הי לכולם, אני בתחילת תקופת השידוכים. בשנתיים האחרונות ניסיתי לעשות כל מיני דיאטות כדי להוריד 15 קילו ממשקלי, שעלו מאוד מהר כשהייתי בתקופת לימודים מלחיצה. אני לא נראית שמנה,בגדים במידה 38, אבל הייתי רגילה להיות רזה כל חיי (שוקלת 67 ,שקלתי 52 גובה 1.62,מבחינת היחס למשקל התקין (bmi) זה לרדת 2-3 קילו בערך לגבול העליון של המשקל התקין) מה שקרה זה שניסיתי המון דיאטות ובמקרה הטוב ירדתי 4-5 קילו שעלו מהר מאוד והמשקל די נשאר סטטי למרות אכילה מאוזנת וספורט. ההורים שלי שאלו אם אני מעוניינת לשמוע שידוכים, ואמרתי שכן. אבל, אני מרגישה שאני לא מסוגלת לצאת במצב הזה.מרגישה לא טוב עם המשקל שלי.(כולם הרי רוצים רזות..ככה זה תמיד. לא מגדירים אותי שמנה אבל אין מצב שאני נפגשת ככה) השאלה שלי כזאת, מה הייתם מציעים לי לעשות? לדחות את השידוכים לעוד שנה, שעד אז אולי אצליח לרדת את ה15 קילו האלה, או לנסות כן להשתדל בשידוכים למרות שאני מרגישה נורא עם עצמי וזה יכול לשבור אותי אם אקבל 'לא'. אופציה שלישית זה לפתוח בדיאטת כאסח קיצונית שזה סיוט, וזה גם יחסית מסוכן לבריאות. אשמח לעצות, תודה מראש.
מהנסיון שלי, הדרך הכי טובה להרזות ולהשאר רזה זה להתרגל ללכת לכל מקום הליכה זריזה, שזה לא מעט שעות הליכה, כשמתרגלים ללכת אז זה קל וכייפי,
נחוץ לשמור על כללי בסיס לא שומן ובורקסים ופלאפל וכאלה, לא יותר מדי סוכר, לחם בגבול, וזה בסדר גם 10 פרוסות לחם ביום אבל העיקר שיהיה בגבול, לחם מלא, יותר ירקות ופירות, ולגוון כמה שיותר ממה שיש בבית, ואז יש פחות משיכה למתוק ולאוכל זבל, ואפשר לאכול טוב, ולא יזיק אפילו לאכול לדוגמא ; 200 גרם של עוגיות ביום, ולא ממש לספור קלוריות,
זה מה שנקרא אורח חיים בריא.
מנסיון של הרבה שנים בתור גבר, אולי אצל נשים זה קצת אחרת.
וואי את בול כמו חברות שלי, שלא אוהבות את כל הדברים הבריאים... אז אין ברירה-תאכלי המון ג'אנק פוד;) )פיצה,פלאפל וכוו) תפו"א ולחם משמין בכמויות גדולות. מהיכרות קרובה עם רזות- הן פשוט אוכלות ממש קצת, הכמויות שלהן קטנות מאוד. (והן גם יכולות לשכוח לאכול. אני אף פעם לא הצלחתי להבין איך..:)
אה, יש לי דווקא הרבה עצות. תאכלי המון שקדים, אגוזים, טחינה, חמאת שקדים, חמאת בוטנים- אלו שומנים בריאים עתירי קלוריות, והם לא 'מפוצצים'. גם הרבה פחמימות שזה תפו"א, בטטה, לחם, פסטות.. תאכלי כל שעתיים שלוש ארוחה נורמלית כדי שלא תגיעי למצב שאת מתפוצצת מארוחה גדולה פעם ביום. יש לי חברות ששוקלות 46-47 על 1.60 והן ממש רוצות להשמין,כדי להראות יותר טוב, אז במשקל שלך את מאוד,ואפילו מדי, רזה:) בהצלחה!
לא בשליטה:) ואגוזים טחינה וכ'ו אני פשוט שונאת ופסטות תפו'א ולחם-מה לעשות לא משמין ועצה לרזות 10שכיבות שמיכה כל יום והימנעות מקמח לבן-מנסיון תוך שבוע את 3 קילו פחות... good luck
נשלח ב-20/3/2018 10:51
נקודתאור כתבה:
היי זה תמיד בריא לשמור על הבריאות ולאכול נכון וגם כן לשמור על המשקל בעקרון אני אחת שמאוד שומרת על המשקל וכן גם מצליחה להנות מדברים טעימים :P ולא לא צריך צריך דיאטת כאסח ולסבול בשביל לרדת במשקל אם בא לך לשמוע את יכולה לשלוח לי הודעה :)
אה, יש לי דווקא הרבה עצות. תאכלי המון שקדים, אגוזים, טחינה, חמאת שקדים, חמאת בוטנים- אלו שומנים בריאים עתירי קלוריות, והם לא 'מפוצצים'. גם הרבה פחמימות שזה תפו"א, בטטה, לחם, פסטות.. תאכלי כל שעתיים שלוש ארוחה נורמלית כדי שלא תגיעי למצב שאת מתפוצצת מארוחה גדולה פעם ביום. יש לי חברות ששוקלות 46-47 על 1.60 והן ממש רוצות להשמין,כדי להראות יותר טוב, אז במשקל שלך את מאוד,ואפילו מדי, רזה:) בהצלחה!
חח אז הבעיה שלי היא דווקא הפוכה אני 1.60 ושוקלת הרבה פחות ממה שאני אמורה(41) אם תני לי עיצה איך להשמין אני ייתן לך של לרדת במישקל
נשלח ב-18/3/2018 19:44
אוחחח רציף שתהיה בריא !!
נשלח ב-18/3/2018 19:43
היי זה תמיד בריא לשמור על הבריאות ולאכול נכון וגם כן לשמור על המשקל בעקרון אני אחת שמאוד שומרת על המשקל וכן גם מצליחה להנות מדברים טעימים :P ולא לא צריך צריך דיאטת כאסח ולסבול בשביל לרדת במשקל אם בא לך לשמוע את יכולה לשלוח לי הודעה :)
נשלח ב-18/3/2018 06:28
שלום די8, תודה לך על התגובה המפורטת. קודם כל בתור מי שבגובה 1.75 -את ממש לא צריכה לרדת מ65 קילו.. בקשר למשקל שיכול לעלות-את צודקת, לכן אני לא יושבת בחיבוק ידיים וטוחנת אוכל:) אני כל הזמן בדיאטה, אכשהו. יש לי ידע עצום בנושא, אבל אין לי מושג למה המשקל תקוע. ניסיתי באמת כל דיאטה שקיימת וגם שלא קיימת.. אני יודעת שכשארזה ארגיש הרבה יותר טוב. לכן אני לא מתייאשת ומנסה שוב ושוב-למרות שזה יכול להיות מייאש למדי. (אגב, בעברי כנערה צעירה,היתה לי הפרעת אכילה כך כששקלתי 50 עדיין הרגשתי שמנה מאוד. מה שאומר, שזאת תחושה די סובייקטיבית. אבל היום אני במקום אחר, וממש מקווה לחזור למשקל 55 לפחות). אני בתחילת שנות ה20 שלי, מאמינה שזה אפשרי לרדת. רק צריך התמדה, שזה די בעייתי אצלי כי אני רוצה תוצאות 'כאן ועכשיו'.
מישואית יקרה,
אני מפציעה בפורום פעם באף פעם אבל האשכול שלך עניין אותי
ומתקשר מאוד אליי ככה שבכנות כזאת כנראה שאף אחד לא יענה לך
אני בשנה האחרונה רזיתי לבד 30 קילו אני גבוהה ממך בהרבה אז יש לי יחסית הרבה מרווח תמרון
את צריכה להבין שאנשים לעולם לא יגידו את שמנה אבל בתת מודע לעולם לא יציעו לך את הטופ של הטופ כי לך יש מגרעה והיא חיצונית ובולטת
את 1.62 אני 1.75 וכיום אני רזה ממך בערך ב2-3 קילו ויש לי רצון להוריד עוד 5(אבל זה כבר שיגעון שלי) את לא רזה את כמובן לא שמנה אבל מניסיון מאוד אישי אנחנו שמחים כאשר מקבלים אישור מהחברה
ולכן המשפט כמו ״אם את אוהבת את עצמך את לא צריכה להשתנות בשביל שום גבר״ הוא נכון רק אם את באמת שלמה עם עצמך ולא הרמת ידיים כי ניסית כל דיאטה אפשרית ולא הלך לך,
כי היום(אני מניחה שאת בחורה צעירה) את שוקלת 67 ואחרי כמה הריונות תגיעי ל100 ומשם כבר יותר קשה לחזור חזרה
ואני מבטיחה לך שאין דבר שווה יותר בעולם מלהציב לעצמך מטרה ולהגיע אליה...
ואני מבטיחה לך שבחיים האלה הכל עניין של תזמון
לא הלך עד היום מחר זה יום חדש תקראי קצת על כל מיני דיאטות תראי תפריטים תבחרי מה מהתפריטים הכי מתאים לך,תקני משקל הביתה ותתחילי עם עצמך פרוייקט
לאט בזהירות בלי הרעבה עצמית מגיעים בסוף למטרה
בהצלחה !
נשלח ב-14/3/2018 23:33
מישואית8 כתבה:
תמר,תודה לך על התגובה, את כל כך צודקת. זה מה שחברות שלי מנסות לומר לי כל הזמן. אני חייבת לנסות לקבל את עצמי:) זו עבודה לא קלה, אבל אני חייבת לזכור שאני שווה הרבה יותר מהמשקל. הרבה פעמים יצא לי לדבר על זה ובנות אמרו לי "מה? את רוצה לרדת 10 קילו? את בכלל לא שמנה".. למרות שאני כן, אבל זה הראה לי ששופטים אותי בגלל המידות והאופי שלי ופחות בגלל השומנים שיש עלי...
תמר,תודה לך על התגובה, את כל כך צודקת. זה מה שחברות שלי מנסות לומר לי כל הזמן. אני חייבת לנסות לקבל את עצמי:) זו עבודה לא קלה, אבל אני חייבת לזכור שאני שווה הרבה יותר מהמשקל. הרבה פעמים יצא לי לדבר על זה ובנות אמרו לי "מה? את רוצה לרדת 10 קילו? את בכלל לא שמנה".. למרות שאני כן, אבל זה הראה לי ששופטים אותי בגלל המידות והאופי שלי ופחות בגלל השומנים שיש עלי...
מישואית, את לא צריכה למצוא חן בעיני גברים רק בעיני גבר אחד, ויודעת מתי תמצאי חן? ברגע שאת תלמדי לקבל את עצמך לא משנה אם את שוקלת 190 קילו או 54 קילו את לא צריכה לעשות דיאטה בשביל אף אחד!!! אם לרדת במשקל אז רק בשביל שיהיה לך טוב ובריא יותר זה הכל!!! תכנסי לשידוכים שתרגישי בטוחה במי שאת, באיך שאת אוהבת את עצמך במראה, ואיך שבא לך להיראות.. תאמיני לי שתמצאי גבר אחד שמיוחד רק לך, שיתלהב מהבחורה שמחוברת לעצמה. גם אם יש לה עודף משקל. בהצלחה!!
נשלח ב-14/3/2018 20:53
אני בד"כ עושה פעמיים בשבוע, זה משהו שבאמת אני יכולה לנסות להפוך ליומיומי.