אם השעון היה מחובר לשקע כל השבוע ורק הזזת את המתג למצב שעון, אין סיבה שהוא ידלק שעה לפני הזמן.
השעון מחובר למערכת ורק הזזתי את המתג. אני תמיד אוכל בבוקר באותה שעה (על השעון).
נשלח ב-1/11/2020 16:49
גלאגוזים כתב:
אתה צודק. לא דייקתי בניסוח התגובה לעיל. התככונתי לומר שהחשמל כבה בדיוק באותו זמן [-לא באותה שעה-] כמו בשבת שקדמה. [למשל, 4 שעות אחרי השקיעה] הרי לו הזזתי את השעון שעה אחורה, הייתי מקדים את מתג הכיבוי בשעה, כך שהתוצאה זהה בין אם עידכנתי ובין אם לא.
אני לדוגמה מעוניין באותה שעה של כיבוי כלומר עוד שעה יותר מאשר בקיץ ובאותה שעה של הדלקה בבוקר מאחר ואני מתפלל באותה השעה
אתה צודק. לא דייקתי בניסוח התגובה לעיל. התככונתי לומר שהחשמל כבה בדיוק באותו זמן [-לא באותה שעה-] כמו בשבת שקדמה. [למשל, 4 שעות אחרי השקיעה] הרי לו הזזתי את השעון שעה אחורה, הייתי מקדים את מתג הכיבוי בשעה, כך שהתוצאה זהה בין אם עידכנתי ובין אם לא.
נשלח ב-1/11/2020 14:14
גלאגוזים כתב:
תתפלא. לא הזזתי, והאור כבה בדיוק באותה שעה שהוא כבה שבשבת שעברה.
זה הגיוני רק עם השעון שלך דיגיטלי לרוב האנשים יש מכני ובלי להזיז זה פשוט לא יכול להיות
בבתי הכנסת לידי שנים שבשבתות יש 2 מניינים, בנץ או ב7 וחצי.
אולי מניינים שמתחילים יותר מאוחר הוצרכו להקדים כדי להספיק זמן ק"ש...
נשלח ב-31/10/2020 23:14
אדם_ה1 כתב:
למה לא? אם זה מכוון לשעה 10 אז עכשיו זה יידלק בשעה 9.
לערב שבת אין הבדל כי זמני התפילות והארוחות תלויים בשקיעה, לעומת זאת בבוקר זמני התפילות והארוחות בדר"כ קבועות..
זמני הארוחות קבועים? אולי אצל מי שמתפלל בנץ החמה ואוכל מאוחר יותר, או חסידים שלא מתעניינים בזמן קריאת שמע ותפילה. רוב בתי הכנסת שאני מכיר התפללו חצי שעה מוקדם יותר ואנשים מתחילים ומסיימים סעודות מוקדם יותר בגלל השבת הקצרה. וסעודה שלישית כמובן באותו זמן של שבוע שעבר...