בית פורומים בחדרי חרדים

בדיחה ושמה לא תשתוק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/10/2016 11:22 לינק ישיר 
בדיחה ושמה לא תשתוק

פגשתי בחג ידיד ותיק העוסק הרבה במתן מענה למצוקות נוער שונות כולל הטרדות מיניות.

שאלתי אותו על "לא תשתוק". אמרתי לו שהם טוענים שהביאו למהפך תפיסתי בחברה החרדית.

הוא לא ידע אם לצחוק או לבכות.

ל"ארגון" אין אפילו מספר טלפון לפניה.

איך בדיוק נפגעים חרדים אמורים לתקשר איתם?

הם כנראה כה מנותקים שאינם שמים לב לגיחוך שבהצעה לנערה חרדית נפגעת לפנות במייל, שלא לדבר על פייסבוק שמי יודע אם היא יודעת מה זה בכלל.

עד כדי כך הניתוק של ה"ארגון" מהציבור בו הוא מתיימר לעשות "מהפך"

לארגון אין שום אנשי מקצוע מוסמכים, שום קשר עם פעילים ותיקים בתחום, שום מידע על פעילות ענפה רבת שנים עם השקעה כספית של מיליוני שקלים הנערכת זה שנים בתלמודי תורה ובתי ספר חרדים. בקיצור שום מושג על המתרחש בחברה בה הוא מתיימר לפעול.

מפעיליו אינם חרדים קלאסיים ונפגע חרדי לא מרגיש נוח יותר לפנות אליהם מאשר לכל ארגון חילוני בתחום.

בפועל, יש כמה וכמה מוקדים טלפונים חמים שמופעלים על ידי ארגונים חרדיים, בהם ניתן מענה אמיתי על ידי אנשי מקצוע מהשורה הראשונה.

ארגונים אלו אכן מחוללים זה מספר שנים מהפך עמוק וחזק בתחום שאל פירותיו נחשף כל מי שיש לו קשר לחינוך ונוער. תשאלו את כל מי שאתם מכירים.

ברור שיש עוד המון מה לעשות, גם בציבור החילוני, אך לעשות פירושו לעשות. לא לקשקש בפייסבוק ולהתרברב על כביכול עשיה, ללא הצגת שום עשיה או פוטנציאל עשיה.

כן, כולה דף פייסבוק עם מספר לא גדול של עוקבים ומספר עוד יותר קטן של עוקבים חרדים, עם מעט מאד לייקים, המתמחה בעיקר בהעלאת סרטונים שהופצו על ידי המשטרה ברשת בכל האתרים החרדיים הפעילים כבר שנים וניכוס מרומז של ההפצה לעצמו. כשיש פיצוח בכלל החגיגה מושלמת. הכול  כמובן בזכות הדף עם כמות צפיות המשתרכת במרחק גדול מאחורי כל האתרים החרדיים האחרים.

ועוד משהו חשוב מאד. העתקת כתבות מאתרים חרדים בנושא... העתקת פרסום על פעילות בתחום של גורמים שלא שמעו על לא תשתוק ופרסום מכתבי רבנים שגם הם כמובן לא שמעו על לא תשתוק.

בקיצור, הנגשת המתרחש לכמה עוקבי פייסבוק שאין להם כנראה גישה ישירה לאתרים חרדיים למכתבי רבנים ולפעילות קהילתית...

לפי הכתוב בדף, אחת היוזמות התוודעה לאחרונה כי יש תופעה של הטרדה מינית...

בתמימותה מאד הזדעזעה. עד כאן נחמד ולא מזיק.

כמו לא מעט צעירים ילדותיים המגיחים לעולם נדמה לה שהיא הראשונה ששמעה על הבעיה והיא זו שתשים לה כמובן סוף.

איך? באמצעות פרסום עצמי מסיבי....

אפילו על פרסום פרשת המשגיח שלא היה לה כמובן שום קשר אליו למעט פרסום בדף של מה שהיה ידוע כבר לכל חרדי מים של פרסומים קודמים, הדף רומז, אם כי בזהירות, שיש לו יד בחשיפת הפרשה.

כמובן ללא שום קשר למציאות. הפרשה נחשפה בכלים החרדיים הרגילים ביותר ודווחה למשטרה בהוראה של רבנים מהשורה הראשונה, כידוע לכל בר בי רב המצוי ולו קצת בפרטים.

כמובן שאי אפשר לצפות ממי שכלל לא מחובר לשטח ולארגוני הסיוע השונים, ובעצם בכלל לא מחובר לציבור החרדי, לדעת את פרטי הפרשיה.

אבל לקחת קרדיט? זה הלא תפקידו העיקרי של ה"ארגון".

ציפורים קטנות מלחשות שהפעילה עסוקה בליקוט תשומת לב בפייסבוק בשלל דרכים יצירתיות, כולל פרסום תמונות עצמיות שאיך לומר בעדינות, לא ממש מכבדות אותה כאישה.

אבל האמת שמרוב קקיוניותה הנזק גם שולי. בכל זאת חשוב שאנשים ידעו מה קורה ומה אמורים לעשות בעת פגיעה.

גם אם נפגע או נפגעת אחת לא יפנו לכתובת נכונה הנזק עצום.

כל מי שנפגע או שמע על פגיעה או כאשר יש חשש כלשהו לפגיעה יש לפנות לארגונים רציניים המפרסמים בתקשורת החרדית מספרי טלפון של מוקדים פעילים 24 שעות ביום ומעסיקים אנשי מקצוע מוסמכים ועומדים בקשר רציף עם כל הגורמים הרלוונטיים ברווחה ובמשטרה.

ומי שאין לו שום מושג לא על המתחולל בתחום ולא על דרכי הטיפול מוטב שפשוט ישתוק!

תוקן על ידי מהיציע ב- 23/10/2016 11:45:43

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2022 11:13 לינק ישיר 

תזכורת לגרשום וחבריו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 20:31 לינק ישיר 

תם_יושב כתב:
והיום התבשרנו בכתבה של גב ' רושגולד בהארץ בה היא מספרת שהפכה לחילוניה גם בחיצוניותה.
וקוראת להלחם בשלטון הרבנים שצברו יותר מדי כח.
רק להבין מי ניסה 'לדאוג' לנו בעבר.

אבי אבי רכב ישראל ופרשיו.

מרת רושגולד-גוטליב תליט"א נטשה את מעט הצאן על כתפי מרת היילברון-קרלינסקי-ווטאבר תליט"א?!

ולבעלי עניין בארגון הקדוש הלז:

תוקן על ידי נעילה ב- 18/10/2020 21:29:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 20:20 לינק ישיר 

מה הניק של שלזינגר כאן? או שהוא כבר הפסיק לכתוב כאן? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 19:49 לינק ישיר 

והיום התבשרנו בכתבה של גב ' רושגולד בהארץ בה היא מספרת שהפכה לחילוניה גם בחיצוניותה.
וקוראת להלחם בשלטון הרבנים שצברו יותר מדי כח.
רק להבין מי ניסה 'לדאוג' לנו בעבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2017 14:39 לינק ישיר 

אוי לה לספינה שאבד קברניטה...

מי פורשת, מרת היילברון - קרלינסקי או מרת רושגולד - גוטליב?

כנראה זו תקופה של הארות שמימיות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2017 14:15 לינק ישיר 

מהיציע כתב:

אז הבוקר התקבלה הידיעה הבאה.

הגברת פורשת.

וכך היא כותבת בלי למצמץ כאילו שאין דרך לפתוח אינטרנט ולראות כמה הדברים מנותקים לחלוטין מהמציאות.

לפני שנתיים בערב קיץ חמים פתחתי את דף הפייסבוק לא תשתק.

דף שעשה הסטוריה ששינה את השיח במגזר החרדי ממצב של שתיקה מוחלטת על פגיעות מיניות למצב של שיח שפוי. (כתבות ממומנות בעד הרב הצדיק ברלנד שמואשם בפלילים על לא עוול בכפו, לא נחשבות בעיני לשיח שפוי).

קראתם נכון. עד לפני שנתיים היתה שתיקה מוחלטת על פגיעות מיניות. שתיקה מוחלטת. מוחלטת.

נכון שזה מה שכולם זוכרים ויודעים.

אמנם האינטרנט החרדי, כולל כמובן פורום ואתר זה מלאים ברעש גדול הרבה לפני הקמת דף הפייסבוק לא תשתוק  אבל זה לא באמת היה. זו היתה שתיקה מוחלטת.   

.היא ממשיכה וכותבת שאתרי התקשורת החרדיים החלו לדווח בעניין וכעת אין יום שלא מופיעה ידיעה בנושא.

כמה מדויק. חיפוש פשוט מראה כי עד לפני שנתיים היתה דממה מוחלטת. שום ידיעה. שום פרסום...

היא ממשיכה עוד לא רק אנחנו פעלנו בזירה, ישנם עוד הרבה אירגונים ואנשים מקסימים שעושים עבודת קודש סיזיפית במסירות בלתי מוסברת.
לנו הייתה הפריבילגיה של פרסום, שזה דבר שבהחלט נותן המון כוחות. פעלנו בצורה של פרסום, התמקדנו בשיח להעלאת מודעות. זה הדגל שלנו.
אין כמו סרטון שרץ בוואטסאפ כדי להשיג את המטרה הזו.

מדהים. רק להם היתה הפריבילגיה לפרסם...

כל הסרטונים בווטסאפ כידוע הורצו על ידי לא תשתוק...

זה מה שקרה בעולם המדומיין שמנסים להכניס אותנו אליו. במציאות בדף של לא תשתוק התפרסמו סרטונים שרצו בווטסאפ..

מה באמת קרה?

מסתבר שלאחרונה היא כעסה מאד על נפגעות שהעזו להסתייע בארגונים אחרים ותיקים אמיתיים ולא וירטואליים.

כה כעסה עד שתקפה את הנפגעות במילים בוטות.

הארגון שמתיימר לסייע הפך להיות ארגון שרודף קרבנות שבוחרות להסתייע בארגונים ותיקם ומקצועיים מלווים באנשי מקצוע ולא בדף פייסבוק נעדר כל נסיון או מקצועיות.

כך היא מגדירה את האירועים האחרונים.
כל יום שאת עסוקה באינטריגות בין אנשים ומאבדת עוד קצת מהאמון באנושות שנשאר בך, הוא מחיר.
כל ייאוש מהתנהגות שבלתי ניתן להעלות על הדעת, הוא מחיר.

לא מתקבל על הדעת שנפגעות יפנו למי שבאמת יכול ורוצה לעזור להן.

אבל איך אפשר לפרוש מארגון שהפך את כל העולם?

כאן נכנס לתמונה גילוי נבואי..

בתקופה האחרונה הבנתי באופן חזק מידי שמחיר אישי הוא דבר מוחשי מכדי שארשה לעצמי להמשיך ולהתעלם ממנו.

אותו אלוקים שסימן לי אז שאני חייבת לעשות מעשה, מסמן לי לאחרונה באופן די ברור, שהגיע הזמן שאמשיך הלאה.

מי שמכיר אותי יודע שאני ממש לא בחורה של סימנים משמיים. אין לי חושים מיוחדים לקליטת אותות או משהו דומה, הפוך, אני בורחת מדברים כאלה.
אבל כשזה מובהק, זה מובהק.

אלוקים גם מסמן לי כעת שיש דברים אחרים שאני צריכה לעשות, או לפחות, לנסות לעשות, כי אף אחד אחר לא עושה אותם במקומי.
למנוחה אני כנראה לא אזכה בקרוב. יש מידי הרבה מה לתקן. לנסות לתקן

.

סימנים מאלוקים  ?   עוד מעט ליצמן יתן לה כדורים 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2017 13:42 לינק ישיר 

יאללה תעלה המשך...:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2017 12:19 לינק ישיר 

תכתובת מרתקת בין כתב בחדרי שלזינגר לגברת לא תשתק.

שלזינגר 

לא רוצה להפריע לנושא שלשמו נכתב הפוסט, אך קשה לי שלא להגיב

"אתרי התקשורת החרדיים החלו לדווח בעניין וכעת אין יום שלא מופיעה ידיעה בנושא". לא יודע מה לגבי אחרים, אתר 'בחדרי חרדים' מדווח על פגיעות מיניות במגזר עוד לפני שהקמתן את 'לא תשתוק', ללא שום קשר אליכן.

בכל מקרה, בהחלט אין ספק שהתכוונתן לטוב, ואני מעריך שהעליתן את המודעות בנושא.

רחלי, מאחל לך המון הצלחה בהמשך דרכך.

לא תשתק

יותר מאשמח לראות לינקים לכתבות כאלה.

שלזינגר

את צוחקת כן? אתר 'בחדרי חרדים' הוקם בשנת 2005 ואני עובד שם משנת 2009
הקמת את לא תשתוק לפני שנתיים? אני כתב משפט ופלילים 8 שנים. תעשי קצת גוגל לפני שאת מתהדרת שה-כ-ל קשור אלייך. קצת צניעות..

לא תשתק

לא צוחקת, אני באמת רוצה לראות כתבות בנושא.
יש עוד פלילים חוץ מעבירות מין, נכון?

שלזינגר

את, כאחת שניהלה את הדף הזה, היה מצופה ממך להכיר יותר מכל אחד אחר. העובדה שאין לך מושג מה היה באתרים החרדים לפני שפתחת את העמוד, מעיד על בורות בתחום, וחבל. שוחחתי איתך טלפונית לפני כחודש ונתתי לך כמה דוגמאות למקרים שדרשתן קרדיט - שיקרתן - והכל בשביל כבוד, בזמן שאני אישית שעסקתי בתיק הספציפי יודע שאין לכם קשר ממשי לחקירה. אני כותב ומדבר על מה שאני יודע

תוקן על ידי מהיציע ב- 20/07/2017 12:21:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2017 11:42 לינק ישיר 

אז הבוקר התקבלה הידיעה הבאה.

הגברת פורשת.

וכך היא כותבת בלי למצמץ כאילו שאין דרך לפתוח אינטרנט ולראות כמה הדברים מנותקים לחלוטין מהמציאות.

לפני שנתיים בערב קיץ חמים פתחתי את דף הפייסבוק לא תשתק.

דף שעשה הסטוריה ששינה את השיח במגזר החרדי ממצב של שתיקה מוחלטת על פגיעות מיניות למצב של שיח שפוי. (כתבות ממומנות בעד הרב הצדיק ברלנד שמואשם בפלילים על לא עוול בכפו, לא נחשבות בעיני לשיח שפוי).

קראתם נכון. עד לפני שנתיים היתה שתיקה מוחלטת על פגיעות מיניות. שתיקה מוחלטת. מוחלטת.

נכון שזה מה שכולם זוכרים ויודעים.

אמנם האינטרנט החרדי, כולל כמובן פורום ואתר זה מלאים ברעש גדול הרבה לפני הקמת דף הפייסבוק לא תשתוק  אבל זה לא באמת היה. זו היתה שתיקה מוחלטת.   

.היא ממשיכה וכותבת שאתרי התקשורת החרדיים החלו לדווח בעניין וכעת אין יום שלא מופיעה ידיעה בנושא.

כמה מדויק. חיפוש פשוט מראה כי עד לפני שנתיים היתה דממה מוחלטת. שום ידיעה. שום פרסום...

היא ממשיכה עוד לא רק אנחנו פעלנו בזירה, ישנם עוד הרבה אירגונים ואנשים מקסימים שעושים עבודת קודש סיזיפית במסירות בלתי מוסברת.
לנו הייתה הפריבילגיה של פרסום, שזה דבר שבהחלט נותן המון כוחות. פעלנו בצורה של פרסום, התמקדנו בשיח להעלאת מודעות. זה הדגל שלנו.
אין כמו סרטון שרץ בוואטסאפ כדי להשיג את המטרה הזו.

מדהים. רק להם היתה הפריבילגיה לפרסם...

כל הסרטונים בווטסאפ כידוע הורצו על ידי לא תשתוק...

זה מה שקרה בעולם המדומיין שמנסים להכניס אותנו אליו. במציאות בדף של לא תשתוק התפרסמו סרטונים שרצו בווטסאפ..

מה באמת קרה?

מסתבר שלאחרונה היא כעסה מאד על נפגעות שהעזו להסתייע בארגונים אחרים ותיקים אמיתיים ולא וירטואליים.

כה כעסה עד שתקפה את הנפגעות במילים בוטות.

הארגון שמתיימר לסייע הפך להיות ארגון שרודף קרבנות שבוחרות להסתייע בארגונים ותיקם ומקצועיים מלווים באנשי מקצוע ולא בדף פייסבוק נעדר כל נסיון או מקצועיות.

כך היא מגדירה את האירועים האחרונים.
כל יום שאת עסוקה באינטריגות בין אנשים ומאבדת עוד קצת מהאמון באנושות שנשאר בך, הוא מחיר.
כל ייאוש מהתנהגות שבלתי ניתן להעלות על הדעת, הוא מחיר.

לא מתקבל על הדעת שנפגעות יפנו למי שבאמת יכול ורוצה לעזור להן.

אבל איך אפשר לפרוש מארגון שהפך את כל העולם?

כאן נכנס לתמונה גילוי נבואי..

בתקופה האחרונה הבנתי באופן חזק מידי שמחיר אישי הוא דבר מוחשי מכדי שארשה לעצמי להמשיך ולהתעלם ממנו.

אותו אלוקים שסימן לי אז שאני חייבת לעשות מעשה, מסמן לי לאחרונה באופן די ברור, שהגיע הזמן שאמשיך הלאה.

מי שמכיר אותי יודע שאני ממש לא בחורה של סימנים משמיים. אין לי חושים מיוחדים לקליטת אותות או משהו דומה, הפוך, אני בורחת מדברים כאלה.
אבל כשזה מובהק, זה מובהק.

אלוקים גם מסמן לי כעת שיש דברים אחרים שאני צריכה לעשות, או לפחות, לנסות לעשות, כי אף אחד אחר לא עושה אותם במקומי.
למנוחה אני כנראה לא אזכה בקרוב. יש מידי הרבה מה לתקן. לנסות לתקן

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2017 12:44 לינק ישיר 

הנה עוד דוגמה לאופן בו מתיחסים בלא תשתוק לאמת:
http://orlanoar.com/?act=read&go=readFaq&id=136665

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2017 14:00 לינק ישיר 

הבנתי אותך עכשיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2017 13:53 לינק ישיר 

רצה ברשת, ה"ליווי" מסתכם בפוסט המספר על הליווי....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2017 13:51 לינק ישיר 

ונניח שאני מאד רוצה לחשוף ולספר איזשהו סוד כמוס, אבל, מה אעשה, אני, ועוד הרבה חרדים כמוני אין לי פייסבוק. אז... אפעס...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2017 12:28 לינק ישיר 

אבל הליווי הזה הוא מטרה כשלעצמה (: 
(גם דולה 'רק' מלווה ולא יולדת בפועל..)

יש ערך רב לשהייה לצד. לגיבוי. להזדהות. להבנה.
בפרט במקרים כגון אלו,
שבגלל שעיקר עניינם הוא שבירת קשר השתיקה יש צורך גדול יותר של הכלה.

ולכן, גם אם נפגע מטופל טכנית ע'י שלל אנשי מקצוע
ובמקביל או בנוסף זוכה ל'ליווי הקבוצה'..
עדיין הוא יוצא נתרם מעצם הידיעה שהוא לא לבד בהיבט הציבורי. 
(ועוד בחברה כשלנו..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2017 12:05 לינק ישיר 

"מלווים".
זו המילה המשקפת יותר מכל את הבלון הריק.
מלווים. מלווים. מלווים.
"מהרגע הראשון".
כולל פרשיה שכתב האישום בגינה הוגש לפני שהארגון הפיקטיבי קרם עור וגידים יחצניים.

תוקן על ידי מהיציע ב- 13/01/2017 12:08:26

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בדיחה ושמה לא תשתוק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext