| נשלח ב-28/8/2016 16:13 |
|
| |
דמויות נשיות ביוזבד
לעומת מהלעלעל שכתבה שהיא חושבת שמיה שכחה בספר דמויות נשיות, והכוח הנשי ירד קצת,אני סבורה שמטרתה של מיה היתה בדיוק הפוכה. בספר יש הרבה דמויות נשיות מסתתרות. מה שמראה לנו שדווקא הכוח הנשי בא מבפנים, מתוך הבית,והן אלו שהשפיעו על החלטותיהן של הדמיות המרכזיות בספר. ניקח לדוגמא את טור,שהיו לה את כל הסיבות להתלונן על אחיה אסתרק שפשוט נידה אותם במובן מסוים;ולהשפיע על בעלה לרעה כמו אשת קורח. אבל לא, היא עודדה אותו ונתנה לו את הכוח להרגיש שאין כאן שום עוול והוא עוד יחזור למעמדו הקודם. רובן אף שואל אותה האם לאשתו של און בן פלת קראו טור..זהו הכוח המיוחד של האישה,להיות לעזר לבעלה ולעזור לו לבחור נכון. מנגד, כח נשי חזק שאפשר לדון עליו אם הוא היה טוב או רע, גילמה בדמותה פועה בנטליאן. מה שבטוח, היא ללא ספק היתה דמות חזקה מאוד בעיני יוזבד ,מנרם ובאלאר. בזכותה האחוזה שגשגה, וכמובן, זכות תורתו של בעלה עמדה לה-וזהן הצד הטוב של הכח שלה. אני בטוחה שאפשר עוד לדון על כל הדמויות הנשיות שכביכול זנוחות,אך הן מהוות חלק חשוב בעלילה ובהתפתחותה.
תוקן על ידי מיאמוש ב- 28/08/2016 16:35:35
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2016 22:49 |
|
| |
|
| נשלח ב-25/9/2016 10:56 |
|
| |
אני, בכל אופן, כתבתי בכוונה "מעצימה" ולא דווקא "עצמתית". כי אשה יכולה להיות עצמתית ויכולה לא, אבל בטוח שאחד התפקידים הבסיסיים שלה הוא להעצים את בעלה ואת המשפחה.
בייחס לסיבות שהיו לליאה להתפרק, הכל נכון. אבל אני ציפיתי שהעלילה תתגלגל בצורה כזו שליאה תעצים את שלוואן תגרום לו להיות מה שהוא רוצה להיות. לצערי החיים גררו אותה למקום שהיא לא עמדה בנטל הזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2016 12:20 |
|
| |
לא רק מנהלות אלא גם כל החברות (אוי אוי.. איזה נס שאין פה גברים.. אחרת הדיון הזה היה נראה מזמן אחרת..) ממלכה של בנות..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2016 11:54 |
|
| |
יש משהו בפורום הזה שאין בשום פורום אחר בבחדרי. יש כאן 'חבר'ה' חזקות! שנונות מלאות הומור. המון חילוקי דעות אבל הכל בסבבה! אולי בגלל שאת הפורום הזה מנהלות גברות ולא גברים?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2016 11:13 |
|
| |
|
| נשלח ב-23/9/2016 10:35 |
|
| |
מאיפה באת?! ברוכה השבה!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2016 01:13 |
|
| |
חחחחח, וואלה!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2016 01:09 |
|
| |
בקיצור: משפט קטן אחד שלי על כך שהאישה צריכה להיות רכה ותלותית גרר פולמוס שלם בעניין. ללמדך: צא וראה כמה עוצמות יש למשפט סתמי של האישה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2016 01:04 |
|
| |
אני לא חושבת שהיה פה כוונה לעוצמה נשית - עוצמה באופי, שיש לה אופי גברי ותכונות גבריות. אלא עוצמה על ההשפעה שלה. שאישה היא לא אחת שהמעשים שלה לא שווים ולא שבים, בתורה גם כתוב על משה רבנו באיזה מקום שתש כוחו כאישה, אישה מובן שזה משהו חלש ורכרוכי יותר העניין פה כמה העוצמות הפנימיות שלה באות לידי ביטוי, כי לכל אישה יש עוצמתיות אם היא יודעת לבטא את זה...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2016 00:54 |
|
| |
זה יותר אופי מולד מאשר כשרון. יש נשים שנולדו עם אופי מנהיגותי, גברי כזה ועוצמתי. אין מה לעשות- זה המזל שבו הם נולדו. [כמו למשל גולדה מאיר או מרקל] הן יותר גברים מאשר נשים. רק מה? תלוי את מה הן בוחרות להעצים. את הגבר שבהם או את הטבע הנשי שלהן. דוגמה? בבקשה: דבורה הנביאה למשל. הייתה שופטת, הייתה הרמטכ''ל של הצבא הייתה סוחרת גדולה [ חלשה על שטחים של מטעי זתים, סחרה בעצים ובשאר עניינים] בואו נודה שכל התכונות האלו: שופטת, גנרלית, סוחרת אלו תכונות ועוצמות גבריות. כששאלו אותה מה העוצמה שלך, איך את מגדירה עצמך? מה היא ענתה: עד שקמתי דבורה שקמתי אם בישראל . היא בחרה להדגיש דווקא את הנשיות שבה\ את הדבר שהכי מסמל רוך בעולם-אם!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2016 00:35 |
|
| |
:D לא מחייב.. זה תלוי בכשרון של האשה... יש את הזאתי שתצליח להשיג כל מה שהיא תרצה על ידי הקלאפטעריות שלה יש את זאתי שתצליח להשיג הכל עם הדמעות שלה ויש את זאת שתשיג הכל עם האופי הזורם והנח שלה שהוא זה שיעזור לה להשיג הכל ועוד לתת לאנשים הרגשה טובה עם זה...
וכמובן יש את האלה שלא רוצות את הכל:)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2016 00:30 |
|
| |
קלאפטע בקיצור......
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2016 00:24 |
|
| |
בתכלעס נכון - כשאישה רוצה משהו היא יכולה והיא תקבל את זה...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2016 00:19 |
|
| |
את צודקת.... באמת לא עולה לי בראש מישהי מסוימת בספרים שלה עם עוצמה והשפעה חזקה (חוץ ממי שהזכרת שגם הן רנה- לא היה לה ברירה החיים הובילו אותה למקום הזה. ותרצה- שבסוף שום דבר לא הלך כמו שרצתה)
אבל הרוח בספר היא שאישה יש לה כח ויש לה השפעה. כשרעואל מאפשר לאונמר לעשות כמו שהיא חושבת וכשאיסתרק חושב על הלה וטור.......ההרגשה היא שכשאישה רוצה היא יכולה,
|
|
|
|
|