בית פורומים עצור כאן חושבים

פרשנות אישית ל - "ספר יצירה" הקבלי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/3/2018 02:21 לינק ישיר 
פרשנות אישית ל - "ספר יצירה" הקבלי

www.docdroid.net/04WT4Xb/document.pdf

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2018 08:04 לינק ישיר 

חובט חיטים

ברוך הבא אל הפורום!

תודה על המתנה היפה, הוא חיבורך על ספר יצירה.

אמנם דע כי אין זה מן הראוי לפתוח אשכול עם לינק לפי.די.אף כי קשה מאד להתייחס אליו.

מה שהיה ראוי יותר הוא שתסכם כמה נקודות חשובות בספר ולכל השאר תפנה אליו.

אנסה לסכם מה שמצאתי אני מתוך קריאה של הפרקים הראשונים, כי יותר לא היה לי זמן. וכן, כפי שיתברר, התחלתי להגיע למסקנה שאין בדבריך חדש כפי שקיויתי מן ההקדמה.

לצערי אי אפשר להעתיק שום קטע מן הספר ולחסוך זמן, וזה מחייב אותי לכתוב כל הזמן מן הזכרון. אף זוהי מיגבלה למעיין ולמגיב.

עבור מי שאינו מכיר צריך קצת רקע על ספר יצירה. וזה כבר סיפק חובט חיטים. אם הוא בעל הספר, אזי הוא מזדהה בתוכו.

הספר כולל כמה גרסאות, ולא ידוע עליו כמעט כלום. המילים הן בעברית יפה אך למרות שכל משפט לכאורה ברור, המשמעות פורשה באופנים שונים.

כאן כמדומה טועה המחבר כאשר הוא משתמש בספרי קבלה מאוחרים כדי לברר את תוכן הספר.

הספר עוסק בנושא אחד יסודי: מה היא הפיזיקה העולמית. וכפי שכותב חובט חיטים, המחבר  של ספר יצירה סבור שזיהה את האטומים של הבריאה: המספרים (מאחד עד עשר. ללא אפס, עשר הוא מספר ולא הרכבה כמו שאצלנו אינטואיטיבי) והאותיות של הא"ב.

חובט חיטים מעלה את השאלה האם האותיות שהמחבר של ס"י חושב עליהן הן בכתב רעץ העתיק או כתב אשורי המקובל בזמנו. זו שאלה מעניינת כי לתומי סברתי שבימי בעל ס"י כבר הכתב האשורי הוא היחיד.

נושא נוסף שנרמז בספר הוא הקשר בין האדם, הקורא והלומד של הספר במיוחד, לבין אלוקים. וניתן להעלות השערה כי המחבר תומך ומקוה ומספק דרך לחוויה של ידיעת הא-ל הבורא באופן שנעלם ממני.

לגבי המחבר מעיר חובט חיטים כי אפשר להניח שהיה בעל ידע במדעי זמנו ושפתו הגבוהה מעידה על עצמה ולכן אפשר לשער שהיה שייך לעילית חברתית, אינטלקטואלית, כלכלית.

פירוש הספר בכיוון חדש: רמזים סודיים לתקומת ישראל

בתקופות שבהן המחבר היה עשוי לחיות (חובט חיטים מניח שזה באלף הראשון לספירתם. זה קצת מוגזם עד כמה שידוע לי. החוקרים מתלבטים אמנם בין המאה הראשונה לספירה (ועדיין המקדש קיים) לבין עד המאה הששית. אחר כך כבר מופיעים ספרי פירוש כנראה) - יש גזירות וכל התבטאות בעד שיחרור מעול הגויים תעלה בחיי האומר.

האם הספר נועד לרמז על תוכנית או על רצון למרד חדש ועצמאות ישראל?

זה רעיון מרתק אבל עד לסוף הפרק על המשנה הראשונה ואולי אחריה לא מצאתי רמז לפירוש הזה אצלו. וחבל.

ולא היה לי זמן להשקיע במעבר על שאר הפרקים. אמל"ק.

אוסיף כי הספר כתוב בהיר, העריכה הגרפית רוב הזמן מקילה מאד על הקריאה.

חובט חיטים עוסק הרבה בפירושי מילים על דרך השוואתן לשימושיהן בתנ"ך, וזה רעיון מצויין.

אני מקוה שחובט חיטים

1. יסכם את הטענות בספר כלומר כאן.

2. יפתח את הספר להעתקת קטעים.

וכמובן, תודה על מפעל פרשני מעניין. אולי כדאי לפנות לאיזו הוצאה שתוציא אותו? יש ספרים הרבה יותר גרועים ודמיוניים על ספר יצירה...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פרשנות אישית ל - "ספר יצירה" הקבלי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext