| נשלח ב-4/7/2017 20:17 |
|
| |
אין שמחה כהתרת הספק
היתה הצעה פגישה ועוד פגישה ועוד פגישה שיחה זורמת ונעימה אבל לא מרגיש שזה דווקא זה . השדכן מתקשר ואין כרגע סיבה על מה להוריד אבל מצד שני אין דחף להמשיך ואני יושב וחושב צעד כזה של חתונה על משהו שכביכול נחמד סביר וכ'ו לתת הכרעה על דבר כל כך משמעותי רק כי אין על מה להוריד ? מתלבט עם עצמי מה לעשות אך ה' עזר וצד שני הוריד. ואני חזרתי לרווקות . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2017 10:37 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  |
| רציף כתב: |  |
| ר3ה_ברשת כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | אמונה וביטחון זו עבודה.
אני נזכר באבא שלי שליט"א שהיה נותן לי את הביטחון דרך חשיבה הגיונית, זה הבסיס. כשהייתי ילד קטן אז הייתי אומר לו שאני מפחד מהחושך, אז הוא היה עונה ; אבא כאן. זה עדיף על להגיד ; ה' שומר, עדיף לחזק את התקווה שיהיה טוב כי ה' הרי לא עשה כלום כדי למנוע שלא אפול אתמול בגינה, וה' לא מונע פיגועים, אז עדיף להתנהל עם הגיון ותקוה.
|
|
נוכחות ה' בחיי היהודי לא מסתכמת ב''ה' שומר''! אלא בכך שהכול מושגח ולטובת האדם, גם כנראה לכאורה שה' 'לא שומר'!
אבי (שליט''א ) אמר לי פעם כשהבעתי בפניו חשש לנסוע הביתה בשעת לילה מאוחרת, (הייתה אז תקופת פיגועי ירי אינטנסיבית) שאם ה' רוצה חלילה לפגוע באדם, הוא יכול לפגוע בו גם במיטתו שבחדרו המוגן והשמור! (אני זוכרת שזה דווקא עזר לי אז :)
ולפיכך, עלינו להמשיך בשגרת חיינו, כמובן מבלי להיכנס למקום סכנה בדווקא, ולדעת שאנו בידיו! וכל מאורעותינו- הם ממנו! ולטובתנו! גם אם אנו לא יכולים להבין זאת.
רציף היקר
נראה לי שהגישה הזאת יעילה תמיד, בעוד שהישענות על נוכחות פיזית של 'אבא' בשטח יכולה להרגיע זמנית בלבד ובעיקר ילד רך בשנים. (אגב, כמה ילדים בעולם ניזוקו בפני הוריהם.. וכמה שההורים הם בעצם לא 'כל יכולים'..)
כשילד פוחד הוא יכול להתנחם זמנית שאבא כאן. כשילד יהודי פוחד- הוא מקבל כלי לחיים שנקרא ''ה' כאן''. ושכל מאן דעביד רחמנא לטב עביד. כי אנו בידיו!
זה יעזור לו היום כשהפחד אופף אותו (''יש לנו בית מלא בספרי תורה ויש לנו מזוזה בפתח..'') וזה יעזור לו הלאה בחיים, כשהוא יתמודד. עם אכזבה, עם צפייה ממושכת, עם ייאוש שמנסה לחלחל.
וכן. כמו שכתבת. אמונה וביטחון זו עבודה. ודווקא כשקשה (: |
|
כפתור ופרח. אבא שלך שליט"א לא היה אמור לתת לך לנסוע בשעת הסכנה  |
|
אייאאייי. לכל כדור יש כתובת...
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2017 18:58 |
|
| |
ניוטרל יש אינטואיציה יותר מפותחת אצל נשים. זו עובדה. יש כל מיני כיוונים להסביר למה זה, אבל זה עובדה. הייתי שמח דווקא אם הייתי נפגש עם מישהי והייתי מקבל תחושה של 80 אחוז התאמה ואומר "טוב לי", ואז שהבחורה תגיד לי "אתה לא רואה שזה 100 אחוז??? אינטואיציה!!" חחח נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2017 18:35 |
|
| |
אני חושבת שהאינטואיציה הזאת מקורה בבינה היתרה שבאישה 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2017 18:17 |
|
| |
| די88 כתבה: |  |
| אדם_ה1 כתב: |  | גם בתוכנית האלוקית יש מקום לדרגות חופש, אם הכל היה קבוע מראש אזי עיקרון הבחירה החופשית היה בטל מעיקרו... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
עיני רואות נכון??אדם?? וואו אני ממש מרגישה כאילו לפעמים הפורום הזה הוא בית קברות וניקים ישנים מקימים אותו לתחיה ולעניין האשכול אני חושבת שכבני אדם יש לנו אינטואיציה אם האינטואיציה אמרה לך לא תקשיב לה היא בדרך כלל לא טועה.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2017 17:25 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | גם בתוכנית האלוקית יש מקום לדרגות חופש, אם הכל היה קבוע מראש אזי עיקרון הבחירה החופשית היה בטל מעיקרו... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
עיני רואות נכון??אדם?? וואו אני ממש מרגישה כאילו לפעמים הפורום הזה הוא בית קברות וניקים ישנים מקימים אותו לתחיה ולעניין האשכול אני חושבת שכבני אדם יש לנו אינטואיציה אם האינטואיציה אמרה לך לא תקשיב לה היא בדרך כלל לא טועה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2017 10:35 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
אני נזכר באבא שלי שליט"א שהיה נותן לי את הביטחון דרך חשיבה הגיונית, זה הבסיס. כשהייתי ילד קטן אז הייתי אומר לו שאני מפחד מהחושך, אז הוא היה עונה ; אבא כאן. זה עדיף על להגיד ; ה' שומר, עדיף לחזק את התקווה שיהיה טוב כי ה' הרי לא עשה כלום כדי למנוע שלא אפול אתמול בגינה, וה' לא מונע פיגועים, אז עדיף להתנהל עם הגיון ותקוה.
|
|
נוכחות ה' בחיי היהודי לא מסתכמת ב''ה' שומר''! אלא בכך שהכול מושגח ולטובת האדם, גם כנראה לכאורה שה' 'לא שומר'!
אבי (שליט''א ) אמר לי פעם כשהבעתי בפניו חשש לנסוע הביתה בשעת לילה מאוחרת, (הייתה אז תקופת פיגועי ירי אינטנסיבית) שאם ה' רוצה חלילה לפגוע באדם, הוא יכול לפגוע בו גם במיטתו שבחדרו המוגן והשמור! (אני זוכרת שזה דווקא עזר לי אז :)
ולפיכך, עלינו להמשיך בשגרת חיינו, כמובן מבלי להיכנס למקום סכנה בדווקא, ולדעת שאנו בידיו! וכל מאורעותינו- הם ממנו! ולטובתנו! גם אם אנו לא יכולים להבין זאת.
רציף היקר
נראה לי שהגישה הזאת יעילה תמיד, בעוד שהישענות על נוכחות פיזית של 'אבא' בשטח יכולה להרגיע זמנית בלבד ובעיקר ילד רך בשנים. (אגב, כמה ילדים בעולם ניזוקו בפני הוריהם.. וכמה שההורים הם בעצם לא 'כל יכולים'..)
כשילד פוחד הוא יכול להתנחם זמנית שאבא כאן. כשילד יהודי פוחד- הוא מקבל כלי לחיים שנקרא ''ה' כאן''. ושכל מאן דעביד רחמנא לטב עביד. כי אנו בידיו!
זה יעזור לו היום כשהפחד אופף אותו (''יש לנו בית מלא בספרי תורה ויש לנו מזוזה בפתח..'') וזה יעזור לו הלאה בחיים, כשהוא יתמודד. עם אכזבה, עם צפייה ממושכת, עם ייאוש שמנסה לחלחל.
|
כפתור ופרח. אבא שלך שליט"א לא היה אמור לתת לך לנסוע בשעת הסכנה  |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2017 18:31 |
|
| |
חחח תודה :) ידעתי שתסכים :P
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2017 18:28 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2017 18:14 |
|
| |
חחחח טרראמוש הכינוי שלך השתפר :P מה לא טוב ?;)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2017 16:31 |
|
| |
כלום לא קבוע מראש אבל הכל ידוע מראש כך שהחופש הוא בעיני המתבונן
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2017 16:00 |
|
| |
גם בתוכנית האלוקית יש מקום לדרגות חופש, אם הכל היה קבוע מראש אזי עיקרון הבחירה החופשית היה בטל מעיקרו... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2017 15:14 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | לא יודע אם שמת לב, אבל קצת סתרת את עצמך.. מצד אחד את אומרת שאין הבדל איפה אתה נמצא מבחינת המאורעות שיקרו לך אבל מצד שני את מכירה בזה שיש מקומות מסוכנים יותר.
אגב, ה' לא רוצה לפגוע (או לא) במישהו כי רצונות זה רגשות אנושיים (ואם זה היה כך אז המחבל היה אנוס לעשות את מה שעשה ומה הטענות שלנו כלפיו)
|
|
תודה על ההארה (על אף שיש אולי מקום להישען על רחמנא ליבא בעי ועל רצה הקב'ה לזכות את ישראל.. ועל לעשות רצון אביך ועוד(:
ולגבי התמיהה שהעלית, זה קצת כמו עקרון הבחירה שלא סותר את ידיעת ה'. כלומר- הכל אכן מתנהל לפי התכנית האלוקית אפילו אם בפועל נהיה במקום בטוח.. אבל זה לא סותר את זה שמצד חובת ההשתדלות - עלינו לשים לב שלא להכניס את עצמנו למקום סכנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2017 11:53 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  |
מי אמר ש"כולם" מתחתנים עם 100% התאמה? לדעתי אפאחד לא מקבל 100% התאמה. אפילו לא קרוב. לדעתי הרוב המוחלט מקבלים בערך 75%-80%
|
|
קשה למצוא התאמה גבוהה. מחפשים מציאת חן, שיחה משותפת, נעימות בשיחה, לב טוב, יראת שמיים, תכונות טובות, שכל הישר, השקפה ושאיפות משותפות וכו' לחפש "התאמה גבוהה" זו טעות, וזה גם עלול להוביל לבילבולים, לא זה מה שמחפשים ! לפעמים - גם השונה יתאים לנו ! אנחנו לא יודעים מה שה' ישלח נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2017 11:45 |
|
| |
| נקודתאור כתבה: |  | רציף היקר !! אף אחד לא "נדפק" כאן כל אחד כאן כולל אני רוצים להיות כבר נשואים!! אבל למה שנוריד מעצמנו ונתחתן עם מישהו או מישהי שמתאימים לנו ב70 % מאשר 100% ? זה שעוד לא מצאנו את הזווג הראוי שלנו ואנחנו מורידים שידוכים או שמורידים אותנו זה אך ורק לטובתנו! זה מקרב אותנו לזיווג האמיתי אני מעדיפה לחכות קצת זמן ולהתחתן עם מישהו שיתאים לי ב100% כמו שמגיע לי ולך ולכולם!! מאשר למצוא את עצמי גרושה לזה שהתאים לי ב70% וכןןןן אלוקים לא שוכח אף אחד !!. |
|
תלוי באיזה גיל את. בגיל צעיר - הגיוני לדקדק יותר. לא אמרתי שנתחתן עם 70% חלילה, אמרתי ששוה לבדוק ולבחון, ואם הגעת למסקנא שזה זה אז זה שידוך של מאה אחוז ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2017 11:41 |
|
| |
|
|
רציף היקר
|
|
|
|
|
|