שימו לב איך מחד בפרשת "הגט מצפת" של הדיין המזרוחניק סרסורי הדת מרעישים עולמות, ומאידך היתר ממזרים סיטונאי ע"י הפקעת קידושין בנוסח היתר הממזרים הידוע של הרב גורן עובר בשתיקה מוחלטת מצד סרסורי הדת...
וסוד גדול יש בדבר!
החלטה נדירה: נישואי הסבתא בוטלו - עשרות ממזרים ניצלו
שימו לב איך מחד בפרשת "הגט מצפת" של הדיין המזרוחניק סרסורי הדת מרעישים עולמות, ומאידך היתר ממזרים סיטונאי ע"י הפקעת קידושין בנוסח היתר הממזרים הידוע של הרב גורן עובר בשתיקה מוחלטת מצד סרסורי הדת...
וסוד גדול יש בדבר!
החלטה נדירה: נישואי הסבתא בוטלו - עשרות ממזרים ניצלו
מה הבעיה שלך בבא זוטא, כאשר הרבנים מחמירים מדי אתה מתלונן, כאשר הרבנים מקילים מדי גם אתה מתלונן
כלומר אתה מחחפש תואנות ללעוג ולהכפיש בכל מקרה.
נשלח ב-20/5/2020 10:33
באבא_זוטא כתב:
סרסורי הדת ממשיכים כדרכם להנפיק פסקי דין "אמיצים" של פסילת קידושין למפרע ע"מ להתיר ממזרים...
נ.ב. אני הק' מכיר אישית דיין בכיר ומושחת שתמורת סכום "צנוע" של כמה מאות אלפי שקלים כתב פסק דין מנומק להפליא שהתיר לכהן להתחתן עם גרושה ע"י פסילת קידושיה הראשונים למפרע...
הרב גורן לא ביטל קידושין, הוא הראה שהבעל הראשון פשוט מעולם לא התגייר ולכן הנישואים הראשונים לא היו נישואים.
אין שום תיעוד מהגיור, אין בית דין, האיש המשיך לאכול חזיר, לא היה יכול להשלים את הפסוק "שמע ישראל.."
אגב, בפסיקה מאוחרת של הגר"ש אלישיב (שיצא בזמנו נגד פסה"ד של הרב גורן ואף התפטר) הוא פוסל בדיעבד גרות שנעשתה בבית דין אם הגר חזר לאכול חזיר ואינו שומר מצוות כך שפסיקת הרב גורן שידועה לשמצה, בימינו, נראית הרבה יותר שמרנית ממה שנתפס בזמנו.
לא הרב גורן ולא הדיינים החרדים בימינו מתירים ממזרים - הם מורים שהנידונים אינם ממזרים (ההתנגדות לפסק של הרב גורן הייתה פוליטית ולגופו של אדם (אולי גם לגופה של סיטואציה) כמו גם הפסילה המוחלטת של גיורים של רבנים דת"ל בימינו (והתעלמות ממה שקורה בבית דין בבני ברק שמוסמך על ידי הרבנות לערוך גיורים) לגבי היתר העגונה, מעבר לכותרות אני לא התעמקתי מה היה שם לא אופתע אם גם שם ההתנגדות הייתה בגלל אהבת החומרות והרצון להראות לדת"ל את מקומם
נשלח ב-19/5/2020 17:39
A_Smithee כתב:
אפשר למצוא בשותי"ם הרבה פסקים שמתירים ממזרים בהיתרים שנראים דחוקים ותמוהים - בגלל הכלל שממזר ספק מותר וההבנה של הפוסקים שצריך למצוא כל צד היתר שיש אני לא חושב שיש בפסק הזה משהו יוצא דופן, ודאי שלא צריך ליצור ממזרים כלאחר יד בפורום
אשמח אם כב' יסביר מדוע "היתר הממזרים" של הרב גורן שהצטרפו אליו גדולי הדיינים בזמנו, קיבל "יחס שונה" מפסקי הדין של הדיינים החרדים בזמננו שמתירים ממזרים בסיטונאות...
נשלח ב-19/5/2020 17:15
אפשר למצוא בשותי"ם הרבה פסקים שמתירים ממזרים בהיתרים שנראים דחוקים ותמוהים - בגלל הכלל שממזר ספק מותר וההבנה של הפוסקים שצריך למצוא כל צד היתר שיש אני לא חושב שיש בפסק הזה משהו יוצא דופן, ודאי שלאצריך ליצור ממזרים כלאחר יד בפורום
נשלח ב-19/5/2020 17:11
סרסורי הדת ממשיכים כדרכם להנפיק פסקי דין "אמיצים" של פסילת קידושין למפרע ע"מ להתיר ממזרים...
נ.ב. אני הק' מכיר אישית דיין בכיר ומושחת שתמורת סכום "צנוע" של כמה מאות אלפי שקלים כתב פסק דין מנומק להפליא שהתיר לכהן להתחתן עם גרושה ע"י פסילת קידושיה הראשונים למפרע...
שימו לב איך אותם רבנים ודיינים ששפכו את דמו של הדיין מצפת (המזרוחניק) ממלאים את פיהם מים מול היתר "הפקעת הקידושין" דנן ...
אוי להם לסרסורי הדת הצבועים מיום הדין!
נשלח ב-18/6/2018 21:12
עובדה ''מפתיעה'': דיינים מבית מדרשה הספרדי של ש''ס הם שאחראים לפסיקה המתונה הדרמטית שהובילה היום להתרת העגונה.
כמה מנסים להשמיץ את עולם התורה הספרדי שסניקי וכל פעם ששס מצליחה למנות דיינים מקימים קול זעקה נגד כוחות השחור. והנה מתברר שלמרות מסע הדיכוי שמחליש את יכולתם של הספרדים להוביל מדיניות מתונה עולם התורה הש''סניקי - - עדיין מהווה פוטנציאל עצום, מרתק ומיוחד במינו של בשורת מתינות (זה לוז משנת הפילוסופיה ההלכתית הנהגתית של הרב עובדיה ''כוח דהיתרא עדיף'' – הספרדים צריכים כוח, הרבה כוח, כדי להוביל כוח דהיתרא מתון). זאת כאמור בניגוד לכל ההשמצות שנועדו לעשות דה לגיטימציה לספרדים שהעזו להרים ראש במהפכת הרב עובדיה ואריה דרעי.
להלן הרכב הדיינים, שש''ס נלחמה כדי שימונו לדיינים, ושהעזו להתיר את העגונה: הרב אברהם שלוש בוגר ישיבת הדגל של ש''ס: ''חזון עובדיה''; הדיין הרב דניאל אדרי בוגר ספינת הדגל השנייה של ש''ס: 'יחווה דעת''; הרב שמואל חזן, בנו של רבי יצחק חזן ומחביביו של הרב הראשי הרב יצחק יוסף.