בית פורומים בחדרי חרדים

תירגול קרבן פסח (רק אם ציפית באמת לישועה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/4/2018 19:33 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2018 19:53 לינק ישיר 

אני מנחש שזה דעתו של הרב אבינר.
ואם הוא מדבר על חזרה בתשובה, שכחת המקדש גם היא עבירה בפני עצמה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2018 22:38 לינק ישיר 

מה יהיה עם כל גדולי הדור? איזה מדור גהינום יקבלו על זה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2018 06:29 לינק ישיר 

פסתםנחמד כתב:

לגדולי הדור יש את הצרות שלהם.
דוגמאות:
הרב חיים קניבסקי שליט"א סבור שצריך להתחתן לפני גיל עשרים, וראשי הישיבות לא שומעים לו, בחור שמתחתן מסולק.
כמה וכמה פעמים נלחמים גדולי הדור נגד מנהלי הסמינרים לקבל בנות ספרדיות, ומנהלי הסמינרים מצפצפים.

אז תירגול קרבן פסח?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2018 13:10 לינק ישיר 

פסתםנחמד כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

הם יוצאים ידי חובה באמירת תיקון חצות מידי פעם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2018 20:04 לינק ישיר 

פסתםנחמד כתב:

"טאטע, הרבי יואליש אומר שמי שהולך לכותל המערבי יש לו גהינם, אז איזה גהינם יש למי שבנה את הכותל?"
(בדיחה סאטמרית עתיקה)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2021 23:45 לינק ישיר 

גם השנה זה קורה

זה בטוח יעניין אתכם! NaN http://tickchak.co.il/16495?ref=13BW

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2021 00:23 לינק ישיר 

מפרכסות המיזרוחניקעס זו את זו, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2021 00:38 לינק ישיר 

אם כל מי שרוצה לקיים הלכות מפורשות בתורה הוא "מזרוחניק" שיהיה חלקי עם "מזרוחניקים" אלו....

בפרט שגם החתם סופר הוא "מזרוחניק" לדעתך הנלוזה:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2021 01:04 לינק ישיר 

כשתהיה בקי בתשובות רעק"א, וחת"ס, כשתבין בכלל מה זה רעק"א וחת"ס, שאותצם אתה מעלה על דל שפתיך הודתך הלאומית, תתחיל לקשקש לי על "הבנה" בקרבנות, ולשכנע את כולנו על ידי רבנים לאומיים סרוגי כיפה וחבריהם בהם עולי הר הבית, ושאר חייבי כריתות, שמצטלמים ליד הר הבית תוך ניצול ציני של שאיפת הלב היהודי, לגאולה השלימה והאמיתית, לבנין בית המקדש, ולא לשטי כזב לאומיים,

אבל אתה וחבר מרעיך, משוררי ההללל ביום העצמאות, והסוגדים לשריה ויועציה המבורכים מידי שבת קודש,  אין סיכוי שתבין חביבי, כלך לך לפייגלין וחבר מרעיך, אנשי הלאומיות הזרה לנו.

רק שלעולם לא אבין מה גורם לנאיבים דל"ים, שכמותכם לשרות בפורום דמתקריא חרדי, ולהשאיץ שם דיעותיכם בכל פינה מזדמנת. אתמהה?  אם חושבים אתם שתצליחו להסיתולהדיח כמה צעירים למה ששכינה גדול תלמידי הח"ח "עבודה זר בשיתוף", דומה כי יש דרכים קלות יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2021 10:26 לינק ישיר 

אני מרשה לעצמי להמר שאנוכי בקי בתשובות רעק"א יותר ממך, שלמרות השם היומרני של ניקך לא נראה שלמדת כל כך תורה בלשון המעטה...

לגופו של עניין- אין לי שום קשר ל"לאומיות", ותאמין או לא - מימי לא אמרתי הלל ביום העצמאות (למעט פעם אחת בה השתתפתי במניין קרליבך ושרתי אתם חלק מהשירים - אם זה נקרא:))

אבל זה לא סותר את זה שכשאני פותח את התורה אני רואה שיש מצווה לבנות בית המקדש (כפי שפסק הרמב"ם) ושלכאורה יש חיוב להקריב קרבן פסח גם בתקופת הגלות, אז בוודאי שצריך לכל הפחות לדון האם ולמה לא מקיימים הלכות אלו.

לסיכום: אתה תמשיך בדמגוגיות שלך ובנטילת שם "דבר תורה" לשווא ובמעבר לסטיגמות מטופשות במקום לדון בסוגיה כדרכה של תורה, ואנחנו בשם ה' אלוקינו נזכיר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2022 22:51 לינק ישיר 

גם השנה מחכים לכם ולכל מי שאכן מצפה לישועה, אכפת לו שזה יקרה – ומוכן לשים על זה כסף

https://tickchak.co.il/16502?ref=ri  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2022 23:21 לינק ישיר 

דבר_תורה כתב:
כשתהיה בקי בתשובות רעק"א, וחת"ס, כשתבין בכלל מה זה רעק"א וחת"ס, שאותצם אתה מעלה על דל שפתיך הודתך הלאומית, תתחיל לקשקש לי על "הבנה" בקרבנות, ולשכנע את כולנו על ידי רבנים לאומיים סרוגי כיפה וחבריהם בהם עולי הר הבית, ושאר חייבי כריתות, שמצטלמים ליד הר הבית תוך ניצול ציני של שאיפת הלב היהודי, לגאולה השלימה והאמיתית, לבנין בית המקדש, ולא לשטי כזב לאומיים,

אבל אתה וחבר מרעיך, משוררי ההללל ביום העצמאות, והסוגדים לשריה ויועציה המבורכים מידי שבת קודש,  אין סיכוי שתבין חביבי, כלך לך לפייגלין וחבר מרעיך, אנשי הלאומיות הזרה לנו.

רק שלעולם לא אבין מה גורם לנאיבים דל"ים, שכמותכם לשרות בפורום דמתקריא חרדי, ולהשאיץ שם דיעותיכם בכל פינה מזדמנת. אתמהה?  אם חושבים אתם שתצליחו להסיתולהדיח כמה צעירים למה ששכינה גדול תלמידי הח"ח "עבודה זר בשיתוף", דומה כי יש דרכים קלות יותר.
תודה על ההקפצה של הנושא ושל ההודעה המקסימה הזו. לא אכנס לזה שההודעה מזכירה לי הודעות שהייתי מקבל באישי לאחר הודעות הקשורות לחסידות גור, שידועה בעומק העיון שלה. רק אודה על האמת, אם האופציה היא להיות כמו כותב ההודעה הזו (=לקשקש כאילו אתה בקי ברעק"א, או כאילו הבקיאות שלך רלוונטית; לקבל אוסף נושאים לא קשורים ולתייג כך אנשים; לקבוע דעה בנושא הלל בימי העצמאות וירושלים, כאילו אתה בר סמכא להחליט שאין כאן דיון הלכתי; לטעון שחייבים כרת בעלייה להר הבית, שזו בורות בסיסית; לצטט איזו אמרה של ר' אלחנן, כאילו זה רלוונטי אחרי 80 שנה, או כאילו באמת ר' אלחנן הוא הדובר היחיד של הדת או של הח"ח - ויש להאריך בנושא האחרון), או להיות כמו מצד"ר (=מביא דברים טובים בשם גדולי ישראל; מצפה לגאולה כמשאלת לב, ואגב ברנה האישית, הוא ממש אבל ממש לא מזרוחניק...), אז אני בוחר להיות מזרוחניק, העיקר שלא יקשרו בין הדת שלי לדת של "דבר תורה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2022 11:13 לינק ישיר 

בני ישראל ישבו כשמתניהם חגורים ונעליהם ברגליהם, אבל צדה לא עשו להם. הם גורשו ממצרים ולא יכלו להתמהמה.
יהודי אוהב לשבת בסלון ולומר "לשנה הבאה בירושלים". הוא גם ידגיש שאנחנו באמת מאמינים שבשנה הבאה נהיה בירושלים. הוא לא ישמור את הקינות לשנה הבאה. אבל הוא לא דואג: הוא יודע שגם בשנה הבאה הוא ישב בסלון ויאמר לשנה הבאה בירושלים. כדי שהוא באמת יצא מהגולה ויעלה לארץ, הוא צריך שאיזה גוי יבוא בחצי הלילה ויתן לו בעיטה אדירה ויגרש אותו.
הלו, חברים, סליחה על אי ההבנה, אבל כשאמרנו שיוצאים ממצרים והולכים לארץ התכונו ברצינות.
מי יודע. אולי כך זה יהיה גם בדור הזה. בערב פסח, אחרי שכבר הכנו את המרק עם הכופתאות וערכנו את השלחן עם הכריות, יודיעו לנו פתאום שיש אישור להקריב פסח. מהר כל אחד לוקח שק"ש ועולה לאוטו, נוסעים לירושלים. שם נאכל את הפסח עם מצה ומרור. בשמחה, בגילה וברננה. אתם מסוגלים לעזוב הכל ולעלות?

איתי אליצור

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > תירגול קרבן פסח (רק אם ציפית באמת לישועה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.