| נשלח ב-16/10/2016 15:51 |
|
| |
ניגשים לשידוך
שאלה- שמתי לב בפורום שיש התייחסות שונה כניגשים לשידוך.
מה לדעתכם נכון יותר? - לגשת לשידוך מתוך מטרה של למצוא שותף להקמת בית נאמן בישראל וכו וכו או למצוא אהבה וכו וכו ?
(השאלה שלי נובעת מסיטואציה ספציפית - אני יוצאת נכון לעכשיו עם בחור מצוין אבל משעממם , הוא יהיה אבא טוב אבל אני לא רואה כוכבים (סתם הגזמה) ודי מחכה שהפגישה תסתיים... ואם מתעלמים מהנקודה הזאת הוא הבחור האידיאלי להקים איתו בית )
מעניין לשמוע את חוות דעתכם. שיהיה חג שמח.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2016 14:52 |
|
| |
חושבת שהשאלה מעורבת היא. איך תקימו בית נאמן בישראל בלי אהבה?חפשי אהבה שתוליד ליראת שמיים והתחזקות בעבודת השם
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2016 10:18 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד
אבל לפעמים בנאדם נכה...
מלעשות שברוב האנשים לא תמצא גם וגם... |
|
חייכנית, יש הכל, יש עוד אי אילו בחורים שממש מתאימים לך, מצד שני, יש מה שנקרא ; בחור טוב דיו, הבחור אמור להיות טוב דיו, כדי להתאים לך, כשם שאת טובה דייך, את לא ממש מושלמת, וגם האיש ; לא ממש מושלם, הוא טוב דיו עבורך, ויחד אתם עושים את המשימה של החיים שלכם . והוא נמצא, וקרוב לוודאי שהוא יגיע בקרוב, ואם הוא לא יגיע עד גיל מסוים תלכי ליעוץ, או שמא את הולכת ליעוץ כבר עכשיו, אז אין מקום לחששות מיותרים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2016 13:50 |
|
| |
בס"ד
אבל לפעמים בנאדם נכה...
מלעשות שברוב האנשים לא תמצא גם וגם...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2016 13:32 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
| tamar8 כתב: |  | בס"ד
ככל שעולה הגיל מחפשים רק תקשורת זורמת ואהבה ושוכחים מהעיקר....
אני כ"כ סקרנית לשמוע ממך מה זה העיקר?ועוד ששוכחים ממנו...
|
|
בס"ד
העיקר זה רוחניות הבית והמידות הטובות... אפשר להתחתן מאהבה ותקשורת אך תכלס בנישואין יכולים להיות שיא הבעיות אם יהיה לגבר חוסר ביר"ש או במידות הטובות... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2016 10:36 |
|
| |
בס"ד
תודה(=...רציני שלא ציפית לשמוע ממני זאת?מה חשבת שאגיד?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2016 15:41 |
|
| |
| tamar8 כתב: |  | בס"ד
ככל שעולה הגיל מחפשים רק תקשורת זורמת ואהבה ושוכחים מהעיקר....
אני כ"כ סקרנית לשמוע ממך
מה זה העיקר?ועוד ששוכחים ממנו...
|
|
בס"ד
העיקר זה רוחניות הבית והמידות הטובות...
אפשר להתחתן מאהבה ותקשורת אך תכלס בנישואין יכולים להיות שיא הבעיות אם יהיה לגבר חוסר ביר"ש או במידות
הטובות...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2016 11:25 |
|
| |
| April20 כתבה: |  |
איש מקצוע? רב?מורה (לא תודה ) ?
תוקן על ידי April20 ב- 28/10/2016 16:57:39 |
|
אדם חכם שלמד ומכיר את הנושא היטב היטב, כמו הרב נחום דימאנט או הרב שמחה כהן, ואנחנו סומכים עליו, או פסיכולוג מנוסה. תדעי לך, שלפעמים גם בן משפחה חכם ונבון עשוי להאיר לנו את העיניים בעיצה טובה. לפעמים אדם חכם עם סבלנות עשוי למצוא מה את באמת חושבת או מרגישה, ומה חשוב לך בזוגיות. בעיקרון, זו אחריות ענקית וזה חייב להיות איש מקצוע, יתכן שהנושא נידון כבר בספרות, יש ספר של הרב שמחה כהן שהוא מדבר שמה על מראה חיצוני, ויש עוד ספרים בנידון. ויש את הכלל החשוב של "שב ואל תעשה, עדיף" ו"לא למהר להתגמש, שידוך חייבים לרצות". ו"לפעמים אחרי החתונה החיסרון מפריע יותר" וכמובן "את מתייעצת, אבל זו החלטה אישית שלך, מה שמתאים לך ומה שאת חשה" ואין חובה להתייעץ, עצם זה שאת באה להתייעץ זו אמירה מסוימת, ואז יש יועצים שישגעו אותך במה שמקובל להגיד וסיפורים שמקובל לספר ; עם אותו אחד שהתחתן עם אחת עם אף ארוך... מה הקשר ? וכי כל האנשים דומים ? ? ? ? העיקר, תהיי צמודה למה שאת מרגישה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2016 16:57 |
|
| |
איש מקצוע? רב?מורה (לא תודה ) ?
תוקן על ידי April20 ב- 28/10/2016 16:57:39
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2016 16:49 |
|
| |
| April20 כתבה: |  | תודה לכולם.
התכוונתי בקטע העקרוני. האם אתם (כמו שטום אמר) מחפשים כימיה?
ומראה חיצוני? עד כמה זה חשוב? הייתי אומרת שדי רדוד להוריד מישהו בגלל שאממ האף שלו עקום (זה לא הבעיה אבל משהו אחר כן). ככ מעצבן שזה מפריע לי. כי זה ככ שולי...
|
|
זו שאלה לאיש מקצוע . אם זה דוחה אז אין טעם להמשיך, ואסור להמשיך, אם אפשרי לתקן את זה בעתיד, אז יש טעם להמשיך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2016 16:35 |
|
| |
אממ.. אגיד לך מניסיוני האישי,
נפגשתי עם מישהי שיכלה להיות אמא נפלאה לילדיי אבל החיבור הרגשי בושש לבוא, ודוקא הפגישות היו בסדר.
אבל בסופו של דבר החוסר בחיבור רגשי, בתוספת ענין קטן שלא מצא חן בעיניי חיצונית גרמו לי להוריד לאחר כמה פגישות (בהתייעצות עם מורי ורבי).
אבל תכלס כשאני חושב על זה, יש מצב שאם הפגישות היו מתנהלות קצת שונה מהנהוג בציבור שלנו, בתוספת שיחות טלפון והתכתבות בין הפגישות, יש מצב שהיה מגיע החיבור הרגשי שהיה מעפיל בסופו של דבר על ענין החיצוני.
מאחל לך בהצלחה, ושתקבלי את החלטה הנכונה בשבילך.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2016 15:40 |
|
| |
זה לא בהכרח ככ שולי. אבל בעניין הזה אני בדעה של כל עוד זה לא דוחה אותי. אני מנסה. או שאני יאהב את זה. או שלא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2016 15:14 |
|
| |
תודה לכולם.
התכוונתי בקטע העקרוני. האם אתם (כמו שטום אמר) מחפשים כימיה?
ומראה חיצוני? עד כמה זה חשוב? הייתי אומרת שדי רדוד להוריד מישהו בגלל שאממ האף שלו עקום (זה לא הבעיה אבל משהו אחר כן). ככ מעצבן שזה מפריע לי. כי זה ככ שולי...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2016 02:49 |
|
| |
הדברים החשובים בעיניי שאותם אני בודקת לפי סדר עדיפויות: 1. כימיה 2. עניין 3. מציאת חן. 4. שאיפות/מטרות זהות בחיים. ללא ארבעתם - אין טעם להמשיך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2016 02:46 |
|
| |
| tamar8 כתבה: |  |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
ככל שעולה הגיל מחפשים רק תקשורת זורמת ואהבה ושוכחים מהעיקר.... |
|
אני כ"כ סקרנית לשמוע ממך מה זה העיקר?ועוד ששוכחים ממנו...
|
|
|
|
|
|
|