| נשלח ב-5/1/2017 19:42 |
|
| |
*כי חולת אהבה אני - טור ביקורת למאמר של המשפיע הרב מנדל ראטה
*כי חולת אהבה אני - טור ביקורת למאמר של המשפיע הרב מנדל ראטה האם יש אהבה במגזר החרדי??* נתחיל בזה שאין לי שום דבר אישית נגד המשפיע הרב מנדל ראטה ואני גם לא מכיר אותו, ומעולם לא פגשתי אותו, אבל כן קראתי את מאמריו בבלוג ''המשפיע'' [וצפיתי בקליפים שלו אכן מאוד מרשים], והספיק לי להבין שלא מדובר במחנך גדול ולא במשפיע כפי שמכנים אותו, ובוודאי שלא במהפכן שהולך להפוך את ההיסטוריה בציבור החרדי, אלא רחוק מזה. ובניגוד להרב מוטה פראנק והרב יואלי ראטה מארה''ב ששניהם דוגלים בשיטת ברסלב ולא יזיזו לא מניה ולא מקצתיה כל אחד בדרכו שלו, רבי מנדל הולך על כל הקופה קרליבך, ברסלב, שומרי אמונים, חב"ד, ותנועת המזרחי ועוד, ועושה עורבוביה שלמה ולי נראה שהוא יאבד את הכל, ימים יגידו. מי שעוקב אחר רבי מנדל ואחר מאמריו יבחין מיד שהוא אנטי ממסדי ונגד השיטה הישנה(מזכיר קצת את ליפא שמעלצער) , הוא טוען שצריך להכניס תרבות חרדית למגזר החסידי דהיינו תוכניות שירה ואמנות כדוגמת כוכב נולד וכו, הוא מציע באחד הכתבות שלו לפתוח מועדונים באזורים החרדים ויקראו לזה 'קרעטשמע' ושם יבלו בלילי שישי בחורי הישיבות, בכללי הוא שוחה נגד הזרם, במאמר אחרון שלו הוא טוען שאין אהבה בציבור החרדי - ומחתנים את הילדים בעצומת עניים, ומעודד גירושין במקרים מסוימים בטענה שלפעמים הסבל כה רבה שזה קודם למשפחה וילדים. *תרבות חרדית* ידוע שאין דבר כזה ''תרבות חרדית'' תרבות זאת מילה ודרך ''חילונית'' והנה מה שהעיר פעם בנידון דידן הרבי מקוצק - שהמילה תרבות נמצאת בתנ"ך רק פעם אחת, בחומש במדבר פרק לב פסוק יד: "והנה קמתם תחת אבותיכם תרבות אנשים חטאים".. *אהבה* *תחילה אני יצטט משנה טז' פרק ה' במסכת אבות" כל אהבה שהיא תלויה בדבר בטל דבר בטלה אהבה ושאינה תלויה בדבר אינה בטלה לעולם, איזו אהבה התלויה בדבר זו אהבת אמנון ותמר. ושאינו תלויה בדבר, זו אהבת דוד ויהונתן:"וד"ל* אני לא חושב שאין אהבה בציבור החרדי (חסידי) ההיפך הוא הנכון, ההבדל הוא קטן אם אצל מגזרים אחרים זה קיים כמה שנים לפני החתונה אצלינו מכורח המציאות זה קיים אחרי החתונה, בחור בישיבה לא יודע מה זה אישה לפני החתונה, הוא מחונך על שמירת עניים ואי אפשר לבוא וליפול עליו יום אחד ולהגיד לו הנה לפניך בחורה יפה האם אתה מרגיש כלפיה משהו או לא?!, הילדים סומכים על ההורים שלהם בכל העניינים עד גיל 18 בעיניים עצומות והם גם סומכים שהם יבחרו להם את הבן/ת זוג המתאים ביותר, ועוד יותר מזה יש בחורים בגיל המתבגר שהשדכן בא להציע להם שידוך והם מסרבים לשמוע, והם שולחים אותם לדבר אם ההורים אין להם ביטחון עצמי בעניינים אלו. אבל אחרי החתונה התמונה אחרת לגמרי, האהבה קיימת ופורחת, ומשתבחת עם השנים, רואים זוגות בשנים הראשונות של חייהם שעדיין אין להם דאגות ועול פרנסה, מטיילים ביחד בכיף שלהם, אם זה באמצע שבוע אם זה בשבתות ובחגים מכבדים ומחכים אחד לשני אחרי התפילות והטישים והולכים ביחד הבייתה, לא צריך להימרח אחת על השני ברחוב כדי להראות אהבה. מבחינתנו זה מוקצה מחמת מיאוס, אצלינו דוגלים בצנעת הפרט - והצנעה יפה להם עוד משהו קטן ששמתי לב, במאמר אחרון כותב רבי מנדל שלפעמים הוא יושב בשמחת שבע ברכות ושומע דרשות ונאומים ולא שומע שהנואמים הרבנים מאחלים על אהבה וכו, והוא מה שאין כן מאחל "אהבה עמוקה" וכו..לחתן/לזוג.. *ואני שואל באיזה עולם הוא חי?? האם בסידור של כבודו נשמט "ברכת אשר ברא ששון ושמחה... אהבה ואחוה ושלום ורעות??"* *גירושין* גירושין הינו נושא כאוב מאוד ואני לא חושב שצריך לדון אותו בכלליות מעל גלי הרשת, לכל סיפור יש כ''כ הרבה גרסאות וכל צד מביא איתו את הרכילות של הצד השני ותמיד שניהם צודקים, ובעיני הציבור כולם גנבים נוכלים פושעים, ככה זה העם אוהב וקונה רק את הצהוב. ומי סובל מכל זה, רק הילדים.. חז''ל אומרים אין לדיין אלא מה שעניו רואות. ואי אפשר לפסוק בלי להיכנס לפרטי פרטים ולהחליט שמי שסובל וקשה לו קצת בחיים יקבע לו דיון ברבנות ויתחיל דף חדש.. מי שחושב שהחיים החדשים כן ילבלבו לו, ומחכה לו אי שם מעבר לפינה תותים?!? הוא טועה!!. אני דיברתי עם הרבה גרושים וגרושות וכולם אמרו לי שאם היו ביכולתם היו מחזירים את הגלגל אחורה, משפחה וילדים זה לפני הכל והסבל והקושי שהם עוברים אחרי הגירושין לא שווה את כל זה,. אדם לעמל יוולד. [וכמובן שכל מקרה לגופו.] *איזהו חכם המכיר את מקומו - לא כל מוזיקאי הוא דמות להערצה - ולא כל מחנך/ראש ישיבה צריך להחזיק גיטרה* נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2022 21:32 |
|
| |
| מזמור_שיר כתב: |  | נעבאך, מדוכא כמו רוב הברסלבים מהדור הראשון, במקום לתת לו כדורים, מתפלספים בכוונתו 'הטהורה' |
|
לא יודע אם דיכאון מה שבטוח התשומת לב שהוא מקבל מדיירי הסמארפונים מחזקים אותו ונותנים לו להמשיך בדרך הקלוקלת נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2022 21:16 |
|
| |
נעבאך, מדוכא כמו רוב הברסלבים מהדור הראשון, במקום לתת לו כדורים, מתפלספים בכוונתו 'הטהורה'
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2022 13:59 |
|
| |
| ברדוואי כתב: |  | לַה לַה לַה לַה לַה לַה לַה לַה לַה לַה אִיך ווִיל קָאכְן א יִידִישֶׁע זוּפ אִיך ווִיל לִיבּ הָאבְּן אַַַ קנַידֶעלֶע, אִיך ווִיל לִיבּ הָאבְּן אַַַ קניידֶעלֶע, אִיך גֵי אוֹיס פוֹן אוּנְגֶער, כְּ'ווִיל עֶסְ'ן אַַַ קניידֶעלֶע.. דֶּער הֵילִיגֶער חַתַם סוֹפֵר, הָאט פֶּסַח גֶעגֶעסְן א קנֵידֶעלֶע רַבִּי יִשְׁעיֹ'לֶע בֶּן רַבִּי מֹשֶׁה, פַאר דִּי תְּקִיעוֹת גֶּעטַיְלְט א קנַידֶעלֶע, כְּ'ווִיל אוֹיך עֶסְ'ן, אוּן טַילְ'ן א קניידֶעלֶע.. דִי תַּנָּאִים דִי אַמוֹרָאִים לְכָבוֹד שַׁבָּת גֶּעקַיְקְעלְט א קנַידֶּעלֶע, אוּן צַאנְז פַאר א סְגוּלָה דֶּער רַבִּי הָאט גֶעוָארְפְן א קנַיידֶעלֶע, כְְּ'ווִיל אוֹיך כְאַפְּן, אַַַ זַאפְטִיגֶע קנַיידֶעלֶע.. אַַַ יִידִישֶׁע זוּפּ, הָאב אִיך אַזוֹי לִיבּ, מִיט ל׳אקְשן אוּן מַאנדֶעלֶעך.. זָאל שְׁוִימֶען אָן אַַַ שִׁעוּר, אוּן דֶּערְנָאך א גְלֶעזֻל בִּיר, פַאר יֶעדְן יִידִישׁ קִינְד בַּאזוּנְדֶערְלִעך.. אִיך ווִיל לִיבּ הָאבְּן אַַַ קנַיידֶעלֶע.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2022 13:34 |
|
| |
אוי לאותה בושה.פארודיה לשיר 'איך וויל ליבן א מיידעלע'
לַה לַה לַה לַה לַה לַה לַה לַה לַה לַה אִיך ווִיל קָאכְן א יִידִישֶׁע זוּפ אִיך ווִיל לִיבּ הָאבְּן אַַַ קנַידֶעלֶע, אִיך ווִיל לִיבּ הָאבְּן אַַַ קניידֶעלֶע, אִיך גֵי אוֹיס פוֹן אוּנְגֶער, כְּ'ווִיל עֶסְ'ן אַַַ קניידֶעלֶע.. דֶּער הֵילִיגֶער חַתַם סוֹפֵר, הָאט פֶּסַח גֶעגֶעסְן א קנֵידֶעלֶע רַבִּי יִשְׁעיֹ'לֶע בֶּן רַבִּי מֹשֶׁה, פַאר דִּי תְּקִיעוֹת גֶּעטַיְלְט א קנַידֶעלֶע, כְּ'ווִיל אוֹיך עֶסְ'ן, אוּן טַילְ'ן א קניידֶעלֶע.. דִי תַּנָּאִים דִי אַמוֹרָאִים לְכָבוֹד שַׁבָּת גֶּעקַיְקְעלְט א קנַידֶּעלֶע, אוּן צַאנְז פַאר א סְגוּלָה דֶּער רַבִּי הָאט גֶעוָארְפְן א קנַיידֶעלֶע, כְְּ'ווִיל אוֹיך כְאַפְּן, אַַַ זַאפְטִיגֶע קנַיידֶעלֶע.. אַַַ יִידִישֶׁע זוּפּ, הָאב אִיך אַזוֹי לִיבּ, מִיט ל׳אקְשן אוּן מַאנדֶעלֶעך.. זָאל שְׁוִימֶען אָן אַַַ שִׁעוּר, אוּן דֶּערְנָאך א גְלֶעזֻל בִּיר, פַאר יֶעדְן יִידִישׁ קִינְד בַּאזוּנְדֶערְלִעך.. אִיך ווִיל לִיבּ הָאבְּן אַַַ קנַיידֶעלֶע.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 00:50 |
|
| |
| סינטין כתב: |  | לא מוכר לי התואר "משפיע" מחוץ לחב"ד. בחב"ד, המשפיע הוא יהודי שיודע כמה מאות מאמרי חסידות בצורה מעמיקה ויסודית, כך שהוא יכול ללמד חסידות עם ההקדמות הנחוצות. זה למעשה ר"מ לענייני חסידות. לא מדובר באדם שמדבר בהתלהבות ורוקד, אלא באדם עם המון ידע עיוני בחסידות. ממתי יש משפיעים מחוץ לחב"ד? |
| נכון מאוד: אין משפיעים ומניחי תפילין מחוץ לחבד!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 00:29 |
|
| |
| ולשרה_בן כתב: |  |
כל חטאו זה שהוא שר שיר בזוי אם הוא היה פדופיל היית עכשיו מגן עליו, |
|
מה קורה עם מזג האויר? הנה פדופיל בנט סחב חמגשיות על חשבון הציבור? אתה פדופיל יום השואה? הנאצי פדופיל ל"ג בעומר מגיע כרטיסים יקרים? כי הם פדופילים
אתה אובססיבי מטורף בצורה חולנית מפריע לדיונים תקינים בפורום עכשיו הגדלת עשו, ולכל אשכול אתה נכנס ומגיב משהו שקשור לפדופיליה תגיד שאתה לא חולה נפש.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2022 23:35 |
|
| |
ההבדל בין צדיק/תנא/שלמה המלך/דוד המלך שכותבים מילות אהבה, לבין אחרים שלא תיקנו את עצמם גדול מאוד
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2022 21:12 |
|
| |
ולשרה_בן
| איש_חשוב כתב: |  | ממה ששמעתי, אז ר' מנדל ראטה בסך הכול קורא לחסידים לאמץ את שיטת הרוב של הליטאים והספרדים. בנוגע לשיר הרדוד שלו, אפשר לשים את זה בספר שירה בצד, ולשיר את זה במקומות מאוד מאוד מסוימים. זה לא שיר להמון העם ובטח שלא לבחורי ישיבות בסעודת שבת. אבל מכאן ועד ההתנפלות עליו בזעם קדוש, הדרך ארוכה..
אבל על זה הרי בדיוק יצא עליו הקצף, על פרסום שיר, שעכשיו הפושטקים ישירו אותו בקומזיצים שלהם, שגם ככה היו על סף תהום, אין מקום בו שיר כזה יכול להיות מושר בפי חרדי.
על עצם השיטה, אין צורך לחדש אותה.. כבר אמרו חז"ל בעצמם "אסור לאדם לישא אישה לפני שיראנה" וכי למה צריך הוא לראות אותה? כדי למדוד את מידת יראת השמים שבה? ברור כדי לבדוק שהיא נראית טוב בעיניו, ושאין בה דברים שדוחים אותו הבעיה היתה בהוצאת שיר כזה החוצה, שיר עגבים בציבור החרדי, טפו. |
|
כל חטאו זה שהוא שר שיר בזוי אם הוא היה פדופיל היית עכשיו מגן עליו,
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2022 20:13 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | ממה ששמעתי, אז ר' מנדל ראטה בסך הכול קורא לחסידים לאמץ את שיטת הרוב של הליטאים והספרדים. בנוגע לשיר הרדוד שלו, אפשר לשים את זה בספר שירה בצד, ולשיר את זה במקומות מאוד מאוד מסוימים. זה לא שיר להמון העם ובטח שלא לבחורי ישיבות בסעודת שבת. אבל מכאן ועד ההתנפלות עליו בזעם קדוש, הדרך ארוכה.. |
|
אבל על זה הרי בדיוק יצא עליו הקצף, על פרסום שיר, שעכשיו הפושטקים ישירו אותו בקומזיצים שלהם, שגם ככה היו על סף תהום, אין מקום בו שיר כזה יכול להיות מושר בפי חרדי.
על עצם השיטה, אין צורך לחדש אותה.. כבר אמרו חז"ל בעצמם "אסור לאדם לישא אישה לפני שיראנה" וכי למה צריך הוא לראות אותה? כדי למדוד את מידת יראת השמים שבה? ברור כדי לבדוק שהיא נראית טוב בעיניו, ושאין בה דברים שדוחים אותו הבעיה היתה בהוצאת שיר כזה החוצה, שיר עגבים בציבור החרדי, טפו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2022 16:30 |
|
| |
בתור ליטאי, אני לא רואה שאחוז הגירושין בציבור החסידי יותר גבוה מהציבור הליטאי והספרדי (אולי למעט גור, וגם בזה אני לא בטוח).
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2022 15:37 |
|
| |
ממה ששמעתי, אז ר' מנדל ראטה בסך הכול קורא לחסידים לאמץ את שיטת הרוב של הליטאים והספרדים. בנוגע לשיר הרדוד שלו, אפשר לשים את זה בספר שירה בצד, ולשיר את זה במקומות מאוד מאוד מסוימים. זה לא שיר להמון העם ובטח שלא לבחורי ישיבות בסעודת שבת. אבל מכאן ועד ההתנפלות עליו בזעם קדוש, הדרך ארוכה..
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2022 14:38 |
|
| |
| ברדוואי כתב: |  | | מה שהעיר פעם בנידון דידן הרבי מקוצק - שהמילה תרבות נמצאת בתנ"ך רק פעם אחת, בחומש במדבר פרק לב פסוק יד: "והנה קמתם תחת אבותיכם תרבות אנשים חטאים".. |
|
לא הכרתי, אהבתי.. 
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2022 13:42 |
|
| |
| אבאבאווער כתב: |  | ברדוואי מסביר היטב... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2022 13:19 |
|
| |
ברדוואי מסביר היטב...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2017 10:44 |
|
| |
לא מוכר לי התואר "משפיע" מחוץ לחב"ד. בחב"ד, המשפיע הוא יהודי שיודע כמה מאות מאמרי חסידות בצורה מעמיקה ויסודית, כך שהוא יכול ללמד חסידות עם ההקדמות הנחוצות. זה למעשה ר"מ לענייני חסידות. לא מדובר באדם שמדבר בהתלהבות ורוקד, אלא באדם עם המון ידע עיוני בחסידות. ממתי יש משפיעים מחוץ לחב"ד?
|
|
|
|
|