חרדית אבל לא רוצה להתחתן, מה אפשר לעשות עם זה?
היי... בעקבות שיחה עם חברה אני מפרסמת בשבילה [כי אין לה אינטרנט] את מה שהיא רוצה שאפרסם, כמובן ששולחת לה את התגובות :) תודה רבה מראש...
אני בת 23 (ליתר דיוק עוד חודש 24) חרדית נוטה לכיוון המודרני אך עם זאת לא עוברת על גדרי ההלכה וגדרי חכמים.. הבעיה שלי בעצם (או יותר נכון הבעיה של הסביבה שלי) היא שאני לא רוצה להתחתן וכולם לוחצים...דואגים....חוששים. אני לא רואה את עצמי מתחתנת כרגע וגם לא בשנים הקרובות (ומה יהיה עוד 10 שנים אין איש יודע) אבל נכון לעכשיו לא רואה את עצמי. אני לא מפנטזת על בעל, לא קורץ לי ילדים, אני לא רואה נשואות וחושבת שכיף להן, וזה לא חסר לי בחיים... אני עובדת בתור נציגת מכירות והדרכות, העבודה שלי מספקת אותי ככה שרוב השבוע אני יוצאת מהבית בשמונה וחצי בבוקר וחוזרת בשבע בערב. עושה פעמיים בשבוע ספורט. פעם בשבוע יוצאת עם חברה. והשבוע נגמר. אין לי אפילו פנאי 1 לחשוב על זוגיות והאמת? שאני לא רוצה להתחתן כי לא בא לי לגהץ למישהו, לא בא לי לבשל למישהו, ולא בא לי לנקות למישהו את הבית (כרגע בבית של ההורים יש לנו מנקה). לא בא לי לתת לאף אחד דין וחשבון איפה אני נמצאת ומה אני עושה, לא רוצה אף אחד שיישב לי על הראש, אוהבת להיות עצמאית ולחיות את החיים שלי שאני אדון לעצמי.. האמת היא שאני רואה חברות בגילי שהם נשואות עם ילדים (או בהריון) ואפילו מרגישה בפנים שאני מרחמת עליהן וממש לא הייתי רוצה להיות במקומן, אחרי סיבוב איתן ועם הילד שלהן אני שמחה לחזור הביתה לשלווה שלי בלי איזה נודניק שבוכה וצריך לטפל בו. ילדים מבחינתי זה עול וויתור על החופש הפרטי והתנועה שלי, ודאגה לעוד אחד, ואני לא אוהבת לדאוג לאחרים, ואני רואה את זה בתור נטל. הבעיה שבסביבה שלי כולן מרימות גבה, החברות, המשפחה, הדודות, אפילו השכנות למה את לא מתחתנת? למה את לא יוצאת לשידוכים? אני לא אצא לשידוכים כי אני לא אבזבז למישהו את הזמן על משהו שלא בא לי כרגע. סגרתי וורט בגיל 21 ואחרי שסגרנו אולם ביטלנו - מהסיבה הנ"ל. לא מרגישה שבא לי בעל... אז פשוט ברחתי לו. כולן מנסות בטוב ליבן להציע לי מיליוני הצעות ולא מבינות למה אני לא רוצה לשמוע, חברה שלי ניסתה לפתוח לי כרטיס בשליש גן עדן ושבע ברכות, עד עכשיו יש שם 200 ומשהו הודעות ממתינות שאפילו לא פתחתי...... אני לא שואלת אם זה בסדר או לא, אני בטוחה בדרך שלי והכל... לא רוצה להתחתן. לא בא לי. השאלה מה אפשר לעשות עם הסביבה המעיקה הזאת, שרואה רק את זה בתור דרך חיים ומוצאות לנכון לשאול אותי כל חודש אם יש משהו חדש או לחילופין מעבירים ביקורת למה אני לא יוצאת. או מזכירות לי את הגיל שלי (תודה רבה באמת, גם אם הייתי בת 30 זה לא מעניין אותי... )
אני יודעת שזו שאלה קצת מוזרה ונוטה מהזרם הכללי, אני יודעת שזה סממן שמתאים יותר לגבר מאשר לאישה אבל חוץ מהסממן הזה אני באמת חרדית כמו שצריך-לבוש צנוע כהלכה, טלפון כשר, שבת, תפילות, כשרות ופשוט הכל. רק העניין הספציפי הזה לא פתור אצלי, והוא כנראה קשור לאישיות ולא לדת.
תודה
 |
|
|