| נשלח ב-3/1/2018 07:02 |
|
| |
הצבעות ואבילות
דרעי מגיב לסערה: לא פנינו לגליק, שלא ילמדו אותנו מהו מוסר - החרדים - פוליטי ... "הוא התייחס למתקפת האופוזיציה עליו ואמר כי "אני מלמד זכות על אלו שמביעים תמיהה וטוענים על 'חוסר רגישות' כביכול. השפה שאנחנו מדברים והערכים שלנו הם שונים לגמרי. אנחנו יודעים שאבלות היא מצווה ועניין של כבוד הנפטר, ואם אתה יכול לעשות בזמן זה משהו לע"נ הנפטר ואם זה מה שהקב"ה מורה לך לעשות, וזה מה שפוסקי ההלכה פוסקים לך, אז אתה מבין שזה ה'לעילוי נשמת' הכי גדול שיכול להיות. וזה מה שביקשתי מיוחאי דמרי שיברר אצל הרב, שיביע את דעתו מבחינה הלכתית, ושח"כ גליק יעשה לנכון מה שהוא מבין". הגר"ע יוסף בפסק הלכה: גם אבלים צריכים להצביע - כיכר השבת האם האבילות היא רק כבוד הנפטר, או גם כבוד החי וגם צורך נפשי של האבל?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2018 07:35 |
|
| |
נא להימנע מפוליטיזציה (=הדבקת הפורום בחיידק הפוליטיקה).
דווח בערוץ 7:
שבוע לאחר שחוק המרכולים אושר בקריאה שניה ושלישית, חבר מועצת חכמי התורה של ש"ס הרב דוד יוסף התבטא נגד ח"כ יהודה גליק (הליכוד) שסירב להגיע להצבעה במהלך ה'שבעה' על אשתו. "יש לו דת עקומה", אמר הרב יוסף במהלך שיעורו השבועי. "אם זה היה על הר הבית הוא ודאי היה בא בתוך השבעה" , הוסיף.
"כשמדובר על שבת קודש, מה זה בשביל אחד כזה שבת קודש? הם עשו לעצמם דת חדשה, דת של הר הבית. ומה עם שבת קודש? שום דבר. "איך כולם מתנפלים וצועקים 'פגעו בו, פגעו בו'? פוגעים בכבוד שבת פוגעים בקדוש ברוך הוא! ובאים ומדברים שפוגעים בבן אדם הזה? בן אדם כזה שכל מה שיש לו, הדת שלו זה הר הבית, יש לו דת עקומה. בוודאי שהוא היה צריך לבוא ולהצביע, אין בזה שאלה הלכתית". אשר למניעי חוק המרכולים הסביר הרב יוסף כי "אנחנו לא יכולים לכפות על החילונים לשמור שבת, אבל יש לנו אחריות. אנחנו מבקשים לשמור על הקיים, לשמור על הצביון היהודי. לכל הפחות, רוצים לעצור את הסחף הזה. זה למענם ובשבילם". עד כאן ציטוט
חוק המרכולים והכפיה שבו, האם זה דרוש לפי ההלכה והאם זה מועיל, ראוי לאשכול בפני עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2018 04:10 |
|
| |
הקישור לדברי אריה דרעי:
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2018 10:34 |
|
| |
תוקן על ידי נישטאיך ב- 11/01/2018 10:35:26
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2018 16:05 |
|
| |
עצם העובדה שגנב מורשע מתקבל על די קהלו להיות מנהיג פוליטי זה מזעזע הרבה יותר מאשר הטעות בשיקול הדעת שהפעיל דרעי למען השבת (כביכול) .
וזה מזעזע לא רק בגלל המקרה הפרטי של דרעי אלא בגלל שהדת היהודית מאפשרת את זה שהרי ידוע הפסק שמצווה לגנוב מהמדינה ומגויים . רק כדאי מאד לעשות השתדלוס גדולה שלא תיתפס על ידי השילטון. ואם נתפסת חס ושולעם אז יש אגף שלם במעשיהו שם תוכל ללמוד תורה כל היום ואפילו למסור שיעורי תורה כי הכבוד שלך ושל משפחתך לא נפגם כלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2018 08:42 |
|
| |
מימוני <עם זאת, דומה שיש לתמוה על פנייתו של דרעי אל הרב המקומי כדי שיפסוק לגליק אם מותר ואם אסור לו לצאת> דרעי לא פנה אל הרב המקומי. הוא ביקש מראש מועצת הר חברון יוחאי דימרי, שהוא חבר טוב של יהודה גליק, שישאל את רב המקום האם מותר הלכתית להגיע להצבעה בעת האבל.
דרעי מגיב לסערה: לא פנינו לגליק, שלא ילמדו אותנו מהו מוסר - החרדים - פוליטי ... "הוא גולל את המציאות כהוויתה: "ביום שני בצהרים קיימתי שיחה עם ראש מועצת הר חברון יוחאי דימרי, שהוא חבר טוב של יהודה גליק, ושוחחנו על ההלוויה שאמורה להתקיים. ובין הדברים ביקשתי ממנו שיבדוק הלכתית עם רב הישוב, מה דעתו בנושא זה". אך משום מה דרעי שכח לשאול את החבר טוב של יהודה גליק, מה הוא חושב שתהא תגובתו של יהודה גליק אם הרב יורה שעקרונית מותר להגיע להצבעה בעת האבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2018 07:14 |
|
| |
תודה על התיקון
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2018 00:38 |
|
| |
מואדיב
קודם כל להתריע וללמד זכות: לדעתי נפלה טעות הקלדה אצל יש והתכוון לכתוב "שיח רדוד". מה שיצא במקום באמת לא היה מובן.
שנית - הועלה כאן נושא של הבדלי תרבויות. כיון שאיני מתמצא בזה איני יודע אם לקבל או לשלול. וזה מעלה את השאלה: האם מי שבא מתרבות שבה שואלים את הרב בשמו של האחר בלי לקבל רשות ובה, אולי, יש יחס מקל יותר כלפי שבעה ואבלות, האם היה עליו לשאול את עצמו אם האיש שהוא מנסה לגייס לנושא חשוב לכולי עלמא (לכל השיטות) מסתכל על הדברים כמוהו או שלא?
לפי מיעוט הבנתי ולפי הנתונים שנמסרו כאן, יש בזה לימוד זכות. ואני שמח לגלות שאפשר ללמד זכות.
ושוב, הנושא של האיש שאיכשהו הביא לפניה חסרת הרגישות לרב אינו נראה לי חשוב. אני עומד על כך שלא יהיו אשכולות פוליטיים וגם לא אשכולות על אנשים, טובים ורעים. לא לשם כך קיים הפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2018 23:15 |
|
| |
מואדיב
מה לא הגיוני בהסבר של אבישי בן חיים?
ההסבר שלו הגיוני לחלוטין גם לאוזן המערבית, רק שהוא היה צריך להסביר את זה כי אנשים לא הבינו למה דרעי מציג את זה כדבר המובן מאליו
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2018 23:06 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | |
|
עוד לא נולדה התתופעה במפלגת ש"ס שבן-חיים לא ימצא דרך להצדיק.
...ואף מלה על חוסר ההבנה הגדול שלו בנושא אבלות של אשכנזים - שגם הם יהודים ולא "מערביים", למי שלא יודע.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2018 22:14 |
|
| |
די ברור לי שאם הייתה הצבעה על מסירת הר הבית לערבים והיה מצב גבולי, גליק היה מגיע. אם הוא היה חושב שהחוק נורא נורא חשוב הוא היה מגיע. דרעי חשב שהחוק נורא נורא חושב ולכן מאוד הגיוני שינסה לבדוק את האפשרות הזו (הוא לא לחץ על גליק ואפילו לא דיבר איתו), כך שההתנהגות שלי היא בהחלט הגיונית ואין בה ולו קורט של חוסר רגישות.
אפשר לשאול האם לדרעי באמת אכפת מהשבת או שאכפת לו מדברים אחרים, ובאמת אם זה לא לשמה אלא לשם עצמו אז זה כבר נהיה מגעיל. אני כאמור לא מאוהביו, ובהתאם לזה גם ההשערה שלי בשאלה הזו, אבל זה לא הגון כשיש על מישהו ביקורת כללית שלאורה רואים את כל מעשיו, לבוא ולהיטפל אליו למעשה מסוים שאם מסתכלים עליו באור אחר הוא לגמרי בסדר.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2018 21:36 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2018 18:29 |
|
| |
| ת_ח_ז_ל כתב: |  | האשכול צריך להימחק לפי כללי הפורום, כי הוא גרוע מפוליטיקה: הוא הסתה נגד פוליטיקאי שאינכם אוהבים במסווה של מוסריות. מוות של בן משפחה אינו סיבה אנושית להפסיק לתפקד שבוע. בעולם המערבי לא קיים המנהג של "שבעה", רק ביהדות ובאיסלם. אם בפרלמנט אירופאי היה מקרה כזה הנבחר היה מגיע. יש כאן הלכה יהודית ולכן מוצדק להסתכל עליה מזוית הלכתית.אלא שהאופוזיציה במדינתנו החליטה לא להתקזז לא עם ח"כ באבל ולא עם ח"כ שעבר ניתוח. וכדי שלא ידברו על חוסר האנושיות שבמעשיהם בפועל הם מנסים להעביר את הנושא לניסיון של מישהו מהקואליציה ולהגזים בחשיבותו.. אם אתם רוצים לגדף פוליטיקאים כאוות נפשכם, בין בצדק בין שלא בצדק, לכו למקום אחר. הפורום הזה לא נועד לא לפוליטיקה ולא לצביעות.. |
|
מאחר ונמתחה עלי ביקורת על שלא הגבתי על כך, כמה דברים:
1. לגבי היות האשכול בר מחיקה - יתכן. המחק ברשות המורשים.
2. העובדה שבעולם המערבי לא קיים המנהג של שבעה, אינו רלבנטי. אנן עסקינן ביהודי היושב שבעה, כמנהג.
3. מה שמרתיח, מבחינתי, אינו הנושא הפוליטי, ולכן גם לא עסקתי בהצבעות, בקיזוזים וכו'. כליטוואק, אני תוהה על מי שלא למד שורה מהחלק החמישי, ועוסק, בקטנוניות דווקנית, בדין - שכל אחד יודעו - של האפשרות לצאת מהבית בשבעה לצורך גדול.
ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2018 18:26 |
|
| |
| יש3 כתב: |  | אני חושב שאין שום בעיה שיהיו אשכולות פוליטיים, אם כי האשכול הזה מראה את הבעיה מצד שני, עובדה שהאשכול הזה לא נחסם ואשכול פוליטי גם אם יהיה ראוי וענייני ייחסם. וכוונתי כמובן לשחי הרדוד של אנשים שלא מוכנים לדון לגופו של עניין בהיגיון אלא רק בפופוליזם זול (בעיקר מואדיב ובמיוחד (אי) תגובתו לתחזל, ושיהיה ברור שאני לא סובל את מושא הביקורת שלו ואין לי שום עניין להגן עליו לגופו של אדם). |
|
אני מודה לך על דבריך הנעימים והענייניים.
רציתי רק לעדכנך שבדקתי, בצנעה, ובית השחי שלי אינו רדוד יותר מאשר של אנשים רגילים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2018 17:18 |
|
| |
אני חושב שאין שום בעיה שיהיו אשכולות פוליטיים, אם כי האשכול הזה מראה את הבעיה מצד שני, עובדה שהאשכול הזה לא נחסם ואשכול פוליטי גם אם יהיה ראוי וענייני ייחסם. וכוונתי כמובן לשחי הרדוד של אנשים שלא מוכנים לדון לגופו של עניין בהיגיון אלא רק בפופוליזם זול (בעיקר מואדיב ובמיוחד (אי) תגובתו לתחזל, ושיהיה ברור שאני לא סובל את מושא הביקורת שלו ואין לי שום עניין להגן עליו לגופו של אדם).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2018 15:54 |
|
| |
.
שיעור של הרב ראם הכהן, מלמד משהו על מיהו הרב הזה. מי שהיה יודע מי הוא, לא היה צופה לתשובה אחרת.
|
|
|
|
|