שלום לכולם אני מבית דתי ובמשך תקופת הנעורים וגילאי 18-20 התחזקתי ומגדיר את עצמי חרדי לכל דבר... אני 22 עכשיו אני לובש בגדים רגילים ביום חול נרשמתי לשידוכים של חרדים בטלפון... אני לא מקבל הצעות אולי בגלל שבחברה החרדית כששאלתי רב דתי הוא אמר שקשה להיכנס לשם.. כי זה חברה סגורה.... השדכניות מהססות כשהם שומעות שאני שירתתי בצבא למרות שיש לי רקע בסיסי של ישיבה קטנה
איך אוכל להבטיח לי חרדית צנועה ושמורה כמוני?
קרה לי מקרה שראיתי חסידית (נראה לי אשכנזייה היא בהירת עור) לבושה צנוע ופשוט שאלתי על הגיל (בת 19) ואמרתי את הגיל שלי (זה היה בחנות).... היא התביישה ומילמלה כמה מילים (נראה לי לא פנויה/לא מתאים) וברחה במהירות... :( :( אני לא מחפש דברים אסורים שנוגדים את ההלכה... יש לי חזות לא של חרדי כובע ומכנס טריינינג אבל אני שומר מצוות קלה כבחמורה וקובע עיתים! מה החרדים/חרדיות שחיים בתוך החברה יכולים לייעץ לאחד כמוני שנמצא בחוץ (חרדי מודרני)???? אני לא מתחבר לבנות הדתיות (יש לי שריטה אפשר לומר שאני חייב מישהי שלבושה ממש ממש צנוע ושמורה מאוד בדיוק כמוני :D ) אשמח לשמוע את דעתכם...
נשלח ב-14/6/2017 14:48
הודעה למגיבים: היות והדיון חרג מנושא האשכול ונידוש בהרחבה מעתה והילך כל תגובה באשכול זה תהיה רק על נושא האשכול ואם לא היא תוסר. תודה
לפי ההלכה שהמצאת! גם אנשי הדת המוסלמים ממציאים הלכות! לך תשאל את ר' שלום ארוש. (אם אתה אוהד שלו.) מה הוא אומר? האם כיסוי שיער בשיער נחשב? והאם כיסוי חלקי של הגוף נקרא כיסוי?
זה שנשים הולכות בצניעות לפי פסיקת הרב שלהם זה הופך אותן ללא צנועות בעינך ?
אין שום רב הפוסק ללכת כך לכתחילה!!! אלא אם הפכת את (מ)נעלי הסמינרים לפוסקי הלכה! אפילו הר' שך צעק (בזמנו) שנשות הערבים יותר צנועות (לצערינו) מהנשים היהודיות! אך הנעליים לא ספרו אותו!
אז כתבתי לך על הספר "עוז והדר לבושה" שקיבל הסכמות מכמעט כל פוסקי הדור שמתיר פיאות וג'ינס ופיאות קאסטם, (ובטח יש לו עוד הלכות שנראות לנו מפתיעות, לא קראתי את כל הספר)
ואתה נשאר תקוע בעמדה שלך שרק הרב שלך צודק, וצנוע זה כמו לפני 200 שנה עם השימלה עד הריצפה וכולי ?
בוא נשים דברים על השולחן! למי יש יותר סיכוי שגברים "יתעסקו" איתה!?! לאחת ההולכת ב"צניעות" אמיתית (של שקר) או מי שהולכת בצניעות אמיתית לאמיתה!?! התשובה פשוטה וברורה! עם נשים כמו של מחבר הספר הזה שהזכרת...!!!
כמו ש IAF כתב חפרתם תדברו בהודעות פרטיות לא אכפת לי ניוטרל שתצא מהבועה ולך לערים אחרות שרובם גויות *ונות ובהשוואה ללבושם אתה תעריך את בנות הסמינר כי הם צנועות מאודדד. כולם צנועות רק יש דרגות
תוקן על ידי yosefii123 ב- 12/06/2017 21:03:43
לא ולא! לבוש הבנות זו פריצות! לא אני אומר זאת! אלא גדולים וצדיקים ממני!
מי הם הרבנים שאומרים שבנות הסמינרים הן לא צנועות ?
לפי ההלכה שהמצאת! גם אנשי הדת המוסלמים ממציאים הלכות! לך תשאל את ר' שלום ארוש. (אם אתה אוהד שלו.) מה הוא אומר? האם כיסוי שיער בשיער נחשב? והאם כיסוי חלקי של הגוף נקרא כיסוי?
אין שום רב הפוסק ללכת כך לכתחילה!!! אלא אם הפכת את (מ)נעלי הסמינרים לפוסקי הלכה! אפילו הר' שך צעק (בזמנו) שנשות הערבים יותר צנועות (לצערינו) מהנשים היהודיות! אך הנעליים לא ספרו אותו!
אז כתבתי לך על הספר "עוז והדר לבושה" שקיבל הסכמות מכמעט כל פוסקי הדור שמתיר פיאות וג'ינס ופיאות קאסטם, (ובטח יש לו עוד הלכות שנראות לנו מפתיעות, לא קראתי את כל הספר)
ואתה נשאר תקוע בעמדה שלך שרק הרב שלך צודק, וצנוע זה כמו לפני 200 שנה עם השימלה עד הריצפה וכולי ?
כמו ש IAF כתב חפרתם תדברו בהודעות פרטיות לא אכפת לי ניוטרל שתצא מהבועה ולך לערים אחרות שרובם גויות *ונות ובהשוואה ללבושם אתה תעריך את בנות הסמינר כי הם צנועות מאודדד. כולם צנועות רק יש דרגות
תוקן על ידי yosefii123 ב- 12/06/2017 21:03:43
לא ולא! לבוש הבנות זו פריצות! לא אני אומר זאת! אלא גדולים וצדיקים ממני!
לפי ההלכה שהמצאת! גם אנשי הדת המוסלמים ממציאים הלכות! לך תשאל את ר' שלום ארוש. (אם אתה אוהד שלו.)מה הוא אומר? האם כיסוי שיער בשיער נחשב? והאם כיסוי חלקי של הגוף נקרא כיסוי?נשלח מהאנדרואיד שלי
רובן צנועות !!!!!!!!!תלוי מה אתה בוחר לראות ...שים את המשקפיים הוורודות ותיווכח .ואם אתה נוטה לברסלב , או אפילו אם לא תחפש את הטוב בכל יהודי .ונאמר על אחד מן החסידים, שעבר על יד נבלת כלב מסרחת מאד. ואמרו לו תלמידיו: כמה מסרחת נבלה זאת. אמר להם: כמה לבנות שיניה. ונתחרטו על מה שספרו בגנותה וכיון שהוא גנאי לספר בגנות כלב מת, כל שכן שהוא חובה לשבח אדם משכיל ומבין. והיתה כוונתו להוכיחם שלא יתרגלו לדבר רע. עד שייעשה להם לטבע רב וכן שיתרגלו לדבר טוב ייעשה להם טבע קבוע, עיי"ש.
אין פה מילה וחצי מילה על כף זכות , אלא על צורת ההסתכלות ... הרי גם אם תהיה גברת עם "שאל" עליה , מי שיש לו הסתכלות שלילית , יראה את הלא צנוע בזה - והיו דברים מעולם ... אלא מה ?? - מתוך ההסתכלות הנכונה , יבוא לו גם ההרגל של ללמד זכות על כל יהודי באשר הוא !
רובן צנועות !!!!!!!!! תלוי מה אתה בוחר לראות ... שים את המשקפיים הוורודות ותיווכח . ואם אתה נוטה לברסלב , או אפילו אם לא תחפש את הטוב בכל יהודי .
ונאמר על אחד מן החסידים, שעבר על יד נבלת כלב מסרחת מאד. ואמרו לו תלמידיו: כמה מסרחת נבלה זאת. אמר להם: כמה לבנות שיניה. ונתחרטו על מה שספרו בגנותה וכיון שהוא גנאי לספר בגנות כלב מת, כל שכן שהוא חובה לשבח אדם משכיל ומבין. והיתה כוונתו להוכיחם שלא יתרגלו לדבר רע. עד שייעשה להם לטבע רב וכן שיתרגלו לדבר טוב ייעשה להם טבע קבוע, עיי"ש.
רובן צנועות !!!!!!!!! תלוי מה אתה בוחר לראות ... שים את המשקפיים הוורודות ותיווכח . ואם אתה נוטה לברסלב , או אפילו אם לא תחפש את הטוב בכל יהודי .
ונאמר על אחד מן החסידים, שעבר על יד נבלת כלב מסרחת מאד. ואמרו לו תלמידיו: כמה מסרחת נבלה זאת. אמר להם: כמה לבנות שיניה. ונתחרטו על מה שספרו בגנותה וכיון שהוא גנאי לספר בגנות כלב מת, כל שכן שהוא חובה לשבח אדם משכיל ומבין. והיתה כוונתו להוכיחם שלא יתרגלו לדבר רע. עד שייעשה להם לטבע רב וכן שיתרגלו לדבר טוב ייעשה להם טבע קבוע, עיי"ש.