בשעות הצהרים פרצה קטטה בחדר האוכל של ישיבת פוניבז' בבני ברק, במסגרתה נפצעו מספר בחורים מתלמידי הישיבה. למקום הוזעקו כוחות משטרה שהפרידו בין הניצים • על פי המידע שנמסר ל'בחדרי', השוטרים עצרו לחקירה שמונה חשודים
נשלח ב-3/8/2017 10:32
הגדול הוא בגדר עשה לך רב והסתלק מן הספק
המון אנשים מתייעצים רק בשביל להירגע ולהסיר את עצמם מאחריות לתוצאה
נשלח ב-31/7/2017 09:15
א. אמת ב. אני משתדל לא לסגוד לאייקונים
נשלח ב-31/7/2017 07:30
בעב כתב: "כל מכירי יודעים שאני לא רואה בהם סמכות מחייבת, ולו מהסיבה הפשוטה שמאתים השנה האחרונות הן הוכחה ברורה לכשלון שיטתם".
א.תוצאות נמדדות גם בהתייחס לאלטרנטיבה וכאן התמונה הרבה יותר מסובכת.
ב.למצוא נימוק מדוע אינם סמכות מחייבת תוכל לנמק במקראה של שנרב שהבאת. אני מודה שאף שאני מכיר את רוב המובאות (למעשה הוא פספס כמה עסיסיות) אחז בי כאב כמעט פיזי למקראן.
אבל צריך להבין שאצל הרבה אנשים ה"גדול" הוא יותר אייקון תרבותי, סמל לקבוצה חברתית, מאשר מישהו שאומר לי מה לעשות (לכשתמצא לומר – כמעט פסל...).
נשלח ב-30/7/2017 12:05
אפריםבן כתב:
תודה לבע"ב.
הרב שטיינמן מצוטט שם "חינוך נשים צריך להיות מינימום שבמינימום"
אבל הפתעה! מה קורה היום? נשים חרדיות מצפצפות על פסק ההלכה הזה והן לומדות כמו נשים חילוניות ברמה הכי גבוהה.
המסקנה:מה שנוח להם החריידים מאמצים בשתי ידיים את דברי הגדויילים. את מה שלא נוח להם הם לא מקיימים.
נוח להם לא ללכת לצבא -אז ברור שהם מאמצים את פסק ההלכה של הרב שטיינמן שיש איסור חמור להתגייס לצבא .
לא רק הנשים! רוב הציבור מצפצף, אבל ה"גדולים" כבדי שמיעה ו"העסקונים" כבר דואגים מה כן ישמעו!
נשלח ב-30/7/2017 11:36
Kaddish
לאיזה "רמה רוחנית" אתה מתכוון? הכרתי הרבה ששרתו (כולל אנוכי וחלק מבני, ואנחנו עדיין נחשבים "חרדים") ואני מכיר גם הרבה שרק "לומדים" (כביכול!).
לא הבחנתי בשום רמה רוחנית מיוחדת אצל ה"לומדים" ביחס לשאר בני אדם. להפך, אצל ה"לומדים" פגשתי הרבה פוחלצים הסובלים משיתוק החשיבה, כנראה תוצאה של החינוך לציות עוור ל"גדולים" מבלי להרהר אחריהם(או לחשוב בכלל!).
יתר על כן: פגשתי הרבה "לומדים" שרמתם הרוחנית וגם ידיעתם בתורה פחותה בהרבה מזה של אלה שגם עבדו ושירתו.
אני אומר זאת מתוך הכרה אישית של הרבה מקרים!!
הציבור החרדי כבר פשט את הרגל מזמן! רק חסר הילד שיצביע על המלך הערום!
נשלח ב-28/7/2017 18:11
תודה לבע"ב.
הרב שטיינמן מצוטט שם "חינוך נשים צריך להיות מינימום שבמינימום"
אבל הפתעה! מה קורה היום? נשים חרדיות מצפצפות על פסק ההלכה הזה והן לומדות כמו נשים חילוניות ברמה הכי גבוהה.
המסקנה:מה שנוח להם החריידים מאמצים בשתי ידיים את דברי הגדויילים. את מה שלא נוח להם הם לא מקיימים.
נוח להם לא ללכת לצבא -אז ברור שהם מאמצים את פסק ההלכה של הרב שטיינמן שיש איסור חמור להתגייס לצבא .
נשלח ב-28/7/2017 17:55
הפאשקוויל רמז למילה החסרה, מוגזם לחלוטין.
נשלח ב-28/7/2017 15:41
בעל
סתם הערה על הציטוטים שם: יש שם למשל ציטוט על ר' ברוך בער שהזמין בדחיפות שניים מתלמידיו שישהו איתו בזמן פגישתו עם אדם ציוני, וזאת בגלל שר' חיים אמר שהציונים "חשודים על שפיכות דמים". כדאי לקחת בחשבון, וזו כמובן רק דוגמא - שאצל ר' חיים ואנשיו אמירה כזאת איננה דווקא "אמיתית" אלא בעיקר "מעשית" - בלשון הלמדנית של ר' חיים ואנשיו - לא "בירור" ("מציאות") אלא "הנהגה". ולמרות שהם נתנו לזה נפק"מ של ממש, זה לא אומר שהם חשבו שזה "כפשוטו" (בדיוק כמו שהם חשבו, לדוגמא, שדוד המלך חטא, אבל "לא כפשוטו"). נ.ב. עוד הערה: מופיע שם גם פשקוויל עם כותרת "איכה הייתה קריה נאמנה". זה כמעט לשון הפסוק, מלבד מילה אחת - בפסוק כתוב "איכה הייתה לזונה קריה נאמנה". עכשיו, אני לא בא לומר שהם היו צריכים לכתוב את המילה הנוספת. בעיקר מפני שבימינו "המנהג" הוא שלא לעשות דברים כאלו. אבל זה לא מנהג מזמן התנ"ך, וגם לא מזמן הגמרא. מאיזה זמן? אני לא יודע. אבל בדרך כלל פשקווילים כאלו נכתבים על מנת לחזור למנהגי התנ"ך והגמרא בלבד ((ועל דעת גדולי זמננו כמובן, אבל רק כמעבירי המסורה ומעתיקי השמועה, אלא שהמנהג לבטל מילים כאלו נמצא בגמרא רק באופן שולי ("עושה שלום ובורא את הכל") ומאידך בגמרא העיזו לדבר על הרבה פרטים שגם התנ"ך לא נכנס אליהם. אז בסופו של דבר, צריך "כללי פסיקה" יותר ברורים.)
....הגדולים הינם אנשים שאמונים על קבלת וקיום דברי חז"ל בין השאר אם לא בעיקר, והללו להשקפת עולמם פועלים בצורה שהינם רואים לנכון לנוכח דברי חז"ל והתורה, במקום לקגלגל עליך להציג אלטרנטיבה הלכתית לדבריהם - דהיינו להציג מבחינה הלכתית שאכן אין בעיה בשליחת אדם לצבא כאשר יכול הוא ללמוד תורה (במידה ואנו דנים את הצבא כמקום שיכול לקלקל אמנם לא באופן ודאי).
רבי יוחנן לקח עבריין, פושע, לך תדע מה עשה....והשיבו למוטב.
הרב המדובר לא למד כלום מרבי יוחנן? כל מה שיש לו לומר זה - "שיתגייס ושימות שם!"
לגבי הגיוס - החברה החרדית איננה שולחת את ילדיה לצבא מסיבה אחת - הם רוצים את ילדיהם חיים. "לימוד תורה וכו' " זה רק תירוץ.
נשלח ב-27/7/2017 23:22
מעמיק
http://kodesh.snunit.k12.il/i/b504.htm
יב [ט] ואין עושין דבר זה לשאר מחוייבי מיתות בית דיןאלא אם נתחייב מיתה, ממיתין אותו; ואם אינו חייב מיתה, פוטרין אותו: שאף על פי שיש עוונות חמורין משפיכות דמים, אין בהן השחתת יישובו של עולם כשפיכות דמים. אפילו עבודה זרה, ואין צריך לומר עריות או חילול שבתאינן כשפיכות דמים: שאלו העוונות הן מעבירות שבין אדם להקדוש ברוך הוא, אבל שפיכות דמים מעבירות שבינו לבין חברו. וכל מי שיש בידו עוון זה, הרי הוא רשע גמור; ואין כל המצוות שעשה כל ימיו שקולין כנגד עוון זה, ולא יצילו אותו מן הדיןשנאמר "אדם, עשוק בדם נפש . . ." (משלי כח,יז).
יג צא ולמד מאחאב עובד עבודה זרה, שהרי נאמר בו "רק, לא היה כאחאב" (מלכים א כא,כה); וכשנסדרו עוונותיו וזכייותיו לפני אלוהי הרוחות, לא נמצא לו עוון שחייבו כליה ולא היה שם דבר אחר ששקול כנגדו אלא דמי נבות: שנאמר "ותצא הרוח, ותעמוד לפני ה'" (ראה מלכים א כב,כא; דברי הימים ב יח,כ), זו רוח נבות; ונאמר לה "תפתה וגם תוכל" (מלכים א כב,כב; דברי הימים ב יח,כא). והרי הוא הרשע לא הרג בידו, אלא סיבב; קל וחומר להורג בידו.
יז [יב] במה דברים אמורים, בישראל בעל עבירות העומד ברשעו ושונה בו תמיד, כגון הרועים בהמה דקה שפקרו בגזל, והם הולכים באיוולתן. אבל ישראל בעל עבירות שאינו עומד ברשעו תמיד, אלא עושה עבירות להנית עצמו, כגון אוכל נבילות לתיאבוןמצוה להצילו, ואסור לעמוד על דמו.