

יוז כתב:
רעיון יפה!
אני רק לאחרונה שמתי לב לכך שאיסתרק לא חושש מהאבקה השחורה- גם לו יש!
יוסף שר"י- כן! לכן הוא נמצא בעמדת נחיתות גדולה! אם הוא יעמוד בפתח אתיל- איסתרק ישתמש באבקה!

לא הבנתי לאיסתרק יש את האבקה השחורה רק אצל מנרם, אין לו אותה בהשג יד ואם מנרם מורד בו אז בכלל אין לו את האבקה ולאויב מולה יש את האבקה השחורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2017 17:39 לינק ישיר 

רעיון יפה!
אני רק לאחרונה שמתי לב לכך שאיסתרק לא חושש מהאבקה השחורה- גם לו יש!
יוסף שר"י- כן! לכן הוא נמצא בעמדת נחיתות גדולה! אם הוא יעמוד בפתח אתיל- איסתרק ישתמש באבקה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/7/2017 23:45 לינק ישיר 

השבת קראתי את יוזבד לאחר כמה חודשים ופתחתי במיוחד את הפורום כדי לשתף אתכם במחשבותי

אז ככה,
איסתרק לא חושד באמת בפנרס, אם הוא היה מאמין שפנרס מתכנן להדיח אותו הוא היה תולה אותו ולא רק לוקח ממנו את הטבעת.
אלא מה?
איסתרק חושב ככה: למנרם יש את סוד האבקה השחורה וגם מיכאל נמצא אצלו, אני לא יכול להרשות לעצמי שהם יוכלו גם לחתום על צווים מלכותיים בלי אישור ממני,
וזה מה שפנרס יכול לעשות.
הוא יכול לחתום ללא אישור של איסתרק וזו הסיבה שאיסתרק לוקח לו את הטבעת אבל לא מדיר אותו מתפקידו ממש וגם לא כולא אותו
מה אתם אומרות??
אני צודקת??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2016 00:05 לינק ישיר 

שריונה כתב:
הספר הזה מצוין, יצירה גאונית ומושקעת.
חמותי ביקרה בארץ וקנתה לי את הספרים ובשבת מצאתי לי פנאי לקרוא.
האמנם לא קראתי בעיון אלא ברפרוף אבל היו שם כמה דברים שצדו את עיני.
קודם כל- טוב שקראתי לפני כן את אסתרק ומהללאל כי המלך אסתרק יצא פה לא הכי טוב בספר הזה. הוא מאד חשדן, פרנואיד, עוקצני וציני.

אם שמתן לב- יש שם מוטיב שעובר מפרק לפרק והוא: יחס לא טבעי בין האב לבן. נכון מאוד! זה דבר שמאוד הפריע לי.דבר שאינו בגדר הנורמה הקיימת בדרך כלל. למשל:
יוסף דיאלידאן-נכון שהוא מטורף חסר לב אבל מכאן ועד לתכנן לרצוח את שלוואן [וגם פאר על הכוונת] הדרך מאד ארוכה. ולפני כן- מדוע הוא לא עושה איתו שיחת הבהרה? חקירה? משהו? על סמך חשדות  לא רוצחים בן אדם ובטח לו את בנו האישי. 
לאה אשתו של הנבל הנ''ל-  אני מעדיפה לחשוב שהיא לא יודעת מכל מה שבעלה מתכנן. כי אם נגלה בספר הבא שהיא ידעה שבנה עומד להירצח על ידי בעלה והיא לא עשתה דבר מרוב פחד אז כל האימון שלי בספרים של מיה קצת ייפגם. יש בכל זאת גבול לכל תעלול.
אה, ואגב מזל טוב לזוג המתוק הזה להולדת בנם אדוניה. נחמד יום אחד לגלות שנולד לך ילד בן 37 ככה. לא?
בלי לקום בלילה בלי בעיות גיל ההתבגרות. ככה צנח להם מגודל לתוך הבית. ברכותי!! חחחחח
מנשה קפחבר- סוף סוף קצת נחת. נשמתי לרווחה. אמנם תחלקו עלי בזאת שהבן אדם בגד במלכות ע''י שהעביר בסתר דברי מאכל לבנו אשר. אבל מה אתם רוצים? בן נשאר בן למרות כל החטאים שלו. ויפה שרואים בספר גם צד חיובי וקשר חם בין אב לבנו. ולמרות שעשה מעשה אסור בואו ונסלח לו כי בכל זאת מדובר בבנו.
בסטיאן מקאן- אני ממש מצטערת אבל הבן אדם הזה אכזב!!!  אני ממש כועסת עליו. יש שם משפט קשה וצורם בספר. הוא קורא לבנו מהללאל לשיחת חינוך ושואל אותו קשות: איך אתה רוצה שאתנהג אליך כשר צבא או כאבא?!    אם כל הכבוד אבל ככה -אבא-לא -אמור-לדבר-לבן -שלו!!!    מהללאל עבר סבל ודחייה במהלך שנות חייו. הוא נעזב בגיל צעיר[ע''י אבא שלו שאמנם זה קרה כמובן ללא כוונה אבל בסטיאן היה אחראי עליו בתור אבא] גדל בצל אבא הגדול ללא שום גילויי חיבה. אסופי אומלל. בסטיאן- ככה לא פונים לבן! אם אתה רוצה להיות שר צבא שלו-אז בבקשה. אבל אם אתה מתכונן להמשיך ולהיות אבא שלו ולהשלים לו את הפער החסר אז דבר אליו כמו אבא לבן! זה נראה שהוא נבהל מכל החשדות על מהללאל. הוא רוצה רק בטובתו...
יוזבד- אני מודה באשמה שבקטעים שיוזבד מופיע פשוט דילגתי ועברתי הלאה. רק רפרפתי פה ושם כדי להיות מעודכנת. ובכל זאת צד את עיני המשפט העצוב שיוזבד שואל את עצמו: אם הייתה לאבא שלי בחירה לבחור לבן או אותי או את שאול במי היה בוחר?  וכאן יוזבד המסכן עונה לעצמו את התשובה. גם כן נער מסכן שמרגיש שאבא שלו לא בדיוק מעריך אותו.
ידרת-  ובכן הבחור הזה בכל פעם שמופיע בספר הוא מדבר\מתכנן\ מדמיין את הרגע שירצח במו ידיו את אחותו המעצבנת[כדבריו] הלה.   אז ידרתוש יקירי, לכולנו יש לפחות אחות אחת מעצבנת.(מסכימה:)) אבל מכאן ועד להעסיק את הראש איך חלילה לפגוע בה הדרך ממש ארוכה.  טוב שהוא סיים את חייו איך שסיים.
חיפשתי כן נקודות שמחות בספר, שאנשים מרגישים טוב עם עצמם ו-מצאתי! כמעט בכל פרק שלישי יש את המשפט המקסים: טוב לחזור הביתה. שמתן לב?

ועוד משהו קטן אבל חביב, שלווואן ממציא סיפור כיסוי לאנשי הכפר כי ליאה אשתו חלתה בשחפת בתור ילדה קטנה. אמנם השחפת כבר הייתה בעולם לפני 3000 שנים אבל את השם שחפת נתנו לה רק בשנת 1839. זה מזכיר לי שפעם קראתי ספר על השואה מסופרת מוכרת ומוערכת ששם היא תיארה מישהו שהסתובבה בגטו עם שקית ניילון באותו הרגע סגרתי את הספר. טוב, פה הקטע הזה היה דווקא חביב. נו שוין.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/9/2016 18:38 לינק ישיר 

שריונה מסכימה איתך מאד!!
הפריע לי גם התקשורת הבעייתית בין יוזבד לאבא שלו. מה, מנרם יכול לפתור את כל המלחמות באחוזה תוך שניה, אבל לדבר עם הבן שלו הוא לא מצליח נורמלי? משו קצת מאולץ שם..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ממלכה במבחן > הרהורים בעקבות יוזבד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext