| נשלח ב-10/11/2016 07:45 |
|
| |
נצחון דונלד טראמפ והשפעתו על החרדים.
נצחון דונלד טראמפ חשף את ערוותם של הפוליטיקאים, הפרשנים הפוליטיים והעיתונאים בעולם, שבמשך חודשים רבים טחנו לנו את המוח, שאין כל סיכוי בעולם שטראמפ יזכה בבבחירות, והנה התברר שטעו. זכורני, שבזמן ש"כל" חסידי חב"ד "האמינו", שהרבי הוא המלך המשיח, קראתי בעתון "מעריב" את כתבתו של פרופ' ידוע "לעניני חרדים", שחזה את סופה של חסידות חב"ד כשלשמו של הרבי יוסיפו זי"ע, פרופ' פופולרי זה' השווה בין המאמינים במשחיותו של שבתי צבי, והתוצאות שהיו לאחר התאסלמותו, לאמונתם של חסידי חב"ד במשיחיותו של הרבי, והתוצאות שיהיו בקרבם כאשר הרבי ימות. בזמן קריאת הכתבה חשבתי לעצמי, האם באמת אין הוא רואה הבדל בין הזמנים והאמונות; בימי שבתי צבי המאמינים האמינו, וכל שהיה להם להפסיד היו הרדיפות והעוני, לבין מאמיני משיחיותו של הרבי, שאינם מאמינים במשיחחיותו, וגם יש להם מה להפסיד. אני בטוח שאם במקום לשבת במשרד מלא ספרים, מלאים בסיפורים על העבר, היה הפרופ' הנכבד יוצא לרחוב, ובוחן את אמונתם ומצבם העכשווי של ה"מאמינים", הוא היה מגיע למסקנות אחרות. מה לסיפורי ונצחון טראמפ? אילו היו הפוליטיקאים, הפרשנים והעיתונאים יוצאים לרחוב, ושואלים את האזרח הפשוט מה באמת מעניין אותו, הוא היה מוצא שאת ציבור המצביאים מעניינות הבעיות אותם העלה טראמפ, ולא אישיותו או רמתו המוסרית. האם יבינו זאת גם המהיגים החרדים?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2016 13:06 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | מואדיב אני מופתע מהגישה היהודוצנטרית שהעלית. |
|
מה יותר "יהודוצנטרי" מעיסוק באנטישמיות?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2016 15:21 |
|
| |
מואדיב אני מופתע מהגישה היהודוצנטרית שהעלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2016 09:49 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [מואדיב,
א. אכן - כולנו יודעים על האיש מעט מאוד ...
... הצביעו לאדם שמביע בגלוי אהדה ועידוד לעמדות אנטישמיות וניאו-נאציות, וממנה ליועצו הקרוב ביותר (ומהשבוע, גם לתפקיד הבכיר ביותר בבית הלבן) אדם שהאידיאולוגיה הבלתי-מוסתרת שלו היא ניאו-נאציזם, עליונות-לבנה ואנטישמיות גסה, ...
|
|
בפרפראזה לדברים של גונן גינת, אשאל שאלה פשוטה:
היכן יכול יהודי חובש כיפה בארה"ב, להסתובב באופן בטוח ונינוח יותר: באסיפת בחירות של טראמפ, או בקמפוס אוניברסיטת ברקלי?
התשובה ידועה, היטב, לכל מי שעיניו לא טחו. אנא, אל תטריחו אותי להביא דוגמאות מהחודשים האחרונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2016 14:11 |
|
| |
[ירובעל,
מסתבר שיש יהודים מעבר לים (דווקא לא רק "ליברלים פרוגרסיביים טפו טפו טפו") ששמעו את קריאתך -
תוקן על ידי אמשלום ב- 22/11/2016 14:14:06
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2016 14:17 |
|
| |
הנה עוד כתבה בענין
המעניין בכתבתה שעליית טראמפ גורמת לקשר חזק יותר של היהודים למדינת ישראל .
http://www.maariv.co.il/journalists/opinions/Article-564101הנה קטע במידה מסוימת, כלואים היום יהודי ארצות הברית בסוג של מלכוד. מצד אחד, נראה כי הנשיא החדש, הקונגרס והסנאט צפויים לתמוך במדינת ישראל ובחלק ניכר מהאינטרסים שלה, ומצד שני, השלטון הנבחר מאיים להוציא את יהודי ארצות הברית מאזור הנוחות וההתברגות הפוליטית-כלכלית-תקשורתית שניסו לסדר לעצמם. האנטישמיות, או אפילו השיח על אנטישמיות בארצות הברית, מטלטלים אותם, מעמתים אותם מחדש עם הזהות היהודית שניסו לשכוח ולהשכיח, ומציפים מחדש את מורכבות הקשר בינם לבין מדינת ישראל. בחירתו של טראמפ קוטעת את תור הזהב הליברלי שהרכיבו היהודים מלאכת מחשבת ומחזירה אותם אל המחוזות אשר מהם ניסו לברוח. אבל כמו שיונה בן אמיתי נכשל בניסיונותיו לברוח אל נינווה, כך גם יהודי ארצות הברית לא יוכלו להימלט מהשורשים, מהזהות וגם מהתפקיד שמיועד לעם ישראל באנושות
תוקן על ידי נמדשיר ב- 21/11/2016 14:21:06
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2016 11:45 |
|
| |
כשכל תושבי סדום באו לביתו של לוט, הוא רצה להוציא אליהם את 2 בנותיו,
תמוה מה חשב לו לוט? מדוע שזה ירגיע את כל תושבי סדום ? התשובה: שמאחורי כל הפגנה, עומדים 2 אנשים, תן להם את מה שהם רוצים ואז כולם ייעלמו מהשטח
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2016 09:05 |
|
| |
בצדק מסויים, יהודים תמיד שאלו את השאלה איזה קיסר עדיף. הגמרא מלאה הדים לדיונים כאלה ואכן זה אופייני למיעוטים החיים תחת אמפריות. נכון שגם מדינת ישראל מתקיימת בצילן של אימפריות גדולות וחובקות עולם. השאלה שהייתי רוצה לשאול היא איך אנחנו כחברה או כקהילה יכולים לשפר את עצמנו תחת הקיסר החדש.
לא נשפיע כנראה על מי יהיה הקיסר, אך כן יהיה בידנו להשפיע על מי יהיו אנחנו במציאות המתהווה. בימים הראשונים שלאחר הוודע תוצאות הבחירות לקיסר האימפריה, היו מאצלנו שפתאום הרגישו חופש מדומיין לעשות כרצונם. כאילו שעד כה היה מוראה של מלכות וכעת משזו הוסרה, ניתן לעשות ככל העולה על רוחנו.
אז זהו שלא. בסוף לא הקיסר קובע מי יהיו היהודים. הוא רק קובע את המסגרת (לשבט או לחסד) שבה יהודי האימפריה יכולים לבחור איזה יהודים ואיזה בני אדם הם יהיו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2016 07:38 |
|
| |
זו תקוות השמאלנים לעומת מקורבי טראמפ שמשדרים משהו שונה
https://hayamin.org/?p=3215
http://www.foxnews.com/opinion/2016/11/20/trump-is-headed-to-white-house-did-just-elect-our-first-jewish-president.html
תוקן על ידי נמדשיר ב- 21/11/2016 07:45:06
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2016 06:30 |
|
| |
בחירת טראמפ משמעה חורבן לא רק לאותם יהודים אמריקניים "ליברלים פרוגרסיבים" שניסו לעקר את אמריקה, אלא גם לאותם יהודים אמריקניים שמרנים שחושבים שטראמפ יציל את ישראל. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4881835,00.html
תוקן על ידי נישטאיך ב- 21/11/2016 06:32:32
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2016 19:13 |
|
| |
מאמר של גיא בכור בחירת טראמפ משמעה חורבן לאותם יהודים אמריקניים "ליברלים פרוגרסיבים" שניסו לעקר את אמריקה, ואמריקה אמרה להם עכשיו - לא. הם ביקשו, תחת כנפי אובמה, לסרס את הדת, את הלאומיות, את הפטריוטיות, את המשפחה ואת הציונות - ונבלמו. כולם, כמובן, היו ארסיים כלפינו. מ"הקרן החדשה", "שלום עכשיו-אמריקה", פיטר בינארט, ג'יי סטריט, תומס פרידמן, ניו יורק טיימס, סורוס, Forward, והזויי "תיקון עולם", שרק את עצמם לא תיקנו. עכשיו, כאשר אמריקה מתגוננת מפניהם, הם בורחים להגנת "האנטישמיות". "מדינת אררט" שוב נפלה (בלינק):
http://www.gplanet.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=1715
תוקן על ידי נמדשיר ב- 19/11/2016 19:13:35
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2016 19:06 |
|
| |
תוקן על ידי נמדשיר ב- 19/11/2016 19:28:05
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2016 13:46 |
|
| |
אםשלום. היית בזמן הבחירות באמריקה כנראה בצד החרדי שתמך בהילרי- חסידות סאטמר וסקווירא. היית איתם? או עם בן עמי?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2016 13:35 |
|
| |
[מיימוני,
א. אני מתכוונת למה שכתבתי למעלה: "אני כמובן נוקטת במושג "פוליטיקה" כמכוון לחברות אנושיות והתנהלותן, לקשרים בין אנשים, ליחסי כוחות (בין אומות, כמו גם בתוך קבוצה אנושית קטנה כמשפחה) וכו'..."
ב. אני מציעה עוד שאלה לרשימתך: על בסיס הפרספקטיבה של הדעות על טראמפ וניצחונו בקרב החרדים בארץ - האם החרדים הם יותר ישראלים או יותר יהודים? (אני יודעת שזה נשמע ציני או אפילו פארודי, אבל האמת היא שהפעם - לשם שינוי - אני שואלת ברצינות).]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2016 08:01 |
|
| |
אמשלום
אני משער שכוונתך שיש היבט פוליטי לכל שאלה. או שיכול להיות לה.
אמנם יש תחומים שבהם הפוליטיקה אינה יכולה להפריע. למשל, בפתרון בעיות חשבון. כמה זה שתים ועוד שתים?
וגם שאלות שיש בהן מרכיבים פוליטיים עדיין עשויות להיות מעניינות ולעיין בהם יכול להביא תועלת.
למשל:
מה הנסיבות שבהן עלה טראמפ לגדולה? כגון צורך ציבורי מכאן והתכונות שהיה לו להציע מכאן.
מה הנסיבות שמפריעות היום לעם הישראלי ולציבור החרדי?
האם יש דמיון בין המצב של הציבור החרדי כאן לבין הציבור שגילה שטראמפ מוצא חן בעיניו שם?
האם זה מלמד משהו על הצרכים של הציבור החרדי כאן ועל האופן שבו אפשר למלא אותם?
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2016 01:18 |
|
| |
[מיימוני,
לדעתי, הכל פוליטי. לא "מפלגתי" או "מדיני", אבל בהחלט פוליטי. אני כמובן נוקטת במושג "פוליטיקה" כמכוון לחברות אנושיות והתנהלותן, לקשרים בין אנשים, ליחסי כוחות (בין אומות, כמו גם בתוך קבוצה אנושית קטנה כמשפחה) וכו'...]
|
|
|
|
|