ב"ה ראיתי עכשיו מהתחלה ועד הסוף הדיוידי. האמת היא, שלא ממש היה לי חשק.. העובדה שזה פלייבק פוגמת מאוד בחוויית הצפייה והציפייה. אך לאחר הצפיה, מצאתי כל מיני נקודות אור, שכן יש 'טיפונת' לייב בדיוידי. כתבתי פה כמה תובנות ,כמובן שיש עוד הרבה, אבל צמצמתי לעיקריים שבהם.
1. 1. לייעבדיק- בסוף השיר, במופע החי היה קטע של 'לייבעדיק אה לייבעדיק אהה' ואותו למרבה המזל, השאירו, וזה בלייב!
2.בין לבין, עם שמיעה באוזניות, ניתן לשמוע רעשי רקע של קהל חלשים מאוד מאוד..
3. 2. בשמחה רבה- בסולו של ירחמיאל, שומעים את 'ההדבקה' של הדיסק שמע על הלייב. שימו לב.. ירחמיאל עולה שם ב'באלים ה', ובדיסק לא.(ושומעים את זה בדיוידי!)
4. 3.בואי כלה- בדואט של דוד פרלמן ומיכאל ווינגרטן הסולו של מיכאל הוא בלייב!!! (הרי בדיסק שמע דוד עושה דואט עם עצמו) ובסוף שומעים את מיכאל 'מי ימצא אהההה'
5. 4. בשיר שמח שומעים ב'כולם ביחד יהיה בשמחה' רקע מהסולו האמיתי בלייב של צבי שמחון
6.שומעים ב'אווווו' שירחמיאל שר קול שני(בדיסק שמע) ואת הילדים שומעים שרים 'אוווווו' בלייב.
7.סוף השיר, כשהילדים כבר יוצאים למאחורי הקלעים, רואים את שלמה צועק ברמקול 'ווואאוו' ושומעים גםJ
8. 5.בענביי הגפן ה'דואט' של יושי בנדר וג'ורדן אינדסקי זה אמיתי בלייב... סוף השיר, הוא גם בלייב.(שמעתם ,גו'רדן אודינסקיייייייי' מהקהל?)
9. 6. בסולו של דוד פרלמן בפתחו לי, אפשר לשמוע ( ממש חלש) הד של הסולו שלו בלייב.. וכמובן, הכי מתוק היה לצפות בבונוס מסביב לעולם!! יש שם קטעים מתוקים! רק שכולם נראים שם כ"כ קטנים שבקושי זיהיתי.משהו ששמתי לב, בקטע בישראל, כשהם שרים את איך נשיר במרפסת תצפית מול הכותל- הם שרים מהמם!! ושמתי לב שדוד פרלמן ושלמה גורי עשו 'קריעה' בחולצה שלהם. טוב, על הקטעים האלה יש הרבה מה לומר, אחכה שגם אתם תצפו:)
נק' חולשה: כמובן שהנק' חולשה הכי גדולה היא העובדה שיש תשירים מהדיסק שמע ולא בהופעה בלייב. אבל מילא אם היו עושים זאת בחוכמה.. כאן כתבתי כמה נקודות שממש רתחתי מזעם:(
1.בשיר שמח,הסולו הראשון הוא של צבי שמחון, ובחוסר קשר מוחלט הסולן בדיוידי הוא חיים גולובן..ולא שינו שום דבר. זלזול באינטלגנציה שלנוL
איך אפשר להשמיע את המוסיקה של הcd ברקע בקטע שצבי שר והמקהלה מהווה רקע אליו עם קול שני ,וגם ירחמיאל מצטרף, וירחמיאל בפועל לא נמצא על הבמה בדיוידי ,והילדים לא שרים בכלל,אלא קופצים?
2. בה' מלך מקהלת האחדות הם לא בקצב של השמע..:(
3. הסולו של בני זדה בפתחו לי, ממש לא בקצב של הנעת השפתיים שלו..
4. בשיר עת רקוד, העריכה מחרידה... כן, שמנו לב שהקלטתם פס קול חדש כי היו כמה פשלות (בעיקר של דוד יונתן) אבל זה כ"כ שקוף שאני מרגישה טיפשה שעובדים עלי:-(
תוקן על ידי מיאמוש ב- 03/01/2017 15:35:59
נשלח ב-6/6/2019 10:59
בשמחה רבה – סולנים
לייבעדיק – חיים גולובן, מיכאל וינגרטן, צבי שמחון.
בשמחה רבה – יהודה אופנהיימר, דואט: מיכאל וינגרטן ויהודה אופנהיימר, דוד יונתן סורברו, שמעון יצחקוב, דוד הראל (לא שומעים את הקול שלו) טריו: בני זדה, שלמה גרוס ודוד הראל.
בביצוע משתתפים: יושי בנדר, ג'ורדן אודינסקי, יונתן ברודי וזלמן פולק.
בואי כלה – דואט: חיים גולובן ואביגדור גלוק, צבי שמחון, דואט: דוד פרלמן ומיכאל וינגרטן
שמח – מיכאל וינגרטן, צבי שמחון, חיים גולובן, צבי שמחון.
יחד – מקהלת האחדות – דניאל פסטרנק, אלי כהן, מייקל עובד יהושע פרנק, יהודה ווגל,
צור – צבי שמחון, דוד פרלמן.
הנה מה טוב – מקהלת הבוגרים – טריו: אייזיק בן ישי, יושי בנדר ואלי סנכריך, אייזיק בן ישי, נחום סטארק.
אין לי כל כך מה להוסיף על הדברים שנכתבו כבר אני רק יאמר שכמו כולם-התאכזבתי קשות מעניין ההקלטות המודבקות אני קניתי את הדי וי די ביום שהוא הגיע לארץ!!-היה שווה!
אני חייבת לומר שהסיקור שלי נכתב כי ציפיתי ל'וואו'.(אם זה לא ממש השתמע מכך-אציין זאת בסיקור) אני ועוד רבים מחברי הפורום צפינו באותן הסרטות מהמופעים עצמם,לכן זה שונה. אבל, יש בדיוידי הסרטות באיכות מעולה ומכמה כיוונים שונים, מיאמי מסביב לעולם שזה מהמם ובאורך 40 דק,הקליפ של מקהלת האחדות ועוד. אז כן, אני ממליצה לקנות.
קראתי את הסיקורים על הדיסק לא נשמע מי יודע מה מלהיב
נשלח ב-8/1/2017 17:15
שווה:)
נשלח ב-8/1/2017 15:36
סופו של דבר- שווה לקנות או לא?
נשלח ב-8/1/2017 09:50
greenie כתב:
מכיוון שעשיתי סיקור נרחב כשיצא הדיסק, לא אכתוב כאן על עצם השירים עצמם, אלא רשמים, הערות, הארות וכיוב':
* כל כך שמחה שזכינו לראות את מיכאל ויינגרטן בDVD הזה. הוא באמת חסר. נכון מאוד. איזה ילד מוכשר! * צורם לי, יותר מכל, שלא שמו לפחות את הסולואים של דוד פרלמן מההופעה החיה. הרי הוא ביצע אותם למופת. בדיוק. זה מה שהפריע לי בעיקר בדואט של 'בואי כלה' שלו ושל מיכאל. מיכאל- זה סולו אמיתי ושל דוד מהדיסק.. * מה הענין להביא פרחים לקדמת הבמה אם הם לא שרים סולו? אפילו קטע ריקוד לא! * אם אוזניי הזקנות אינן מטעות אותי, בשיר "בשמחה רבה" שומעים ערבוב של פלייבק עם מעט שירה וקולות רקע מההופעה החיה, בעיקר את ירחמיאל צועק את השיר בקטע השירה שלו. נכון:) וכתבתי על כך:-) * בשיר "בואי כלה", בסולו של צבי שמחון, אין סינכרון והתאמה בין הפלייבק והשירה. זה בעיקר בגלל צורת ביטוי המילים. במקרה זה, כמו אחרים רבים, ירחמיאל אחראי למחדל. הוא לא אחיד בצורת הביטוי, לפעמים זה אשכנזי טהור, כלומר: "בוי-אי" ולפעמים זה אמריקאי אשכנזי, כלומר: "באו- אי". שיחליט כבר. נכון מאוד.כמו בשיר יבוא' משיח ה' בצירה או בחולם? * לא רואים בכלל את הסולן של המילים "אשת חיל מי ימצא" בסוף השיר "בואי כלה" - למה, למה, למה???? מצטרפת!! לכן כמו שכתבתי, הרגשתי זלזול באינטלגננציה של הצופים.. * בשיר "שמח" נתנו את הסולו של שלמה גורי לצבי שמחון, רואים אותו שר בחלקו האחרון., גם כן, בשיר הזה, שומעים קטע ממש דליל מההופעה החיה, בקטע שבו כולם מתפזרים לצדדים. * בשיר "צור ישראל" כבר ציינתי בעת צפייה במופע, אהבתי מאד את הקטע שהם יושבים. * לקראת סיום הסולו שלו בשיר "צור ישראל", אביגדור גלוק מביט לכיוון צבי שמחון בכדי לראות שהוא מוכן להמשיך את השיר, זה חמוד. * צפיתי או יותר נכון שמעתי, את הסולו של דוד פרלמן בשיר "צור ישראל" בפעם המי-יודע-כמה ועדיין צמרמורת עוברת בגופי. * לפי דעתי, רוב השירים ב - מחרוזת קוצרו מכיוון שהיו בהם קטעי הסרטה שלא היו נראים טובים לעין - שירחמיאל לא רצה שיראו או כי הסולואים לא היו טובים. נכון,זה גם בגלל חוסר הסנכרון בין ההופעה לדיסק. * ה' מלך - אין לי ספק שהשיר הוקלט באולפן, כמו כן הסולן. בהופעה המקורית, בפסח הם שרו בביטוי ספרדי, כאן זה לרוב אשכנזי עם קצת השפעות ספרדיות. וגם אין התאמה בקצב בין השפתיים שלהם בכל הקטעים.. *He will answer us - איזה ערבובייה (למה שאמא שלי היתה מכנה mish mash) עשו מההופעה והפלייבק. לא שמתי לב שהיה עירבוב.. זה היה נראה העתק הדבק מהדיסק.(בהופעה הסולו של צבי היה מחריד, וכשדוד הגיע -זה התאזן.. אז פה החליטו לשים רק את הדואט שבדיסק) * עת לרקוד - טוב, כולכם כבר כתבתם, הכל הוקלט מחדש, בשיר הספציפי הזה, אולי עדיף, אם זכרוני אינו מטעה אותי, זה לא יצא להם כל כך מוצלח בהופעה. נכון. הסולו שם של דוד יונתן סרברו היה מחריד, אבל לא הכל היה מזעזע, שאר הסולואים היו סבירים. לא הבנתי למה ירחמיאל התעקש להכניס את השיר הזה לדיוידי? אולי כדי להראות את ה'אנרגיות' של הפרחים? * כמה חבל שלא הראו לפחות את ההתחלה של "קול קול", זה החלק היפה ביותר. * שמחה מאד שהחליט להראות לפחות חלק מ - אט אט מההופעה החיה. האמת שלא צפיתי בזה, זה בעצם הקליפ שפורסם לפני כשנה וחצי.. לא?
שיר האחדות:
לגבי השיר עצמו, אני חושבת שהשיר ממוצע, המילים לא כל כך מתחברות, מעניין אם חיבר את השיר ואז חשב על הרעיון של מקהלת אחדות או שהלחין קצת מתוך לחץ את השיר ובמיוחד את המילים.
ושוב, יש כאן מעבר בין ביטוי ספרדי לאשכנזי ואמריקאי, רק לי זה מציק?
שומעים שהשיר הוקלט באולפן, שזה לאו דווקא דבר רע, בפרט אם שומעים יותר טוב את כל המאה קולות. רק מענין מה הוליד את מה, כלומר ההופעה הוליד את הקליפ או שהקליפ היה מתוכנן מראש. אם כן, ההקלטה מחדש של הסולואים, כנראה בוצע לאחר ההופעה. הרי בהופעה של פסח, הילד החמוד ומיכאל עובד לא שרו את הסולואים האלו וככל הנראה, ירחמיאל רצה אותם בקליפ הזה. גם בהופעה החיה הסולו הראשון היה בעייתי בגלל הרמקול שלא היה לו..
אהבתי את הצילום בפארק, אי אפשר לטעות עם צילום בנופי טבע, גם אם זה טבע מעשי ידי אדם. מקום מאוד יפה!
הג'ינג'י הזה בעל קול עוצמתי ביותר, לגבי הסולו שלו, אני באמת תוהה אם הוקלט מחדש, בפסח הוא ביצע סולו מוצלח ביותר. כתבתי כבר בסיקור שלי של ההופעה בפסח וסוכות שאני חושבת שיש לו קול מדהים.
הסולן הראשון בקליפ - גם לו יש קול מקסים, מה שלא היה ניתן לביטוי כל כך בוידיאו של ההופעה שראיתי.
מעניין לאן ירחמיאל מתכוון ללכת את הפרוייקט הזה.
לגבי הכיפות שנראות לא במקום - אני חושבת שזה עניין טכני. הרי הם צריכים לחבוש כיפה שחורה. אם לילד אין כיפה שחורה, ההורה או הילד רצו לתוך חנות ובחרו מכל הבא ליד או הבחירה היתה של הילד באותו הרגע.... בדיוק.