טוב , אני מדבר בעד בני היקר שטרם מצא זיווגו בוא נגיד שאנו לא באים מעולם החרדי הקלאסי אך בננו הוא תלמיד מצטיין באחד הישיבות הנחשבות. בהתאם למעמדו הוא יוצא לפגישות לפי הכללים הנהוגים בעולם הישיבות לדעתנו, חלק מהכללים מכשילים את המאמצים למצוא בת זוג. זה מתחיל עם שלב "הבירורים" שיכול להימשך זמן רב. אין ספק שצריך שתהיה התאמה מינימלית בין המשודכים אך האם זה הכרחי לחטט אצל השכנים ולערוך בירור על רקע ההורים כבר בשלב הזה? אחר כך בירור על המשאבים של ההורים, כמה יכולים לתת לדירה? ובמקרה שלנו לא הרבה אם בכלל אם כבר הושגה הסכמה שיש מקום להיפגש מדוע אסור לדבר ישירות עם הבחורה הרי המפגש הלא חזותי יכול להיות חלק מההיכרות במיוחד עם קצת מתאכזבים ממראה החצוני אך אם היתה שיחה טובה מקודם יש יותר נכונות לבדוק ולא נרתעים מרגע הראשון. לא דיברנו על כך , על מצב האבסורד שאם אחד מאחר לפגישה או לא מוצאים את המקום אז צריכים 3 טלפונים של מתווכים כדי להודיע לצד השני ! אז הגענו הפגישה הראשונה , למה חייבים לפגוש את האבא של הבחורה קודם? כאילו הוא כבר יחליט בשבילה במקרה שהיא מהססת? אם בשעה טובה הגענו לפגישה שלישית אז מגיע הלחץ לחתוך להחליט כי הרי אסור להסתובב יותר מדי זמן אז עם לא ממש בטוחים הבחורה מחליטה להפסיק מלחץ ההורים. הבן מבין שמסגרת פחות נוקשית של שידוכים יכולה להיות רק אם הוא יעזוב את הישיבה ודא עקה אם כך כבר ייחשב "סוג ב'" בעולם החרדי אולי קצת הקצנתי מרוב תסכול עבור הבן שלי אך אשמח לשמוע תגובות מכל הסוגים, תרגישו חופשי!
נשלח ב-7/11/2018 16:07
בס"ד
חחחח תודה
לא התכוונתי שתחזור עד כדי כך בתשובה... זה בסדר... פשוט חשבתי שאולי אתה שומר עיניים מנשים ומגיב רק לגברים... עכשיו מבינה שזה תקלה...
לא עמדתי על כך שהיתה הלצה לגבי האיסור לדבר בטלפון , יש לא מעט דברים משונים בעיניי בעולם החרדי, לך תידע!
לא התשכנעתי לגבי חוסר תועולת והבעיתיות לדבר ישירות בטלפון. אפשר לקבוע לוא דווקא בטלפון האישי של הבחורה כדי שלא יוכלו להציק לה בהמשך אלה בטלפון של ההורים או חברה וכד'.ועוד דבר, למה חייבים לשמוע על ההחלטה על המשך המפגשים ממתווכים האם יש פסול שהבחורה תשתף את הבחור על ההתלבטויות שלה?
לא עמדתי על כך שהיתה הלצה לגבי האיסור לדבר בטלפון , יש לא מעט דברים משונים בעיניי בעולם החרדי, לך תידע!
לא התשכנעתי לגבי חוסר תועולת והבעיתיות לדבר ישירות בטלפון. אפשר לקבוע לוא דווקא בטלפון האישי של הבחורה כדי שלא יוכלו להציק לה בהמשך אלה בטלפון של ההורים או חברה וכד'.ועוד דבר, למה חייבים לשמוע על ההחלטה על המשך המפגשים ממתווכים האם יש פסול שהבחורה תשתף את הבחור על ההתלבטויות שלה?
תגיד, יש לך באמת בן חרדי בשידוכים ?
גם אם אין לך בן נענה לך ברצון, נשמח אם תיהיה כנה אתנו
היה שידוך אחד שהתחיל דרך שדכנית והמשכנו לבד... שיתפתי את הבחור בהתלבטות שלי ולו היה קשה להתגמש ומצד שני לא רצה לוותר עלי...ומשך את הפגישות עד בלי סוף... כך יצא שלי היה קשה להגיד לו ישירות "לא" ומצד שני כבר נקשרתי אליו...דבר שגרם לשנינו בסוף המון כאב לב
הכל היה יכול להמנע אם היתה שדכנית באמצע תמיד... הייתי אומרת "לא" בלי להרגיש לא נעים ....כבר בהתחלה...