בית פורומים כשרות

מחאת המשגיחים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/4/2017 00:08 לינק ישיר 
מחאת המשגיחים

חברים יקרים,
אני מסיים כעת ישיבה דחופה שקיימנו עם כלל הגורמים הבכירים בהסתדרות והתייעצות עם יור ההסתדרות,
אשר נתן לנו הנחיות וגיבוי מוחלט לשמירה על זכויות המשגיחים!!!

בסיום, הוצאנו הודעה לתקשורת שמבהירה שאף אחד לא יכול לעשות מהלך דרמטי שיפגע במשגיחים באופן חד צדדית.

כמו"כ התייעצתי עם עו"ד אייזנברג מגיש העתירה לבג"צ וסיכמנו שמתווה הרבנות אינו מקובל עלינו.
*כוחנו באחדותנו;*
ואנחנו יחד בסולידריות בכל הכוח ונעמוד על המשמר.

בתחילת השבוע נקיים ישיבה פנימית ונגבש דרכי פעולה שיינטרלו כל פגיעה אפשרית במשגיחים כאשר כל האופציות מונחות על השולחן.

אני רוצה להודות:
לכל החברים אשר עמדו איתי בשעות האחרונות בקשר ובפרט יו"ר הועד יניב שפירא!
בברכה
רפי מלאכי יו"ר החטיבה הדתית

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2017 13:54 לינק ישיר 

פורום ועדי משגיחי הכשרות
מאתגר את המלצות וועדת
הרב הראשי:

הוועדה מציעה
משגיח אלקטרוני דרך מצלמות ושעבודות הכשרות תבוצענה בידי אחד מעובדי העסק כשהמשגיח יהיה רק בקר חיצוני.

בארגוני המשגיחים תוקפים:
על אותה הדרך ניתן יהיה להסתפק ברב ראשי אלקטרוני

או שתפקידי הרב יבוצעו בידי אחד מעובדי הרבנות כשהרב יתפקד כ"בקר" תורני חיצוני

המסקנות שהוגשו על ידי וועדת הרב לאו הם לא יותר מזריית חול בעיני הציבור. והן הוגשו על ידי "וועדת ממומחים" שבכדי להציג אותה ככזו עליה לבלות כמה שנים בתוככי המטבח כמשגיחי כשרות.
ההמלצות שהוגשו יביאו לחיסול הכשרות הלכה למעשה בכל בבתי בעסקים בישראל.

מפני שללא משגיח בעל יידע הלכתי רחב שנמצא בשטח ומבצע את הבדיקות במזון ובמקורותיו. לא תיהיה כשרות.
לא ניתן לסמוך על טוב ליבם של בעלי עסקים שייאותו להקצות משאבים ועובדים מתוככי העסק. שיבצעו את עבודות הכשרות. חלק מהעסקים נתפסים לא פעם במעשי מרמה ועקיפת נהלי הכשרות. בזכות עירנותם של משגיחי הכשרות בשטח. גם התגובה המזלזלת של גורם ברבנות לפיה משגיחי הכשרות "לא בקיאים" ברפורמה מעידה על לא פחות משערוריה ויצירת מתווה מבלי לשתף את משגיחי הכשרות בעלי היידע והבקיאות בשטח- בתוך הרכב הוועדה.

התגובה השניה לפיה משגיחי הכשרות "לא מבינים בנושא" מעידה על לא פחות מ"בורות" של הדובר. מפני שאין מי שמבין ברמת השטח בעניני כשרות יותר ממשגיחי הכשרות שחיים את הנושא באופן יומיומי.

עם זאת משגיחי הכשרות תומכים בקביעת בג"ץ ניגוד העניינים אך דורשים שהדבר יבוצע *רק באופן של קליטתם לעבודה כשכירים ישירים של המועצות הדתיות - שהן הגוף הממונה והמפעיל של מערך ההשגחה*
פתרונות לכך לא חסרים וניתן לייקר מעט את אגרת הכשרות ובכסף הזה לשלם לעוד 3 חשבי שכר נוספים שיתגברו את מערך השכר במועצות הדתיות לאחר שהמשגיחים ייקלטו לתוכן,

אומרים בארגוני משגיחי הכשרות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2017 13:54 לינק ישיר 

לא הבנתי את הפתרון הזה. הבעיה הגדולה היתה שבעל העסק משלם למשגיח, ועכשיו בעל העסק ישלם לאותו אחד רק שהשם יהיה שונה נאמן כשרות.
בנוסף עד היום הרבנות קבעה מי יהיה המשגיח והוא היה כפוף לרבנות, היום בעל העסק הוא יקבע מי יהיה הנאמן והנאמן( שלא נאמן) יהיה כפוף לבעל העסק.
איזה יופי של שיפור בכשרות ממש מהפכה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2017 14:53 לינק ישיר 
המשך יבוא. לקראת השלבים הבאים . . .

1.  מצלמות  מערך  הכשרות  תצוידנה  בתוכנה  פוסקת  בהלכות  בשר  וחלב ( תערובות )  וכיו"ב.
2.  המצלמות  תברורנה  קטניות...
3.  מצלמות  מערך  הכשרות  תבדוקנה  באם  הבשר  ושאר  המוצרים  מהשגחה  ( מצולמת כמובן )  ברת  סמכא...
4.  בתאום  עם  ארגוני  זכויות  בע"ח,  כל  מערך  השחיטה  יהיה  אך ורק  מצולם ( כל  השחיטה תצולם  ותפוקח  בשיטת
     השידור  החוזר  בלבד באופן  מתואם  עם  ארגוני  זכויות  בע"ח).
5.  כל מערך  בדיקת צומת הגידין/נפולה/דרוסה/וכיו"ב  באמצעות  מצלמות  שכמובן  באופן מיידי  תפסוקנה  האם כשר,חלק
     למהדרין,טרף.  כל  זה  בעופות.
6.  המצלמות תצוידנה  בתוכנה  למניעת שחיטת  בכור בהמה האסור  בהנאה...
7.  כל  המשחטות  תצויידנה  במערך  הדמיה ( רנטגן/אולטרא סאונד/סי.טי.  וכיו"ב )  בטרם הכנסת  העוף/בהמה למסלול
     השחיטה הדיגיטלי  לפסיקה  החלטית  על  רמת הכשרות.

ועוד  היד  נטויה  לשכלולי  הטכנולגיה    כיד  הדמיון  ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2017 17:01 לינק ישיר 

במקום מצלמות
כתוב רובוטים!

נשלח מהאנדרואיד שלי

הפורום החדש שלנו. מוזמנים להיכנס:
הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/5/2017 18:54 לינק ישיר 

*פורום וועדי משגיחי הכשרות בתגובה למחטף במועצת הרבנות הראשית והעברת הרפורמה החד צדדית על ידי הרב הראשי:*

הפורום מודיע כי *מדובר בתקיעת סכין בגבם של 5000 משגיחי כשרות מסורים* העושים את מלאכתם נאמנה מצד הגוף שהיה אמור לדאוג לרווחתם ולמעמדם אך במקום זאת דאג להפנות להם עורף.

יש לציין כי *לפני 40 שנה כל משגיחי הכשרות בארץ היו שכירי הרבנות והמועצות הדתיות.* אך עם הגידול במספר העסקים המושגחים *בחרה הרבנות במשך שנים להשליך את משגיחי הכשרות לחסדיהם של בעלי העסק עקב הסתכלות לקוייה על המשגיחים כבנים חורגים ולא כחלק הארי של מערכת הרה"ר*

ציבור משגיחי הכשרות בארץ המאוגד כיום בהסתדרות *דוחה את הרפורמה החד צדדית בכל תוקף ויעמוד כחומה בצורה כנגד כל נסיון להרע את תנאי העסקתם או לגרום לביטול משרתם ועבודתם של משגיחי הכשרות* שעל פי הניסיון היא הערובה היחידה להבטחת הכשרות בבתי העסק,

ניתוק בין המשגיח לבין בעל העסק הוא טוב אך מימושו הוא *רק בקליטת כל משגיחי הכשרות ללא יוצא מן הכלל כשכירי הרבנויות המקומיות ששולחות אותם אך בוחרות היום משום מה להפנות להם גב*

איומי השביתה שימומשו במסגרת ההסתדרות עומדים בעינם..
ומוטב לגורמים הממונים להתעשת בטרם נקיטת צעדים קיצוניים וחס צדדיים. ויפה שעה אחת קודם.. לפני שיביאו במו ידיהם *לשביתה כללית ולקריסה מלאה של מערכת הכשרות כולה..*

משגיחי הכשרות רואים בצעדים האחרונים שננקטו - *הכרזת מלחמה של ממש כנגד כל משגיח ומשגיח כשרות באופן אישי* ויגיבו כפי שמגיבים במצב מלחמה.

יניב שפירא -יו"ר ועד משגיחי הכשרות
וועד המשגיחים הארצי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2017 20:19 לינק ישיר 

*כנס חירום*
*לכל משגיחי הכשרות*
מכל רחבי הארץ ללא יוצא מן הכלל:

חברים יקרים
*הגיעו מים עד נפש ! ! !*
זהו לא ננוח ולא נשקוט

*עורו אחים עורו*

גוזלים לנו ולילדינו את פרנסתנו, אם לא נדאג, נמצא את עצמנו זרוקים ברחובות ללא פרנסה .

*הרבנות הראשית החליטה באופן חד צדדי בעזות מצח לגזול את לחמינו*

*היום*
מועצת הרבנות אישרה את
*הרפורמה ההזויה*

אם לא נכה בפטיש כשהוא חם הבדיחה הזו תהפוך למציאות עגומה וכחלום בלהות של כולנו .

לכן עלינו להתעורר ולא להירדם
טרם פורענות .
הכנס יתקיים
*אי'ה מחר יום חמישי 4.5.17*
*בשעה 16.00*

באולם בינה בבית ההסתדרות
רחוב ארלוזורב 93
תל אביב

*ההסתדרות מעמידה לרשותינו את כל האמצעים החוקיים העומדים לרשותה*

*הכנס מיועד לכל משגיחי הכשרות בארץ*
כיבוד קל

*אנא אשרו את הגעתכם*
דרך הודעה חוזרת בקבוצות

יניב שפירא-יו"ר ועד משגיחים.
ועד משגיחי הכשרות
ירושלים .
צפון .
שפלה.
מרכז.
דרום .

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2017 14:24 לינק ישיר 

למשגיחים היקרים.

בעוד שעתיים יראו
85% מאזרחי מדינת ישראל את כלל המשגיחים ברחבי הארץ העושים את מלאכתם נאמנה שלא יכנסו מאכלות אסורות לפיהם.

*עליכם הם סומכים*
על מצלומות לא סומכים.

*בכם הם מאמינים*.
בנאמן כשרות
מטעם בעל העסק לא.

לשבת ליד 2000 מסכים ולבדוק אם בררו אורז וחומוס.
אם יש טריפסים בירק.
הלא זה הזוי .

*בעלי עסקים הקימו קול זעקה כי הם שוב נעשקים על *ידי הרבנות*

רוצים הם לפרק את המונפול .

בואו נאמר עד כאן .

לא ניתן כוחינו באחדותינו.

*נצא להפגנה מול ביתו של מקבל המתווה*.
ונאמר בקול ברור עם ישראל רוצה כשרות לא אמצעים אלקטורוניים .

היום ב 16.00

*זו ההזדמנות האחרונה שלנו*

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > כשרות > מחאת המשגיחים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext