|
|
| נשלח ב-23/7/2020 20:24 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  |
| אךטובוחסד כתב: |  |
אני חושב שזו טעות שלא מרשים יותר לתת סטירה קלה שמובילה ליראה. כך היה צריך. ובלי קשר, מורה שמתעלל, מכה בחגורה, בסרגל על קצות האצבעות וכדומה, שיעוף מיד מהמערכת!
אני תמיד הרשיתי למורי ילדיי להעניש בחומרה כולל לקרוא להורים, לשגר ילד הביתה וכו', על כל חוצפה נגד המורים, או דיבורים לא יפים או קללות. ב"ה זה לא קרה, אבל הילדים ידעו שאני תומך במורים ובענישה על התנהגות שקשורה ביר"ש, ואולי מראש ויתרו על זה…
|
|
אם מרביצים כדי לפרוק עצבים. זו בעיה קשה!
|
|
מסכים. הנה תשובתי גם לחריף ומקשה.. אני מבדיל בין סטירה למכה. ילד שמתחצף או מקלל צריך להבבייש במעשהו ולכן פה הייתי נותן סטירה קלה בלחי דווקא כדי לביישו, אבל שלא תכאב כדי שיהיה עסוק במחשבה על המעשה ולא בכאב. אבל ילד שחוצה כביש בצורה מסוכנת או משחק באש, אני אתן לו מכה ביד, אבל שכן כואבת קצת, כי פה המטרה להבהיל אותו ולהסביר לו שהתוצאה ממעשיו עלולה להיות כואבת פי כמה. סטירה בלחי לא תועיל פה. וברור שאם יש התנהלות נכונה כזו אז זה לא מעצבים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2020 17:53 |
|
| |
יש הוכחות כל שהן שהציבור החרדי או הכללי לא נע מכח האינהרציה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2020 21:06 |
|
| |
אני מכיר אישית אדם שהיה מחנך במשך מעל 25 שנה, רק פעם אחת בחיים שלו הוא סטר לתלמיד. לפני כן הוא התקשר לאביו של הילד, תיאר לו את הסיטואציה ולמה הילד צריך 'איזון' וביקש רשות מהאבא לתת סטירה. התגובה של האבא הייתה: "אם זה ממך אז גם שניים..."
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2020 22:23 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  |
אני חושב שזו טעות שלא מרשים יותר לתת סטירה קלה שמובילה ליראה. כך היה צריך. ובלי קשר, מורה שמתעלל, מכה בחגורה, בסרגל על קצות האצבעות וכדומה, שיעוף מיד מהמערכת!
אני תמיד הרשיתי למורי ילדיי להעניש בחומרה כולל לקרוא להורים, לשגר ילד הביתה וכו', על כל חוצפה נגד המורים, או דיבורים לא יפים או קללות. ב"ה זה לא קרה, אבל הילדים ידעו שאני תומך במורים ובענישה על התנהגות שקשורה ביר"ש, ואולי מראש ויתרו על זה…
|
|
אם מרביצים כדי לפרוק עצבים. זו בעיה קשה!
|
|
מסכים. הנה תשובתי גם לחריף ומקשה.. אני מבדיל בין סטירה למכה. ילד שמתחצף או מקלל צריך להבבייש במעשהו ולכן פה הייתי נותן סטירה קלה בלחי דווקא כדי לביישו, אבל שלא תכאב כדי שיהיה עסוק במחשבה על המעשה ולא בכאב.
אבל ילד שחוצה כביש בצורה מסוכנת או משחק באש, אני אתן לו מכה ביד, אבל שכן כואבת קצת, כי פה המטרה להבהיל אותו ולהסביר לו שהתוצאה ממעשיו עלולה להיות כואבת פי כמה. סטירה בלחי לא תועיל פה.
וברור שאם יש התנהלות נכונה כזו אז זה לא מעצבים
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 18:33 |
|
| |
זה מה שכייף בלימוד מרחוק קודם כל הכול בפיקוח ההורים ההורים יכולים לשמוע את כל השיעורים וגם למלמדים אין אפשרות להכות את התלמידים
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2021 18:20 |
|
| |
אכזריות לא חייבת להיות רק מכות..
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2021 07:20 |
|
| |
אכזריות מלמדים ולהיפך
מזכרונות זקן ירושלמי, תלמיד ת"ת עץ חיים בשנות הקמת המדינה. היו שלושה טיפוסים (ואולי יותר) של מלמדים: רחמנים, אכזרים וזקנים מכדי לפעול. היו מלמדים כמו הרב לייב רוחמקין (חמיו של הגרש"ז אויערבוך), שכל בוקר כרבע שעה אחר התחלת הלימודים היה יוצא מכיתתו ועורך סיור ליד הכיתות האחרות, וכשהיה מוצא (וזה לא היה נדיר) ילד שהוצא מהכיתה ועומד בחוץ, היה נוטל את ידו ביד הילד ומכניסו פנימה ומנהל מו"מ עם המלמד לוותר לילד תמורת הבטחה וכדו'. מצד שני היה מלמד, ר' אלי' סלומון, שהיה בנוסף למלמד גם סוחר באביזרי לימוד, היה ספק של מחברות, עפרונות, מחקרים, מחדדים ועוד. ואפילו היה לו בקבוק עם סירופ שממנו היה מוזג למלמדים שהיו מבקשים להמתיק את התה שלהם ולהטעימו. בין ה'מוצרים' החינוכיים שהיה מייצר ומעמיד לרשות המלמדים היו לוחיות פח שעליהם היו כתובות כגון: גנב, מאחר, עצלן, וכדו'. ומפעם לפעם היה בא מלמד לשאול לוחית, והיה קושרה למצח התלמיד, והיה לוקחו בידו ומובילו מכיתה לכיתה, פותח את הדלת ומציג את הילד לפני כל התלמידים. היה מלמד בשם רעבע בינימוביץ, שבשל זקנותו לא היה מצליח להכות את התלמיד, והיה רודף אחריו מסביב לשולחנות לתופסו. ןפעם הלך לקרוא לאליהו קאלעפאטא, מוכר הממתקים מתחת למדרגות החיידר, שיבוא לעזור לו בתפיסת הילד. אבל כשנכנס אליהו וראה במה מדובר היה מסרב לשתף פעולה (ולפגוע בקליינטים ...). בימים ההם כשלא היו תנאים סוציאליים, ולא היה מושג של פנסיה, היה המלמדים מאריכים ימים על ממלכתם עד זקנה ושיבה. והיה רעבע ר' אלי' באסאן, ושכבדו עיני מזוקן, והיו תלמידיו מצטיינים במלאכת יד, היו מייצרים עגלות מדפי נייר ורותמים להם זבובים, ומסיעים אותם על דפי הגמרות והרעבע לא היה חל ולא מרגיש.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2021 19:06 |
|
| |
| יצחקהספרן כתב: |  | אין מה להשוות את העבר לימינו, אם כי גם בעבר היו מחנכים שהיו גאונים בחינוך ובנפש מבלי לעבור שום אקדמיה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2021 19:07 |
|
| |
מה זה עבר.
מה זה עבר ? לפני יום לפני יומיים לפני שנה לפני שנתיים יש יש נשים ואנשים שהעבר שלהם זה היום יום עדיין יש ניצולי שואה
בינינו .
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 09:26 |
|
| |
לעבירות האלימות של המלמדים אין יחסי ציבור ?
|
|
|
|
|