| נשלח ב-4/3/2017 22:17 |
|
| |
תמונה שהיא סיפור
חברים/ות שלום ושבוע טוב. בקרתי שלושה ימים בבודפשט עם המצלמה. [הגב' בקניות ואני עם העדשות...] במהלך הביקור התפללתי בבית הכנסת של הקהילה, מה אומר לכם, הכל עתיק עם אוירה מיוחדת. לאחר תפילת שחרית צלמתי מעט את פנים ביהכנ"ס 'קהל עדת יראים' ברחוב קוז'ניצי. בבית, בתהליך המיון, תפסה את עיני התמונה הבאה: לכאורה, תמונה סתמית של סיום שחרית. אך שימו לב לקומפוזיציה: מימין ראש הקהל ר' מאיר דבלינגר מחמיא לחזן שסיים את תפילתו, ומשמאל רב הקהילה והדיין הרב חיים מאיר גשטטנר עונה תשובה ליהודי מקומי. כך על הדרך.... כשאני בכלל התכוונתי לצלם את השלט של העולה לתורה, התרגשתי והעליתי. תהנו. אני בטוח שלכך התכוון אנרי קרטייה ברסון: 'תפיסת הרגע המכריע'. אצלי הוא נתפס לבד....
הבאתי בצבע ובש"ל.

תוקן על ידי תורפיה ב- 04/03/2017 22:18:36
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2017 21:13 |
|
| |
| תורפיה כתב: |  |
 בדיוק. אגב, הכותרת קבלה משמעות נוספת.... |
|
 לגמרי. אגב, שוחחתי כעת עם בנאדם שמכיר היטב את הקהילה בבודפשט ולטענתו בית הכנסת בו צילמת הוא בית הכנסת של שבת ובית הכנסת השני הוא של שאר ימות החול. לפעמים מתפללים בשל שבת גם ביום חול כשיש שיפוצים בבית הכנסת השני או אירוע מיוחד. בבית הכנסת הגדול מתפללים רק בחגים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2017 18:36 |
|
| |
 בדיוק. אגב, הכותרת קבלה משמעות נוספת....
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2017 18:05 |
|
| |
כעת נזכרתי בתמונה הזו בכניסה לבית המדרש 'חברה ש"ס'. דווקא בו לא ביקרנו כי התפילות נערכו בבית הכנסת הסמוך למסעדת חנה, ונאמר לנו שבו (באחרון) מתפללים בחורף. בבית הכנסת הגדול ביקרנו ביקור קצר באדיבותו של ראש הקהל שפתח אותו עבורנו באופן מיוחד לאחר תפילת שחרית באחד מימי החנוכה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2017 17:40 |
|
| |
בבית הכנסת הגדול לא צילמתי משום שהיה סגור. לגבי המיקום. יש שתי כניסות לחצר של חנה. האחת מרחוב דוב הוצא. [DOB HUZA] והשניה מרחוב קזניצי. כשנכנסים לחצר מקזניצי, (אחרי מסעדת כרמל) מיד בכניסה בצד ימין, שלוש מדרגות ודלת בית המדרש.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2017 20:17 |
|
| |
מעניין לגמרי. אשמח את תמקם לי במדוייק את בית הכנסת בו התפללתם. בבית הכנסת הגדול צילמת קצת? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2017 00:18 |
|
| |
כשעולים במדרגות ונכנסים פנימה רואים ממול את הכניסה למסעדת חנה, ומשמאל יש דלת כניסה לבית כנסת קטן בו התפללתי בחנוכה שנה שעברה (חורף). החלון מעל המדרגות הוא בעצם חלון בית הכנסת. לפי דבריך יש עוד בית כנסת קטן בסמוך (מלבד בית הכנסת הגדול כמובן). הנה תמונת פנים בית הכנסת (שים לב ללוח ברכות התורה מעל הבימה הזהה ללוח אותו צילמת) הכניסה למסעדת חנה בתוך הבניין בית הכנסת הגדול נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2017 23:05 |
|
| |
הקטנה, תודה. גינג' התמונה שלך היא הכניסה למסעדת חנה. יש לי כזו. אם אתה ממשיך לשביל שמאלה, מצד ימין יש את בית הכנסת. 
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2017 11:44 |
|
| |
| תורפיה כתב: |  | תודה גינג' ברחוב קזניצי, יש את המבנה הגדול של ביהכנ"ס. אולם ביהכנ"ס כה גדול שהם מתקשים לחממו בחורף ולכן מתפללים בו רק משבועות עד שמח תורה. בצמוד, יש את הכניסה למסעדת חנה, לתוך החצר הפנימית, מיד בצד ימין יש דלת כניסה ל'בית המדרש'. זהו ביהכנ"ס קטן בהרבה אך שם מקיימים את התפילות והשיעורים. בהמשך אם אמצא, אעלה תמונות מהחצר ועוד. |
|
מוכר לי ענין בית הכנסת של החורף/קיץ משם ומגאורגיה. האם זהו חלון בית הכנסת בו התפללת? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2017 10:20 |
|
| |
מוצלחת ממש! אני כימט מריחה את הריח שיש שם והשקט הנעים של אחרי תפילה... (מדמיינת..)
והצבעונית, ממש טובה!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2017 09:31 |
|
| |
תודה גינג' ברחוב קזניצי, יש את המבנה הגדול של ביהכנ"ס. אולם ביהכנ"ס כה גדול שהם מתקשים לחממו בחורף ולכן מתפללים בו רק משבועות עד שמח תורה. בצמוד, יש את הכניסה למסעדת חנה, לתוך החצר הפנימית, מיד בצד ימין יש דלת כניסה ל'בית המדרש'. זהו ביהכנ"ס קטן בהרבה אך שם מקיימים את התפילות והשיעורים. בהמשך אם אמצא, אעלה תמונות מהחצר ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2017 04:21 |
|
| |
שבוע טוב ומבורך אני מנסה לזהות את ההיכל בו התפללתם ולא מצליח. היכן הוא ממוקם בדיוק? אהבתי את התמונה והרגע, הצבעונית יותר חביבה עלי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|