בית פורומים עצור כאן חושבים

אין כניסה לכלבים ולתלמידי חכמים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/12/2016 14:22 לינק ישיר 
אין כניסה לכלבים ולתלמידי חכמים

.

בבא מציעא עא. :

דתני רב יוסף:
ארמלתא לא תרבי כלבא ולא תשרי בר בי רב באושפיזא

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2016 19:11 לינק ישיר 

בע"ב

על לא דבר. כל טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2016 17:41 לינק ישיר 

בסדר
צדקת, תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2016 16:12 לינק ישיר 

תגובות למגיבים, או: טכס חלוקת האיקונים הירוקים:

בעל בעמיו ציין שבוודאי התלמידים יצאו מחוייכים ומותר לרב להעיר בצורה לא פוגענית. איקון ירוק של הסכמה. ורק אציין כי לפי התלמוד (והרמב"ם) לרב מותר ואולי אף חובה לזרוק מרה בתלמידים.

אפרים בן ציין כי לא תמיד מראה חיצוני של חוזק מעיד על חוזק פנימי, ולכן יש להיזהר. ושוב, איקון ירוק מאד של הסכמה. וכמובן זה נכון לא רק בחיים האמתיים אלא גם בחיים הוירטואליים האמיתיים שמאחורי הניקים.

בסדר-הבנו פירש את דברי בעל בעמיו וסייע לדון אותו לכף זכות. אני מתבייש, אבל זו דוגמא לא מוכרת לי כל כך ממנו של איכפתיות וטוב לב, ואיקון ירוק כפול ומכופל.

לאחר הטכס שיבה לסדר היום. בסדר-הבנו טען שיש אצלי צביעות. אשמח לשמוע הסבר, ואפשר גם בתיבה האישית (או במייל) היכן נכשלתי בזה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2016 16:07 לינק ישיר 

חוק פו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2016 15:24 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
אף פעם אי אפשר לדעת מי רגיש ומי לא כי לעיתים דווקא מי שנראה חזק הוא רגיש . ולכן הרב צריך להיות רגיש .הרב הנדון הוא ההפך מזה בהתבטאות הזאת . גם לא רגיש וגם לא חכם.

באמת, הרב הכיר את צאן מרעיתו. לפי תיאורו של מואדיב הם התנגחו לא מעט, ניתן לו את הקרדיט שמגיע לכל אדם.
מואדיב סיפר את הספור בנימה משועשעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2016 15:09 לינק ישיר 

מכיוון שהוא דיבר על אמריקה זה לא היה ברור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2016 14:29 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
בע"ב,למה באמריקה? גם פה יש חדרי בריחה. אבל מה הקשר ? 

כוונת בעל בעמיו לsafe space, ולא לescape room, לדעתי.

אין לי כח לחפש מקור, אבל אם בא לך, זה הולך יחד עם מילות החיפוש trigger warning, mansplaining, וכו'.

תוקן על ידי בסדר_הבנו ב- 08/12/2016 14:33:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2016 14:21 לינק ישיר 

אף פעם אי אפשר לדעת מי רגיש ומי לא כי לעיתים דווקא מי שנראה חזק הוא רגיש . ולכן הרב צריך להיות רגיש .הרב הנדון הוא ההפך מזה בהתבטאות הזאת . גם לא רגיש וגם לא חכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2016 13:48 לינק ישיר 

שלתלמידים הרגישים יהיה לאן לברוח משבט לשונו של הרב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2016 13:45 לינק ישיר 

בע"ב,למה באמריקה? גם פה יש חדרי בריחה. אבל מה הקשר ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2016 13:08 לינק ישיר 

כל המגיבים  נגד ברב נשמעים כמו הסטודנטים באמריקה שמחפשים חדרי בריחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2016 13:04 לינק ישיר 

.

רק כמה הבהרות:
1. הסיפור אמיתי.
2. "יואב" זה לא אני.
3. דומני שהרב אנונימי לכולם כאן.
4. תגובתו היתה מחוייכת - והתאימה מאד גם לסיטואציה וגם ליואב.
5. מסופקני אם מישהו - כולל יואב עצמו - זוכר עד היום את הארוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2016 12:41 לינק ישיר 

בע"ב  זו תגובת המורה "אף פעם לא אצליח לנחש, איך מכל הגמרות שבעולם, יש דווקא גמרות מסויימות, ממש מסויימות, שדווקא אותן אתם מכירים בעל פה."

האם צריך להיות גאון עולם כדי לנחש למה בני נוער יזכרו דווקא את הרעיונות הפנטסטיים של חז"ל הקשורים לנושאים שהכי רגישים והכי מוסתרים והפחות מדוברים בחיי יום יום?
ובאשר לעצם התגובה -מכיוון שחז"ל הציעו את ההצעה הפרקטית הזאת היה מקום לתת תשובה עניינית ולא תשובה  שכורכת אטימות ואד הומינם במשפט אחד..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2016 12:10 לינק ישיר 

מיימוני כתב:

יש מימרות (אמירות) בתלמוד שמעוררות מחשבה, או מספקות בסיס להערה הומוריסטית.

...

בסדר-הבנו - תגובה צינית שלדעתי מחטיאה את המטרה. תפארתה של המסורת היהודית היא אכן המונותיאיזם והשבת (ויש עוד). לגבי הסייג על האלמנה, צריך להסביר מדוע הוא נקבע. החשש הוא כנראה, סליחה על הנושא ה-XXXי, מפני שהיא לבדה ועלולה להיכשל בעריות. האם זו חשדנות יתר? בוודאי שאין חשש שכל אשה אלמנה תיכשל בכך, אבל זו דרכם של חז"ל, לגדור אפשרות של פרצה.

אשר לסיפור של מואדיב, יש לי ביקורת מסויימת על הר"מ שלו (שכנראה הוא ידוע ומפורסם לפי ראשי התיבות של שמו, אבל אני איני מכירו, אבל מה זה חשוב).

אינני מצליח להבין את הגיונכם.

דומני שברור לכולם שמואדיב ברר לו בגמרא איזו פיקנטריה זניחה בחשיבותה, ואוסיף גם כזו שחלק מאפקט הבידור שבה נובע גם מהאסוסיאציה המינית שאין לטעות בה. אפשר לראות זאת גם מתשובתו של ירוחם שבאותו כוון, על ה"*ונות" (<- מחווה לצביעותו של מיימוני) שבה, ותגובתו של מואדיב לתשובה. גם התגובה הצינית שלי עקבית עם זה, ומנגידה את זניחות הקטע יחסית לדברים הנשגבים (נניח) שהיהדות מתיימרת לטעון לתרומתם.

לפי זה, פשיטא שבסיפורו של מואדיב, "יואב" הוא מואדיב וירוחם. כמובן שייתכן שאני טועה, ובעצם הן ההודעה הפותחת, והן התגובה, הן יותר מבדיחות קרש זניחות בעלות אופן מיני, ולמעשה יש בהן אמירות עמוקות ומשמעותיות. אם זה המצב, אבל, מה הבעיה לציין את זה ביחד עם מונותיאזים ושבת?  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2016 10:21 לינק ישיר 

בענין לבישת השחורים  אם יצרו מתגבר עליו. הגמרא לא מסתפקת בכך של לבישת שחורים. הוא גם חייב ללכת למקום שלא מכירים אותו.
מה שאין כן במקומותנו- -לפי המפורסם- אנשים לובשים שחורים יצרם מתגבר עליהם והם חוטאים במקום שמכירים אותם. כשעין רואה בכל מקום.
מה שניחם אותי בעבירות של לובשי השחורים, כי רובם עושים את העבירות בקרב משפחתם ופוגעים במשפחתם ולא באנשים וילדים זרים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אין כניסה לכלבים ולתלמידי חכמים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext